Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Οι υποψήφιοι κορυφαίοι του 2009


Ο Λίονελ Μέσι με το βαρύτιμο τρόπαιο Ο Πορτογάλος επιθετικός Κριστιάνο Ρονάλντο θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του κόσμου, αφού μπήκε στη λίστα με τα 5 ονόματα που ανακοίνωσε η FIFA, με το νικητή να αναδεικνύεται από τη διεθνή ομοσπονδία στις 21 Δεκεμβρίου.

Ο Αργεντινός Λιονέλ Μέσι, ο Βραζιλιάνος Κακά, κορυφαίος το 2007 και οι Ισπανοί Αντρέας Ινιέστα και Τσάβι είναι οι άλλοι τέσσερις που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του κορυφαίου για το 2009. Χαρακτηριστικό είναι ότι ότι και οι 5 αγωνίζονται σε ομάδες της Ισπανίας, και συγκεκριμένα στις δύο μεγαλύτερες της χώρας. Οι Ρονάλντο και Κακά στη Ρεάλ Μαδρίτης και οι Τσάβι, Μέσι και Ινιέστα στην Μπαρτσελόνα.

Ο Μέσι έχει κατακτήσει ήδη για φέτος τη "Χρυσή Μπάλα", βραβείο που απονέμει το περιοδικό "France Football", γιατί βοήθησε αποφασιστικά την Μπαρτσελόνα να κατακτήσει πέρυσι το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ.



Ο νικητής του διαγωνισμού της FIFA για τον κορυφαίο της χρονιάς, αναδεικνύεται από τις ψήφους των προπονητών των εθνικών ομάδων και των αρχηγών τους, οι οποίοι όμως δεν έχουν δικαίωμα να επιλέξουν συμπατριώτες τους ποδοσφαιριστές. Πέρυσι ο προπονητής της εθνικής Αργεντινής, Ντιέγκο Μαραντόνα, είχε χαρακτηρίσει τον κανονισμό ως «ηλίθιο», αφού δεν του επέτρεπε να ψηφίσει τον Μέσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: