Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Αλλαγή τον καλύτερο παίκτη!

Μόνο όποιοι δεν ξέρουν τον Ολυμπιακό, δεν είχαν καταλάβει πόσο δύσκολο ήταν το παιχνίδι με τον Άρη στο "Κλ. Βικελίδης". Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.

Αλλαγή τον καλύτερο παίκτη!
Εγώ είχα προσπαθήσει να σας προϊδεάσω για το ματς. Έγραφα από χθες το πρωί ότι έβλεπα ντέρμπι, ότι θα ήταν θρίλερ. Τι άλλο να κάνω. Ξεκαθάριζα ότι δεν μου φαινόταν το πιο απλό πράγμα να κάνει ο Ολυμπιακός τρίτο σερί διπλό μέσα στο Χαριλάου. Πολύ απλά, γιατί ήταν φανερή η σοβαρή πιθανότητα να έμπαινε χαλαρός στο παιχνίδι, μετά το διπλό στο Μονπελιέ.
Άλλωστε, φίλοι μου παίζουν και οι άλλες ομάδες. Δεν είναι μόνος του ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα. Αν θέλουμε να το πιστεύουμε εμείς ότι παίζει μόνος του, είναι δικό μας πρόβλημα. Όχι των άλλων ομάδων…
Τέλος πάντων, χθες αποδείχθηκε ακόμη μία φορά πως η μπάλα μπορεί να σε πάει στον ουρανό, αλλά και να σε διασύρει.
Δεν ακούσατε τι είπε ο σπίκερ μισό λεπτό πριν κάνει το 2-1 ο Άρης; Ετοιμάζεται, λέει, ο Ζαρντίμ να βάλει τον Πάντελιτς, στη θέση του Αμπντούν! Ναι, θα έβγαζε τον καλύτερο παίκτη του ο προπονητής του Ολυμπιακού.
Αυτόν που τελικά έμεινε ως το τέλος, αφού άλλαξε γνώμη ο Ζαρντίμ μετά το 2-1 κι αποφάσισε να ρισκάρει βγάζοντας τον Τοροσίδη και παίζοντας φουλ επίθεση. Κι ο Αμπντούν με το που έγινε η σέντρα μετά το 2-1, πήρε την μπάλα, έκανε κούρσα και κέρδισε το φάουλ (από το οποίο προήλθε το 2-2) και την αποβολή του αντίπαλου μπακ! Και τρία λεπτά μετά έδωσε σίγουρο γκολ στον Μήτρογλου, άσχετα αν το έχασε ο επιπόλαιος νεαρός φορ.
Παρεμπιπτόντως, θυμηθείτε τι έγραφα χθες για τους Μήτρογλου και Μανωλά και σκεφθείτε την απόδοσή τους στο Χαριλάου...
Για να επανέλθω, όμως, στον Ζαρντίμ και τον Αμπντούν, η πλάκα είναι πως ο Αμπντούν όντως έδειχνε πεσμένος σε εκείνο το χρονικό σημείο, που είχε σκεφθεί να τον βγάλει ο προπονητής του. Κι όμως, ευτυχώς για τον Ολυμπιακό άλλαξε άποψη ο Πορτογάλος κόουτς και ο Αλγερινός κυνηγός του γύρισε το παιχνίδι.
Για να αποδειχθεί ότι καλές είναι οι ιδέες των προπονητών στις αλλαγές, όμως στην τελική όλα εξαρτώνται από τους παίκτες, αλλά και από την π… μπάλα. Ο Ζαρντίμ έβαλε στο Μονπελιέ τους Αμπντούν και Μήτρογλου ως αλλαγές, οι δυό τους συνδυάστηκαν και ήρθε το νικητήριο γκολ στο 90! Έγιναν ήρωες κι ο ίδιος κι αυτοί. Και στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, ήταν έτοιμος να βγάλει τον Αμπντούν, άλλαξε γνώμη από το γκολ του Αγκάνθο κι ο Αμπντούν έσωσε το αήττητο του Ολυμπιακού…
Ένα Ολυμπιακό που όπως είχα προβλέψει χθες δεν έβγαλε το τσαγανό που χρειάζονταν ένα ματς στη Θεσσαλονίκη για να έκανε το οκτώ στα οκτώ…
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: