Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Σαββίδης σε Ορφανό: «Δεν έχω περιθώρια αποτυχίας στον ΠΑΟΚ»

Το εμπάργκο της Ρωσίας στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, οι επενδύσεις και ο ΠΑΟΚ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη.

Ειδικότερα, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τους πιθανούς τρόπους εξαίρεσης των ελληνικών προϊόντων από το ρωσικό εμπάργκο. Σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ, όπως είπε ο υπουργός με δηλώσεις του στο Metropolis, ο Ιβάν Σαββίδης του είπε ότι γνωρίζει ότι δεν έχει πλέον περιθώρια αποτυχίας και είναι αποφασισμένος να πετύχει στο έργο του προτάσσοντας όμως πρώτα απ’ όλα το θέμα των χρεών υπογραμμίζοντας ότι είναι έτοιμος να δώσει αυτά τα 11 εκατομμύρια ευρώ για το πρωτογενές χρέος. Σε ότι αφορά την συζήτηση που είχε με τον Σαββίδη για τα θέματα του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Ορφανός επισήμανε:

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο Σαββίδης έχει στην σκέψη του τον ΠΑΟΚ. Θεωρεί ότι δεν έχει δυνατότητες αποτυχίας και είναι υποχρεωμένος να πετύχει. Αλλά μου ξεκαθάρισε πως το θέμα των χρεών είναι αυτό που πρέπει να λυθεί για να μπορέσει η ομάδα να απ’ εμπλακεί από το παρελθόν» για να συνεχίσει: «Μου είπε ότι δεν δημιούργησε αυτός τα χρέη αλλά θέλει να πληρώσει αυτά τα έντεκα εκατομμύρια και να ξεχρεώνει. Με το τέλος των χρεών, θα μπορεί η ομάδα να κοιτάξει ψηλά και να οργανωθεί ακόμη περισσότερο σε όλα τα επίπεδα» Ο Γιώργος Ορφανός μπήκε στον πειρασμό να ρωτήσει τον Ιβάν Σαββίδη για μεταγραφές: «Η αλήθεια είναι ότι το σκέφτηκα αλλά δεν προχώρησα. Εκεί δεν ήμουν ως οπαδός και η συζήτηση ήταν αρκούντος σοβαρή για να μπω σε μεταγραφικές συζητήσεις».

Ο Γιώργος Ορφανός συνεχίζοντας εξήγησε πως περιμένει εξελίξεις στο θέμα των χρεών και πως ο ίδιος ο Σαββίδης αναγνώρισε την συμβολή του: «Ο κύριος Σαββίδης παραδέχθηκε και επισήμανε πως η μοναδική νομοθετική πρωτοβουλία που ωφέλησε το ποδόσφαιρο, τα τελευταία χρόνια, ήταν ο νόμος 3479/2006, γνωστός και ως νόμος Ορφανού. Εγώ θεωρώ ότι θα έχουμε εξελίξεις και είπα στον κύριο Σαββίδη ότι θα συμβάλλω από την πλευρά μου προς την κατεύθυνση της λύσης που απασχολεί και άλλες εταιρείες» Έγινε κουβέντα και για την Θέρμη και όπως εξήγησε ο υπουργός…

«Ο Σαββίδης θέλει να θέσει τις βάσεις για μια σύγχρονη ομάδα που απαιτεί ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο» Για τα έργα που έχουν γίνει ήδη στην Τούμπα με χρήματα Σαββίδη ο Γιώργος Ορφανός είπε: «Μου είπε ότι προτεραιότητά του ήταν τα αποδυτήρια για να νιώθουν οι παίκτες άνετα».

Σαββίδης: «Φίλος του ΠΑΟΚ ο Ορφανός»

Από την πλευρά του, ο κ. Σαββίδης χαρακτήρισε τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, «φίλο του ΠΑΟΚ» και επισήμανε πως η μοναδική νομοθετική πρωτοβουλία που ωφέλησε το ποδόσφαιρο, τα τελευταία χρόνια, ήταν ο νόμος 3479/2006, γνωστός και ως νόμος Ορφανού. «Ενημέρωσα τον κ. Ορφανό για τα προβλήματα του ΠΑΟΚ και ως κύριος μέτοχος, ζητάω τη στήριξη του», δήλωσε ο κ. Σαββίδης ενώ υπογράμμισε πως τα δύο προηγούμενα χρόνια, έχουν καταβληθεί πάνω από 22 εκατ. ευρώ για παλαιά χρέη. «Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε χωρίς ποιοτική αθλητική βάση, χωρίς αγωνιστικούς χώρους, χωρίς καλό γήπεδο, το οποίο σήμερα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση», υπογράμμισε ο κ. Σαββίδης.
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: