Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Βαρούχας: «Μόνο οι πεθαμένοι δεν κάνουν λάθη»

O καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» και μίλησε για τη φάση του πέναλτι στο χθεσινό ντέρμπι Άρη- Ολυμπιακού, τον Άρη αλλά και την ελληνική διαιτησία.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για τον Άρη:
«Το ελπιδοφόρο μήνυμα είναι η καλή παρουσία της ομάδος του Άρη. Εγώ ενθουσιάστηκα από τα παιδιά που δείχνουν πως ο Άρης έχει μέλλον και έπρεπε να έρθει αυτή η κατάσταση για να παίξουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές και να αναλάβουν Έλληνες προπονητές τις ομάδες.

Φαίνεται η δουλειά του Πασιαλή αλλά και του Κατσαβάκη. Οι παίκτες δεν φεύγουνε ποτέ αλλά οι προπονητές μόνο. Ο Άρης έχασε από τον Πλατανιά αλλά με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό έδειξε μια καλή ομάδα».

Για το πέναλτι που σφύριξε ο Αρετόπουλος στον Ψυχογιό:

«Ο διαιτητής είναι σαν τον ποδοσφαιριστή, θέλει εμπειρία και να αποκτήσει θάρρος. Είδαμε και στην Ευρώπη τι λάθη έγιναν, που υποτίθεται πως είναι και υψηλότερο το επίπεδο. Αν τα έκανε ο Αρετόπουλος τα λάθη θα είχε ξεσηκωθεί όλη η Ελλάδα. Μόνο οι πεθαμένοι δεν κάνουν λάθος. Έχω πει πολλές φορές πως εμείς έχουμε την ιδιαιτερότητα να μπορούμε να κρίνουνε από το σπίτι.

Χθες η λήψη δεν ήταν τέτοια που να μας κάνει να έχουμε σαφή εντύπωση για το που χτύπησε η μπάλα. Ο ποδοσφαιριστής του Άρη είπε πως χτύπησε στο χέρι του αλλά ήταν ακούσιο. Από το ριπλέι της NOVA εγώ δεν μπορώ να κρίνω όμως. Εγώ θα παω στο αν η μπάλα πήγε από το σώμα στο χέρι, αν μεγάλωσε δηλαδή το χέρι τον όγκο του κορμιού του. Να σου πω την αλήθεια δεν βλέπω τίποτα από το ριπλέι. Εγώ πάντα παίρνω θέση, είτε αρνητική είτε θετική αλλά αυτή τη φορά δε με βοηθάει η λήψη της φάσης. Η NOVA έχει τόσες κάμερες, όλες την χάσανε τη φάση? Αλλά και χέρι να είναι δεν είναι κάρτα οπότε δεν μετράει για μετά που ο παίκτης παίρνει δεύτερη κίτρινη».

Για την ελληνική διαιτησία:

«Η ελληνική διαιτησία δεν είναι κακή, βλέπω μια σταθερή πορεία προς το καλύτερο. Η νεκροψία θα δείξει. Παιχνίδι χωρίς φάσεις στην περιοχή δεν υπάρχει. Κάποιος που κάνει επαναλαμβανόμενα λάθη πρέπει να παει σπίτι του. Ζητάμε από νέους διαιτητές να μπουν στο γήπεδο όμως δεν έχουν εμπειρίες.

Είναι απαγορευτικό να μπαίνεις 25 και 26 χρονών να σφυρίξεις. Μια φορά ήρθε ένας διαιτητής 18 ετών και όταν πήγε να παίξει σε παιδικό και εφηβικό και κράτησε 25 λεπτά καθυστέρηση. Δεν είναι για γέλια είναι για κλάματα. Μπέρδεψε το μπάσκετ με το ποδόσφαιρο! Θέλουμε να γίνονται διαιτητές, άνθρωποι που έχουν παίξει ποδόσφαιρο. Άμα δεν έχεις παίξει ποδόσφαιρο δεν μπορείς να γίνεις καλός διαιτητής, πολύ λίγοι το έχουν καταφέρει».


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: