Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Βιτόλο: «Κανένα συναίσθημα για τον Αρη, πρώτος στόχος τα πλέι οφ»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Συνέντευξη στο «Metrosport» παραχώρησε ο Βίκτορ Βιτόλο. «Δεν έχω κανένα συναίσθημα για τον Άρη. Είναι ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει. Τελείωσα από τον Άρη κάνοντας καλά τη δουλειά μου. Δεν κρατάω κακία σε κανέναν», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ισπανός άσος του ΠΑΟΚ.

- Μένουν δύο αγωνιστικές για τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου, με εκτός έδρας παιχνίδια σε Καβάλα και Εργοτέλη. Τι μπορούμε να περιμένουμε από τον ΠΑΟΚ, μετά τη δύσκολη νίκη επί της Λάρισας;
«Ο ΠΑΟΚ θέλει πάντα να παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως να κερδίζει. Μια ομάδα αν θέλει να λέγεται μεγάλη, πρέπει να κερδίζει ακόμη και αν δεν παίζει καλά. Αυτό θέλουμε κι εμείς. Και να βελτιώσουμε την εικόνα μας και να παίρνουμε το τρίποντο, ακόμα και στις κακές εμφανίσεις».

- Ο αποκλεισμός από τη Χέρενφεν επηρέασε την ψυχολογία σας;
«Ο αποκλεισμός από τη Χέρενφεν ήταν ένα πολύ δυνατό χτύπημα για όλους μας, όμως συνεχίζουμε ζωντανοί, σε όλες τις υπόλοιπες διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός κυπέλλου και είναι… ζωντανός και πρώτος στο πρωτάθλημα. Αυτό κάνουμε και εμείς. Διεκδικούμε κύπελλο και καλή θέση στο πρωτάθλημα, που είναι από τα πιο δύσκολα της Ευρώπης, λόγω του ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να διεκδικήσεις τον τίτλο ελέω… Αθήνας. Ακόμη, και φέτος είμαστε σε ευρωπαϊκή τροχιά. Διεκδικούμε θέση για το Γιουρόπα, αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ. Η είσοδος στα πλέι οφ είναι ο πρώτος στόχος και μετά το καλύτερο πλασάρισμα για την Ευρώπη. Σκοπός μας είναι να αναπτυχθούμε ως σύλλογος κυνηγώντας τους στόχους μας».

- Μιλώντας για στόχους, το ματς κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό υπάρχει στο μυαλό σας;
«Σκεφτόμαστε το κάθε ματς ξεχωριστά. Θέλουμε να κερδίζουμε τον κάθε αντίπαλο σε κάθε έδρα. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι πως εμείς είμαστε το φαβορί και πρέπει οπωσδήποτε να προκριθούμε, όπως κάναμε και με τον ΟΦΗ».

- Πιστεύεις ότι ο τραυματισμός σου σε άφησε πίσω;
«Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν ποδοσφαιριστή είναι να τραυματιστεί. Το μόνο καλό είναι ότι συνέβη στην αρχή, αλλά όχι στα πρώτα παιχνίδια. Θα μπορούσα να είχα τραυματιστεί σε ευρωπαϊκό ματς ή στα πλέι οφ. Αυτό θα ήταν το χειρότερο. Αποθεραπεύτηκα, νιώθω πολύ καλά και επέστρεψα στο ρυθμό μου. Πάντως είμαι ανοικτός στην αυτοκριτική. Και πιστεύω πως αυτή η ομάδα έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: