Ο αρχισυντάκτης του gazzetta Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για τα δύο «τηλεοπτικά» θέματα της Δευτέρας που δείχνουν ότι... δεν είναι στραβός ο γυαλός, αλλά στραβά αρμενίζουμε!
Η Δευτέρα, η πρώτη ημέρα της εβδομάδας, ξεκίνησε και έκλεισε με δύο θέματα που στην... πιάτσα των δημοσιογράφων χαρακτηρίζονται media-κα! Το ένα έχει να κάνει με την απίθανη απόφαση της ΕΡΤ να κόψει την εκπομπή του Αρβανίτη και της Κατσίμη για ένα... σχόλιο που σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται και «κόλαφος» κατά του υπουργού Προστασίας (;) του Πολίτη, Νίκου Δένδια!
Το άλλο έχει αθλητικό... χρώμα και αφορά το replay στο πέναλτι που υπέδειξε ο Αρετόπουλος στο «Κλεάνθης Βικελίδης» υπέρ του Ολυμπιακού υποστηρίζοντας ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ψυχογιού. Καθ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης την πλέον επίμαχη φάση του αγώνα της Θεσσαλονίκης την είδε όλη η Ελλάδα μόλις δύο φορές.
Την μία από πίσω (άρα δεν υπάρχει και καθαρή εικόνα για την απόφαση του διαιτητή) και την άλλη σε ένα φευγαλέο replay από μπροστά μεν, αλλά με... θολή εικόνα δε! Αν βλέπαμε το παιχνίδι από το... extra ή από το kontra ίσως και να δικαιολογούσαμε την έλλειψη διαφωτιστικών replay.
Όμως όταν το συνδρομητικό κανάλι (που έχει κάνει... παπάδες σε όλα τα ντέρμπι) στην ίδια του την μετάδοση μας έδειξε 2 και 3 φορές, φάσεις χωρίς αξία από πολλές κάμερες, από... γη και ουρανό, τότε σαφώς και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για το τι πραγματικά συνέβη στην φάση από την οποία ο Ολυμπιακός ισοφάρισε για πρώτη φορά!
Η αλήθεια είναι ότι για το συνδρομητικό κανάλι οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Ελλάδος είναι ότι πιο εμπορικό μπορεί να διαθέτει φέτος σε ένα άθλιο και απαξιωμένο ελληνικό πρωτάθλημα.
Από την άλλη όμως είναι προφανές ότι τέτοιου είδους... προστασία μάλλον κακό κάνει στην ίδια την Σούπερ Λίγκα, αλλά και στο ίδιο το κανάλι που κάθε μήνα βλέπει όλο και περισσότερους συνδρομητές να... κουνάνε μαντίλι, δεδομένο ότι υπάρχει και η οικονομική κρίση που έχει τυραννήσει τους πάντες. Όμως είπαμε η μέρα δεν ξεκίνησε από το... παράξενο replay της Νοva!
Στον ποδοσφαιρικό... μικρόκοσμο μπορεί αυτό να φαντάζει ως τεράστιο θέμα, αλλά είναι εντελώς ασήμαντο τελικά αν το συνδέσουμε με το μείζον θέμα που δημιουργήθηκε στην ΕΡΤ. Την... δήθεν τηλεόραση όλων των Ελλήνων. Μια εκπομπή, ανεξάρτητα από το πόσοι την έβλεπαν, αν άρεσε ή όχι, κόπηκε εντελώς «πραξικοπηματικά» για ένα σχόλιο που ενόχλησε έναν υπουργό!
Στην Ελλάδα της μίζας, στην Ελλάδα της διαφθοράς των πολιτικών, του μνημονίου, της φοροδιαφυγής, της κρυμμένης λίστας γίνεται τώρα κι αυτό. Μια γνώμη, μια άποψη, ένα σχόλιο που ενοχλεί... παύεται με χυδαίο τρόπο.
Φυσικά και δεν θέλω να χαρακτηριστώ «δικηγόρος της αμαρτωλής ΕΡΤ» και για όσους κατά καιρούς με κάθε τρόπο έχουν εργαστεί σε αυτήν, όμως είναι βέβαιο ότι ο κάθε Έλληνας που έχει φτάσει στα όρια του λογικό είναι πλέον να... βράζει με τέτοιου είδους κινήσεις και λογικές.
Κοινή συνισταμένη και στην «μπάλα» και στην πολιτική είναι τελικά πως «κόβεται με κάθε τρόπο αυτό που ενοχλεί τον ισχυρό». Και η ζωή συνεχίζεται (μέσα στην μαυρίλα της)!



πηγή: gazzetta.gr