Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει στο blog του για τον ρεαλιστικό στόχο του σημερινού Παναθηναϊκού και την ευθύνη της διοίκησης.
Από τη στιγμή που η ΠΑΕ Παναθηναϊκός άρχισε να σηκώνει ψηλά τη λευκή σημαία, με σημαιοφόρο τον Ζεσουάλντο Φερέιρα και παραστάτες αυτούς που τον βοηθήσαν να σχηματίσει το σημερινό πράσινο ρόστερ, ο στόχος που αποκαλύφθηκε μπροστά στον ορίζοντα είναι η ανάδειξη ποδοσφαιριστών. Εστω κι αν δεν έγινε, και δεν γίνεται, με συνειδητή επιλογή του Πορτογάλου προπονητή, αλλά μόνο ή κυρίως επειδή εκείνος αντιλαμβάνεται ως βολική, επικοινωνιακά, αυτή την επιλογή, η βασική επιδίωξη του Παναθηναϊκού, από την ώρα που βγήκε πολύ νωρίς από οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τον τίτλο, είναι να προωθήσει και να "μεγαλώσει" τα δικά του παιδιά.
Αν εξετάσει κανείς το ΟΦΗ - Παναθηναϊκός μέσα από αυτό το πρίσμα, οι Πράσινοι δεν βγήκαν ηττημένοι. Διότι πήρε χρόνο και εμπειρία ο Χουχούμης, πήρε ένα ματς ως βασικός ο Μαυρίας, μπήκε στο ματς ο Λαγός. Δεν έχει πολύ περισσότερα να πάρει αυτή την εποχή ο Παναθηναϊκός. Και δεν χρειάζεται να περιμένει κανείς να δει περισσότερα για να το εκτιμήσει αυτό.
Ακόμη και σε αυτό το απόγευμα όμως που ο Φερέιρα "ξεθάρρεψε" και έβαλε δύο "μικρούς" στην ενδεκάδα, αποδείχθηκε ότι η δουλειά του πάνω στην προετοιμασία δεν ήταν αρκετή. Ο Χουχούμης δεν έδειξε έτοιμος τακτικά για να κρατήσει τη θέση ως αριστερός μπακ. Κι επειδή δεν ήταν έτοιμος, ο Παναθηναϊκός το πλήρωσε, πάνω που πήγε να χαρεί βλέποντας την πολύ καλή σέντρα του "μικρού" στον Τοτσέ, που έφερε το πρώτο γκολ.
Στο σημείο που βρίσκεται, ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη να πατήσει το pause και να σκεφτεί, για να επαναπροσδιορίσει τους στόχους του. Αν στόχος είναι ο προφανής, δηλαδή να συνδυάσει την ανάδειξη ποδοσφαιριστών με μια πορεία που θα του εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, ο ΠΑΟ πρέπει να αναρωτηθεί αν η σημερινή διεύθυνση του ποδοσφαιρικού τμήματος, δηλαδή ο Φερέιρα και οι συνεργάτες του στο τμήμα, μπορούν να τον επιτύχουν. Μα για να τον κρατούν αυτό δεν πιστεύουν, θα αναρωτηθείτε. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος γι' αυτό. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού μοιάζει να στηρίζει τον Πορτογάλο μόνο λόγω του εγωισμού του Γιάννη Αλαφούζου κι όχι επειδή έχει επαναπροσδιορίσει τον στόχο του συλλόγου και έχει κρίνει τον Φερέιρα ικανό να τον επιτύχει.
Μερικές μέρες πίσω, σε ένα γκάλοπ που έκανα στο twitter στην "ποιος φταίει περισσότερο;" ερώτηση, η πλειοψηφία έδειξε τη διοίκηση ως υπεύθυνη για τη φετινή αγωνιστική πορεία του Παναθηναϊκού. Και αυτή είναι η αλήθεια. Φταίει, περισσότερο απ' όλα, που η σημερινή διοίκηση δεν έχει γνώση και εμπειρία για να ελέγξει τον προπονητή και να αποφασίσει αν της κάνει ή όχι, αλλά και τι πρέπει να κάνει εφόσον παραμείνει ώστε να γίνει αποτελεσματικός.
Οσο ο Παναθηναϊκός αφήνει τον Φερέιρα να κάνει ό,τι του λέει το κεφάλι του, σε μια εποχή που αυτός ζει με τον εκνευρισμό των "ανάποδων" αποτελεσμάτων, ή ό,τι του λένε οι οπαδοί έξω από το λεωφορείο ("βάλε τους μικρούς"), θα παίρνει αυτές τις εμφανίσεις και αυτά τα αποτελέσματα. Αυτό θα συμβαίνει όσο θα χαμηλώνει ο Παναθηναϊκός τον πήχη των απαιτήσεών του με ευθύνη της διοίκησής του. 



πηγή: gazzetta.gr