Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Νέα ανακοίνωση για ΑΕΚ

Η ανακοίνωση – απάντηση της ΠΑΕ Πανιώνιος στην ερασιτεχνική ΑΕΚ, έφερε νεά ανακοίνωση από τον σύνδεσμο οπαδών της ΑΕΚ Original, με την ΠΑΕ Πανιώνιος να ανταπαντά σε φανερά ειρωνικό ύφος: «Ζητάμε συγγνώμη από τους φιλάθλους μας και τα ΜΜΕ. Η ΠΑΕ Πανιώνιος εξέδωσε μία ανακοίνωση η οποία απευθυνόταν στη διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και όχι σε σύνδεσμο οπαδών. Τελικά φαίνεται πως κάναμε λάθος και ανοίξαμε διάλογο με οπαδούς. Το λάθος αυτό δεν πρόκειται να συνεχιστεί…»

Ήττα στο φινάλε για Άρη στη Λιθουανία

Ήττα στο φινάλε για Άρη στη Λιθουανία

Την πρώτη του ήττα στον όμιλο υπέστη ο Άρης στη Λιθουανία, από την Σιαουλιάι με 92-91. Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με 13 πόντους διαφορά με την λήξη της 3ης περιόδου (64-77), αλλά δεν κατάφεραν να παίξουν καλή άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο κι έτσι ήρθε η ήττα. Ο Άρης υποδέχεται τους Λιθουανούς την επόμενη Τρίτη στο «Αλεξάνδρειο».

1ο δεκάλεπτο: 6-3, 14-6, 16-12, 23-18.
2ο δεκάλεπτο: 30-25, 38-31, 42-41, 46-49.
3ο δεκάλεπτο: 51-54, 59-65, 62-75, 64-77.
4ο δεκάλεπτο: 69-79, 74-79, 77-81, 83-86, 92-91.

REDODO-BET

γεια σας αδεφια κ κουκλες....βραδια σεντονιου και εχουμε επιλογες αφου ειναι τελευταια αγωνιστικη και εχει ομαδες που θα παιξουν χωρις ανχος καθως ειναι αδιαφορες.....ΜΑΤΣΕΣΤΕΡ-ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ....βλεπω να σκοραρουν και οι δυο.....ας εχει απουσιες η αγγλιδα....μπροστα παλι καλη θα ειναι......ΡΕΑΛ-ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ....ανοιχτο ματς με πολλες φασεις απο δυο επιθετικες ομαδες....ΠΟΡΤΟ-ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ...αδιαφορο ουσιαστικα ματς ....θα σκοραρουν και οι δυο.....ΟΙ 3 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ.......ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ .....ΜΠΟΡΝΤΟ-ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ....δεν παιρνω χαμπαρι απο της απουσιες της γαλλιδας.....ενα γκολ θα βαλει.....το ιδιο και οι εβραοι.....αφου δεν εχουν σκοραρει ακομα.....παρθενοι θα τερματισουν;;κατα σειρα τα βρισκω στης εξης αποδ. 1,66....1,61....1,90...2,00......salute magkes!

Τα "καυτά" εσώρουχα της Ρεάλ Μαδρίτης!

http://www.sport24.gr/ast/cov/KE/KENTRIKI4_2009_12_6_12_31_31_b.jpghttp://www.sport24.gr/ast/cov/RE/REAL1_2009_12_6_12_50_31_b.jpgΗ Ρεάλ Μαδρίτης θεωρείται η πιο "εμπορική" ομάδα στον κόσμο, με το τμήμα μάρκετινγκ να φέρνει κάθε χρόνο πάνω από 100.000.000 ευρώ στα ταμεία του συλλόγου (και να στηρίζει σε μεγάλο βαθμό το ετήσιο μπάτζετ που φτάνει τα 400.000.000 ευρώ), και για το λόγο αυτό δεν σταματάει να αναζητάει τρόπους για να προσελκύσει νέους πελάτες.Η τελευταία καμπάνια της "βασίλισσας" προς αυτή την κατεύθυνση αφορά μία γραμμή εσωρούχων ("Luxe"), που θα έχουν την επωνυμία της Ρεάλ, με την καιτονομία να είναι πως τα εσώρουχα που θα σχεδιαστούν θα προορίζονται και για άνδρες αλλά και για γυναίκες.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η διοίκηση των Μαδριλένων, τα καινούρια αυτά προϊόντα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά από τον ερχόμενο Μάρτιο, με την ισπανική εταιρία "Little Kiss" να αναλαμβάνει την παραγωγή τους και τα εσώρουχα να διατίθενται σε τρεις εκδόσεις: αθλητική, κλασική αλλα και τεχνολογικά υπερσύγχρονη.

"Ταιριάζουν σε όλους όσοι αισθάνονται τέλεια με το σώμα τους", είναι το σλόγκαν της καμπάνιας, και το σίγουρο είναι πως μετά από τις φανέλες, τις μπλούζες, τις κούπες καφές καθώς και τα άλλα αντικείμενα που προσφέρονται από τη Ρεάλ, τα εσώρουχα αναμένεται να κάνουν "θραύση", με τους οπαδούς της ομάδας να έχουν έναν επιπλέον λόγο να κάνουν το συγκεκριμένο δώρο στις συντρόφους τους.

Ξύλο μεταξύ Πανούτσι και προέδρου της Τζένοα

http://www.sport24.gr/ast/cov/Pa/Panucci_2009_12_8_14_5_8_b.jpgΣκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν λίγα λεπτά μετά την λήξη της αναμέτρησης ανάμεσα στην Τζένοα και την Πάρμα (2-2) Ο Κριστιάν Πανούτσι κατήγγειλε τον πρόεδρο της Τζένοα Ενρίκο Πρετσιόζι πως τον χαστούκισε!

Ο βετεράνος διεθνής άσος ο οποίος φαίνεται στο video που ακολουθεί να απειλεί πως "θα σπάσει το κεφάλι" του "ισχυρού άνδρα" του γενοβέζικου συλλόγου τόνισε χαρακτηριστικά:

"Διασταυρώθηκαν οι δρόμοι μας μετά τον αγώνα και το μόνο που του είπα ήταν πως το καλοκαίρι έπρεπε να με ενημερώσει από την αρχή πως δε με ήθελε και όχι να με αφήσει να περιμένω δύο μήνες.

Αντί να μου απαντήσει ο Πρετσιόζι, με χαστούκισε ενώπιον μαρτύρων και εγώ από την πλευρά μου τον έσπρωξα. Επειδή είναι ένας άνθρωπος 60 ετών δεν χειροδίκησα εις βάρος του".

Κατάληψη στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ

Κατάληψη στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ από 30 οπαδούς της ομάδας, έγινε το απόγευμα της Τρίτης (08/12) στις εγκαταστάσεις του Αμαρουσίου στην οδό Γράμμου. Οι φίλοι της Ενωσης, με την -ειρηνική πάντως- κίνησή τους, ζητούν να μιλήσουν με κάποιον για την κατάσταση της ομάδας, όχι όμως με τον Νίκο Θανόπουλο! Επιθυμούν μεν την παρουσία του, όχι όμως μόνον αυτού, αλλά και άλλων μετόχων για να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Την ίδια ώρα, η διοίκηση έκανε πράξη την υπόσχεσή της και πλήρωσε τους παίκτες, ενώ ο Πέτρος Παππάς διέψευσε τα σενάρια περί επαναδραστηριοποίησής του στην ΠΑΕ.

«Απέρριψαν το έργο του Τεν Κάτε»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/606bdf1546326f3bd5551a11a99f4984_L.jpg?1260284272?1260284272?1260284272Ξαφνιασμένοι στην Ολλανδία για το διαζύγιο του Τεν Κάτε με τον Παναθηναϊκό, αφού θεωρούν πως τα φετινά αποτελέσματά του μόνο θετικά χαρακτηρίζονται. Οι συμπατριώτες του αναφέρονται στα «μαύρα» γενέθλια του 56χρονου τεχνικού λέγοντας πως στην ομάδα δεν κατάλαβαν το έργο και τις ικανότητές του.


AD: «Ο Παναθηναϊκός απέλυσε τον Τεν Κάτε. Τα αποτελέσματα του Ολλανδού θεωρήθηκαν άσχημα, παρά το ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ανάσα πίσω από την κορυφή και βρίσκεται πολύ σε πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ».

Voetbal Ιnternational:«Στον Παναθηναϊκό περίμεναν θαύματα... Ο Παναθηναϊκός αν και βρισκόταν στους στόχους του διέκοψε αιφνιδιαστικά τη συνεργασία του με τον Χενκ Τεν Κάτε

Sport1:
«Κόπηκε ο δρόμος του Τεν Κάτε στον Παναθηναϊκό. Η ήττα στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό και από τη Γαλατασαράι έφερε την απομάκρυνση. Ο Παναθηναϊκός πάντως βρίσκεται μέσα στους στόχους του...»

Telegraaf:«
Απόλυση για Τεν Κάτε. Ο Παναθηναϊκός απέρριψε τη συνέχιση της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό και τον αντικατέστησε άμεσα με τον Νίκο Νιόπλια».

Sportdome: «Ο Παναθηναϊκός έστειλε... απόλυση σε Τεν Κάτε. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται μέσα στους στόχους του σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, όμως η ομάδα της Αθήνας διέκοψε αιφνιδιαστικά τη συνεργασία τους».

Νusport:
«Ο Τεν Κάτε απολύθηκε από τον Παναθηναϊκό λόγω... έλλειψης κατανόησης. Στον Παναθηναϊκό περίμεναν... θαύματα από τον Τεν Κάτε»

Νrc.nl: «Ο Παναθηναϊκός απέλυσε τον Τεν Κάτε. Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση η ελληνική ομάδα προχώρησε στη διακοπή συνεργασίας».

Limburger: «Αιφνιδιαστικό τέλος. Ο Τεν Κάτε αποχώρησε από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, ύστερα από αιφνιδιαστική απόφαση της ομάδας».

«Έφαγε»... της χρονιάς του ο Κιούμπαν

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/01818772d1a88fab2a4a32717b48fb4b_L.jpg?1260283398?1260283398?1260283398

Ο Μαρκ Κιούμπαν, πρόεδρος των Ντάλας Μάβερικς, είναι γνωστός για την... τρέλα του. Μόνο που αυτή τη φορά το «πλήρωσε». Όχι με πρόστιμο στο ΝΒΑ, αλλά στο WWE, «τρώγοντας» ξύλο και... περνώντας μέσα από ένα τραπέζι.

Το αφεντικό των Τεξανών ήταν χθες ο επίσημος καλεσμένος του WWE, μόνο που έκανε το λάθος να μπει ανάμεσα στον Τζον Σένα και στον Σίμους. Το όλο θέαμα μπορεί να έχει μεγάλη δόση υπερβολής και τα χτυπήματα που πέφτουν να μην είναι και τόσο ισχυρά, φέρνοντας περισσότερο σε... θέατρο, αλλά, όσο να 'ναι, ένα... τσούξιμο θα το 'χει.

Δοκιμάζει... Σαλάμι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ac16aab1891f441f350df52eb4ba8614_L.jpg?1260276433?1260276433?1260276433Ο Ολυμπιακός επιθυμεί τη μεταγραφική ενίσχυση και στον Πειραιά βρίσκεται για να δοκιμαστεί ο 18χρονος Νιγηριανός επιθετικός Γκμπολαχάν Σαλάμι.

Ο παίκτης έπαιξε στο Κόπα Άφρικα κάτω των 20 ετών που έγινε στην Αίγυπτο και κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον της Σαχτάρ Ντόνετσκ και της Ντιναμό Κιέβου αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είναι αυτοί που κατάφεραν να τον φέρουν στο λιμάνι, ώστε να δουν από πρώτο χέρι την αξία του.

Κόντης: «Συζητάμε με παίκτες που θέλουμε και θα μείνουν στην ομάδα»

Κόντης: «Συζητάμε με παίκτες που θέλουμε και θα μείνουν στην ομάδα»

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης, μίλησε στο «ΑΘΛΗΤΙΚΟ METROPOLIS», για την ανανέωση της συνεργασίας των «κίτρινων» με τον Ντάρσι Νέτο: «Το θέμα όπως έχουμε αναφέρει ήταν στην επικαιρότητα και μας απασχολούσε. Έχει κλείσει εδώ και καιρό απλά σήμερα ανακοινώθηκε τυπικά. Είναι καλύτερο να ανακοινώνεται κάτι τέτοιο μετά από νίκη. Ήθελε να μείνει ο παίκτης και από τη στιγμή που τον θέλουμε κι εμείς, ήταν πιο εύκολη η συμφωνία μας. Από τη στιγμή που του δείξαμε ότι τον θέλαμε και έδειξε ότι ήθελε να μείνει ήταν πολύ δύσκολο να χαλάσει μια συμφωνία από εξωγενείς παράγοντες» είπε αρχικά ο κ. Κόντης.
Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει συνέχεια, ο Γιάννης Κόντης τόνισε: «Υπάρχει μια γενικότερη συζήτηση με παίκτες που θέλουμε να μείνουν στον Άρη και θα μείνουν. Γίνονται επαφές με όλους τους παίκτες. Του Φερνάντεζ η περίπτωση είναι πιο εύκολη. Υπάρχει συμφωνία. Πιο δύσκολη είναι περίπτωση που οι ομάδες έχουν τα δικαιώματα, όπως για παράδειγμα του Νασούτι και του Γκρασιάν. Ο Φερνάντεζ είναι ίσως η πιο εύκολη περίπτωση».
Αναφορικά με τον αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό και στην επιστροφή του Άρη στις νίκες, ο Γιάννης Κόντης, σχολίασε: « Έχει μια σφραγίδα Κούπερ η ομάδα, είχε αρχή, μέση και τέλος. Για πρώτη φορά τα αμυντικά χαφ είχαν τόσο καλή παρουσία και «πάτησαν» περιοχή και ο Φερνάντεζ είχε ευκαιρία για γκολ και ο Ναφτί μπήκε στην περιοχή… Αυτά όλα δεν έγιναν μόνα τους. Τα δείχνει ο προπονητής και η ομάδα ήταν πιο δεμένη, ήταν πιο κοντά οι γραμμές της και απειληθήκαμε μόνο από μακρινά σουτ, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Είναι το πιο εύκολο πέρασμα από ένα γήπεδο που δυστυχώς τελευταία χάναμε».
Ερωτηθείς για τα επόμενα δύο παιχνίδια του Άρη, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, υπογράμμισε: «Είναι πολύ σημαντικό το επόμενο ματς. Είτε είναι ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, είτε με τον τελευταίο, στο τέλος 3 βαθμούς δίνει η νίκη. Στόχος μας είναι να χτυπάμε όλα τα ματς για να πανηγυρίσουμε μεγάλη βαθμολογική συγκομιδή καθώς πέραν των πλέι οφ, ας μη ξεχνάμε πως κάθε βαθμός στοιχίζει 25.000 ευρώ». Ερωτηθείς για το αν ο Άρης έχει εισπράξει χρήματα πέραν της μιας επιταγής από την ΑΕΚ για τη μεταγραφή του Σανέλ Γιάχιτς, κι αν ο Άρης έχει κάνει μια κίνηση, τόνισε: «Δεν θα ήθελα να κάνω κάποια αναφορά που θα εξέθετε την οικονομική κατάσταση που υπάρχει σε κάποια άλλη ΠΑΕ. Ο Άρης θα διασφαλίσει τα συμφέροντά του με όποιες κινήσεις νόμιμες. Δώσαμε παράταση ως 30-11. Αυτά τα χρήματα αποτελούν μέρος του προγραμματισμού μας». Σχετικά με τις μεταγραφές και τον σχεδιασμό, ο κ. Κόντης υπογράμμισε: «Η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει. Έχουμε τις εισηγήσεις των προπονητών όπως πάντα και μέσα από παίκτες που γνωρίζαμε κάναμε τις επιλογές μας. Με τον κ. Κούπερ τη τεχνογνωσία και εμπειρία του στην αγορά θα κάνουμε τις καλύτερες επιλογές. Μη νομίζει κανείς ότι κάποιος αποφάσιζε μονομερώς. Υπήρχε συλλογική δουλειά από προσεγμένες επιλογές. Οι μεταγραφές φέτος που έγιναν ήταν καλές και στην πορεία θα βοηθήσουν. Αξιολογεί το υλικό ο κ. Κούπερ, έχουν γίνει συζητήσεις αλλά πρόωρες ακόμη».

Αφιερωμένο σε Ρανιέρι και οπαδούς


Χαμόγελα για Τότι Κλίμα ευφορίας εξακολουθεί να επικρατεί στο στρατόπεδο της Ρόμα, δύο εικοσιτετράωρα μετά τη νίκη (1-0) στο ντέρμπι πρωταθλήματος με αντίπαλο τη Λάτσιο. Και νίκη σε ντέρμπι χωρίς πανηγυρικές δηλώσεις και αφιερώσεις από τον αρχηγό των "τζαλορόσι" Φραντσέσκο Τότι δεν γίνεται.

"Ολοι θέλαμε τη νίκη για τους οπαδούς, την ομάδα, την πρόεδρο και την οικογένεια Σένσι", έγραψε ο Τότι στην εβδομαδιαία στήλη του στην εφημερίδα "Corriere dello Sport". "Νομίζω όμως ότι κάναμε το μεγαλύτερο δώρο στον προπονητή μας Κλάουντιο Ρανιέρι, έναν οπαδό της Ρόμα ψυχή τε και σώματι.

Πρόκειται για έναν προπονητή που έχει ζήσει σημαντικές εμπειρίες σε μεγάλους συλλόγους κατά τη διάρκεια της καριέρας του, αλλά πιστεύω ότι αυτό το ματς θα το κρατήσει στη μνήμη του για πάντα. Θα ήθελα επίσης να ξεχωρίσω δύο συμπαίκτες μου, τον Ζούλιο Σέρζιο και τον Μάρκο Κασέτι που έχουν αποδειχθεί άψογοι επαγγελματίες. Ο Ζούλιο ήταν έτοιμος όταν κλήθηκε να βοηθήσει σε μία δύσκολη στιγμή της ομάδας, ενώ για τον Μάρκο που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, είμαι σίγουρος ότι το γκολ που πέτυχε στο ντέρμπι θα τον αποζημιώσει", σχολίασε ο αρχηγός της Ρόμα.

Ενδιαφέρον της Ιντερ για Τόνι


Ο Λούκα Τόνι έχει σκοράρει στη Γλασκώβη και πανηγυρίζει Τον Λούκα πρόσθεσε η Ιντερ στη λίστα των μεταγραφών της για τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Gazzetta dello Sport", οι πρωταθλητές Ιταλίας θέλουν να καλύψουν το κενό του Σάμουελ Ετό που θα δώσει το παρών με την εθνική Καμερούν στο Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών.

Ως γνωστόν, ο Ιταλός επιθετικός είναι έτοιμος να αποχωρήσει από την Μπάγερν, καθώς δεν συγκαταλέγεται στις επιλογές του Λουίς Φαν Χαλ. Παράλληλα, έχει φροντίσει να προλειάνει το έδαφος εκφράζοντας επανειλημμένα την επιθυμία του να επιστρέψει στην Ιταλία. Ετσι θεωρεί ότι θα ενισχύσει και τις πιθανότητες συμμετοχής του στην εθνική Ιταλίας για το Μουντιάλ.

Αντσελότι: "Καλύτεροι από τη Γιουνάιτεντ"


Ο τεχνικός της Τσέλσι, Κάρλο Αντσελότι Την άποψη ότι η Τσέλσι έχει πάει καλύτερα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι στιγμής κατά τη φετινή σεζόν εξέφρασε ο προπονητής της λονδρέζικης ομάδας Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός τεχνικός διατηρεί την αισιοδοξία του, παρά τις ήττες από την Μπλάκμπερν και τη Μάντσεστερ Σίτι.

"Η συνολική πορεία μας μέχρι στιγμής είναι καλύτερη", δήλωσε ο Αντσελότι στην εφημερίδα "Sun". "Εχουμε δύο βαθμούς περισσότερους και εμείς ήμασταν οι νικητές στο μεταξύ μας ντέρμπι. Ωστόσο, η Μάντσεστερ παραμένει μία φανταστική ομάδα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι το τέλος και δεν μπορώ να ξέρω τι θα συμβεί. Μέχρι τώρα πάντως, έχουμε πάει καλύτερα", συμπλήρωσε.

Αντριάνο: "Έχω προτάσεις από την Ευρώπη"


Ο Αντριάνο με τη φανέλα της Φλαμένγκο Ο Αντριάνο, ο οποίος φορώντας τη φανέλα της Φλαμένγκο πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Βραζιλία και πλέον δείχνει ότι έχει βρει τον παλιό, καλό του εαυτό, με δηλώσεις του αποκάλυψε πως έχει στα χέρια του αρκετές προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες, ωστόσο τόνισε ότι δεν έχει αποφασίσει τί θα κάνει...

"Δεν αρνούμαι ότι έχω δεχτεί πολλές προτάσεις αλλά τώρα το πιο σημαντικό για μένα είναι να είμαι ευτυχισμένος, όχι τα χρήματα. Πριν λάβω την απόφαση μου, θα σκεφτώ πολύ και θα μιλήσω με τους φίλους μου και την οικογένεια μου. Ελπίζω να μείνω, αν όχι θα αφήσω εδώ την αγάπη μου και την καρδιά μου", τόνισε χαρακτηριστικά, ο πρώην παίκτης της Ίντερ.

Σε αναζήτηση προπονητή η Ελπίδων


Από προπόνηση της Εθνικής Ελπίδων Η ανακοίνωση της συμφωνίας του Νίκου Νιόπλια με τον Παναθηναϊκό, όπως είναι φυσικό επέφερε και αναστάτωση στην ΕΠΟ. Η Εθνική ομάδα των Ελπίδων, σε μία κρίσιμη καμπή των υποχρεώσεών της για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μένει χωρίς προπονητή.

Ηδη η ΕΠΟ κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μπορέσει να βρει γρήγορα τον κατάλληλο για να αναλάβει την ομάδα, η οποία στις 3 Μαρτίου θα πρέπει να αντιμετωπίσει την Αγγλία εκτός έδρας στο ματς που θα κριθεί και η πρωτιά στον όμιλό της.

Τέλος ο Τεν Κάτε, Νιόπλιας-Βαζέχα στη θέση του!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού αποτελεί ο Χεν Τεν Κάτε όπως ανακοίνωσε η «πράσινη» ΠΑΕ. Την καθοδήγηση της ομάδας απο τον πάγκο αναλαμβάνει ο Νίκος Νιόπλιας με συνεργάτη τον Κριστόφ Βαζέχα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο πρόεδρος, κ. Νικόλας Πατέρας με τον προπονητή της ομάδας, κ. Χενκ Τεν Κάτε, συμφώνησαν τη λύση της συνεργασίας τους.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον προπονητή για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην ομάδα και για τη συνεργασία τους και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο μέλλον.

Ο κ. Tεν Κάτε δήλωσε: «Υπήρξε τιμή για μένα η συνεργασία μου με τον Παναθηναϊκό και τα αποτελέσματα υποστηρίζουν το έργο μου. Έχω βάλει τα θεμέλια για την ομάδα. Σέβομαι το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην είναι ευχαριστημένοι με τη συνολική εικόνα, αλλά εγώ και οι συνεργάτες μου δώσαμε τα πάντα για την επιτυχία. Η απόφαση του προέδρου δεν θα επηρεάσει τη μεταξύ μας σχέση και τη φιλία που αναπτύξαμε. Επιπλέον, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για την υποστήριξή τους και εύχομαι η ομάδα να κερδίσει τον τίτλο».

Σε απολογία ο Εστογιανόφ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε απολογία κλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα, ο Φαμπιάν Εστογιανόφ.

Ο Ουρουγουανός άσος του Πανιωνίου με βάση όσα αναγράφηκαν στο φύλλο του αγώνα με την ΑΕΚ, γρονθοκόπησε τον ποδοσφαιριστή της "Ένωσης",Κάρλος Αραούχο και πλέον κινδυνεύει με τιμωρία.

Πιο αναλυτικά η κλήση ανέφερε:"Η Πειθαρχική επιτροπή της Superleague κάλεσε σε απολογία τον ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Πανιώνιος ESTOYANOFF FAB. Βάσει των αναφερομένων στο από 6/12/2009 Φύλλο Αγώνα, το οποίο γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 παρ. 3 και 5 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα διότι « Μετά τη λήξη του αγώνα χτύπησες με γροθιά στο μάτι τον ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας ARAUJO CAR. προξενώντας σ’ αυτόν τραύματα στο μάτι». Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ. 5, 10 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ".

Κατά τα άλλα για την Παρασκευή(11/12-12:00) κλήθηκαν σε απολογία επτά ΠΑΕ στο πλαίσιο των αγώνων για την 13η αγωνιστική. Πιο αναλυτικά οι κλήσεις:

Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός – ΠΑΕ Ατρόμητος. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Αρης : Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για την συμπεριφορά ποδοσφαιριστών των διαγωνιζόμενων ομάδων στον αγώνα ΠΑΕ Λεβαδεικός – ΠΑΕ Αρης. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Ηρακλής : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΕ Ηρακλής. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Λεβαδειακός : Για την συμπεριφορά ποδοσφαιριστών των διαγωνιζόμενων ομάδων στον αγώνα ΠΑΕ Λεβαδειακός – ΠΑΕ Αρης. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ Ολυμπιακός : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Skoda Ξάνθη – ΠΑΕ Ολυμπιακός. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΣΤ) ΠΑΕ Πανιώνιος : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος – ΠΑΕ ΑΕΚ. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ζ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Λάρισα. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

«Ντοπέ» δύο στην ΤΣΣΚΑ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κρούσματα ντόπινγκ στην Μόσχα, ενόψει του αγώνα με την Μπεσίκτας, στην Κωνσταντινούπολη, στον αγώνα για τον 2ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Συγκεκριμένα, εκτός αποστολής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έμειναν οι Σεργκέι Ιγκνάσεβιτς και Αλεξέι Μπερεζούτσκι.

Οπως ανακοινώθηκε από τον σύλλογο αλλά και την UEFA, οι δύο αμυντικοί βρέθηκαν θετικοί σε διεγερτική ουσία που βρίσκεται στον κατάλογο απαγορευμένων ουσιών της WADA και τίθενται σε προσωρινή τιμωρία, μέχρι την εξέταση του δεύτερου δείγματος. Για την υπόθεσή τους θα αποφανθεί η πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, που θα συνεδριάσει στις 17 Δεκεμβρίου.

«Είναι ένα μεγάλο σοκ για τους ποδοσφαιριστές αλλά και όλη την ομάδα. Η υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με το ντόπινγκ και ευχόμαστε η UEFA να βρει μια δίκαιη λύση για το συγκεκριμένο θέμα», δηλώνουν από τον σύλλογο.

Συγκεκριμένα, από την πλευρά της ΤΣΣΚΑ υποστηρίζουν ότι η υπόθεση οφείλεται σε παρεξήγηση και πιο συγκεκριμένα σε λάθος του ιατρικού επιτελείου της ομάδας, που δεν δήλωσε ότι οι δύο παίκτες έπαιρναν φάρμακο για κρυολόγημα. Ο έλεγχος έγινε στις 3 Νοεμβρίου, μετά τον αγώνα της ρωσικής ομάδας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Σκληρή απάντηση στην ΑΕΚ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε πολύ σκληρό ύφος απάντησε η διοίκηση της ΠΑΕ Πανιώνιος σε αυτήν της ερασιτεχνικής ΑΕΚ με αφορμή το πανό που είχε αναρτηθεί στη Νέα Σμύρνη από τους οπαδούς του Πανιωνίου και που προκάλεσε την οργή της ΑΕΚ.

Η σημερινή ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανιώνιος

Η τακτική του αντιπερισπασμού και του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, την οποία έντεχνα προσπαθεί να εφαρμόσει η ομάδα της ΑΕΚ, είναι μεν θεμιτή στα πλαίσια του ανταγωνισμού, αλλά ανεδαφική σε ότι αφορά τόσο τον Πανιώνιο, όσο και τον Πρόεδρο του.

Διαβάσαμε την χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της «Ερασιτεχνικής ΑΕΚ», δηλαδή των administrators της, η οποία επιτίθεται στον Πανιώνιο με αφορμή ένα πανό που υπήρχε στο γήπεδο κατά τον μεταξύ μας αγώνα.

Το επίμαχο πανό, δεν αναρτήθηκε από τον επίσημο Πανιώνιο. Ο επίσημος Πανιώνιος, σε αντίθεση με την «Ερασιτεχνική ΑΕΚ» δεν έχει σχέση, ούτε καθοδηγεί τους φιλάθλους του. Συνεπώς δεν καταλαβαίνουμε γιατί εμπλέκεται ο Πρόεδρος του Πανιωνίου.

Για να «κατέβει» ένα πανό, που δεν είναι υβριστικό (γιατί ύβρις δεν υπάρχει) θα πρέπει να ζητηθεί από τον φιλοξενούμενο να αποσυρθεί. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αν λοιπόν το πανό δεν ενόχλησε ΚΑΝΕΝΑ από την επίσημη ΠΑΕ ΑΕΚ, ή τους ποδοσφαιριστές της, γιατί έπρεπε να ενοχλήσει τους Πανιώνιους;
Γιατί δηλαδή έπρεπε ο κ. Τσακίρης, που δεν ήταν καν στο γήπεδο, να ζητήσει να κατέβει ένα πανό, που δεν ενοχλούσε κανένα από την πολυμελή αντιπροσωπεία της ΑΕΚ; Ας αναζητήσουν ευθύνες μεταξύ τους και όχι σε εμάς. Αν μας είχε ζητηθεί να αποσυρθεί το πανό εμείς, στα πλαίσια της φιλοξενίας, θα το είχαμε προσπαθήσει παρά το ότι δεν ήταν υβριστικό. Είμαστε σίγουροι δε, πως αν η ΑΕΚ κέρδιζε τον αγώνα, ουδείς σήμερα θα είχε ασχοληθεί με το πανό (και με το μάτι του Αραούχο επίσης). Ο κ. Τσακίρης εκεί που χρειάστηκε και υπήρχε πρόβλημα, έσπευσε στο γήπεδο μετά τη λήξη του αγώνα, να μιλήσει τόσο με τον Αραούχο, όσο και τους ανθρώπους της ΑΕΚ.

Τα περί «ηθικής αυτουργίας» τα επιστρέφουμε στους εμπνευστές τους. Ο κ.Τσακίρης απλά παρέθεσε γεγονότα σε μία ραδιοφωνική του συνέντευξη. Και τα γεγονότα αυτά είναι αδιαμφισβήτητα. Η ΑΕΚ δεν προϋπήρχε ούτε στην Πόλη, ούτε φυσικά στη Σμύρνη ή την Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ ιδρύθηκε στην Ελλάδα ΜΕΤΑ τη Μικρασιατική Καταστροφή και των διωγμών. Συνεπώς, εμείς δεν την θεωρούμε προσφυγικό σωματείο, όπως είναι ο Πανιώνιος και ο Απόλλων, αλλά απλά σωματείο ιδρυμένο από επαναπατρισθέντες πρόσφυγες της Πόλης.

Ο «Πρόεδρος» της Α.Σ. ΑΕΚ και οι λοιποί administrators, μπερδεύοντας προφανώς το ρόλο τους και νομίζοντας ότι εκδίδουν ανακοίνωση από τα δωματιάκια, υπογειάκια και λοιπά οικήματα, θα έπρεπε πρώτα απ’ όλα να κοιτάξουν να ασχοληθούν με τους εκατοντάδες απλήρωτους αθλητές των ερασιτεχνικών αθλημάτων στα οποία «προεδρεύουν», να εξοφλήσουν τους δεκάδες πιστωτές τους και να μην προσπαθούν με αφορμή ένα πανό (όχι υβριστικό, αλλά σκωπτικό), να στρέψουν την προσοχή των φιλάθλων τους στον «κακό» Πανιώνιο και τον «κακό» Τσακίρη...

Όσο ο Πανιώνιος χάνει και είναι ο «Νιόνιος», τον αγαπάμε και τον αποκαλούμε «αδελφό προσφυγικό σωματείο». Όταν νικάει γίνεται «ανιστόρητος» και «κακός». Όταν κερδίζεις με 2-3 στο ΟΑΚΑ, βγαίνει αμέσως μετά την λήξη ο τότε administrator και κάνει διάγγελμα / κλάψα 1 ώρας και ζητά μέχρι και Πρωθυπουργική παρέμβαση για τη διαιτησία. Χθες μετά το 3-1 της Νέας Σμύρνης, έχουμε πρωτοσέλιδα με το μαυρισμένο μάτι ενός αθλητή (ο οποίος επιτέθηκε πρώτος αλλά απλά δεν βρήκε στόχο) και σήμερα τη δακρύβρεχτη ανακοίνωση της «Ερασιτεχνικής» για ένα ...πανό, για το οποίο κανείς δεν ενοχλήθηκε και δεν ζήτησε την απόσυρση του...

Μαθήματα ιστορίας από ανιστόρητους δεν δεχόμαστε και ούτε πρόκειται να δεχθούμε.

* Από αυτούς που έχουν δώσει δείγμα γραφής με την κλοπή του Μαύρου, αλλά και άλλων αθλητών μας.
* Από αυτούς που συμμάχησαν με τη Χούντα το ’70 και έκλεψαν το Πρωτάθλημα από τον Πανιώνιο, χάρη στην άληστου μνήμης «κυρία Δέσποινα».
* Από αυτούς που το 1992, όταν ο Πανιώνιος υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του, έβγαλαν «ντουντούκες» και ένα κατάπτυστο βίντεο-κλιπ στο οποίο εμφανίζουν την ΑΕ Κωνσταντινουπόλεως, ως ομάδα προερχόμενη από τη Σμύρνη και την Ιωνία (!) με σκοπό να υφαρπάξουν και από τον Πανιώνιο φιλάθλους.
* Από αυτούς που κυκλοφορούσαν πρωτοσέλιδα με τίτλους πριν τον μεταξύ μας αγώνα «Δείξτε στον Τσακίρη και τον Νιόνιο ποιά είναι η ΑΕΚ».
* Και βέβαια από αυτούς που σήμερα μέσω των οπαδικών τους εφημερίδων, έχουν αναλωθεί σε ένα ρεσιτάλ ύβρεων, λάσπης και μίσους κατά του Πανιωνίου, απλά και μόνο επειδή «τόλμησε» να τους νικήσει...

Πριν κάποιοι βγάλουν ανακοινώσεις, και πριν το οπαδικό μίσος τους τυφλώσει, ας αναλογισθούν λίγο, ότι η «καλή» ΑΕΚ υπάρχει σήμερα και χάρη στον «κακό» Τσακίρη. Το γιατί ας ρωτήσουν το λογιστήριο της ΠΑΕ να τους επιβεβαιώσει ότι ακόμα και στις 30/11, λίγο πριν παίξουμε, εξυπηρετήσαμε με νέα μετακύλιση επιταγών (για 5η φορά) την ΑΕΚ, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε γονατίσει τον προσεχή αντίπαλο μας.

Αυτά την ίδια στιγμή που άλλοι στην θέση μας ήδη σφράγισαν επιταγές. Ακόμα και σήμερα από το πρωί είμαστε στα τηλέφωνα με την διοίκησή σας για το πως θα συνεχίσουμε να βοηθάμε και να χρηματοδοτούμε ΕΣΑΣ! Εκεί φαίνεται λοιπόν το φερ-πλέι και το ήθος της διοίκησης ενός συλλόγου και όχι στο να ξηλώνει τα πανό και να λογοκρίνει τους ίδιους τους φίλαθλους της.

Αλλά επειδή η «λίγη τσίπα» λείπει από εσάς τελικά και όχι από εμάς και επειδή η αχαριστία σας είναι μεγαλύτερη ακόμα και από την αφέλειά μας, ίσως πρέπει να επανεξετάσουμε την στάση μας και πλέον όταν μας λέτε «κακούς», να είμαστε πράγματι «κακοί»...

Τέλος να σας πούμε ότι αδίκως κλαίτε. Το σύστημα στο Ελλαδιστάν είναι ΠΑΝΤΑ με τον Γολιάθ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι με το Α, Β ή τον 44 τρόπο, εσείς θα βγείτε από το σημερινό διαφαινόμενο αδιέξοδο, ενώ εμάς κεφάλι δεν θα μας αφήσουνε να σηκώσουμε ποτέ...».

Ανανέωσε ως το 2013 ο Ντάρσι Νέτο!

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την επέκταση της συνεργασίας της με τον Ντάρσι Νέτο ανακοίνωσε η ΠΑΕ Άρης. Ο Βραζιλιάνος ακραίος μπακ θα παραμείνει κάτοικος Θεσσαλονίκης και θα φορά την κίτρινη φανέλα μέχρι και το 2013 όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Άρης ανακοινώνει την επέκταση του συμβολαίου του Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο μέχρι το 2013».

O Branko Milisavljevic επιστρέφει στον ΠΑΟΚ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Σέρβο καλαθοσφαιριστή Branko Milisavljevic, ο οποίος έρχεται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010. O Milisavljevic που αναμένεται στη Θεσσαλονίκη μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στον ΠΑΟΚ, μετά την επιτυχημένη παρουσία του στην ομάδα και τη σεζόν 2002-2003.

Ο Branko Milisavljevic γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 1976 στο Cacak, έχει ύψος 1μ.93 και αγωνίζεται στη θέση του πλέι μέικερ. Ξεκίνησε την καριέρα του από την εφηβική ομάδα της KK Radnicki Belgrade, ενώ από τη σεζόν 1996-97 αγωνίστηκε στην ομάδα της γενέτειράς του Borac Cacak. Τη σεζόν 1999-00 έπαιξε στο Ρωσικό πρωτάθλημα με την Shakhtyor Cheremkhovo, αλλά τον Δεκέμβριο της ίδιας αγωνιστικής περιόδου επέστρεψε στη Σερβία και αγωνίστηκε στην Partizan Belgrade. Τη σεζόν 2001-02 έπαιξε στη Γαλλία με την Limoges, ενώ την επόμενη χρονιά (2003-04) ήρθε στον ΠΑΟΚ για την πρώτη του σεζόν στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Το ξεκίνημα της επόμενης χρονιάς (2003-04) τον βρήκε στον Ολυμπιακό, αλλά από τον Δεκέμβριο του 2003, βρέθηκε και πάλι στη Ρωσία και την Dynamo Moscow. Την σεζόν 2004-05 αγωνίστηκε στη Γερμανία με την Telekom Baskets Bonn, τη σεζόν 2005-06 έπαιξε στην Hapoel Ironi Nahariya και στη συνέχεια (2006-07) στη Σερβία με την Mega Ishrana Belgrade. Το Δεκέμβριο του 2006 επέστρεψε στη Γαλλία για την Sluc Nancy, ενώ τη σεζόν 2007-08 ξεκίνησε στην Ισπανική GC Valladolid και το Δεκέμβριο του 2007, βρέθηκε στο Μαρούσι, όπου συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Σούλη Μαρκόπουλο. Την περσινή σεζόν (2008-09), o Milisavljevic αγωνίστηκε στην Kajasol και στη Λιθουανία με την Lietuvos Rytas.

ΠΑΟΚ: Αύριο μιλάει ο Βρύζας


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου από τότε που ανέλαβε την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα δώσει αύριο (στις 13:00) ο Ζήσης Βρύζας. Ο παλαίμαχος επιθετικός έχει αναλάβει περίπου δύο μήνες τα ηνία του «Δικεφάλου του Βορρά» και τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσει στον κόσμο της ομάδας για το μέλλον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου της διοίκησης, στις 13.00, στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου (2ος όροφος) του γηπέδου της Τούμπας».

Εστογιανόφ: «Ο Αραούχο με προκάλεσε»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ηταν πρόσωπο της επικαιρότητας, όχι για την εντός γηπέδου δράση του, αλλά για το επεισόδιο που πρωταγωνίστησε μαζί με τον Κάρλος Αραούχο της ΑΕΚ. Ο Φαμπιάν Εστογιανόφ... νίπτει τας χείρας του επί του θέματος και αποφεύγει τις υπερβολές. Εκτός αν τελικά βάψει τα μαλλιά του... κυανέρυθρα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Sportday» ο Εστογιανόφ έδωσε τη δική του εκδοχή για ό,τι συνέβη με τον Αραούχο, τόνισε ότι η υπεροχή του Πανιώνιου ήταν εμφανής απέναντι στην ΑΕΚ και εξέφρασε τη θετικότητά του για επιτυχίες της ομάδας.

«Τα προβλήματα ξεκίνησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, λόγω της έντασης του αγώνα. Ο Αραούχο με έβρισε, με κλότσησε στο ματς και κάποια στιγμή μου είπε ότι θα με περιμένει έξω. Δεν περίμενα ότι θα το εννοούσε. Όταν μπήκα στη φυσούνα με περίμενε έξω από τα αποδυτήρια. Τσακωθήκαμε, σπρωχτήκαμε, ανταλλάξαμε και κάποιες κουβέντες. Με χτύπησε, αλλά εγώ δεν έχω σημάδι από τη σφαλιάρα που μου έδωσε. Δεν είχα καμία πρόθεση, ήμουν χαρούμενος, η ομάδα είχε νικήσει και ήταν αυτός που με προκάλεσε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το περιστατικό πάντως θεωρείται λήξαν, καθώς οι δυο παίκτες φέρεται να συνομίλησαν τηλεφωνικά, δίνοντας αμοιβαίες εξηγήσεις και αποδίδοντας το θέμα στην ένταση της στιγμής.

Για τη νίκη επί της ΑΕΚ ο Ουρουγουανός επεσήμανε πως «η ομάδα ήταν ανώτερη μέσα στον αγωνιστικό χώρο από την ΑΕΚ και αυτό φάνηκε. Ημασταν καλύτεροι» ενώ για την προσπάθεια της ομάδας φέτος και τις δικές του προσδοκίες ανέφερε: «Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι ανατρεπτικό... Μένουν πολλά παιχνίδια για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και θα πρέπει να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Να κάνουμε κάθε βήμα σιγά-σιγά. Εχω θετική σκέψη και μακάρι να κατακτήσουμε και το Κύπελλο, αλλά και να κερδίσουμε το εισιτήριο για το Κύπελλο UEFA. Να μπούμε στην πεντάδα. Πρέπει να είμαστε με τα πόδια στη γη. Χωρίς μεγάλες κουβέντες».

Ο Εστογιανόφ δεν έκρυψε πως «σπίτι μου ήταν η Πενιαρόλ, είναι η ομάδα που έπαιξα χρόνια και μάλιστα στην πατρίδα μου. Είναι όμως συγκινητικό ότι βρίσκομαι χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα μου τώρα και με σέβονται όλοι. Για τους οπαδούς του Πανιώνιου ό,τι και να πω είναι λίγο. Δεν περίμενα τέτοια αγάπη».

Δεν έκρυψε και πως δεν θα δίσταζε να βάψει τα μαλλιά του... κυανέρυθρα: «Εχω τέτοια ξεσπάσματα. Αν μου αρέσει μπορεί να το κάνω. Αν στο τελευταίο ματς προκρινόμαστε στο UEFA θα εμφανιστώ έτσι. Θα κάνω τα πάντα αν καταφέρουμε να πάρουμε εισιτήριο για την Ευρώπη».

Σάλος με τα μπόνους του Ντομενέκ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στην εποχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τα μπόνους των 800.000 ευρώ που εξασφάλισε ο Ραϊμόν Ντομενέκ κατά τη διάρκεια των αγώνων της Γαλλίας για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 έχουν προκαλέσει σάλο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των γαλλικών ΜΜΕ βασισμένα στην ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας, ο τεχνικός των «τρικολόρ» εξασφάλισε μπόνους 826.222 ευρώ την τελευταία διετία, με δεδομένη και την πρόκριση της Γαλλίας στο Mundial της Νότιας Αφρικής. Και όλα αυτά ενώ χρειάστηκε το χέρι του Ανρί προκειμένου οι Γάλλοι να αποκλείσουν στην παράταση του 2ου αγώνα μπαράζ την Ιρλανδία.

Η Υπουργός Οικονομικός της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, ρωτήθηκε αν σοκάρεται στο άκουσμα του ποσού και απάντησε: «Πραγματικά, ναι. Προέρχομαι από το χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού εκεί που παίζεις για τη φανέλα. Νομίζω ότι δεν είναι καλό να υπάρχουν τόσα πολλά χρήματα στον αθλητισμό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λαγκάρντ, που είναι πρώην αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης, είχε πρόσφατα προτείνει να επαναληφθεί ο δεύτερος αγώνας μπαράζ, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την ενέργεια του Ανρί στο γκολ της ισοφάρισης.

Φέργκιουσον: Δεν έχει μεγάλη σημασία η πρώτη θέση

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd11/imgv3b_dEWCg1JXrJ.jpg

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δείχνει να μην ασχολείται ιδιαίτερα με την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου αφού όπως δήλωσε αυτή δεν έχει μεγάλη σημασία.

Αναλυτικά ο Σκωτσέζος τεχνικός δήλωσε: «Ρίχνοντας μια ματιά στους ομίλους, βλέπω ότι δεν έχει μεγάλη σημασία η πρώτη θέση. Μπορεί να τερματίσεις πρώτος και να παίξεις με ομάδες όπως η Μπάγερν, η Γιουβέντους, η Μίλαν, την Μπαρτσελόνα ή η Ρεάλ Μαδρίτης.

Αν κληρωθείς με μια από αυτές, τι να την κάνεις την πρωτιά; Το μόνο θετικό είναι ότι θα παίξουμε το δεύτερο παιχνίδι στο γήπεδό μας».


Ενώ για τις πολλές απουσίες στην άμυνα, αστειεύθηκε λέγοντας: «Σκέφτομαι να παίξουμε με έναν αμυντικό εναντίον της Βόλφσμπουργκ, είναι εύκολο να οργανώσεις ένα άτομο».

Καλοοοοοοοοοοοο.................εεεεεεεεεεε?

Μπλέξαμε τα μπούτια μας ...συγχρονισμένα!

Φήμες για Ντάριο Σίμιτς!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/b59861ccd829e364a5f864afdccd865c_L.jpg?1260257896?1260257896?1260257896

Στο «στόχαστρο» του Αστέρα Τρίπολης φέρεται να βρίσκεται ο Κροάτης διεθνής αμυντικός Ντάριο Σίμιτς, ενώ οι Αρκάδες δοκιμάζουν στις προπονήσεις τον επιθετικό Γκόραν Λιουμπόγεβιτς.

Στην Κροατική αγορά έχουν ρίξει τα ...«δίχτυα» τους οι άνθρωποι του Αστέρα Τρίπολης, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα ο σύλλογος της Πελοπονήσου θέλει να εντάξει στο έμψυχο δυναμικό του τον Κροάτη αμυντικό της Μονακό Ντάριο Σίμιτς.

Ο Σίμιτς έχει σπουδαίο όνομα στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αφόυ έχει κάνει μεγάλη καριέρα στο Καμπιονάτο και συγκεκριμένα στην ίντερ και την Μίλαν. Τώρα ανήκει στην Μονακό, όπου πέρυσι είχε πραγματοποιήσει 27 συμμετοχές. Φέτος πάντως, δεν έχει αγωνιστεί αρκετά, αφού δεν είναι στα πλάνα του προπονητή των Μονεγάσκων και ψάχνει την επόμενη ομάδα της καριέρας του.

Παράλληλα στις προπονήσεις του Αστέρα λαμβάνει μέρος ο Γκόραν Λιουμπόγεβιτς, ο οποίος θα αποκτηθεί αν πείσει τον Βαγγέλη Βλάχο για την ποδοσφαιρική του αξία. Ο Κροάτης επιθετικός έχει ύψος 1,90 και θεωρούνταν ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος πάντως δεν ακολούθησε την ανάλογη καριέρα. Ο Λιουμπόγεβιτς είχε ξεκινήσει την καριέρα του στην Ντιναμό Ζάγκερμπ και πριν δύο χρόνια αποκτήθηκε από την Γκενκ, η οποία είχε δαπανήσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να τον εντάξει στο δυναμικό της. Το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να λύσει τη συνεργασία του με την βελγική ομάδα.

«Ζητά εγγυητική ο Ρέμος»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/6e4fe230063cea4da14ab1751fc7c192_L.jpg?1260260106?1260260106?1260260106

Δηλώσεις σχετικά με το ενδεχόμενο να αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Ηρακλής έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης έκανε ο Γιώργος Γαλανός.

Ο χρηματοδότης του ΤΑΚ Ηρακλής μίλησε στον «Libero 107,4», για το ενδιαφέρον του να αναμιχθεί στα κοινά του «Γηραιού»:

«Ναι, πήγαμε στην Αθήνα με τον κ. Σαρλή και τον κ. Αδαμίδη γιατί η διοίκηση της ΠΑΕ είχε βγάλει αυτή την ανακοίνωση ότι στο τέλος του μήνα θα αποχωρήσει και θέλαμε να δούμε τι θα συμβεί. Μιλήσαμε λοιπόν με τον κ. Ρέμο και μάθαμε για το ενδιαφέρον του κ. Χαραλαμπίδη αλλά και ενός ακόμη επενδυτή από το εξωτερικό, πρόκειται για έναν πολύ πλούσιο κύριο αλλά από ότι καταλάβαμε ακόμη και ο κ. Ρέμος θεωρεί αυτή την περίπτωση πολύ καλή για να είναι αληθινή".

Σε ερώτηση για τις απαιτήσεις του Αντώνη Ρέμου για να παραχωρήσει την ΠΑΕ Ηρακλής είπε:

«Αυτό που ζητά ο κ. Ρέμος είναι μια εγγυητική ύψους 3,5 εκ. ευρώ και φυσικά την υποχρέωση να ξεπληρωθούν τα χρέη της ομάδας. Σας λέω πάντως ότι εμείς δεν πήγαμε για να καταθέσουμε πρόταση αγοράς της ΠΑΕ, απλά διαβάσαμε ότι αποχωρεί στο τέλος του μήνα και πήγαμε για μια ενημέρωση καθώς ενδιαφερόμαστε για το μέλλον της ομάδας, δεν θέλουμε να μείνει έτσι.
Πάντως μας έγινε και μια πρόταση από την πλευρά του κ. Ρέμου, να αναλάβουμε το management της ομάδας, με τις μετοχές να παραμένουν στα χέρια του κ. Ρέμου αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μας ενδιαφέρει".

Κλείνοντας ο κ. Γαλανός είπε επίσης:

«Ο κ. Ρέμος μας είπε ότι μπορούμε να απαντήσουμε σε μια εβδομάδα για την πρόταση που μας έκανε αλλά όπως σας είπα δεν πήγα για να εκδηλώσω ενδιαφέρον για την αγορά της ΠΑΕ. Εμείς πήγαμε στην Αθήνα από ανησυχία και ενδιαφέρον για το μέλλον της ομάδας αλλά η πρόταση αυτή δεν μας ενδιαφέρει για πολλούς λόγους».

Σημαντική νίκη για τους Τζαζ


O Ντέρον Ουίλιαμς Ο Ντίρον Ουίλιαμς αστόχησε στις έξι πρώτες προσπάθειες που επιχείρησε, αλλά στη συνέχεια ζεστάθηκε και οδήγησε τους Τζαζ στη νίκη επί των Σπερς με 104-101. Ο Κάρλος Μπούζερ είχε 27 πόντους, επτά ριμπάουντ και πέντε ασίστ, ο Ρόνι Μπριούερ τελείωσε το ματς με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Ουίλιαμς ειχε 15 από τους 17 συνολικά πόντους του στο 2ο ημίχρονο.

Από την άλλη πλευρά ο Ματ Μπόνερ πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 28 πόντους, αλλά αστόχησε σε καθοριστική επίθεση των Σπερς στο φινάλε. Ο Ντάνκαν τελείωσε το ματς με 23 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Πάρκερ πέτυχε 22 πόντους.

Συνοπτικά σε αγώνες για το πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Φιλαδέλφεια-Ντένβερ 83-93
Φιλαδέλφεια: Μπραντ 10, Γιανγκ 21, Ντάλεμπερτ 8, Αιβερσον 11, Ιγκουοντάλα 31, Γκριν 2.
Ντένβερ: Μάρτιν 3, Αντονι 14, Νένε 7, Μπίλαπς 31, Αφλάλο 9, Αντερσεν 4, Γκράχαμ 2, Σμιθ 11, Λόουσον 12.

Νέα Υόρκη-Πόρτλαντ 93-84
Νέα Υόρκη: Χάρινγκτον 12, Τζέφρις 6, Λι 17, Ντουχόν 6, Τσάντλερ 14, Χιουζ 21, Ντάγκλας 3, Γκαλινάρι 14.
Πόρτλαντ: Αλριτζ 19, Ουέμπστερ 3, Πρζιμπίλα 4, Μπλέικ 9, Ρόι 27, Μίλερ 4, Κάνιγχαμ 4, Μπέιλες 14.

Οκλαχόμα-Γκόλντεν Στέιτ 104-88
Οκλαχόμα: Γκριν 21, Ντουράντ 28, Κρστιτς 6, Σεφολόσα 3, Ουέστμπρουκ 12, Κόλισον 8, Λίβινγκστον, Χάρντεν 26.
Γκόλντεν Στέιτ: Ραντμάνοβιτς 4, Ουάτσον 10, Μουρ 6, Έλις 31, Κάρι 22, Μαγκέτι 11, Τζορτζ, Χάντερ, Ράντολφ 4.

Γιούτα-Σαν Αντόνιο 104-101
Γιούτα: Μπούζερ 27, Μπρούερ 17, Οκούρ 14, Ουίλιαμς 17, Μάθιους 11, Μίλσαπ 8, Μάιλς 10.
Σαν Αντόνιο: Ντάνκαν 23, Τζέφερσον 7, ΜακΝτάις 5, Πάρκερ 22, Μπόγκανς 2, Μέισον 3, Μπόνερ 28, Τζινόμπιλι 5, Χέρστον, Χιλ 5, Μπλερ 1.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

Βοστώνη 16-4
Τορόντο 9-13
Νέα Υόρκη 7-15
Φιλαδέλφεια 5-16
Νιου Τζέρσεϊ 1-19

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Κλίβελαντ 15-5
Μιλγουόκι 9-10
Σικάγο 7-11
Ντιτρόιτ 8-12
Ιντιάνα 6-12

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ορλάντο 16-4
Ατλάντα 14-6
Μαϊάμι 10-9
Σάρλοτ 8-11
Ουάσινγκτον 7-12

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντένβερ 16-5
Πόρτλαντ 13-9
Γιούτα 12-8
Οκλαχόμα 11-9
Μινεσότα 3-17

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
ΛΑ Λέικερς 15-3
Φοίνιξ 15-5
Σακραμέντο 9-9
ΛΑ Κλίπερς 9-11
Γκόλντεν Στέιτ 6-14

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 14-7
Χιούστον 11-9
Σαν Αντόνιο 9-9
Νέα Ορλεάνη 8-11
Μέμφις 8-12

Τόνι Κάλβο: » Η νίκη ήρθε ύστερα απο μεγάλη προσπάθεια»

Τόνι Κάλβο: » Η νίκη ήρθε ύστερα απο μεγάλη προσπάθεια»

Μιλώντας στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ METROPOLIS», ο Τόνι Κάλβο είπε αναφερόμενος στη νίκη της ομάδας του Άρη επί του Λεβαδειακού: «Η νικη ήρθε μετά από μια μεγάλη προσπάθεια απο εμάς τους ποδοσφαιριστές, καθώς ηταν μια πραγματική μάχη μέσα στον αγωνιστικό χώρο». Ο Ισπανός επισήμανε ακόμη: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσωπική μου απόδοση. Ηταν ενα παιχνιδι πολύ δυνατό. Κάναμε μία μεγάλη αμυντική προσπάθεια καθώς πρεσάραμε σωστά». Σε ότι αφορά τα νέα δεδομένα που υπάρχουν για τον ίδιο με την παρουσία του κ. Κούπερ τόνισε: «Μου αρέσει πολύ ο ρόλος που μου δίνει ο προπονητής μέσα στο γήπεδο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον κ. Κούπερ. Κάνουμε κατά γράμμα οτι μάς λέει. Όποτε ερχεται ενας νεος προπονητης σε μια ομάδα, αλλάζει το κλίμα των αποδυτηρίων, αφού όλοι ελπίζουν σε καλύτερο αύριο. Είναι ολοφάνερο από τις πρώτες μέρες του κ. Κούπερ, εδω, πώς του αρέσει να παιζει απο τις γραμμές. Έτσι παίζω κι εγώ. Ακολουθώ τις οδηγίες του που έχουν να κάνουν με το παιχνίδι από τα πλάγια. Είναι και ένα σύστημα παιχνιδιού που το έπαιζα από την Μπαρτσελόνα». Σε ότι αφορά τη συνέχεια είπε: «Η ομάδα πρέπει να κοιτάει βήμα- βήμα που μπορεί να φθάσει. Έχουμε ένα δυνατό ρόστερ, αλλά πρέπει να κοιτάμε καθε ματς. Τώρα ήρθε αυτή η νίκη και αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να επεκτείνουμε το σερί μας. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο». Για την στήριξη των οπαδών του Άρη, ο Τόνι Κάλβο δήλωσε: «Για εμάς η στήριξη του κόσμου είναι πολύ σημαντική. Όταν παίζουμε εκτός έδρας και βλέπουμε να μας ακολουθεί τόσο πολύ κόσμος, νιώθουμε πιο δυνατοί. Σίγουρα πρέπει να ξαναφέρουμε τον Άρη στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από την άλλη όμως θέλουμε να διεκδικήσουμε το κύπελλο. Όλα όμως βήμα- βήμα. Όχι να λέμε κάτι, να μην το κάνουμε και να απογοητεύεται ο κόσμος όταν δεν το κάνουμε». Για τις αποφάσεις του διαιτητή και στον αγώνα της Λιβαδειάς αλλά και την διαιτησία γενικότερα, ο Κάλβο τόνισε: «Από την αρχή του αγώνα είπα πως δεν θέλω να ασχοληθώ με το διαιτητή. Πιστεύω πώς ο διαιτητής κατεβαίνει για να παίξει, όπως νομίζει. Άλλες αποφάσεις σε αδικούν, άλλες σε ευνοούν. Όπως σε άλλα ματς μας αδίκησαν, έτσι σε αυτό το ματς με το Λεβαδειακό, μπορούσε να δώσει ένα πέναλτι στους γηπεδούχους. Όμως σε άλλα ματς οι αποφάσεις των διαιτητών μας αδικούν. Πρόκειται για ανθρώπινα λάθη». Ο Κάλβο ομολόγησε επίσης ότι: «Μου λείπει πάρα πολύ το γκολ. Όμως προτιμώ να μην σκοράρω εγώ και να κερδίζει η ομάδα».

Στα χέρια εισαγγελέα το ματς ΟΦΗ-ΠΑΟΚ !


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στα χέρια εισαγγελέα από την Γερμανία το ματς ΟΦΗ-ΠΑΟΚ την σεζόν 2006, καθώς συμπεριλήφθηκε σε "ύποπτο" κουπόνι στοιχήματος.

Δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού "Focus" αποκαλύπτει συνέντευξη Σέρβου παίκτη στοιχήματος, ο οποίος δηλώνει συνεργάτης του γνωστού πλέον Άντε Σάπινα.

Μέσα στις αποκαλύψεις του, έφερε στο φως της δημοσιότητα τρια κουπόνια στοιχήματος που στο ένα έχει τέσσερα "ύποπτα" παιχνίδια, εκ των οποίων το ένα είναι ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον ΠΑΟΚ τον Απρίλιο του 2006.

Τα όσα αναφέρει το περιοδικό προκάλεσαν στο ενδιαφέρον της εισαγγελίας του Μπόχουμ, που ξεκίνησε ενδελεχή έρευνα για τα τρία ύποπτα κουπόνια.

Ο αγώνας του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ ήταν μαζί με τα ματς των Λάτσιο - Λέτσε, Σιένα - Γιουβέντους και Αμβούργο ΙΙ - Οσναμπρικ. Μάλιστα στο κουπόνι ο Σέρβος έπαιξε 2000 ευρώ, και έβαλε κέρδος 11.400!

Πλέον η υπόθεση είναι στα χέρια του εισαγγελέα, που μαζί με την Ιντερπόλ ψάχνουν ένα - ένα τα ματς των κουπονιών για να βρουν τυχόν παρατυπίες.

Βιτόλο: «Κανένα συναίσθημα για τον Αρη, πρώτος στόχος τα πλέι οφ»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Συνέντευξη στο «Metrosport» παραχώρησε ο Βίκτορ Βιτόλο. «Δεν έχω κανένα συναίσθημα για τον Άρη. Είναι ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει. Τελείωσα από τον Άρη κάνοντας καλά τη δουλειά μου. Δεν κρατάω κακία σε κανέναν», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ισπανός άσος του ΠΑΟΚ.

- Μένουν δύο αγωνιστικές για τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου, με εκτός έδρας παιχνίδια σε Καβάλα και Εργοτέλη. Τι μπορούμε να περιμένουμε από τον ΠΑΟΚ, μετά τη δύσκολη νίκη επί της Λάρισας;
«Ο ΠΑΟΚ θέλει πάντα να παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως να κερδίζει. Μια ομάδα αν θέλει να λέγεται μεγάλη, πρέπει να κερδίζει ακόμη και αν δεν παίζει καλά. Αυτό θέλουμε κι εμείς. Και να βελτιώσουμε την εικόνα μας και να παίρνουμε το τρίποντο, ακόμα και στις κακές εμφανίσεις».

- Ο αποκλεισμός από τη Χέρενφεν επηρέασε την ψυχολογία σας;
«Ο αποκλεισμός από τη Χέρενφεν ήταν ένα πολύ δυνατό χτύπημα για όλους μας, όμως συνεχίζουμε ζωντανοί, σε όλες τις υπόλοιπες διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός κυπέλλου και είναι… ζωντανός και πρώτος στο πρωτάθλημα. Αυτό κάνουμε και εμείς. Διεκδικούμε κύπελλο και καλή θέση στο πρωτάθλημα, που είναι από τα πιο δύσκολα της Ευρώπης, λόγω του ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να διεκδικήσεις τον τίτλο ελέω… Αθήνας. Ακόμη, και φέτος είμαστε σε ευρωπαϊκή τροχιά. Διεκδικούμε θέση για το Γιουρόπα, αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ. Η είσοδος στα πλέι οφ είναι ο πρώτος στόχος και μετά το καλύτερο πλασάρισμα για την Ευρώπη. Σκοπός μας είναι να αναπτυχθούμε ως σύλλογος κυνηγώντας τους στόχους μας».

- Μιλώντας για στόχους, το ματς κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό υπάρχει στο μυαλό σας;
«Σκεφτόμαστε το κάθε ματς ξεχωριστά. Θέλουμε να κερδίζουμε τον κάθε αντίπαλο σε κάθε έδρα. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι πως εμείς είμαστε το φαβορί και πρέπει οπωσδήποτε να προκριθούμε, όπως κάναμε και με τον ΟΦΗ».

- Πιστεύεις ότι ο τραυματισμός σου σε άφησε πίσω;
«Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν ποδοσφαιριστή είναι να τραυματιστεί. Το μόνο καλό είναι ότι συνέβη στην αρχή, αλλά όχι στα πρώτα παιχνίδια. Θα μπορούσα να είχα τραυματιστεί σε ευρωπαϊκό ματς ή στα πλέι οφ. Αυτό θα ήταν το χειρότερο. Αποθεραπεύτηκα, νιώθω πολύ καλά και επέστρεψα στο ρυθμό μου. Πάντως είμαι ανοικτός στην αυτοκριτική. Και πιστεύω πως αυτή η ομάδα έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης».

ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ: Υπεύθυνη για τον ΟΠΑΠ

Eπιμέλεια: Δ.M.

Ανέλαβε και τυπικά τα καθήκοντα της στο υφυπουργείο αθλητισμού η Άντζελα Γκερέκου. Το ΦΕΚ με τις αρμοδιότητες δημοσιοποιήθηκε και η Κερκυραία ηθοποιός θα είναι υπεύθυνη για τον. ΟΠΑΠ και τον ΟΔΙΕ ενώ τις αρμοδιότητες για νομοθετικό έργο της κράτησε ο Παύλος Γερουλάνος.

ΠΑΣ Γιάννινα: Το... παράπονο του Παράσχου


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το διαζύγιο του Γιώργου Παράσχου με την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να έγινε σε καλό κλίμα, ωστόσο δεν έλειψαν τα παράπονα από την μεριά του Έλληνα τεχνικού.

Μια ημέρα μετά την παραίτηση του 58χρονου προπονητή, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο ξεκάθαρα όσο αφορά τους λόγους που οι δρόμοι του χώρισαν με εκείνους του ΠΑΣ.

Ο Γιώργος Παράσχος βρέθηκε στην προπόνηση της ομάδας, με σκοπό να αποχαιρετήσει τους ποδοσφαιριστές του. Εκεί παραδέχθηκε πως δεν μπόρεσε να κρατήσει τον έλεγχο στα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα να χαλάσει το καλό κλίμα που υπήρχε στην ομάδα.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους ποδοσφαιριστές για την συνεργασία που είχαν, και τους είπε πως έχουν όλες τις δυνατότητες για να παραμείνουν στην Σούπερ Λιγκ.

Βέβαια τα παράπονα δεν έλειψαν, αφού το βαρύ κλίμα που υπήρχε από μερίδα οπαδών του ΠΑΣ, όπως και τα παραπτώματα που υπέπεσαν αρκετοί ποδοσφαιριστές της ομάδας, δεν άφησαν τον Παράσχο να δουλέψει όπως έχει συνηθίσει.

"Όποιος δεν δουλεύει θα φεύγει"!

Αυτό ήταν το μήνυμα του Θύμιου Γεωργούλη προς τους παίκτες του ΠΑΣ, λίγο μετά το τέλος των όσων είπε ο Παράσχος. Ο 50χρονος, μέχρι πρότινος βοηθός προπονητή, θέλησε να δείξει με το καλημέρα πως δεν θα ανεχτεί περίεργες συμπεριφορές, οι οποίες ευθύνονταν σε μεγάλο βαθμό για την κακή εικόνα του ΠΑΣ τις τελευταίες αγωνιστικές.

ΜΠΟΧΟΥΜ: Ακόμα πιο κοντά σε Τζεμπούρ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ακόμα πιο κοντά στην Μπόχουμ φέρνουν τον Ραφίκ Τζεμπούρ τα δημοσιεύματα από τη Γερμανία.

Ο πρόεδρος της ομάδας από την Μπουντεσλίγκα, Τόμας Ερνστ, δήλωσε πως έχει παρακολουθήσει τυχαία τον παίκτη και του άρεσε.

«Το όνομα του είναι στα υπόψη μας και θα το συζητήσουμε. παρόλα αυτά η ομάδα μας δεν έχει πολλά περιθώρια για μεγάλες δαπάνες», είπε ο Ερνστ που προτίθεται να αποκτήσει δανεικό τον παίκτη μέχρι το καλοκαίρι και κατόπιν να τον αποκτήσει με μεταγραφή.

ΑΕΛ: Βαρύ το κλίμα για Στέλιο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Εξαιρετικά βαρύ φαίνεται πως είναι το κλίμα στη Λάρισα για τον Στέλιο Γιαννακόπουλο. Αφορμή οι δηλώσεις του μετά την ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ όπου ο έμπειρος μεσοεπιθετικός χαρακτήρισε δίκαιη την αποβολή του Κάσας, ενώ είπε ότι δεν είδε κάποιο πέναλτι στη φάση που διαμαρτύρονται οι «βυσσινί». Μπορεί σχεδόν 24 ώρες αργότερα ο Γιαννακόπουλος να έσπευσε να ανασκευάσει αυτές τις τοποθετήσεις του, ωστόσο το γεγονός ότι ήταν η τρίτη φορά που συνέβη αυτό έχει μετρήσει πολυ αρνητικά για τον ποδοσφαιριστή.

Οι προηγούμενες δύο φορές ήταν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, όταν και είχε μιλήσει για λάθη κατά την αποκατάσταση του τραυματισμού του και η επόμενη όσα είπε μετά το ματς με τον Ολυμπιακό. Βέβαια και στις δύο φορές ο παίκτης ανασκεύασε στη συνέχεια, αλλά από τη στιγμή που έτσι κι αλλιώς οι οργανωμένοι φίλαθλοι δεν είχαν δει ποτέ με καλό μάτι τη μεταγραφή του στην ΑΕΛ έψαχναν την κατάλληλη αφορμή. Και είναι γεγονός ότι ο πρώην διεθνής μεσοεπιθετικός τους την έδωσε...

Χαρακτηριστικές του κλίματος που επικρατεί για τον Γιαννακόπουλο είναι οι δύο ανακοινώσεις που αναρτήθηκαν τη Δευτέρα από τον σύνδεσμο των οργανωμένων φιλάθλων των «βυσσινί» Monsters που αναφέρουν:

Ο «ΣΥΜΠΑΙΚΤΗΣ» ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΜΑΣ

Στις 23 Ιανουαρίου 2009 είχαμε δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα μας την ανακοίνωση με τίτλο «Η ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΟ Νο7». Μετά την αναστάτωση που έφερε στον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΛ η απόκτηση του «συμπαίκτη» των παικτών της ομάδας μας ήταν χρέος μας να διαχωρίσουμε τη θέση μας από την εκτίμηση προπονητών και διοίκησης. “Σε συζητήσεις μεταγραφικών σεναρίων το συρματόπλεγμα της οπαδικής αξιοπρέπειας κρατούσε το όνομα του αξιωματικά μακριά”. Με μια υπέρβαση που μάλλον δύσκολα θα ξανακάνουμε δεχθήκαμε να τον παρακολουθήσουμε σαν ψυχρό εργαλείο που θα λύσει κάποια από τα προβλήματα της ομάδας μας. Δεχθήκαμε όμως ως “αυτονόητο το δεδομένο πως ακόμα και ο διάβολος αν μπει στο γήπεδο με την Βυσσινί φανέλα, τουλάχιστον δεν θα αποδοκιμαστεί”, όμως το δεχθήκαμε με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ο «συμπαίκτης» των παικτών μας είχε πληροφορηθεί τα πάντα και ήρθε κουμπωμένος και επιφυλακτικός να φέρει τούμπα τα δεδομένα… Ζήτησε μάλιστα από τους δημοσιογράφους των γαυροφυλλάδων να μην τον ενοχλούν συχνά γιατί “ τα πράγματα στην Λάρισα είναι ζόρικα”. Ήταν τότε που είπε και την μεγάλη κουβέντα δίνοντας την υπόσχεση στον πρόεδρο πως “ το καλύτερο παιχνίδι θα το κάνει μέσα στο Καραϊσκάκη”… Τον πρώτο καιρό σκίστηκε για πολλούς και διάφορους λόγους, με κύριο στόχο το όνειρο της επιστροφής στην εθνική. Λίγο η απουσία στο εξωτερικό, λίγο η αχρωματοψία, ξέχασε πως με την φανέλα με το άλογο δεν βγάζεις διαβατήριο για την εθνική. Ο κόσμος άρχισε να μαλακώνει, ήταν και ο στόχος της ΑΕΛ κοντά κι αυτός έκλεψε κάποια χειροκροτήματα. Όταν έφτασε η μέρα να κρατήσει την υπόσχεση στον πρόεδρο, αυτός, ένα συναισθηματικό ράκος, άσφαιρος σα να βρισκόταν στη δίνη μιας ερωτικής απογοήτευσης, γλύτωσε τα χειρότερα από έναν πολωνικό όλμο που τρύπησε την οπή του παλιού και παντοτινού του έρωτα… Θα προσπεράσουμε γρήγορα τους περιπάτους στο χορτάρι των Δένδρων, το βάδισμα καρδιοπαθούς απέναντι στην αγάπη του που ήθελε να την φιλοξενήσει ζεστά στο Αλκαζάρ. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε όμως τις ερυθρόλευκες δημοσιογραφικές πρόβες του «συμπαίκτη» των παικτών μας που πρόσφεραν άφθονη περιφρόνηση στην ομάδα μας: περιφρόνηση, που πέρασε στο γήπεδο, έκανε κάποιους υγιεινούς περιπάτους και δεν ακούμπησε. Στην Τούμπα το μοναδικό πράγμα που έκανε ήταν να ρωτήσει τον Κώστα και τον συμπαίκτη του… Και μετά η ευγενική ψυχή του με μοναδική ανωτερότητα απέδωσε δικαιοσύνη… Ακριβώς όπως και με τη φανέλα του έρωτα του όταν οι κανονισμοί βιάζονταν κατ’ εξακολούθηση. Αυτός… ο superstar… o υπεράνω… Αποστασιοποιημένος από τους παίκτες και τον προπονητή, αδιάφορος για τον κόσμο… Αξίζει τελικά να τον ντύσεις ξανά “εργαλείο” τώρα που ξεγυμνώθηκες από παρουσίες και έχεις ανάγκη, για να υποβιβάσεις κι άλλο την αξιοπρέπεια, την περηφάνεια και το ειδικό βάρος της φανέλας της ΑΕΛ; Για όσους δεν κατάλαβαν, έχουμε απαντήσει από τις 23 Ιανουαρίου 2009 ποιους θέλουμε «συμπαίκτες» των παικτών μας…

‘ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ’

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια της εξέλιξης του ποδοσφαίρου, στην πραγματικότητα, η διαδρομή του παγιώνει τα δεδομένα ανάλογα με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από παλιά: οι συνηθισμένοι του νταβατζήδες ακόμα και με σμόκιν και μοντέρνο κούρεμα παραμένουν ανήθικα απαιτητικοί. Οι πραγματικότητες των τηλεοπτικών, οι μηχανισμοί των χορηγιών και κατ’ επέκταση όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης διατηρούν τους ίδιους σάπιους κανόνες του παρελθόντος με μια σύγχρονη ψευδοπολιτισμένη απόδοση που υποστηρίζει αυτή την αφόρητη προβλεψιμότητα της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας.

Ακόμα κι ένα ασήμαντο, προσωρινό καθημερινό απομονωμένο θαύμα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ…Τα «μεγέθη» όπως έχουν διαμορφωθεί στις σκουριασμένες συνειδήσεις των παλιότερων ελλήνων φιλάθλων και μεταφέρονται σαν κληρονομική ασθένεια από γενιά σε γενιά, πρέπει να τηρούνται με μαθηματική συνέπεια και με οποιοδήποτε τίμημα. Αυτό είδαμε και στην Τούμπα του περασμένου Σαββάτου απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που προσπαθεί ο ίδιος να πιστέψει ότι με δύο διορθωτικές κινήσεις είναι ικανός για τίτλο, ενώ στην ουσία αρνείται να δει το μαύρο του το χάλι. Κάποτε για να διαταραχθεί αυτή η παγιωμένη πραγματικότητα χρειάστηκε να κοπεί η χώρα στα δύο και μέχρι σήμερα αυτή η τρελή ιστορία συνεχίζει να είναι η πιο ηχηρή απόδειξη της δύναμης που χρειάζεσαι για να υπερβείς τα στεγανά τους. Όταν όμως σήμερα, κάτι περισσότερο από 20 χρόνια μετά, δεν έχεις καν το δικαίωμα να διεκδικήσεις με το σπαθί σου έναν βαθμό σε μια τέτοια έδρα από αυτές των έστω και δευτεροκλασάτων νταβατζήδων, τότε είμαστε σίγουρα μπροστά σε χειρότερα κατεστημένα ενός επιδερμικού, γυαλισμένου, ποδοσφαιρικού πολιτισμού. Κι όταν κουρασμένος και χτυπημένος όχι μόνο από τα δικά σου λάθη αλλά ακόμα και από τον θάνατο παλεύεις να κάνεις μια μικρή, σύντομη υπέρβαση στον τρίτο αγώνα σου σε μια εβδομάδα, μόνο με ιεροσυλία μπορείς να περιγράψεις αυτό που συναντάς μπροστά σου. Το χειρότερο όμως είναι να βρίσκει αυτό το αρωματισμένο ψοφίμι του συστήματος συμμάχους μέσα στις τάξεις σου και μάλιστα σε πρόσωπο που έχεις καταπιεί κάνοντας τεράστια οπαδική υπέρβαση. Σε μια ανώφελη, υποτιθέμενη κρίση ειλικρίνειας αυτός ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, αφού για χρόνια καρπώθηκε την ψεύτικη εύνοια όλου αυτού του συστήματος, ήρθε στην ΑΕΛ για να ανακαλύψει τον ιπποτισμό και την ανωτερότητα και να κάνει τα νεύρα μας να χτυπήσουν κόκκινο. Όσοι από εδώ και μπρος έρχονται στην ΑΕΛ , ας μαθαίνουν τουλάχιστον τα στοιχειώδη ακόμα κι αν μιλούν μόνο σουαχίλι. Απέναντι στους γελοίους δράκους του ελληνικού ποδοσφαίρου απαιτούμε από αυτούς που φορούν τη φανέλα μας να σέβονται τουλάχιστον την στρατευμένη περηφάνια μας, την διαφορετικότητα μας και την ματωμένη ιστορία μας. Απαιτούμε να λειτουργούν σαν να βρίσκονται στο δικό μας στρατόπεδο κι όχι σαν κατάσκοποι…

Οι 5 υποψήφιοι για τον κορυφαίο παίκτη της FIFA


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Λιονέλ Μέσι πήρε φέτος με χαρακτηριστική άνεση τη "Χρυσή Μπάλα" που δίνει το γαλλικό περιοδικό "France Football", σαρώνοντας στην σχετική ψηφοφορία, ωστόσο η προσπάθειά του να κάνει το νταμπλ με την κατάκτηση του τίτλου του κορυφαίου της χρονιάς για τη FIFA μόνο εύκολη δεν θα είναι...

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε τη Δευτέρα (07/12) τη λίστα με τους πέντε υποψηφίους που θα διεκδικήσουν τον σχετικό τίτλο, με τον 22χρονο Αργεντινό άσο να συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν, μαζί με τον περσινό κάτοχο, Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και τους Κακά, Τσάβι Ερνάντες, και Αντρές Ινιέστα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το βραβείο της FIFA είναι φέτος ισπανική... υπόθεση καθώς και οι πέντε παίκτες αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Πριμέρα Ντιβισιόν, ενώ το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως θα "κονταροχτυπηθούν" 2 παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης και 3 της Μπαρτσελόνα, των δύο "αιωνίων αντιπάλων" της Ισπανίας.

Πέρα από τον νικητή του διαγωνισμού της FIFA (βγαίνει από τις ψήφους των προπονητών των εθνικών ομάδων και των αρχηγών τους), θα υπάρχουν και άλλες δύο διακρίσεις: θα τιμηθούν οι 11 καλύτεροι παίκτες της χρονιάς όπως θα έχουν επιλεχθεί από 50.000 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο, ενώ θα δοθεί και το βραβείο "Φέρεντς Πούσκας" για τον παίκτη που πέτυχε το "πιο όμορφο γκολ" μέσα στο 2009.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το βραβείο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για την κορυφαία παίκτρια της χρονιάς θα διεκδικήσουν οι Βραζιλιάνες Μάρτα (περσινή κάτοχος) και Κριστιάν, οι Γερμανίδες Ίνκα Γκρινγκς και Μπρίγκιτ Πριντζ και η Αγγλίδα Κέλι Σμιθ.

Υπενθυμίζεται ότι οι νικητές όλων των παραπάνω ψηφοφοριών θα ανακοινωθούν από τη FIFA στις 21 Δεκεμβρίου σε γκαλά που θα γίνει στη Ζυρίχη.

Κάλβο και Κατσουράνης τα βραβεία

http://www.sport.gr/files/news/2009-12-07/1260229458_kalvo_250x.jpgΟ Τόνι Κάλβο του Αρη και ο Κώστας Κατσουράνης του Παναθηναϊκού, ήταν οι νικητές των βραβείων MVP και Best Goal ΟΠΑΠ για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.

Ο Κάλβο είχε σημαντικό μερίδιο στην πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη του Αρη κόντρα στον Λεβαδειακό. Ο ισπανός μέσος βοήθησε πολύ στο δημιουργικό τομέα και από δική του εξαιρετική κάθετη πάσα πέτυχε το δεύτερο γκολ των θεσσαλονικέων ο Ναφτί.

Ο Κώστας Κατσουράνης πέτυχε δύο τέρματα στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο. Ο Κατσουράνης σημείωσε ένα εκπληκτικό πρώτο γκολ, με μονοκόματο σουτ και αυτό το γκολ προτιμήθηκε από τους φιλάθλους που έλαβαν μέρος στη ψηφοφορία.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ΟΠΑΠ:
- Αντόνιο Αράντες Τόνι Κάλβο (Αρης) 47 %
- Ντένις Επστάιν (Ηρακλής) 36,3 %
- Λορένσο Ριέρα (Πανιώνιος) 16,7 %

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal ΟΠΑΠ:
- Κώστας Κατσουράνης (Παναθηναϊκός) 60 %
- Ροντρίγκες Περέιρα Λεονάρντο (ΑΕΚ) 30,5 %
- Μάρις Βερπακόφσκις (Εργοτέλης) 9,5 %

Εστογιανόφ: «Κύπελλο κι Ευρώπη»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ef161bc8142e447fcb6a111dd3caa330_L.jpg?1260252926?1260252926?1260252926

Η κατάκτηση του Κυπέλλου και μία θέση στο Europa League είναι οι στόχοι του Πανιωνίου για την φετινή σεζόν όπως ανέφερε ο Φαμπιάν Εστογιανόφ.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Εστογιανόφ στη «SportDay»:

Ο φετινός Πανιώνιος έως τώρα δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό. Πού οφείλεται αυτή η μεταμόρφωση;

«Την περσινή σεζόν άλλαξα πολλοί προπονητές και αυτό στοίχισε στην εικόνα που είχε η ομάδα. Φέτος, η ομάδα δεν άρχισε καλά, αλλά έχουν έρθει σε αυτήν ποιητικοί παίκτες. Το θετικό είναι ότι η διοίκηση, όταν έβλεπε ότι στην αρχή είχαμε ήττες, δεν άλλαξε τα πράγματα με την προσδοκία ότι θα βελτιωθούμε. Κάτι που συνέβη. Σίγουρα αυτή τη στιγμή πάμε καλά. Είμαστε ψηλά στη βαθμολογία. Το θετικό ή το αρνητικό στο ποδόσφαιρο είναι ότι μπορεί να ξεκινήσεις χαμηλά και να βρεθείς ψηλά και το αντίθετο. Για αυτό πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι ταπεινοί και να μην υπερεκτιμούν τις δυνατότητες και τις ικανότητες τους, να μην ενθουσιάζονται με τα πολύ καλά αποτελέσματα και να μην αποδιοργανώνονται με τα άσχημα».

Ο Μπάλαμπαν και ο Κουμόρτζι έχουν μιλήσει για έναν τίτλο φέτος. Συμμερίζεται αυτή την άποψη;

«Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι ανατρεπτικό. Η ομάδα δεν πήγαινε καλά στην αρχή, αλλά έχουν αλλάξει τα πράγματα. Μένουν πολλά παιχνίδια για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Θα πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να κάνουμε κάθε βήμα σιγά σιγά. Έχω θετική σκέψη και μακάρι να κατακτήσουμε το Κύπελλο αλλά και να κερδίσουμε το “εισιτήριο” για το Europa League, να μπούμε στην πεντάδα. Οι παίκτες, η διοίκηση, ο προπονητής, το τεχνικό τιμ θα πρέπει να είμαστε με τα πόδια στη Γη. Χωρίς μεγάλες κουβέντες, θα πρέπει να συνεχίζουμε».

Η σεζόν, πάντως, δεν είχε αρχίσει καλά, μια και είχες έναν σοβαρό τραυματισμό στην αρχή της σεζόν. Πώς τον αντιμετώπισες κυρίως ψυχολογικά;

«Η αλήθεια είναι ότι ήταν δύσκολο. Και ο τραυματισμός ήταν σοβαρός, γιατί ήθελα μεγάλο διάστημα αποθεραπείας. Όταν οι γιατροί μού το είπαν, ένιωσα άσχημα. Δεν είχα πολύ σοβαρούς τραυματισμούς στο παρελθόν και η αλήθεια είναι ότι μου στοίχισε. Αλλά είχα τη στήριξη της οικογένειάς μου, ήρθε και η μητέρα μου από την Ουρουγουάη. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Έρχονται σε που δεν τις περιμένει και ξεπερνιούνται».

Πώς αντιμετωπίζεις του γεγονός ότι ο Ρεκόμπα είναι εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας τον τελευταίο καιρό;

«Ο Αλβαρο δεν είναι 100% έτοιμος. Κάνει ένα πρόγραμμα φυσικής κατάστασης προκειμένου όταν επιστρέψει να μη βρίσκεται ούτε στο 50% ούτε στο 60% ούτε στο 70% της κατάστασής του. Η ομάδα έχει πολλούς καλούς παίκτες, αλλά ποδοσφαιριστής σαν τον Αλβαρο με την τεχνική κατάρτιση και την εμπειρία που έχει λείπει από κάθε ομάδα. Γιατί είναι ο παίκτης που μπορεί να πάρει μία νίκη μόνος του. Από μία ντρίμπλα, ένα φάουλ, ένα κόρνερ.

Σίγουρα η ομάδα πάει πολύ καλά, αλλά σε αυτά τα σημεία λείπει και υπάρχει θέση. Θα επιστρέψει σίγουρα και όταν επιστρέψει θα βοηθήσει την ομάδα ουσιαστικά. Ξέρω ότι τόσο ο κόσμος του Πανιωνίου όσο και οι άλλοι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου έχουν αγχωθεί και περιμένουν να τον δει να παίζει. Αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επιστρέψει. Είναι νικητής από την αρχή της καριέρας του. Ήταν 11 χρόνια στην Ίντερ. Έχει κερδίσει τα πάντα. Κύπελλο UEFA, πρωταθλήματα στην Ιταλία και έχει πετύχει περισσότερα από 100 γκολ».

Τζέραρντ:"Φοβάμαι πως δεν θα προλάβω να πάρω πρωτάθλημα"

http://www.sport24.gr/ast/cov/ge/gerrard_2009_12_8_9_51_44_b.jpgΟ Στίβεν Τζέραρντ με δηλώσεις του αποκάλυψε πως φοβάται ότι ίσως δεν θα προλάβει να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, με την φανέλα της Λίβερπουλ.Αποτελεί ίσως και τον κορυφαίο "μέσο" στον κόσμο. Στα 30 του πλέον και μετά από έντεκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ενδεκάδα της Λίβερπουλ, έχει ένα παράπονο. Αν και έχει κατακτήσει τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο, του λείπει κάτι βασικό...

Τι είναι αυτό; Μα φυσικά ένα πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Στίβεν Τζέραρντ που μιλώντας σε αγγλικά Μέσα, αποκάλυψε πως δεν θα νιώσει ποτέ ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής, αν δεν κερδίσει το πρωτάθλημα με την αγαπημένη του Λίβερπουλ.

"Θα σήμαινε τα πάντα για εμένα ένα πρωτάθλημα. Υπήρχαν φορές που φτάσαμε κοντά στο να το κατακτήσουμε, αλλά για διάφορους λόγους δεν τα καταφέραμε", ήταν τα πρώτα λόγια του αρχηγού των Reds.

"Αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα, είναι το γεγονός πως βρισκόμαστε σε αυτή τη βαθμολογική θέση, σε μια σεζόν που περίμενα πως θα ήμασταν στην κορυφή. Οι στόχοι μας όμως και οι φιλοδοξίες δεν σταματάνε.

Όμως έχω μπει πλέον στην ηλικία-ορόσημο των 30 ετών και δεν ξέρω αν μου μένει ακόμα αρκετός χρόνος για να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν θα είμαι αρχηγός της ομάδας στα επόμενα 2-3 χρόνια, όμως αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάρω το πρωτάθλημα, ακόμα και ως απλός παίκτης της Λίβερπουλ".

Αθλητικός Τύπος 8/12/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport