Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Εστογιανόφ: «Κύπελλο κι Ευρώπη»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ef161bc8142e447fcb6a111dd3caa330_L.jpg?1260252926?1260252926?1260252926

Η κατάκτηση του Κυπέλλου και μία θέση στο Europa League είναι οι στόχοι του Πανιωνίου για την φετινή σεζόν όπως ανέφερε ο Φαμπιάν Εστογιανόφ.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Εστογιανόφ στη «SportDay»:

Ο φετινός Πανιώνιος έως τώρα δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό. Πού οφείλεται αυτή η μεταμόρφωση;

«Την περσινή σεζόν άλλαξα πολλοί προπονητές και αυτό στοίχισε στην εικόνα που είχε η ομάδα. Φέτος, η ομάδα δεν άρχισε καλά, αλλά έχουν έρθει σε αυτήν ποιητικοί παίκτες. Το θετικό είναι ότι η διοίκηση, όταν έβλεπε ότι στην αρχή είχαμε ήττες, δεν άλλαξε τα πράγματα με την προσδοκία ότι θα βελτιωθούμε. Κάτι που συνέβη. Σίγουρα αυτή τη στιγμή πάμε καλά. Είμαστε ψηλά στη βαθμολογία. Το θετικό ή το αρνητικό στο ποδόσφαιρο είναι ότι μπορεί να ξεκινήσεις χαμηλά και να βρεθείς ψηλά και το αντίθετο. Για αυτό πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι ταπεινοί και να μην υπερεκτιμούν τις δυνατότητες και τις ικανότητες τους, να μην ενθουσιάζονται με τα πολύ καλά αποτελέσματα και να μην αποδιοργανώνονται με τα άσχημα».

Ο Μπάλαμπαν και ο Κουμόρτζι έχουν μιλήσει για έναν τίτλο φέτος. Συμμερίζεται αυτή την άποψη;

«Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι ανατρεπτικό. Η ομάδα δεν πήγαινε καλά στην αρχή, αλλά έχουν αλλάξει τα πράγματα. Μένουν πολλά παιχνίδια για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Θα πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να κάνουμε κάθε βήμα σιγά σιγά. Έχω θετική σκέψη και μακάρι να κατακτήσουμε το Κύπελλο αλλά και να κερδίσουμε το “εισιτήριο” για το Europa League, να μπούμε στην πεντάδα. Οι παίκτες, η διοίκηση, ο προπονητής, το τεχνικό τιμ θα πρέπει να είμαστε με τα πόδια στη Γη. Χωρίς μεγάλες κουβέντες, θα πρέπει να συνεχίζουμε».

Η σεζόν, πάντως, δεν είχε αρχίσει καλά, μια και είχες έναν σοβαρό τραυματισμό στην αρχή της σεζόν. Πώς τον αντιμετώπισες κυρίως ψυχολογικά;

«Η αλήθεια είναι ότι ήταν δύσκολο. Και ο τραυματισμός ήταν σοβαρός, γιατί ήθελα μεγάλο διάστημα αποθεραπείας. Όταν οι γιατροί μού το είπαν, ένιωσα άσχημα. Δεν είχα πολύ σοβαρούς τραυματισμούς στο παρελθόν και η αλήθεια είναι ότι μου στοίχισε. Αλλά είχα τη στήριξη της οικογένειάς μου, ήρθε και η μητέρα μου από την Ουρουγουάη. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Έρχονται σε που δεν τις περιμένει και ξεπερνιούνται».

Πώς αντιμετωπίζεις του γεγονός ότι ο Ρεκόμπα είναι εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας τον τελευταίο καιρό;

«Ο Αλβαρο δεν είναι 100% έτοιμος. Κάνει ένα πρόγραμμα φυσικής κατάστασης προκειμένου όταν επιστρέψει να μη βρίσκεται ούτε στο 50% ούτε στο 60% ούτε στο 70% της κατάστασής του. Η ομάδα έχει πολλούς καλούς παίκτες, αλλά ποδοσφαιριστής σαν τον Αλβαρο με την τεχνική κατάρτιση και την εμπειρία που έχει λείπει από κάθε ομάδα. Γιατί είναι ο παίκτης που μπορεί να πάρει μία νίκη μόνος του. Από μία ντρίμπλα, ένα φάουλ, ένα κόρνερ.

Σίγουρα η ομάδα πάει πολύ καλά, αλλά σε αυτά τα σημεία λείπει και υπάρχει θέση. Θα επιστρέψει σίγουρα και όταν επιστρέψει θα βοηθήσει την ομάδα ουσιαστικά. Ξέρω ότι τόσο ο κόσμος του Πανιωνίου όσο και οι άλλοι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου έχουν αγχωθεί και περιμένουν να τον δει να παίζει. Αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επιστρέψει. Είναι νικητής από την αρχή της καριέρας του. Ήταν 11 χρόνια στην Ίντερ. Έχει κερδίσει τα πάντα. Κύπελλο UEFA, πρωταθλήματα στην Ιταλία και έχει πετύχει περισσότερα από 100 γκολ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: