Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Σαββίδης: «Ο ΠΑΟΚ δεν χρωστάει»

Ο Ιβάν Σαββίδης «κάλεσε» το… κράτος να πτωχεύσει τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως η ομάδα του δεν χρωστάει χρήματα σε κανέναν και ανέφερε ότι προτεραιότητα είναι το χτίσιμο της ΠΑΕ και όχι της ομάδας.

Σαββίδης: «Ο ΠΑΟΚ δεν χρωστάει»
Με αφορμή τη χθεσινή του επίσκεψη στον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργο Ορφανό, ώστε να βοηθήσουν οι δύο πλευρές για να βρεθεί λύση για τα χρέη της ΠΑΕ ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε μέσω των «Σπορ του Βορρά». Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν χρέη της εταιρείας του προς το δημόσιο, αλλά ότι έχει αποφασίσει να ρίξει το βάρος στην ΠΑΕ και όχι στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

«Ο ΠΑΟΚ δεν χρωστάει σε κανέναν τίποτα! Εάν το κράτος θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ χρωστάει, ας έρθουν και σύμφωνα με το νόμο να πτωχεύσουν τον ΠΑΟΚ! Εγώ και στον Υπουργό είπα ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια έχουμε πληρώσει 22 εκ. ευρώ παλαιών χρεών! Και σας ομολογώ ότι δεν έχουμε απεριόριστες δυνατότητες. Είτε εμείς αναπτυσσόμαστε προχωρώντας μπροστά, είτε συνέχεια θα καθόμαστε και θα συζητάμε τα ίδια. Αυτό είναι το ένα», είπε και πρόσθεσε:

«Ο ΠΑΟΚ θα είναι μεγάλη ομάδα. Αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να κτίσουμε μεγάλη ομάδα. Εγώ πήρα την απόφαση ότι δε θα χτίσουμε την ομάδα, αλλά θα κτίσουμε την ΠΑΕ. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε χωρίς ποιοτική αθλητική βάση, χωρίς σωστούς αγωνιστικούς χώρους, χωρίς καλό ποιοτικό γήπεδο. Πρέπει να σας πω ότι το γήπεδό μας βρίσκεται σε καταστροφική κατάσταση. Δεν μπορούμε να πετυχαίνουμε στόχους έτσι. Οπότε με τον κ. Υπουργό συζητήσαμε μεταξύ άλλων και αυτά τα προβλήματα».

Ακόμη, μίλησε και για θέμα του εμπάργκου, που δυσκολεύει το έργο του: «Θέλω να παραμείνω στον ΠΑΟΚ αλλά να είμαστε και εμείς χρήσιμοι στον κ. Υπουργό. Θέλω κι ο ίδιος να μας βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στον Δικέφαλο. Θέλω να γίνει κατανοητό πάντως, ότι από όλον τον χρόνο που έχουμε ξοδέψει στην κουβέντα μας, περισσότερο μιλήσαμε για το εμπάργκο και τις δυνατότητες λύσεις του προβλήματος αυτού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: