Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

«Ντοπέ» δύο στην ΤΣΣΚΑ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κρούσματα ντόπινγκ στην Μόσχα, ενόψει του αγώνα με την Μπεσίκτας, στην Κωνσταντινούπολη, στον αγώνα για τον 2ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Συγκεκριμένα, εκτός αποστολής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έμειναν οι Σεργκέι Ιγκνάσεβιτς και Αλεξέι Μπερεζούτσκι.

Οπως ανακοινώθηκε από τον σύλλογο αλλά και την UEFA, οι δύο αμυντικοί βρέθηκαν θετικοί σε διεγερτική ουσία που βρίσκεται στον κατάλογο απαγορευμένων ουσιών της WADA και τίθενται σε προσωρινή τιμωρία, μέχρι την εξέταση του δεύτερου δείγματος. Για την υπόθεσή τους θα αποφανθεί η πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, που θα συνεδριάσει στις 17 Δεκεμβρίου.

«Είναι ένα μεγάλο σοκ για τους ποδοσφαιριστές αλλά και όλη την ομάδα. Η υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με το ντόπινγκ και ευχόμαστε η UEFA να βρει μια δίκαιη λύση για το συγκεκριμένο θέμα», δηλώνουν από τον σύλλογο.

Συγκεκριμένα, από την πλευρά της ΤΣΣΚΑ υποστηρίζουν ότι η υπόθεση οφείλεται σε παρεξήγηση και πιο συγκεκριμένα σε λάθος του ιατρικού επιτελείου της ομάδας, που δεν δήλωσε ότι οι δύο παίκτες έπαιρναν φάρμακο για κρυολόγημα. Ο έλεγχος έγινε στις 3 Νοεμβρίου, μετά τον αγώνα της ρωσικής ομάδας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: