Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Κόντης: «Συζητάμε με παίκτες που θέλουμε και θα μείνουν στην ομάδα»

Κόντης: «Συζητάμε με παίκτες που θέλουμε και θα μείνουν στην ομάδα»

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης, μίλησε στο «ΑΘΛΗΤΙΚΟ METROPOLIS», για την ανανέωση της συνεργασίας των «κίτρινων» με τον Ντάρσι Νέτο: «Το θέμα όπως έχουμε αναφέρει ήταν στην επικαιρότητα και μας απασχολούσε. Έχει κλείσει εδώ και καιρό απλά σήμερα ανακοινώθηκε τυπικά. Είναι καλύτερο να ανακοινώνεται κάτι τέτοιο μετά από νίκη. Ήθελε να μείνει ο παίκτης και από τη στιγμή που τον θέλουμε κι εμείς, ήταν πιο εύκολη η συμφωνία μας. Από τη στιγμή που του δείξαμε ότι τον θέλαμε και έδειξε ότι ήθελε να μείνει ήταν πολύ δύσκολο να χαλάσει μια συμφωνία από εξωγενείς παράγοντες» είπε αρχικά ο κ. Κόντης.
Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει συνέχεια, ο Γιάννης Κόντης τόνισε: «Υπάρχει μια γενικότερη συζήτηση με παίκτες που θέλουμε να μείνουν στον Άρη και θα μείνουν. Γίνονται επαφές με όλους τους παίκτες. Του Φερνάντεζ η περίπτωση είναι πιο εύκολη. Υπάρχει συμφωνία. Πιο δύσκολη είναι περίπτωση που οι ομάδες έχουν τα δικαιώματα, όπως για παράδειγμα του Νασούτι και του Γκρασιάν. Ο Φερνάντεζ είναι ίσως η πιο εύκολη περίπτωση».
Αναφορικά με τον αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό και στην επιστροφή του Άρη στις νίκες, ο Γιάννης Κόντης, σχολίασε: « Έχει μια σφραγίδα Κούπερ η ομάδα, είχε αρχή, μέση και τέλος. Για πρώτη φορά τα αμυντικά χαφ είχαν τόσο καλή παρουσία και «πάτησαν» περιοχή και ο Φερνάντεζ είχε ευκαιρία για γκολ και ο Ναφτί μπήκε στην περιοχή… Αυτά όλα δεν έγιναν μόνα τους. Τα δείχνει ο προπονητής και η ομάδα ήταν πιο δεμένη, ήταν πιο κοντά οι γραμμές της και απειληθήκαμε μόνο από μακρινά σουτ, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Είναι το πιο εύκολο πέρασμα από ένα γήπεδο που δυστυχώς τελευταία χάναμε».
Ερωτηθείς για τα επόμενα δύο παιχνίδια του Άρη, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, υπογράμμισε: «Είναι πολύ σημαντικό το επόμενο ματς. Είτε είναι ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, είτε με τον τελευταίο, στο τέλος 3 βαθμούς δίνει η νίκη. Στόχος μας είναι να χτυπάμε όλα τα ματς για να πανηγυρίσουμε μεγάλη βαθμολογική συγκομιδή καθώς πέραν των πλέι οφ, ας μη ξεχνάμε πως κάθε βαθμός στοιχίζει 25.000 ευρώ». Ερωτηθείς για το αν ο Άρης έχει εισπράξει χρήματα πέραν της μιας επιταγής από την ΑΕΚ για τη μεταγραφή του Σανέλ Γιάχιτς, κι αν ο Άρης έχει κάνει μια κίνηση, τόνισε: «Δεν θα ήθελα να κάνω κάποια αναφορά που θα εξέθετε την οικονομική κατάσταση που υπάρχει σε κάποια άλλη ΠΑΕ. Ο Άρης θα διασφαλίσει τα συμφέροντά του με όποιες κινήσεις νόμιμες. Δώσαμε παράταση ως 30-11. Αυτά τα χρήματα αποτελούν μέρος του προγραμματισμού μας». Σχετικά με τις μεταγραφές και τον σχεδιασμό, ο κ. Κόντης υπογράμμισε: «Η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει. Έχουμε τις εισηγήσεις των προπονητών όπως πάντα και μέσα από παίκτες που γνωρίζαμε κάναμε τις επιλογές μας. Με τον κ. Κούπερ τη τεχνογνωσία και εμπειρία του στην αγορά θα κάνουμε τις καλύτερες επιλογές. Μη νομίζει κανείς ότι κάποιος αποφάσιζε μονομερώς. Υπήρχε συλλογική δουλειά από προσεγμένες επιλογές. Οι μεταγραφές φέτος που έγιναν ήταν καλές και στην πορεία θα βοηθήσουν. Αξιολογεί το υλικό ο κ. Κούπερ, έχουν γίνει συζητήσεις αλλά πρόωρες ακόμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: