Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ώρα Λιγκ Καπ στην Αγγλία!!

Ώρα Λιγκ Καπ στην Αγγλία
Η Πρέμιερ δίνει την σκυτάλη της στο Λιγκ Καπ, με τις αναμετρήσεις της φάσης των «16» να διεξάγονται Τρίτη και Τετάρτη και αρκετές από αυτές να παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Δείτε τα τελευταία νέα για τα ματς της Τρίτης, με τη σέντρα να γίνεται στις 21:45. Οι αγώνες δεν έχουν επαναληπτικούς και διεξάγονται με το σύστημα νοκ-άουτ.

Σε περίπτωση ισοπαλίας στο 90λεπτο, η πρόκριση θα κριθεί σε παράταση ή πέναλτι, αφού επαναληπτικές αναμετρήσεις προβλέπονται από την επόμενη φάση.

Σάντερλαντ-Μίντλεσμπρο
Οι «μαυρόγατες» συνεχίζουν να προβληματίζουν στην Πρέμιερ Λιγκ και μετά το 0-0 με την Στόουκ θέλουν να πάρουν την πρόκριση κόντρα στην Μπόρο. Ο Μάρτιν Ο’ Νιλ αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με αρκετές αλλαγές, με τον Στεφάν Σεσενιό να θέτει υποψηφιότητα για τη βασική ενδεκάδα, όπου αναμένεται να βρεθεί και ο Φιλ Μπάρντσλεϊ, ο οποίος έχει επιστρέψει μετά τον τραυματισμό του. Στο κέντρο μετατίθεται ο Κρεγκ Γκάρντνερ.

Η ομάδα της Τσάμπιονσιπ θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τους Τζόναθαν Γούντγκεϊτ και Μάρβιν Έμνες, ενώ στην αρχική ενδεκάδα θα είναι ο Μερουάν Ζεμαμά.

Σουίντον-Άστον Βίλα
Μία πρόκριση κόντρα στη Σουίντον θα αποτελέσει το καλύτερο «παυσίπονο» για τους «χωριάτες», όχι όμως και το φάρμακο που θα τους γιατρέψει από την μόνιμη …πάθηση της αστάθειας. Αντίθετα, η Σουίντον εάν καταφέρει και αποκλείσει την ομάδα της Πρέμιερ θα έχει εξασφαλίσει από τον Οκτώβριο το επιτυχημένο της σεζόν.

Χωρίς τον Τζον Μπόστοκ η ομάδα του Πάολο Ντι Κάνιο, με τον Άντι Γουίλιαμς, όμως, να είναι σε θέση να παίξει. Επιστρέφουν και οι Νέιθαν Τόμσον και Λουκ Ρούνεϊ, όπως και ο Τρόι Ενβίλ. Εκτός μάχης για τους φιλοξενούμενους ο Τζο Μπένετ, βασικός αναμένεται να αρχίσει ο Ντάρεν Μπεντ.

Γουίγκαν-Μπράντφορντ
Το «DW» θέλει να εκμεταλλευτεί η Γουίγκαν για να πάρει την πρόκριση, την ώρα που ο σύλλογος της League Two είναι έτοιμος να προσπαθήσει για την έκπληξη. Εκτός οι Ρίο Μιγιαΐτσι, Άλμπερτ Κρούσατ και Αντολίν Αλκαράς, με αλλαγές στην επίθεση θα παρατάξει τους «λάτικς» ο Ρομπέρτο Μαρτίνες. Χάνει το ματς ο Ρίκι Ρέιβενχιλ για τους φιλοξενούμενους, όπως και οι Κρεγκ Φόρσιθ, Άντριου Ντέιβις και Λουκ Όλιβερ. Στον πάγκο ο Γκάρι Τζόουνς.

Λιντς-Σαουθάμπτον
Που καιρός για Λιγκ Καπ; Η Σαουθάμπτον καίγεται για βαθμούς στο πρωτάθλημα και ταξιδεύει στο Λιντς με πολλές αλλαγές για το Λιγκ Καπ. Επιστρέφει ο Ταντανάρι Λι, αλλά και ο Φρέιζερ Ρίτσαρντσον. Στην ενδεκάδα οι Ρίτσαρντ Τσάπλοου, Γιος Χουίφελντ και Τζέιμς Πρόους, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν στο ματς με την Τότεναμ. Την τελευταία στιγμή θα αποφασίσει ο Νιλ Γουόρνοκ για τη συμμετοχή των Ρόντολφ Όστιν, Λι Πελτιέρ και Μάικλ Τονγκ. Πάντα στα υπόψη και διαθέσιμοι οι Μάικλ Μπράουν, Άιντι Γουάιτ και Λουκ Βάρνεϊ, όπως και ο Άντι Γκρέι.

Ρέντινγκ-Άρσεναλ
Η μόνη αναμέτρηση της Τρίτης ανάμεσα σε ομάδες της Πρέμιερ γίνεται στο «Madejski» με την Ρέντινγκ να κυνηγά την έκπληξη και την Άρσεναλ να παρατάσσεται με ένα κράμα βασικών και αναπληρωματικών, θέλοντας και την πρόκριση και το απαραίτητο rotation.

Παίζει ο Ντάνι Γκάθρι, την ώρα που μοναδικό πρόβλημα τραυματισμού παραμένει ο Τζεμ Καρακάν. Για τους Λονδρέζους εκτός παραμένει ο Ζερβίνιο, όπως και οι Βόιστσιεχ Σέζνι και Άλεξ Τσάμπερλεϊν.



πηγή: sport-fm.gr
 

«Μικρή συγκομιδή για την απόδοσή μας»

«Μικρή συγκομιδή για την απόδοσή μας»
Παρόμοια πορεία στο φετινό Καμπιονάτο έχουν η Μίλαν και η Παλέρμο, σύμφωνα με τον Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι. Ο προπονητής των Σικελών θεωρεί πως και οι δύο ομάδες έχουν συγκεντρώσει λιγότερους βαθμούς από όσους άξιζαν, ενώ σημείωσε πως αμφότερες θα ανεβούν ψηλότερα στη βαθμολογία.

Μετά από τις πρώτες 9 αγωνιστικές του Καμπιονάτο, προκαλεί εντύπωση η θέση της Παλέρμο. Οι 7 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει την υποχρεώνουν να βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού, αν και οι προοπτικές στην αρχή της χρονιάς ήταν διαφορετικές. Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, πάντως, θεωρεί πως η ομάδα του άξιζε να έχει μερικούς βαθμούς περισσότερους, όπως φάνηκε από όσα είπε ενόψει του αγώνα της 10ης αγωνιστικής κόντρα στη Μίλαν.

«Η Παλέρμο και η Μίλαν έχουν ανάλογη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Και οι δύο βρίσκονται σχετικά χαμηλά, αν και θα άξιζαν περισσότερων βαθμών, για την απόδοση που είχαν σε αυτές τις 9 αγωνιστικές. Ειδικά εμείς, θα έπρεπε να βρισκόμαστε πάνω από τους προσεχείς αντιπάλους μας. Το φετινό πρωτάθλημα είναι διαφορετικό από κάθε άλλο τα τελευταία χρόνια. Καλούμαστε να κοιτάμε το κάθε ματς χωριστά και να μην βλέπουμε συνέχεια τη βαθμολογία», είπε ο Γκασπερίνι.

Μετά από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες, δεν πιστεύετε πως ήρθε η ώρα να νικήσετε; «Πρέπει να νικήσουμε για να βελτιώσουμε τη θέση μας. Αλλά χάρη σε αυτές τις ισοπαλίες παραμείναμε κοντά στους προπορευόμενους και τώρα μπορούμε να ελπίζουμε σε… προσπέραση. Πάντως η Μίλαν δεν είναι ούτε Σιένα, ούτε Τορίνο. Θα πρέπει να αγωνιστούμε πολύ καλύτερα και να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία, αν θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς», απάντησε ο προπονητής της Παλέρμο.

Για να νικήσετε πρέπει να σκοράρετε. Ο Μίκολι έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τη Σιένα και ζήτησε συγγνώμη από όλους σας για αυτό. «Ο Μίκολι είναι ο ηγέτης μας. Πρέπει να βρει τη φυσική του κατάσταση και να κινείται περισσότερο, ώστε να βρίσκεται σε επίκαιρη θέση κάθε φορά. Όμως δεν χρειάζεται να ζητά συγγνώμη. Για τις ισοπαλίες δεν ευθύνεται αυτός. Μην ξεχνάμε πως σε άλλα ματς μας έδωσε μόνος του βαθμούς. Μόλις επανέλθει στη γνωστή αποτελεσματικότητά του, θα μας χαρίσει ακόμα περισσότερους», σημείωσε ο Γκασπερίνι.



πηγή: sport-fm.gr
 

«Νίκη για να ανεβούμε περισσότερο»

«Νίκη για να ανεβούμε περισσότερο»
Να πάρουν τη νίκη στο Παλέρμο για να ανεβούν γρήγορα στη βαθμολογία, ζήτησε από τους παίκτες του ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ο προπονητής της Μίλαν δήλωσε πως δεν έχει παράπονο από την ομάδα του, αποκάλυψε το λόγο που δεν αγωνίστηκε ο Μεξές κόντρα στη Τζένοα, ενώ επανέλαβε την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες του Στέφαν Ελ Σααραουί.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά τις κινήσεις που έγιναν στη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, η Μίλαν αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στο Καμπιονάτο, όπου βρέθηκε ακόμα και στην επικίνδυνη ζώνη. Η νίκη, όμως, επί της Τζένοα με 1-0 για την 9η αγωνιστική, έδωσε τους 3 βαθμούς στους «ροσονέρι» και ταυτόχρονα ανέβασε την ψυχολογία τους.

Η 10η αγωνιστική βρίσκει την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να δοκιμάζεται στην έδρα της Παλέρμο, που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο προπονητής των «ροσονέρι». «Μέσα στην έδρα της η Παλέρμο είναι εξαιρετικά δύσκολος αντίπαλος. Ο Μίκολι και ο Ίλιτσιτς πρέπει να προσεχτούν για να μην μας κάνουν τη ζημιά, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να φροντίζουμε να βγαίνουμε μπροστά για να πετύχουμε γκολ. Απαιτείται αυτοσυγκέντρωση από όλους, ώστε να έρθει μια ακόμα νίκη που θα μας βοηθήσει να ανεβούμε ψηλότερα στη βαθμολογία, κάτι που πρέπει να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέγκρι.

Θα αγωνιστεί ο Μεξές, που ήταν υποψήφιος και στο παιχνίδι με τη Τζένοα, αλλά δεν έπαιξε; «Θα αγωνιστεί κανονικά. Με τη Τζένοα δεν έπαιξε γιατί ήρθε σε μια προπόνηση αργοπορημένος. Επίσης θα παίξει ο Πάτο και ο Ελ Σααραουί, που δεν θεωρώ πως χρειάζεται ξεκούραση. Ο Στέφαν βρίσκεται σε εξαιρετική περίοδο και πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευχέρειά του στο σκοράρισμα», απάντησε ο Αλέγκρι.

Η ομάδα, ωστόσο, παρουσιάζει μεταπτώσεις στην απόδοσή της. «Η ομάδα είναι νέα, υπάρχουν πολλοί καινούργιοι παίκτες και χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστούν. Πάντως, κάθε φορά δίνουν όσα μπορούν. Η Μίλαν πάντα έπαιξε ανάλογα με τις δυνατότητες και την ποιότητα των παικτών της. Είμαι βέβαιος πως θα βελτιωθεί τόσο η απόδοσή μας όσο και η θέση μας στη βαθμολογία», σημείωσε ο προπονητής της Μίλαν.



πηγή: sport-fm.gr
 

Εύκολα για τους «μεγάλους»

Εύκολα για τους «μεγάλους»
Τα περιθώρια εκπλήξεων στο Κύπελλο Ισπανίας είναι μικρά, από τη στιγμή που οι αγώνες είναι διπλοί. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν εύκολο έργο στους «32» του θεσμού απέναντι σε Αλαβές και Αλκογιάνο, ομάδες της τρίτης κατηγορίας.

Πάντως δεν λείπουν τα ενδιαφέροντα παιχνίδια με… άρωμα Primera Division, όπως Σαραγόσα-Γρανάδα, Σεβίλλη-Εσπανιόλ και Λα Κορούνια-Μαγιόρκα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (σε παρένθεση η κατηγορία που παίζει κάθε ομάδα):
Τρίτη 30/10
Γιαγκοστέρα (3)-Βαλένθια (1) 21:00
Αλαβές (3)-Μπαρτσελόνα (1) 23:00

Τετάρτη 31/10
Αλμερία (2)-Θέλτα Βίγκο (1) 21:00
Καθερένιο (3)-Μάλαγα (1) 21:00
Ρεάλ Χαέν (3)-Ατλέτικο Μαδρίτης (1) 21:00
Σαραγόσα (1)-Γρανάδα (1) 21:00
Λας Πάλμας (2)-Ράγιο Βαγεκάνο (1) 22:00
Αλκογιάνο (3)-Ρεάλ Μαδρίτης (1) 23:00

Πέμπτη 1/11
Εϊμπάρ (3)-Μπιλμπάο (1) 13:00
Βαγιαδολίδ (1)-Μπέτις (1) 18:00
Μελίγια (3)-Λεβάντε (1) 19:00
Κόρδοβα (2)-Ρεάλ Σοσιεδάδ (1) 20:00
Πονφεραντίνα (2)-Χετάφε (1) 20:00
Σεβίλλη (1)-Εσπανιόλ (1) 20:00
Σπόρτινγκ Χιχόν (2)-Οσασούνα (1) 20:00
Λα Κορούνια (1)-Μαγιόρκα (1) 22:00

* Οι επαναληπτικοί θα γίνουν την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.



πηγή: sport-fm.gr
 

Μια ανάσα από ΤΣΣΚΑ ο Κρίστμας!!

Μια ανάσα από ΤΣΣΚΑ ο Κρίστμας
Άδοξο τέλος φαίνεται πως θα έχει το φλέρτ του Ολυμπιακού με τον Ντιόντε Κρίστμας, αφού ο παίκτης φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρωσία.

Ο 26χρονος γκαρντ, ο οποίος έκανε καταπληκτική χρονιά με τον ΑΓΟΡ πέρυσι, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ένα συμβόλαιο με τους Σέλτικς και έγινε το «μήλον της έριδος» για πολλές ευρωπαϊκές ομάδες.

Ανάμεσά τους ο Ολυμπιακός και η Σιένα με τους Ιταλούς να καταθέτουν και επίσημη προσφορά για τον παίκτη.

Την κούρσα της απόκτησής του τελικά όπως όλα δείχνουν, κερδίζει η «ομάδα του στρατού», η οποία φέρεται να έχει καταθέσει την υψηλότερη προσφορά για τον Κρίστμας.

Οι Ρώσοι προορίζουν τον Αμερικανό ως αντικαταστάτη του Ντρου Νίκολας, ο οποίος δεν έχει ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του και πιθανότατα θα δει την πόρτα της εξόδου.



πηγή: sport-fm.gr