Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Φαν Νίστελροϊ: «Είσαι πρώτος και το αξίζεις»

Ποδοσφαιρικός πολιτισμός! Ο Ρουντ φαν Νίστελρόϊ συνεχάρη μέσω Instagram τον Τζέιμι Βάρντι λίγη ώρα μετά αφού έσπασε το ρεκόρ του!
Ο Ολλανδός με ένα μικρό μήνυμα και μια φωτογραφία του ίδιου να αποδίδει τα εύσημα σε κάποιον από τους παλιούς του συμπαίκτες στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έγραψε: «Μπράβο Βάρντι. Πλέον είσαι το νούμερο ένα και το αξίζεις»!
Δείτε το ποστάρισμά του:




Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Ruud van Nistelrooy (@rvnistelrooy) στις




*Πηγή: England365.gr*

Κλοπ: «Ολοκληρωμένος επιθετικός ο Φιρμίνο»

Τι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή απ'το να απολαμβάνει την εκτίμηση του προπονητή του; Ο Γιούργκεν Κλοπ έβγαλε το… καπέλο στον Ρομπέρτο Φιρμίνο, χαρακτηρίζοντάς τον «ολοκληρωμένο» επιθετικό, ενώ παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι με τον καιρό ο Βραζιλιάνος θα γίνεται ακόμη πιο αποδοτικός!  
Ο Γερμανός τεχνικός γνωρίζει καλά τις δυνατότητες του διεθνούς επιθετικού, από την κοινή τους παρουσία στη Γερμανία, και έδειξε να πιστεύει πολύ στις δυνατότητές του.
«Μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Είναι ένας ολοκληρωμένος επιθετικός. Του πήρε, βέβαια, χρόνο να φύγει από τη Χόφενχαϊμ- μια μικρή ομάδα της Γερμανίας- για να παίξει σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως η Λίβερπουλ», τόνισε αρχικά ο κόουτς των «κόκκινων» και πρόσθεσε:
«Η διαφορά των δύο πρωταθλημάτων είναι μεγάλη και ήθελε χρόνο να εγκλιματιστεί στις νέες συνθήκες και την πίεση. Τον ξέρω πολύ καλά, δεν χρειάζεται να μου δείξει κάτι. Ξέρω τα πάντα για εκείνον και τις δυνατότητές του».
*Πηγή: England365.gr*

Τίμησαν τη μνήμη του Φούλοπ!!

Ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη του Μάρτον Φούλοπ,  τηρήθηκε στο «Στάδιο του Φωτός» πριν τη σέντρα της αναμέτρησης της Σάντερλαντ με τη Στόουκ.
Ο Ούγγρος τερματοφύλακας έφυγε από τη ζωή στα 32 του χρόνια στις 12 Νοεμβρίου, νικημένος από την επάρατο νόσο και οι «μαυρόγατες», στο πρώτο εντός έδρας αγώνα τους από εκείνη την ημέρα, δεν τον ξέχασαν…
Ο Φούλοπ αγωνίστηκε σε 47 παιχνίδια με τη φανέλα της Σάντερλαντ, από το 2006 έως το 2010, ενώ το 2008 είχε παραχωρηθεί για ένα διάστημα δανεικός στη Στόουκ.
*Πηγή: England365.gr*

Το… έσωσε στην εκπνοή η Μπάρνσλεϊ!!

Με γκολ του Κόνορ Χούριχεϊν στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Μπάρσνλεϊ απέφυγε την ήττα στο ντέρμπι με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, «κλέβοντας»  το βαθμό της ισοπαλίας (1-1).
Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 20ης αγωνιστικής στη League One, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν νωρίς στο πρώτο ημίχρονο, με τον Μπάσαμ να ανοίγει το σκορ στο 16ο λεπτό.
Ο Χούριχεϊν έχασε τεράστια ευκαιρία με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, καθώς αστόχησε από το σημείο του πέναλτι, όμως τελικά πήρε το αίμα του πίσω στην εκπνοή των καθυστερήσεων, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 στο «Oakwell Stadium».
Με αυτήν την ισοπαλία η Μπάρνσλεϊ παρέμεινε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού (18 βαθμοί σε 20 ματς), ενώ η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ συνεχίζει να βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, φτάνοντας τους 27 πόντους.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:
Μπάρνσλεϊ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-1
Ρότσντεϊλ - Πορτ Βέιλ (17:00)
Σκάνθορπ - Πίτερμπρο
Σρούσμπερι - Τζίλιγχαμ
Σάουθεντ - Γουίγκαν
Γουόλσολ - Μπράντφορντ
Μπλάκπουλ – Φλίτγουντ Τάουν
Κρου - Ολνταμ
Τσέστερφιλντ – Σουίντον
Μπέρτον – Κόλτσεστερ
Κόβεντρι – Ντόνκαστερ
Μίλγουολ – Μπέρι
*Πηγή: England365.gr*

«Γκαζώνει» η Ίπσουϊτς!!

Σε σταθερά ανοδική πορεία παρέμεινε η Ίπσουϊτς, που νίκησε εκτός έδρας την Τσάρλτον με σκορ 3-0 και έπιασε - έστω προσωρινά- την 6η Μπέρμιγχαμ, παραμένοντας ζωντανή στη μάχη για έξοδο στα πλέι οφ.  
Οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίστασης στην Τσάρλτον, καθαρίζοντας ουσιαστικά το τρίποντο από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Στο 28' ο Μέρφι άνοιξε το σκορ, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σιρς έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στο 68' ξανά με σκόρερ τον Μέρφι.
Για τους γηπεδούχους το αποτέλεσμα αυτό έδωσε τέλος στο νικηφόρο σερί των δύο αγώνων, παραμένοντας παράλληλα κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:
Χαλ – Ντέρμπι Κάουντι 0-2
Τσάρλτον – Ιπσουιτς 0-3
Μπράιτον – Μπέρμιγχαμ
Κάρντιφ – Μπέρνλι
Φούλαμ – Πρέστον
Χάντερσφιλντ – Μίντλεσμπρο
Νότιγχαμ Φόρεστ – Ρέντινγκ
ΚΠΡ – Λιντς
Ρόδεραμ – Μπρίστολ Σίτι
Γουλβς – Μίλτον Κέινς Ντονς
Μπλάκμπερν – Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Μπόλτον – Μπρέντφορντ
*Πηγή: England365.gr*

«Δύσκολα στην εθνική ο Σόκρος»

Ελάχιστες πιθανότητες δίνει ο Μαρκ Χιουζ στο ενδεχόμενο επανάκλησης του Ράιαν Σόκρος στην αποστολή της εθνικής Αγγλίας.  
Ο κόουτς της Στόουκ εξέφρασε την άποψη ότι ο αρχηγός της ομάδας του δύσκολα θα μπει… σφήνα στις επιλογές του Ρόι Χότζον, αφού οι θέσεις είναι «καπαρωμένες» από εκείνους που οδήγησαν τα «τρία λιοντάρια» στα τελικά του Euro 2016.
«Ξέρω ότι ο Σόκρος έχει τη φιλοδοξία να γυρίσει στην εθνική Αγγλίας. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να συνεχίσει την προσπάθεια. Δεδομένα, όμως, ο Χότζον θα μείνει πιστός στους παίκτες που τον πήγαν στα τελικά της διοργάνωσης. Αναγκαστικά, λοιπόν, ο Ράιαν θα πρέπει να περιμένει μπας και διαφοροποιηθούν οι καταστάσεις (εννοεί απουσία κάποιου διεθνή)», τα λόγια του προπονητή των «Potters».
*Πηγή: England365.gr*

Καμπαγιέρο: «Θα δείξω ότι μπορώ…»

Αποφασισμένος να αρπάξει την ευκαιρία και να αποδείξει ότι δικαίως ανήκει στο δυναμικό της Μάντσεστερ Σίτι εμφανίστηκε Βίλι Καμπαγέρο!  
Ο έμπειρος τερματοφύλακας… ανέβηκε σε πρώτη επιλογή κάτω από το γκολποστ, μετά τον τραυματισμό του Τζο Χαρτ, και ενόψει Σαουθάμπτον δηλώνει έτοιμος να αποδείξει την αξία του!
«Το σημαντικότερο είναι να αποδείξω την αξία μου στους συμπαίκτες μου, στους φιλάθλους. Τα πήγα καλά στις πρώην ομάδες μου και το ίδιο θεωρώ ότι θα γίνει και εδώ. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Η ευκαιρία μου ήρθε και πρέπει να την αρπάξω», τα λόγια του.
*Πηγή: England365.gr*

Η Λίβερπουλ έχασε έναν θρύλο!!

Θρήνος στην οικογένεια της Λίβερπουλ μετά την είδηση ότι ο παλαίμαχος άσος της, Γκέρι Μπερν, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.
«Βαρύ» το κλίμα στις τάξεις της Λίβερπουλ.
Ένας «θρύλος» της ομάδας, ο οποίος τίμησε τη φανέλα της, όσο λίγοι, «έφυγε» τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ηλικία 77 ετών.
Ο λόγος για τον Γκέρι Μπερν, ο οποίος τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε σε ένα γηροκομείο στο Ρέξαμ, πάσχοντας από τη νόσο Αλτζχάιμερ.
Η καριέρα του στους «κόκκινους» ήταν αν μη τι άλλο πλούσια, με συνολικά 333 εμφανίσεις. Κατάφερε να κατακτήσει δύο πρωταθλήματα το 1964 και το 1966 και ένα Κύπελλο Αγγλίας το 1965.
*Πηγή: England365.gr*

«Θα παίξω για πέντε χρόνια ακόμα»!

Καμία πρόθεση να «κρεμάσει» τα παπούτσια του μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν δεν έχει ο Κόλο Τουρέ, ο οποίος δήλωσε πως από τη στιγμή που αισθάνεται υγιείς και φρέσκος, υπολογίζει να παίξει ακόμα μία πενταετία!
Τον Μάρτιο, ο Κόλο Τουρέ γίνεται 35 χρονών. Ε και; Ο Ιβοριανός αμυντικός δεν σκέφτεται καν το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.
Το συμβόλαιό του με τη Λίβερπουλ λήγει το επόμενο καλοκαίρι και ο ίδιος είναι πρόθυμος να προσφέρει στους «κόκκινους» για όσο εκείνοι πιστεύουν ότι μπορεί να το κάνει.
«Δεν σκέφτομαι την απόσυρσή μου μετά το τέλος της σεζόν. Θέλω να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο. Το αγαπώ, αισθάνομαι φρέσκος και ακόμα δουλεύω σκληρά», σημείωσε αρχικά, για να συμπληρώσει:
«Μπορώ για τέσσερα ή πέντε χρόνια ακόμα! Το πάω χρόνο με χρόνο, αλλά από τη στιγμή που αισθάνομαι έτοιμος και οι οπαδοί και ο σύλλογος είναι χαρούμενος μαζί μου, θα είμαι εδώ. Θα είμαι εδώ για όσο νομίζει ο σύλλογος ότι μπορώ να βοηθήσω. Θέλω να κάνω καλά πράγματα με τη Λίβερπουλ».
*Πηγή: England365.gr*

Κάντε από τώρα την απονομή!!


Κάντε από τώρα την απονομή!

Κι η διαφορά αυξάνεται. Η Παρί Σεν Ζερμέν «καθάρισε» με 4-1 την Τρουά, φθάνοντας στην όγδοη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και σε συνδυασμό με τη χθεσινή ήττα της Λιόν, απέκτησε απόσταση 16 βαθμών.

Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου βρίσκεται η Παρί Σεν Ζερμέν. Οι πρωταθλητές επικράτησαν 4-1 της τελευταίας του βαθμολογικού πίνακα, Τρουά, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του Championnat και είναι πλέον στο +16 από τη Λιόν που έχασε χθες στο σπίτι της με 4-2 από τη Μονπελιέ.

Ουσιαστικά μόνο στο πρώτο μέρος ζορίστηκε η ομάδα του Λοράν Μπλαν. Ο Καβάνι άνοιξε το σκορ στο 20’, ο Ιμπραίμοβιτς έκανε το 2-0 στο 58’ με πέναλτι και στη συνέχεια ανέλαβαν δράση οι παίκτες που έχουν… δεύτερο ρόλο. Ο Κουρζάουα «χτύπησε» στο 67’ και ο Ογκουστίν στο 84ο λεπτό. Ο Αγιαζέ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 4-1.




Η 15η αγωνιστική

Παρασκευή (27/11)
Λιόν-Μονπελιέ 2-4

Σάββατο (28/11)
Παρί Σεν Ζερμέν-Τρουά 4-1
(20' Καβάνι, 58' Ιμπραίμοβιτς πεν, 67' Κουρζάουα, 84' Ογκουστίν-90+1' Αγιαζέ)

Ανζέ-Λιλ (21:00)
Ναντ-Μπαστιά (21:00)
Γκαζελέκ Αζαξιό-Λοριάν (21:00)
Ρεμς-Ρεν (21:00)
Τουλούζ-Νις (21:00)

Κυριακή (29/11)
Σεντ Ετιέν-Γκινγκάμπ (15:00)
Μπορντό-Καέν (18:00)
Μαρσέιγ-Μονακό (22:00)

Επόμενη (16η) αγωνιστική

Τρίτη (1/12)
Λοριάν-Νις (20:00)
Ανζέ-Παρί Σεν Ζερμέν (20:00)
Ναντ-Λιόν (22:00)

Τετάρτη (2/12)
Τρουά-Τουλούζ (20:00)
Μονακό-Καέν (20:00)
Μονπελιέ-Αζαξιό
Γκινγκάμπ-Ρεμς
Μπαστιά-Μπορντό (20:00)
Λιλ-Σεντ Ετιέν (22:00)

Πέμπτη (3/12)
Ρεν-Μαρσέιγ (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μυθικό ρεκόρ στην Premier League από τον Βάρντι!! (video)


Μυθικό ρεκόρ στην Premier League από τον Βάρντι! (video)

Ασταμάτητος ο Τζέιμι Βάρντι. Ο 28χρονος φορ σκόραρε στο ματς της Λέστερ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που ‘χει σκοράρει σε 11 σερί ματς της Premier League.

Τί κάνει ο Βάρντι. Ο επιθετικός της Λέστερ σκόραρε (24’) και κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έσπασε το ρεκόρ του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (που είχε κάνει το 2003), που είχε ισοφαρίσει την περασμένη εβδομάδα στην αναμέτρηση με τη Νιούκαστλ (3-0). Ο Άγγλος πέτυχε γκολ για 11ο συνεχόμενο ματς της Premier League και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που το καταφέρνει και έφθασε τα 14 γκολ συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα.

Λίγα λεπτά πριν… σπάσει το κοντέρ ο Βάρντι, οι οπαδοί των φιλοξενούμενων που πήγαν στο γήπεδο, φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Ολλανδού παλαίμαχου φορ και λίγο μετά σιώπησαν.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Κορυφή και... περιμένει!! (vids)


Κορυφή και... περιμένει! (vids)

Κανένα περιθώριο αμφισβήτησης δεν άφησε στη Σαουθάμπτον η Σίτι, καθώς από νωρίς έβαλε τις βάσεις για τη νίκη (3-1) και περιμένει από την κορυφή το... ντέρμπι ανάμεσα στη Λέστερ και τη Γιουνάιτεντ.

Τα «σπασμένα» της ήττας από τη Γιουβέντους έσπασε η Μάντσεστερ Σίτι πάνω στη Σαουθάμπτον, καθώς μπήκε «φουριόζα» στη μεταξύ τους αναμέτρηση και από το 20’ κατάφερε ουσιαστικά να «καθαρίσει» τη νίκη.

ΝτεΜπρούιν (9’) και Ντελφ (20’) έδωσαν ξεκάθαρο προβάδισμα στους «citizens», αλλά οι «Άγιοι» μείωσαν με την έναρξη του β’ ημιχρόνου (49’) χάρη σε τέρμα του Σέιν Λονγκ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι με ένα πανέμρφο του Κολάροφ (70’), «κλείδωσαν» τη νίκη.

Το αποτέλεσμα, ωστόσο, της 14ης αγωνιστικής της Premier League σημειώθηκε στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Μπόρνμουθ και την Έβερτον, που οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στο σκορ (0-2) μέχρι το 80’, αλλά το τελικό αποτέλεσμα «έκατσε» στο 3-3!

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 28/11

Άστον Βίλα-Γουότφορντ 2-3
(41’ Ρίτσαρντς, 89’ Αγιού – 17’ Ιγκάλο, 69’ αυτ. Χάτον, 85’ Ντίνεϊ)



Μπόρνμουθ-Έβερτον 3-3
(80’ Σμιθ, 37’, 90’+8’ Στάνισλας – 25’ Μόρι, 36’ Λουκάκου, 90’+5’ Μπάρκλεϊ)



Κρίσταλ Πάλας-Νιούκαστλ 5-1
(14’, 90’+4’ Μακάρθουρ, 17’, 47’ Μπολασί, 41’ Ζαχά – 10’ Σισέ)



Μάντσεστερ Σίτι-Σαουθάμπτον 3-1
(9’ Ντε Μπρούιν, 20’ Ντελφ, 70’ Κολάροφ – 49’ Λονγκ)



Σάντερλαντ-Στόουκ 2-0
(82’ Φαν Άανχολτ, 85’ Γουάτμορ)



Λέστερ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή, 29/11

Τότεναμ-Τσέλσι (14:00)
Γουέστ Χαμ-Γουέστ Μπρομ (16:05)
Λίβερπουλ-Σουόνσι (18:15)
Νόριτς-Άρσεναλ (18:15)

Η επόμενη αγωνιστική (15η)

Σάββατο, 5/12 (17:00)

Στόουκ-Μάντσεστερ Σίτι (14:45)
Άρσεναλ-Σάντερλαντ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ
Σαουθάμπτον-Άστον Βίλα
Σουόνσι-Λέστερ
Γουότφορντ-Νόριτς
Γουέστ Μπρομ-Τότεναμ
Τσέλσι-Μπόρνμουθ (19:30)

Κυριακή, 6/12

Νιούκαστλ-Λίβερπουλ (18:00)

Δευτέρα, 7/12

Έβερτον-Κρίσταλ Πάλας (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κόροιβος και στα δύσκολα!!


Κόροιβος και στα δύσκολα

Ακόμα κα στα δύσκολα δείχνει πως μπορεί να ανταποκριθεί ο Κόροιβος, ο οποίος επικράτησε με 83-79 του Ρεθύμνου στην Αμαλιάδα, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Basket League και έφτασε στο 5-3.

Ο Κόροιβος νίκησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 83-79 το Ρέθυμνο στην Αμαλιάδα, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Basket League και έφτασε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, δείχνοντας απειλητικός για τη συνέχεια στην προσπάθεια διεκδίκησης της πρώτης εξάδας αφήνοντας τους Κρητικούς στις δύο νίκες και στην προτελευταία θέση.

Οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου έφτασαν στο +20, όμως χαλάρωσαν στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά βρήκαν την ψυχραιμία στο τέλος να πάρουν το ροζ φύλλο.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν ισορροπημένα την αναμέτρηση, με τους Κρητικούς να αποκτούν μια μικρή διαφορά. Οι Πελοποννήσιοι, στη συνέχεια, εκμεταλλεύτηκαν το επιθετικό «μπλακ άουτ» των Κρητικών και απέκτησαν ένα +9 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο, με τους γηπεδούχους να «πατάνε γκάζι» και με επιμέρους σκορ 12-0, έφτασαν στο +21. Το Ρέθυμνο προσπάθησε να βρει επιθετικές λύσεις, όμως η απάντηση των γηπεδούχων τους έδωσε ένα +20 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και μείωσαν στο -8, αλλά ο Κόροιβος δεν έχασε τον έλεγχο και διατηρούσε μια διψήφια διαφορά. Στην τέταρτη περίοδο, οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου πίεσαν στην άμυνα και με 18-6 επιμέρους σκορ μείωσαν στο -2, όμως η ψυχραιμία των γηπεδούχων στις βολές τους έδωσε τη νίκη.


ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-16, 47-27, 66-53, 83-79

Κόροιβος (Μαρκόπουλος): Ντέιβις 22 (4), Χριστοδούλου, Χαριτόπουλος 7, Βασιλόπουλος 8 (2), Κάουνσιλ 7, Νάνα 5, Πουλιανίτης, Τρότερ 20 (4), Γεωργάκης 12, Σλαφτσάκης 2

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Κλουφ 10 (3), Ρέλεφορντ 6, Σάφτενααρ 14 (2), Χάροου 14, Στόουν 19 (3), Σχίζας, Γιαννόπουλος 4 (1), Τσακαλέρης, Κάρτερ 12, Ματαλών
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απίστευτα πράγματα στην Πρέμιερ Λιγκ!! (video)


Απίστευτα πράγματα στην Πρέμιερ Λιγκ! (video)

Τι είδαν πάλι τα μάτια μας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου… Μέχρι το 80’ η Έβερτον ήταν μπροστά με 2-0 απέναντι στην Μπόρνμουθ. Πόσο έληξε το ματς; 3-3 με γκολ στο 95 και στο… 98’!

Ρε, τι γίνεται στην Πρέμιερ Λιγκ…

Δεν είχαμε κάποια αμφιβολία πως μιλάμε για το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, απλώς σήμερα ήρθε ακόμα μια επιβεβαίωση, μετά τον απίστευτο τρόπο με τον οποίο διαμορφώθηκε το Μπόρνμουθ-Έβερτον, 3-3!

Τα «ζαχαρωτά», λοιπόν, πήγαιναν… καρφί για τη νίκη, προηγούμενοι με δύο γκολ στο 36’ (Μόρι και Λουκάκου).

Κι όχι μόνο είχαν από νωρίς τα ηνία του αγώνα, αλλά ως το 80’ κρατούσαν το μεγάλο προβάδισμά τους.

Ωστόσο, σ’ εκείνο το σημείο ο Σμιθ μείωσε για τα «κεράσια». Και στο 87’ σήκωσαν στο πόδι το γήπεδό τους με τον Στανίσλας να ισοφαρίζει!

Αμ, δε, που τα είχαμε δει όλα. Στο 95’ ο Μπάρκλεϊ έδειξε να σώζει την παρτίδα για την Έβερτον,, βάζοντας εκ νέου μπροστά τους φιλοξενούμενους. Κι όμως η νίκη δεν ήρθε! Διότι στο 98’ ο Στανίσλας ισοφάρισε ξανά και έγραψε το… απίθανο 3-3. Γιατί αυτή είναι η Πρέμιερ Λιγκ.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντιλ(αρντ) στο Ζηρίνειο ο Απόλλωνας Πατρών!!

Ο νεοαποκτηθείς Κέβιν Ντίλαρντ, σημείωσε 28 πόντους και ο Απόλλωνας Πατρών «άλωσε» την έδρα της Κηφισιάς με 82-79, παίρνοντας το 2ο ροζ φύλλο στην φετινή Α1 και πάλι εκτός έδρας.

Ντιλ(αρντ) στο Ζηρίνειο ο Απόλλωνας ΠατρώνΟ Ντίλαρντ σημείωσε τους 12 από τους 28 πόντους του στην τελευταία περίοδο και ο Απόλλωνας Πατρών πήρε το 2ο ροζ φύλλο αγώνα κι αυτό εκτός έδρας με 82-79 μέσα στην Κηφισιά. Άξιος συμπαραστάτης του, ο Μέιερ με 18, πρώτος σκόρερ για την Κηφισιά ο Λόουερι με 21.

Κλειστό το πρώτο δεκάλεπτο με τους γηπεδούχους στα μισά της περιόδου να έχουν ένα προβάδισμα με 8-4, αλλά οι φιλοξενούμενοι με ένα επιμέρους 8-1, πέρασαν μπροστά με τρίποντο του Μέιερ στα 2:18 πριν το τέλος της περιόδου, προηγήθηκαν με 12-9. Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα δικό τους 5-0 για να έρθει το τρίποντο του Βεργίνη, στο φινάλε του δεκαλέπτου και να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα της Πάτρας.

Οι δύο αντίπαλοι συμβαδίζουν στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης περιόδου. Η Κηφισιά κάνει ένα σερί 5-0 για να πάρει ένα μικρό προβάδισμα με 42-37 με καλάθι του Κασελάκη 1:13 πριν το φινάλε της 2ης περιόδου, όμως ο Ντίλαρντ κάνει το 42-40 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, προσπάθησε ν’ ανοίξει την διαφορά της στην 3η περίοδο, πήγε όμως την διαφορά μέχρι και τους τέσσερις. Όμως από το 48-45 ο Απόλλωνας Πατρών κάνει ένα 7-0 σερί για να περάσει μπροστά με τέσσερις στα μισά της 3ης περιόδου. Ο Κασελάκης θα ισοφαρίσει σε 56-56 2:18 πριν τη λήξη της 3ης περιόδου, όμως οι Πατρινοί θα έχουν προβάδισμα στο φινάλε του δεκαλέπτου με δίποντο του Μέιερ.

Στα 6:00 πριν το τέλος του ματς η Κηφισιά προηγείται με 66-63, εκεί όμως ο Κέβιν Ντίλαρντ σημειώνει 8 πόντους στο επιμέρους 10-2 των Αχαιών μέσα σε κάτι περισσότερο από δύο λεπτά κι έτσι στο πιο κρίσιμο σημείο, ο Απόλλωνας παίρνει προβάδισμα με 73-68, 3:55 πριν το φινάλε. Οι φιλοξενούμενοι θα περάσουν και με έξι πόντους, 2:29 πριν το φινάλε, (70-76), αλλά η Κηφισιά με σερί 6-0 θα ισοφαρίσει σε 76-76, 1:18 πριν το τέλος. Ο Ντίλαρντ με ένα δίποντο και ο Βεργίνης με δύο βολές γέρνουν την πλάστιγγα προς το μέρος του Απόλλωνα, ο Λόουερι με τρίποντο, θα γράψει το 79-80, πριν ο Ντίλαρντ κάνει το 79-82 με δύο βολές, ενώ Λόουερι και Γκίκας αστόχησαν σε τρίποντα για να πάνε το ματς στην παράταση.

Τα δεκάλεπτα:14-15, 42-40, 58-61, 79-82

Κηφισιά: Γκίκας 12 (1), Κασελάκης 10, Χρυσικόπουλος, Χογκ 17 (9ριμπάουντ), Γλυνιαδάκης 7, Λόουερι 21(3), Ντ. Στίγκερς 3 (1), Πόποβιτς, Σταμάτης, Σμιθ 9 (3)

Απόλλωνας Πατρών: Ντίλαρντ 28 (6/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 10/11 βολές, 4 ριμπ, 5 ασίστ, 6 λάθη), Αθανασούλας, Πάλμπλαντ 6, Μέιερ 18 (4), Γουντς 6, Σάντλερ 7, Αργυρόπουλος, Βεργίνης 15 (1), Πελεκούδας 2, Κουζέλογλου
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πανιώνιε, πού το ΠΑΣ;


Πανιώνιε, πού το ΠΑΣ;

Ο Πανιώνιος με μεγάλο πρωταγωνιστή (και πάλι) τον Ανσαριφάρντ «καθάρισε» (2-0) τον ΠΑΣ από το πρώτο ημίχρονο ουσιαστικά και συνέχισε τις υψηλές πτήσεις.


Είκοσι λεπτά ήταν αρκετά. Ο Πανιώνιος έφθασε τις επτά νίκες στο πρωτάθλημα και τους 22 βαθμούς, με το 2-0 επί του ΠΑΣ για την 12η αγωνιστική της Super League, πιάνοντας τη θέση έστω και προσωρινά (;)

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ σημείωσε και τα δύο τέρματα (5’, 20’) των γηπεδούχων και τους χάρισε το «τρίποντο». Όπως είχε κάνει και στην τελευταία νίκη τους, κόντρα στον Πλατανιά, όπου έκανε το 2-1 στο 80ο λεπτό.

Το ματς


Τη δυναμική που έχει στα εντός έδρας ματς και παράλληλα την αδυναμία του αντιπάλου μακριά από το σπίτι του εκμεταλλεύτηκε ο Πανιώνιος και πήρε ακόμη μια νίκη. Ο φετινός ΠΑΣ Γιάννινα έχει μεγάλο πρόβλημα στα εκτός, καθώς σε έξι παιχνίδια πρωταθλήματος μακριά από την έδρα έχει πάρει συνολικά έναν βαθμό, αυτόν στη Βέροια και στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Με αυτά τα δεδομένα οι «κυανέρυθροι» μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφεραν να βάλουν γερές βάσεις για το «τρίποντο» από το πρώτο εικοσάλεπτο κόντρα σε μια ομάδα που δεν… υπήρχε στο γήπεδο στο πρώτο μισάωρο.

inner

Ο Ανσαριφάρντ ήταν ουσιαστικός, πετυχαίνοντας τα δύο τέρματα της ομάδας του (σε αυτό το χρονικό διάστημα), ο Μασούρας πολύ κινητικός, ταλαιπωρώντας αρκετά τη δεξιά πλευρά των Ηπειρωτών. Κάποιες φορές μάλιστα συνέκλινε έγινε απειλητικός από τον άξονα. Για να μπει το… νερό στ’ αυλάκι, έπαιξε σημαντικό ρόλο και η κακή αντίδραση του Βελλίδη, που μόλις στο 5’ έκανε κακή επέμβαση μετά τη σέντρα του Μασούρα από τα’ αριστερά, καθώς προσπάθησε να «καθαρίσει» με τη μια τη φάση και η μπάλα του έφυγε από τα χέρια και έφθασε στον Ανσαριφάρντ που δεν χαρίστηκε (1-0).

inner

Ο Ιρανός πρωταγωνίστησε και στο δεύτερο τέρμα της ομάδας του (ενώ έφτιαξε και την ευκαιρία που έχασε ο Μπακασέτας ενδιάμεσα), «σκοτώνοντας» τον Βελλίδη με δυνατό σουτ που του πήρε τα χέρια μέσα. Μέχρι την ανάπαυλα ο Πανιώνιος είχε κάποιες ευκαιρίες, αλλά κατέβασε ταχύτητα, δίνοντας θάρρος στον αντίπαλο που ανέβασε την απόδοση του, που θα μπορούσε να πάει με ένα καλύτερο για τον ίδιο σκορ στα αποδυτήρια. Ο Τσάβες όμως δεν μπόρεσε να στείλει με την κεφαλιά του στα δίχτυα στο 44’ και ο Μανιάς ναι μεν έφθασε στην μπάλα δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο μετά το γέμισμα του Ίλιτς, αλλά δεν τη βρήκε καλά και παρέμεινε το 2-0.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους (που είχε και για τις λίγες καλές φάσεις και για τις δύο ομάδες) ακολούθησε τη συνταγή του πρώτου, επιδιώκοντας να πετύχει τέρμα ένα γρήγορο γκολ, αλλά αυτή τη φορά δεν πέτυχε τον στόχο του, αν και πλησίασε σ’ αυτόν με το συρτό σουτ του Μπουμάλ που έφυγε λίγο έξω. Μετά το πρώτο τέταρτο (του β’ μέρους) ο Πανιώνιος προσπάθησε να κάνει διαχείριση του υπέρ του σκορ, έδωσε χώρο στον αντίπαλο, προσπαθώντας να τον «πληγώσει» στην αντεπίθεση. Οι παίκτες του ΠΑΣ κράτησαν αρκετά την μπάλα στην κατοχή τους, αλλά τους έλειψε πολύ η ουσία και ενώ οι καλές τους ευκαιρίες ήταν αυτές προς το φινάλε του πρώτου μέρους.

Από τα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου και μετά ο Πανιώνιος «έπαιξε» αρκετά με τον χρόνο, παγώνοντας τον ρυθμό σε κάποιες στιγμές. Κάπου εκεί έδειξε να «κλειδώνει» το ματς. Ο Πετράκης προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα, βάζοντας Γιάκο και Ηλιάδη αντί Τσουκαλά και Ίλιτς σε εκείνη τη χρονική περίοδο. Ωστόσο, στο 74’ έχασε τον Ακόστα που ένιωσε ενοχλήσεις και μπήκε ο Σαπαλίδης στο ματς. Από το 80’ και μετά το παιχνίδι έμοιαζε να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

inner



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Διούδης, Μπακασέτας (84' Μητρόπουλος), Μπουμάλ (87' Χαλκιαδάκης), Χατζηισαΐας, Κόρμπος, Σιώπης, Ρισβάνης, Μασούρας, Αργυρόπουλος, Ανσαριφάρντ (80' Καραμάνος).

Στον πάγκο των κυανέρυθρων παρέμειναν οι: Παπαδόπουλος, Βιγιάλμπα, Τασουλής, Βλάχος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος, Ίλιτς (69΄Ηλιάδης), Γαρουφαλιάς, Τσουκαλάς (71' Γιάκος), Μανιάς, Ακόστα (73' Σαπαλίδης), Τζημόπουλος, Καρανίκας, Τσάβες, Ναδάλες.

Στον πάγκο των Ηπειρωτών παρέμειναν οι: Περιστερίδης, Κοζορώνης, Σκόνδρας, Στρούνα.


Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος, Δημήτριος Γκάγκας, Ανέστης Δουδούμης 4ος Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης*Πηγή: sport-fm.gr*

Στα Τρίκαλα το… θρίλερ!!


Στα Τρίκαλα το… θρίλερ!

Ύστερα από ένα μεγάλο ματς, με πολλές διακυμάνσεις και συγκινήσεις καθ’ όλη τη διάρκειά του, τα Τρίκαλα νίκησαν 89-86 τον Κολοσσό Ρόδου!

Ο Κολοσσός πήγε να κάνει την μεγάλη ανατροπή, αλλά ένα μοιραίο λάθος του Ρέλεφορντ στο τέλος, έδωσε την ευκαιρία στα Τρίκαλα να πάρουν τη νίκη με 89-86!

Εξαιρετικό ξεκίνημα έκανε στην αναμέτρηση ο Κολοσσός, καθώς από νωρίς πήγε στο +8 (4-12) χάρη στην καλή του άμυνα, όμως περίπου στα μισά, τα Τρίκαλα έκαναν ένα σερί 8-0 για την ισοφάριση (12-12). Για τα επόμενα λεπτά, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο (19-19), με τους Λαρεντζάκη και Σαλούστρο να δίνουν ξανά το προβάδισμα στους Ροδίτες (19-23), αλλά τους γηπεδούχους να αντιδρούν εκ νέου και να διαμορφώνουν το 23-23 της πρώτης περιόδου.

Το ντέρμπι καλά κρατούσε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν πόντο-πόντο και καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει μέχρι τα μισά (34-34). Για άλλη μία φορά στο ματς, ο Κολοσσός πήγε ξανά στο +4 (36-40), όμως τα Τρίκαλα κατάφεραν να επιστρέψουν (40-40). Μάλιστα, λίγο πριν το τέλος η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη πέρασε μπροστά (46-42) και πήγε στα αποδυτήρια με την ίδια διαφορά (49-45).

Με ένα 5-0 μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Κολοσσός (49-50), όμως η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στα Τρίκαλα. Μέσω της καλής τους άμυνας αλλά και της ευστοχίας τους έξω από τα 6,75μ. οι Θεσσαλοί έκαναν ένα 8-0 για το +7 (57-50), ενώ συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό έφτασαν ακόμη και στο +9 (66-57). Ο έλεγχος του ματς ήταν στους παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη, οι οποίοι έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενοι 70-62.

Με την φορά που έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο, ξεκίνησαν στο τέταρτο τα Τρίκαλα, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο +12 (77-65). Ωστόσο, ο Κολοσσός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με ένα επιμέρους σκορ 2-12, έβαλε «φωτιά» στο ματς ρίχνοντας τη διαφορά στο καλάθι (79-77), περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Με ένα δικό τους 5-0 οι γηπεδούχοι ξέφυγαν ξανά (84-77), αλλά οι Ροδίτες μείωσαν στους τρεις (86-83) και μάλιστα είχαν την τελευταία επίθεση! Ο Λιούις πέτυχε ένα τρομερό τρίποντο και έφερε το ματς στα ίσα (86-86), ενώ απέμεναν 12’’ για τη λήξη! Ο Κόνγκερ είχε 1/2 βολές (87-86), με τον εναπομείναντα χρόνο να ήταν για τους φιλοξενούμενους, αλλά τον Ρέλεφορντ να κάνει παράβαση 5’’ στην επαναφορά και τον Ντάουελ να διαμορφώνει το τελικό 89-86 με 2/2 βολές.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 49-45, 70-62, 89-86

Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Ντάουελ 14 (2), Σόκο 11, Τσιλούλης, Κόνγκερ 14, Τιγκ 11, Κάντουγκαν 9, Καραθανάσης, Τσιάρας 5 (1), Καλλές, Ρόμπινσον 23 (5), Καλογιαννίδης, Βαρυτιμιάδης 2.

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 11 (1), Λίντεν 2, Ρέλεφορντ 8 (1), ΜακΓκί 18, Λιούις 19 (3), Σαλούστρος 7, Μπιλλής, Οικονομόπουλος, Μανωλόπουλος 14 (4), Ντέιβις, Γεωργαλλής, Άχονεν 7 (1).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προελαύνει η Μπαρτσελόνα!! (video)


Προελαύνει η Μπαρτσελόνα! (video)

Εδώ έβαλε τέσσερα στη Ρεάλ και έξι στη Ρόμα, στη Σοσιεδάδ θα «κολλούσε»; Με χαρακτηριστική ευκολία και τους «MSN» να βρίσκουν δίχτυα, η Μπαρτσελόνα επικράτησε 4-0 των Βάσκων, μέσα στο Καμπ Νου.

Σε περίπατο μετέτρεψε την επιστροφή της στις εγχώριες διοργανώσεις η Μπαρτσελόνα!

Μην αντιμετωπίζοντας το παραμικρό πρόβλημα, οι Καταλανοί επικράτησαν εύκολα 4-0 της Σοσιεδάδ για την 13η αγωνιστική και είναι στο +7 από Ατλέτικο και στο +9 από Ρεάλ που έχουν ματς λιγότερο.

Στο Καμπ Νου, οι μπλαουγκράνα ήταν το αφεντικό από την αρχή του αγώνα. Πίεζαν τους Βάσκους και προσπαθούσαν για το γρήγορο γκολ. Κι εν τέλει στο 22’ Μέσι, Ντάνι Άλβες και Νεϊμάρ συνεργάστηκαν με τον Βραζιλιάνο να ανοίγει το σκορ!

Πριν βγει το ημίχρονο, ο Ντάνι Άλβες έβγαλε νέα ασίστ και ο Σουάρες οριζοντιώθηκε για το άνετο 2-0, υποχρεώνοντας τον κόσμο σε «γλέντι» στις εξέδρες.

Οι φιλοξενούμενοι, στην μετά-Μόγες εποχή, δεν μπορούσαν να κάνουν το παραμικρό. Και φυσιολογικά στο 53’ ο Νεϊμάρ χρίστηκε εκ νέου σκόρερ, ανεβάζοντας το δείκτη. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μέσι στις καθυστερήσεις, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 και «υπογράφοντας» το πολύ ξεκούραστο απόγευμα για την πρωτοπόρο, Μπαρτσελόνα.



Αναλυτικά τα ματς της 13ης αγωνιστικής

Παρασκευή (27/11)

Λεβάντε – Μπέτις 0-1
(4’ Ρουμπέν Κάστρο)

Σάββατο (28/11)

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 4-0
(22', 53' Νεϊμάρ, 42' Σουάρες, 90' Μέσι)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Εσπανιόλ (19.15)
Μάλαγα – Γραναδά (21.30)
Λας Πάλμας – Λακορούνια (23.00)
Θέλτα Βίγο – Χιχόν (23.05)

Κυριακή (29/11)

Χετάφε – Βιγιαρεάλ (13.00)
Έιμπαρ – Ρεάλ Μαδρίτης (17.00)
Βαγιεκάνο – Αθλέτικ Μπιλμπάο(19.15)
Σεβίλλη – Βαλένθια (21.30)

Επόμενη αγωνιστική (14η)

Σάββατο (5/12)

Ρεάλ Μαδρίτης – Χετάφε
Γρανάδα – Ατλέτικο Μαδρίτης
Βαλένθια – Μπαρτσελόνα
Μπέτις – Θέλτα Βίγο
Λα Κορούνια – Σεβίλλη

Κυριακή (6/12)

Σοσιεδάδ – Έιμπαρ
Χιχόν – Λας Πάλμας
Βιγιαρεάλ – Βαγιεκάνο
Μπιλμπάο – Μάλαγα

Δευτέρα (7/12)

Εσπανιόλ – Λεβάντε
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ήταν μέχρι να «ξυπνήσει»…!!


Ήταν μέχρι να «ξυπνήσει»…

Όταν «ξύπνησε», «καθάρισε» τον Αρκαδικό ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 74-54 των Αρκάδων στην Πυλαία, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Basket League και έφτασε τις τρεις νίκες στη διοργάνωση.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 74-54 στον Αρκαδικό στην Πυλαία, παίζοντας εκπληκτικά στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε τις τρεις νίκες στην Basket League, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, έχοντας ένα ματς λιγότερο και αφήνοντας τους νεοφώτιστους στις δύο.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έχαναν στο πρώτο ημίχρονο, όμως με σερί 14-0 στην αρχή της τρίτης περιόδου, έφερε το ματς στα μέτρα του, έφτασε στο +21 και στην άνετη επικράτηση.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Τέπιτς και Μάρκοβιτς με 12 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Αϊρλαντ με 14 πόντους.

Ο Αρκαδικός ξεκίνησε καλύτερα στο παρκέ και προηγούνταν +2 με +4 στην αρχή της αναμέτρησης με πρωταγωνιστή τον Νουουτίνεν. Κάποια στιγμή οι δυο ομάδες άρχισαν να εναλλάσσονται στο σκοράρισμα, όμως ο Νουυτίνεεν ξανάδωσε ένα +4 στον Αρκαδικό. Ο Σχορτσανίτης κρατούσε τον ΠΑΟΚ μέσα στο ματς, όμως ο Αϊρλαντ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έδωσε ένα +4 στους νεοφώτιστους στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Με ένα 4-0 στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ο Αρκαδικός με σερί 4-0 έφερε το +8 μέσα από τη ρακέτα. Τα τρίποντα των περιφερειακών έφεραν το -1 για τον «Δικέφαλο». Ο Βασιλειάδης ισοφάρισε, όμως ο Λαμπρόπουλος με προσωπικό 4-0 σερί έφερε το +4 για τους Τριπολιτσιώτες. Ο Βαν Οστρουμ μέσα από τη ρακέτα πήρε τη «σκυτάλη» και έφερε το +7 για τον Αρκαδικό και ο Καλλινικίδης έφερε το +8 για τους παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου, που είχαν επιθετικό πλουραλισμό και λύσεις από τους όλους τους παίκτες τους. Με 3-0 σερί, ο ΠΑΟΚ μείωσε στο -5 στη λήξη του ημιχρόνου.

Στο 34-36 στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα σερί 4-0, με φοβερή ευστοχία από τους περιφερειακούς του και βοήθεια από τον Σχορτσανίτη, έχοντας υπεροχή σε αμυντικά και επιθετικά ριμπάουντ. Ο Βασιλειάδης έφερε το +15 και ο Κακαρούδης «έκλεισε» τα τριαντάλεπτο στο +17 και με 27-5 επιμέρους σκορ.

Με σερί 4-0 στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο +21 και διατηρούσε ένα +19 με +21 σε εκείνο το διάστημα. Ένα σερί 4-0 του Αρκαδικού μείωσε στο -17, λόγω της χαλάρωσης της άμυνας του «Δικεφάλου», που είχε μείνει χωρίς τον Σχορτσανίτη, όμως οι περιφερειακού του Σούλη Μαρκόπουλου έφεραν το +20 με επιμέρους σκορ 7-4, διαφορά με την οποία ολοκληρώθηκε τελικά η αναμέτρηση.


Τα δεκάλεπτα: 11-15, 29-34, 56-39, 74-54

ΠΑΟΚ: Τέπιτς 12, Βασιλειάδης 11, Μαργαρίτης 4, Σχορτσανίτης 7, Χάτσερ 5, Λιάπης 5, Κακαρούδης 5, Τσόχλας 6, Δέδας 2, Ντούβνιακ 5, Μάρκοβιτς 12

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Λαμπρόπουλος 9, Βαν Οστρουμ 11, Σταφανίδης 1, Νουουτίνεν 5, Αϊρλαντ 14, Καββαδάς 10, Καλλινικίδης 4 *Πηγή: sport-fm.gr*

Μακελ-Άρης!!


Μακελ-Άρης

Ο Άρης έβαλε με εμφατικό τρόπο τέλος στο αήττητο της ΑΕΚ νικώντας τη με 83-74 στο ΟΑΚΑ για την όγδοη αγωνιστική. Πιο ομάδα οι Θεσσαλονικείς απέναντι στην ασύνδετη και νευρική «Ένωση».

Σπουδαίο βήμα για να τερματίσει ψηλότερα στην κανονική περίοδο έκανε ο Άρης νικώντας την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 83-74 για την όγδοη αγωνιστική και βάζοντας τέλος στο αήττητό της.

Πιο συμπαγείς και ψύχραιμοι οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, είχαν τον έλεγχο του ματς από τη δεύτερη περίοδο φτάνοντας και στο +20 (48-68). Κορυφαίος ο Οκάρο Γουάιτ με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ, σημαντική συμβολή και από τον Τζερέλ ΜακΝίλ με 15 πόντους. Ασύνδετη, μπερδεμένη και αδικαιολόγητα νευρική (6/29 τρίποντα) η «Ένωση», ξύπνησε αργά στο ματς και έμεινε να φωνάζει για τη διαιτησία. Ο Ντι Τζέι Κούπερ είχε 12 πόντους, 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ στο ντεμπούτο του, ενώ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έμεινε στους 10 πόντους και έκανε 4 λάθη. Αποδοκιμασίες κατά Ντράγκαν Σάκοτα στο φινάλε.

inner

Το ματς

Καλαμπόκης, Κατσίβελης, Χέρστον, Μιλόσεβιτς και Μαυροκεφαλίδης από τη μια, Γουότερς, ΜακΝίλ, Πελεκάνος, Γουάιτ και Χάγκινς από την άλλη, ήταν οι πρώτες πεντάδες του αγώνα. Η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα και προηγήθηκε 12-6 με Μιλόσεβιτς και Καλαμπόκη να κάνουν τη διαφορά. Οι φιλοξενούμενοι, που είχαν εξ αρχής περιορίσει τη δράση του Μαυροκεφαλίδη, βελτίωσαν την άμυνά τους και με τον Γουάιτ οδηγό στην επίθεση προηγήθηκαν με τέσσερις (14-18). Παρά την προσωρινή αντίδραση της «Ένωσης» (20-20), ένα ξέσπασμα του Γουότερς έφερε τον Άρη στο +5 (22-27). Η ζώνη του Πρίφτη εγκλώβισε τους αντιπάλους που ήταν απελπιστικά άστοχοι πίσω από τα 6,75μ. (1/13) και οδήγησε τους Θεσσαλονικείς σε προβάδισμα επτά πόντων (26-33, 30-37). Χάγκινς και Γουότερς φορτώθηκαν με τρία φάουλ, αλλά οι «κίτρινοι» πήγαν στα αποδυτήρια με +5 (36-41) και πιο πειστική εικόνα.

inner

Ο Άρης με αφετηρία τη σπουδαία του άμυνα και με ώριμες επιλογές απέναντι στην πολύ νευρική ΑΕΚ μπήκε εντυπωσιακά στο τρίτο δεκάλεπτο και εκτόξευσε τη διαφορά στους 15 (40-55) με ΜακΝίλ και Γουάιτ να είναι ασταμάτητοι. Το τρίποντο του Κούπερ έδωσε θάρρος στους γηπεδούχους (44-55), αλλά δεν υπήρξε συνέχεια και το τέταρτο φάουλ του Μαυροκεφαλίδη στα τέλη της τρίτης περιόδου ήρθε να προστεθεί στα προβλήματα. Οι φιλοξενούμενοι δεν έχασαν την ευκαιρία και έφτασαν ακόμη και στο +20 (48-68), προτού Κούπερ και Κάρτερ μειώσουν (53-68). Η προσπάθεια για τη μεγάλη ανατροπή συνεχίστηκε και το τρίποντο του Σάκοτα κι ένα καλάθι του Κούπερ κατέβασαν τη διαφορά στους εννιά (64-73) πεντέμισι λεπτά πριν το τέλος. Ο Άρης διαχειρίστηκε με ψυχραιμία την κατάσταση και ο ΜακΝίλ με μια τάπα στον Κατσίβελη κι ένα τρίποντο «καθάρισε» το παιχνίδι (71-81).

Δεκάλεπτα: 20-22, 36-41, 53-68, 74-83.

ΑΕΚ (Ντρ. Σάκοτα): Κούπερ 12 (6 ασίστ, 5 ριμπ.), Παπαντωνίου, Σάκοτα 6, Χέρστον 4 (5 λάθη), Μιλόσεβιτς 8 (5 ριμπ.), Μαυροκεφαλίδης 10 (6 ριμπ, 4 λάθη), Κάρτερ 13 (4 ριμπ.), Κατσίβελης 6, Καλαμπόκης 4, Μαυροειδής 11 (7 ριμπ.).

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 6 (4 κλεψ.), Πελεκάνος 7, Γουάιτ 20 (7 ριμπ.), Γουότερς 10, Ζάρας 6, Χάγκινς 9, Κοέν 2, Μούρτος 6, Σίμτσακ 2 (6 ριμπ.), ΜακΝίλ 15.

Διαιτητές: Πηλοΐδης, Αναστόπουλος, Τζαφλέρης.

*Ο Νίκος Δίπλαρος, που περιπετειωδώς είχε φύγει από την ΑΕΚ το καλοκαίρι, δεν ήταν στη δωδεκάδα του Άρη.

*Τον αγώνα παρακολούθησε από τις πολυθρόνες στο παρκέ ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, ενώ ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης, Νίκος Λάσκαρης, ήταν στα επίσημα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκη – προσπέρασμα για την Αμπερντίν!!


Νίκη – προσπέρασμα για την Αμπερντίν

Η Αμπερντίν επικράτησε 3-1 της Ρος Κάουντι, για την 16η αγωνιστική της Πρέμιερ Σκωτίας και «σκαρφάλωσε» στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Ανακατατάξεις στα… ψηλά της βαθμολογίας είχε η Πρέμιερ Σκωτίας, μετά τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής. Μεγάλη κερδισμένη η Αμπερντίν που επικράτησε 3-1 εντός έδρας της Ρος Κάουντι και έφτασε τους 32 βαθμούς.

Μάλιστα, «σκαρφάλωσε» στη 2η θέση της βαθμολογίας, «προσπερνώντας» τη Χαρτς, η οποία ήρθε ισόπαλη 2-2 εκτός έδρας με τη Μάδεργουελ και «έχασε» έδαφος, φτάνοντας τους 31 βαθμούς.

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας, η Χάμιλτον πέρασε από την έδρα της Νταντί Γιουνάιτεντ με 2-1, ενώ η Πάρτικ πήρε εντυπωσιακό «διπλό», επικρατώντας 5-2 της Κιλμάρνοκ.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής
Παρασκευή 27/11
Σεντ Τζόνστον-Νταντί 1-1

Σάββατο 28/11
Αμπερντίν-Ρος Κάουντι 3-1
Νταντί Γιουν.-Χάμιλτον 1-2
Κιλμάρνοκ-Πάρτικ 2-5
Μάδεργουελ-Χαρτς 2-2


Κυριακή 29/11

Ινβερνές-Σέλτικ (14:15)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δέλλας: «Υπάρχουν πολλά θέματα, θα γίνει ό,τι χρειαστεί»


Δέλλας: «Υπάρχουν πολλά θέματα, θα γίνει ό,τι χρειαστεί»

Πολλά θέματα έχει να λύσει στο άμεσο μέλλον ο Ατρόμητος όπως τόνισε ο Τραϊανός Δέλλας που σημείωσε ότι όποιος θέλει και μπορεί θα συνεχίσει. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη μεταγραφική ενίσχυση.

Δεν είχε όρεξη για πολλά λόγια ο Τραϊανός Δέλλας μετά την ήττα από τον Πανθρακικό, κάνοντας λόγο για δουλειά που πρέπει να γίνει στο άμεσο διάστημα και για παίκτες που θα συνεχίσουν, εφόσον μπορούν και θέλουν.

Επιπλέον, ο τεχνικός του Ατρόμητου μίλησε ανοιχτά και για τη μεταγραφική ενίσχυση εν όψει Ιανουαρίου.

Αναλυτικά:

«Αν στο προηγούμενο παιχνίδι είχα πει ότι είμαι στεναχωρημένος, γιατί δεν πήραμε τίποτα ύστερα από μια καλή εμφάνιση, δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να πω το ίδιο για σήμερα. Κάναμε πολύ κακή εμφάνιση. Ειδικά στο α’ ημίχρονο δεν λειτούργησε τίποτα. Ήμασταν φοβισμένοι, δεν πήραμε καμία πρωτοβουλία. Αγχωθήκαμε ακόμα περισσότερο με το γκολ πριν από τη λήξη του α' ημιχρόνου.

Πρέπει να αλλάξουν πολλά, αλλά όχι με λόγια, μόνο με δουλειά. Τα λόγια είναι περιττά όταν κάνουμε μια τέτοια ήττα. Έδειξαν του Πανθρακικού ότι ήθελαν περισσότερο το ματς και αυτό είναι κάτι που δεν το δικαιολογώ. Όποιος θέλει, όποιος μπορεί, ας συνεχίσει. Είναι θέματα που πρέπει να δούμε εγώ με τη διοίκηση. Ό,τι χρειαστεί να το κάνουμε, να είστε σίγουροι ότι θα το κάνουμε, ακόμα και για μεταγραφές τον Ιανουάριο».

Διασυρμός για Ζενίτ!! (video)


Διασυρμός για Ζενίτ! (video)

Ηχηρή σφαλιάρα στη Ζενίτ που ηττήθηκε με το βαρύ 4-1 από την Τέρεκ Γκρόζνι! Μένει πολύ πίσω στη μάχη του τίτλου η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης.

Ακόμα βουίζουν τα αυτιά των παικτών της Ζενίτ από τη σφαλιάρα που δέχθηκαν!

Αν και έχει 5x5 στο Champions League, στο πρωτάθλημα η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης συνεχίζει το «σκωτσέζικο ντους» γνωρίζοντας βαριά ήττα με 4-1 από την Τέρεκ Γκρόζνι για την 17η αγωνιστική.

Οι ποδοσφαιριστές του Βίλας Μπόας έχαναν με δύο γκολ στο πρώτο μέρος, μείωσαν με τον Χουλκ στο 54’, αλλά στη συνέχεια η… παιδική τους άμυνα δέχθηκε ακόμα δύο τέρματα και κάπως έτσι γράφτηκε το εμφατικό 4-1 για τους νικητές που βρίσκονται στο -2 από την αποψινή τους αντίπαλο.

Κάπως έτσι η Ζενίτ παρέμεινε στους 29 βαθμούς, στο -7 από την κορυφή και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία έχει και ματς λιγότερο…




*Πηγή: sport-fm.gr*

Ελευθερόπουλος: «Χαρούμενοι κυρίως για την εμφάνιση»


Ελευθερόπουλος: «Χαρούμενοι κυρίως για την εμφάνιση»

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση και όχι τόσο με το αποτέλεσμα αυτό καθ’ αυτό δήλωσε ο προπονητής του Πανθρακικού, Δημήτρης Ελευθερόπουλος που έπλεξε το εγκώμιο των Γρηγορίου και Δέλλα.

Δεν μπορούσε να ζητήσει κάτι άλλο από τους ποδοσφαιριστές του ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος που δήλωσε ότι είναι μια χαρούμενη μέρα για τον ίδιο και την ομάδα.

Ο προπονητής του Πανθρακικού μετά τη λήξη της αναμέτρησης κόντρα στον Ατρόμητο, τόνισε ότι οι παίκτες του υλοποίησαν στο απόλυτο το πλάνο που υπήρχε, τονίζοντας ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση και όχι από το αποτέλεσμα αυτό καθ’ αυτό.

«Είναι μια χαρούμενη μέρα για μας. Αφιερώνουμε την εμφάνιση στον αδερφό του κυρίου Καραολάνη που έφυγε από τη ζωή. Είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να του δώσουμε. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που έχει το σπάνιο φαινόμενο να έχει να δουλέψει με δύο σπουδαίους προπονητές μέχρι τη μέση της χρονιάς και έχοντας παίκτες που διαθέτουν τρομακτική ποιότητα και αφήνοντας στον πάγκο ποδοσφαιριστές όπως ο Μαρσελίνιο, ο Ουσέρο και ο Στόιτσεφ. Κανένας παίκτης δεν ξέφυγε από τις οδηγίες που είχαμε δώσει. Στο ποδόσφαιρο δυστυχώς κρίνεσαι από το αποτέλεσμα, αλλά σήμερα δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες μου κυρίως για την εμφάνιση».

Για το αν αλλάζει πλέον η ψυχολογία: «Η ψυχολογία έρχεται με τη σκληρή δουλειά. Ακόμα και στην ιατρική χρειάζονται πολλές συνεδρίες, πόσω μάλλον σε ένα γκρουπ 30 παικτών. Η ψυχολογία είναι παρεξηγημένη έννοια. Σίγουρα βοηθάει το τρίποντο και δίνει μια επιπλέον ώθηση».

Η Mery Gkomez σε προκαλεί να… πάρεις τα μάτια σου απ’ την μπάλα!!

Η Mery Gkomez σε προκαλεί να… πάρεις τα μάτια σου απ’ την μπάλα (video)Οι ζουμερές καμπύλες της Λατινοαμερικανής Mery Gkomez κοντράρονται με την αγαπημένη στρογγυλή θεά και σε προκαλούν να πάρεις τα μάτια σου από πάνω τους.


inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πάρτι» της Φενέρ μέσα στην Μπεσίκτας!!


«Πάρτι» της Φενέρ μέσα στην Μπεσίκτας!

Αν και δεν είχε στη διάθεσή της τους τραυματίες Κώστα Σλούκα και Έκπε Ουντό, η Φενερμπαχτσέ χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη δυσκολία νίκησε 91-76 την Μπεσίκτας στην έδρα της.

Πέρασε εύκολα από την έδρα της Μπεσίκτας η Φενερμπαχτσέ, επικρατώντας 91-76 και μάλιστα χωρίς να υπολογίζει στους τραυματίες Κώστα Σλούκα και Έκπε Ουντό.

Ήδη από το πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε «χτίσει» την υπέρ της διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων και κατάφερε να τη διατηρήσει εκεί μέχρι τέλους.

Πρώτος σκόρερ για την Φενέρ ήταν ο Μπογκντάνοβιτς με 19 πόντους, ενώ ο Πέρο Άντιτς πρόσθεσε άλλους 14. Από την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Eurocup κορυφαίος ήταν ο Ελονού με 14 πόντους, ενώ από 13 είχαν οι Ατσούρ και Γουόλτερς.

Τα δεκάλεπτα: 21-29, 43-54, 61-72, 76-91
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εξηγήσεις στον… οργισμένο κόσμο!!


Εξηγήσεις στον… οργισμένο κόσμο

Καζάνι που βράζει ο Ατρόμητος με μερίδα παικτών να πηγαίνει στον κόσμο, μετά τη νέα ήττα από τον Πανθρακικό και να τα «ακούει» για τις εμφανίσεις της ομάδας! Ποιοι τη γλίτωσαν.

Έξαλλοι οι φίλοι του Ατρόμητου μετά τη νέα ήττα από τον Πανθρακικό, που έχει φέρει την ομάδα στο χείλος του γκρεμού!

Όταν, λοιπόν, τελείωσε το ματς στο Περιστέρι, ο κόσμος στις εξέδρες ήταν οργισμένος με «αντιπροσωπεία» παικτών να πηγαίνει να τους ηρεμήσει, να ζητήσει «συγγνώμη» και να δώσει εξηγήσεις για την άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους «κυανόλευκους». Λαζαρίδης, Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Ναπολεόνι, Κούρος, Μπρίτο ήταν μερικοί από τους οποίους δεν δίστασαν να ακούσουν τα παράπονα των φίλων της ομάδας

Υπήρξε για λίγα λεπτά συζήτηση -σε έντονο ύφος- μεταξύ των δύο πλευρών και κατόπιν αποχώρησαν με σκυμμένο κεφάλι, ενδεικτικό της ψυχολογίας που επικρατεί μέσα στα αποδυτήρια. Από την οργή των οπαδών της ομάδας γλίτωσαν οι Μπρίτο, Λαζαρίδης και πολύ περισσότερο ο Ναπολεόνι. «Μόνο εσύ αξίζεις και έχεις φιλότιμο. Μόνο εσύ αγωνίζεσαι και ιδρώνεις τη φανέλα. Πες τους κάτι. Δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτό», του είπαν μεταξύ άλλων και πλέον αναμένονται εξελίξεις. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκη για Μπάγερν, ανεβαίνει το Αμβούργο!!

Η Μπάγερν επικράτησε 2-0 της Χέρτα για την 13η νίκη σε 14 παιχνίδι στο φετινό Πρωτάθλημα. Σε ανοδική πορεία το Αμβούργο, 3-1 εκτός την Βέρντερ Βρέμης.

Νίκη για Μπάγερν, ανεβαίνει το ΑμβούργοΗ Μπάγερν μ’ ένα ξέσπασμα μετά τη συμπλήρωση ενός ημιώρου στο παιχνίδι, σημείωσε δύο γκολ, ένα με τον Μίλερ στο 34ο λεπτό κι ένα με τον Κομάν στο 41ο για να πάρει το προβάδισμα και ουσιαστικά να καθαρίσει το ματς από το πρώτο μέρος.

Η Γκλάντμπαχ βρισκόταν πολύ κοντά στο να χάσει το ματς από την Χόφενχαϊμ αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-1, βλέποντας το φάσμα της πρώτης ήττας μετά από σχεδόν 2.5 μήνες. Όμως ο Ντρμιτς και ο Τζόνσον γύρισαν το ματς και τουλάχιστον έσωσαν την παρτίδα για τα «πουλάρια».

Πάρτι έκανε το Αννόβερο από το πρώτο μέρος απέναντι στην Ίνγκολσταντ, αφού με Μαρσέλο, Αντρέασεν και Κάραμαν, μέχρι το 24ο λεπτό είχε σημειώσει τρία γκολ και ουσιαστικά είχε τελειώσει το παιχνίδι.

Το Αμβούργο πιστοποίησε την ανοδική του πορεία με ένα σπουδαίο εκτός έδρας αποτέλεσμα. Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά για φέτος που η ομάδα του Μπρούνο Λαμπαντία, σημείωσε δύο συνεχόμενες νίκες. Το Αμβούργο πήρε κεφάλι από το πρώτο ημίχρονο με τον Ιλίσεβιτς μόλις στο 3ο λεπτό, ενώ στο 26’ ο Γκρέγκοριτς έκανε το 0-2, για να μειώσει ο Ούτζα στο 62’ για λογαριασμό της Βέρντερ Βρέμης. Ωστόσο ο Νικολάι Μίλερ στο 68’ ξανάδωσε το προβάδισμα των δύο γκολ στην ομάδα του. Με τη νίκη αυτή το Αμβούργο ανέβηκε στην 6η θέση.

Η Μάιντς συνέχισε την καλή πορεία της στο πρωτάθλημα. Από ασίστ του Ντε Μπλάσις ο Μούτο έκανε το 1-0, ο Μάλι στο 42' έκανε το 2-0, ενώ η Άιντραχτ έμεινε και με δέκα λόγω αποβολής του Μέιερ. Ο Σεφέροβιτς απλά μείωσε σε 2-1 με την Μάιντς ν' ανεβαίνει 7η με 20 πόντους.


Aναλυτικά τ' αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 27/11
Ντάρμσταντ-Κολωνία 0-0

Σάββατο 28/11 (16.30)
Μπάγερν Μονάχου-Χέρτα Βερολίνου 2-0
(24’ Μίλερ, 41’ Κομάν)
Βέρντερ Βρέμης-Αμβούργο 1-3
(62’ Ούτζα, 3’ Ιλίσεβιτς, 26’ Γκρέγκοριτς, 68’ Νικολάι Μίλερ
Ανόβερο-Ίνγκολσταντ 3-0
(5’ Μαρσέλο, 11’ Αντρέασεν, 24’ Κάραμαν)
Χόφενχαϊμ-Γκλάντμπαχ 3-3
(11’ Ζούμπερ, 34’ Πολάνσκι, 47’ Αμίρι – 5’, 87’ Τζόνσον, 56’ Ντρμιτς)
Μάιντς-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1
(5’ Μούτο, 42’ Μάλι-61’ Σεφέροβιτς)

Κυριακή 29/11
Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη 16:30
Λεβερκούζεν-Σάλκε 18:30
Άουγκσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ 18:30

Η επόμενη αγωνιστική (15η)

Παρασκευή 4/12
Σάλκε-Ανόβερο (21.30)

Σάββατο 5/12 (16.30)
Γκλάντμπαχ- Μπάγερν Μονάχου
Χέρτα Βερολίνου-Λεβερκούζεν
Αμβούργο-Μάιντς
Κολωνία-Άουγκσμπουργκ
Ίνγκολσταντ-Χόφενχαϊμ
Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ 19:30

Κυριακή 6/12
Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ντάρμσταντ 18:30 *Πηγή: sport-fm.gr*

Το πάει φυρί φυρί ο Ολυμπιακός…!!


Το πάει φυρί φυρί ο Ολυμπιακός…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την επιστροφή του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα.

• Το πρώτο από τα τρία πιο δύσκολα παιχνίδια του ως το τέλος της σεζόν στο Καραϊσκάκη έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός. Είναι αυτό με τον Αστέρα, κεκλεισμένων των θυρών, είναι εκείνο με τον ΠΑΟΚ και το άλλο με τον Παναθηναϊκό.

• Ένας Αστέρας που όπως όταν πρωτοανέβηκε στην Α΄ Εθνική, έτσι και τα τρία-τέσσερα τελευταία χρόνια έχει γίνει κακό σπυρί για τον Ολυμπιακό! Ειδικά μέσα στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός σπανιότατα τον κερδίζει, ενώ και μέσα στο Καραϊσκάκη τραβάει χοντρά ζόρια.

• Στην Τρίπολη τα τέσσερα τελευταία πρωταθλήματα τα αποτελέσματα είναι Αστέρας-Ολυμπιακός 2-0, Αστέρας-Ολυμπιακός 0-1 με γκολ στο 90’, Αστέρας-Ολυμπιακός 2-1 κι Αστέρας-Ολυμπιακός 0-0! Στο ίδιο αυτό διάστημα, ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό έχει δύο διπλά, μία ισοπαλία και μία ήττα, δηλαδή σαφώς καλύτερα αποτελέσματα!

• Αλλά και μέσα στο Καραϊσκάκη, η μία νίκη του Ολυμπιακού είναι πιο δύσκολη από την άλλη. Έχουμε στα τρία τελευταία πρωταθλήματα: Ολυμπιακός-Αστέρας 1-0, Ολυμπιακός-Αστέρας 2-0 (0-0 ως το 75’!) κι Ολυμπιακός-Αστέρας 2-0 (1-0 ως το 85’).

• Αυτό που μας «λένε» τα αποτελέσματα στο Καραϊσκάκη στα τρία τελευταία πρωταθλήματα, είναι ότι ο Ολυμπιακός το πάει φυρί φυρί να κάνει την γκέλα με τον Αστέρα. Αν δε ο Ολυμπιακός παίξει και τώρα όπως έπαιξε, δηλαδή σε όχι υψηλές στροφές, στα τελευταία του παιχνίδια πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος (με Ηρακλή μέσα και Βέροια κι Ατρόμητο έξω), εγώ δεν βλέπω πως θα μπορέσει να κερδίσει την Τρίπολη, σε παιχνίδι χωρίς τον κόσμο του. Άρα, φυρί φυρί να χαλάσει το σερί του το πάει ο Ολυμπιακός και μέσα από τη σειρά των πρόσφατων αγώνων του...Χρειάζεται να βρει πάλι η ομάδα τα πατήματά της

• Γιατί, εκτός των άλλων, υπάρχει κι η ευκαιρία να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός το ρεκόρ των 11 νικών στις 11 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, που κρατάει σχεδόν 50 χρόνια, από την εποχή του Μπούκοβι! Δεν είναι μικρό πράγμα κι αυτό…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τόσο… απλά Μπαρτσελόνα!! (video)


Τόσο… απλά Μπαρτσελόνα (video)

Μοιάζει «απλό» γκολ. Είναι όμως υποδειγματική η... αρμονική συνεργασία της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Σοσιεδάδ. Απ' το κοντρόλ και το άνοιγμα του Μέσι, από την μπαλιά του Άλβες και το τελείωμα του Νεϊμάρ.

Δεν χρειάζεται να περάσει τη μισή ομάδα ο Μέσι, ούτε να κάνει «ζογκλερικά» ο Νεϊμάρ.

Το ποδόσφαιρο ώρες-ώρες είναι τόσο απλό και ταυτόχρονα ωραίο…

Διότι ο «Λέο» έκανε «αλανιάρικο» κοντρόλ κι άνοιξε την μπάλα στο πλάι. Εκεί βρέθηκε ο Ντάνι Άλβες που έβγαλε υποδειγματική σέντρα. Και εκεί πετάχτηκε μαεστρικά ο Νεϊμάρ, στέλνοντας με ψύχραιμο τελείωμα την μπάλα στα δίχτυα της Σοσιεδάδ.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Ασταμάτητος ο Απόλλων!!


Ασταμάτητος ο Απόλλων

Το 4x4 με τον Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο του έκανε ο Απόλλων Σμύρνης, επικρατώντας 1-0 του Κισσαμικού και ανέβηκε προσωρινά (;) στη δεύτερη θέση. «Σκότωσε» τον Αχαραϊκό στο 89’ η Αναγέννηση Καρδίτσας.

«Τρένο» είναι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Απόλλων Σμύρνης, καθώς επικράτησε 1-0 του Κισσαμικού, έφθασε τις τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς με τον Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο του μετά από αυτές με Εργοτέλη, Πανελευσινιακό και Ολυμπιακό Βόλου. Παράλληλα, ανέβηκε στη δεύτερη θέση με τους 19 βαθμούς που έχει πλέον και ξεπέρασε τα Τρίκαλα που αύριο θα υποδεχθούν τα Χανιά.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Κρητικός με σουτ στο 68’, ύστερα από συνεργασία Λαγού και Φαρινόλα.

Επιστροφή στις νίκες για την Αναγέννηση Καρδίτσας, μετά από δύο ισοπαλίες και μια ήττα, καθώς έκαμψε την αντίσταση του Αχαρναϊκού με τέρμα του Θωμά Τσίτα στο 89’, πλασάροντας τον Παγούδη μετά από σέντρα του Σκαθαρούδη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Παρασκευή 27/11

Ολυμπιακός Βόλου – Πανελευσινιακός 5-1
(24’ πέν., 45’ Ντεπέτρις, 37’ Γουόρντεν, 74’ πέν. Λεόν, 90’+2’ Τσιλιγγίρης – 44’ Μπλάνκο)

Κέρκυρα – Λαμία 3-2
(31’ πέν. Γκόμες, 45’+1’ Κόντος, 71’ Φάμπιο – 18’ Πίντο, 24’ Νατσιόπουλος)

Πανσερραϊκός – Ζάκυνθος

Σάββατο 28/11

Απόλλων Σμύρνης – Κισσαμικός 1-0
(68' Κρητικός)

Αναγέννηση Καρδίτσας – Αχαρναϊκός 1-0
(89' Τσίτας)

Παναχαϊκή – ΑΕΛ (19.00-ΟΤΕ ΤV)

Κυριακή 29/11

Τρίκαλα – Χανιά (15:00)
Εργοτέλης – Αγροτικός Αστέρας (15:00)
Παναιγιάλειος – Καλλιθέα (15:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πανθρακικός και... ξερός!!


Πανθρακικός και... ξερός!

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγυρίζει ο Πανθρακικός έπειτα από 12 αγωνιστικές, καθώς επικράτησε μέσα στο Περιστέρι του Ατρόμητου (2-1) που δεν λέει να σηκώσει... κεφάλι.

Πολλοί τον θεώρησαν ως το εύκολο «θύμα» της κατηγορίας, αλλά ο Πανθρακικός έδειξε με τη νίκη του κόντρα στον Ατρόμητο έδειξε ότι όσο έχει δικαίωμα στο όνειρο της παραμονής, θα το διεκδικήσει με νύχια και με δόντια, πραγματοποιώντας την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα έπειτα από 12 αγωνιστικές.

Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου παρουσιάστηκε στο στάδιο του Περιστερίου με το... μαχαίρι στα δόντια, κερδίζοντας όλες τις προσωπικές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και με απόλυτα πειθαρχημένη αμυντική λειτουργία, κάτι που ανάγκασε τον Ατρόμητο να μην επιβάλλει το ρυθμό που ήθελε στο ματς.

Από την άλλη μεριά, ο Ατρόμητος απέδειξε ότι είναι βαριά... άρρωστος, αποδεικνύοντας ότι το πρόβλημα που υπάρχει εντός της ομάδας είναι πολύ πιο σημαντικό από μία αλλαγή προπονητή. Οι Περιστεριώτες κατέγραψαν στο παθητικό τους την 9η ήττα τους στο πρωτάθλημα σε 12 αγωνιστικές και φυσικά αναμένονται πάρα πολλές εξελίξεις στο «στρατόπεδο» των «κυανολεύκων».

Το ματς



Ευκαιρία για ανάκαμψη θεωρήθηκε το σημερινό ματς για τον Ατρόμητο κόντρα στον Πανθρακικό, αλλά φαίνεται ότι η «ασθένεια» που υπάρχει στο Περιστέρι είναι πολύ βαριά, γεγονός που αποδείχθηκε και στο α’ ημίχρονο του αγώνα.

Παρά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης την περασμένη αγωνιστική, ο Ατρόμητος έδειξε σημάδια ανάκαμψης, αλλά κόντρα στην ομάδα της Κομοτηνής η εικόνα του ήταν ίσως η χειρότερη μέσα στη σεζόν. Οι δύο ευκαιρίες με τον Μπρίτο (2’) και τον Γοδόι (6’) αποδείχθηκαν απλά εκλάμψεις, αφού στη συνέχεια ο Πανθρακικός με πολύ σωστή τακτική και πειθαρχία κατάφερε να επιβάλλει το δικό του ρυθμό και παράλληλα να κρατήσει μακριά από τα καρέ του τους Περιστεριώτες.

Στο 27’, μάλιστα, ο Μουδούρογλου που πήρε θέση στο ματς αντί του τραυματία Χασομέρη, παραλίγο να σκοράρει, αλλά προ του Γκορμπούνοφ ο νεαρός άσος του Πανθρακικού έστειλε την μπάλα άουτ. Τελικά, αυτή η ευκαιρία αποδείχθηκε προειδοποιητική... βολή, αφού στο 41’ οι φιλοξενούμενοι το σκορ, όταν μετά το κόρνερ του Χαβίτο προκλήθηκε σύγχυση στα καρέ των Περιστεριωτών και ο Μελίσσης από κοντά άνοιξε το σκορ, αποδεικνύοντας το... διαχρονικό πρόβλημα των γηπεδούχων στις στημένες φάσεις.

Εμφανώς δυσαρεστημένος από την εικόνα της ομάδας του, ο Τραϊανός Δέλλας, με την εκκίνηση του β’ ημιχρόνου πραγματοποίησε δύο αλλαγές, περνώντας στο ματς τους Ουσέρο και Μαρσελίνιο, αντί του Μπίτολο και του Λε Ταλέκ. Αυτές οι αλλαγές έφεραν έναν... φρέσκο αέρα στην ομάδα του Περιστερίου που πίεσε ασφυκτικά στα πρώτα λεπτά, αλλά το ζητούμενο που ήταν η δημιουργία φάσεων δεν προέκυπτε από πουθενά.

Ο Πανθρακικός, μάλιστα, λίγο έλειψε να «χτυπήσει» και δεύτερη φορά από κόρνερ, αλλά το γύρισμα του Λαδάκη στη μικρή περιοχή, προ κενής εστίας δεν βρήκε κάποιον συμπαίκτη του, ώστε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και το 0-1 παρέμεινε.

Ο αγχωμένος Ατρόμητος συνέχιζε να πιέζει ασφυκτικά, αλλά ξεκάθαρο πλάνο δεν υπήρχε και η λύση θα ερχόταν μόνο από προσωπική έμπνευση κάποιου παίκτη. Αυτοί ήταν δύο γα την ομάδα του Περιστερίου, οι Μπρίτο και Ναπολεόνι. Ο Βραζιλιάνος στο 80’ με μια εντυπωσιακή προσπάθεια κέρδισε το φάουλ έξω από την περιοχή και ο Ιταλός επιθετικός που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας του Πασχαλάκη που δεν μπορούσε να κάνει πολλά σε αυτό το σουτ.

Ο αγχωμένος Ατρόμητος συνέχιζε να πιέζει ασφυκτικά, αλλά ξεκάθαρο πλάνο δεν υπήρχε και η λύση θα ερχόταν μόνο από προσωπική έμπνευση κάποιου παίκτη. Αυτοί ήταν δύο γα την ομάδα του Περιστερίου, οι Μπρίτο και Ναπολεόνι. Ο Βραζιλιάνος στο 78’ με μια εντυπωσιακή προσπάθεια κέρδισε το φάουλ έξω από την περιοχή και ο Ιταλός επιθετικός που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας του Πασχαλάκη που δεν μπορούσε να κάνει πολλά σε αυτό το σουτ.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Ατρόμητος θα φέρει κι άλλα προβλήματα στην άμυνα του Πανθρακικού με «όπλο» τον ενθουσιασμό της ισοφάρισης, οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου σόκαραν για δεύτερη φορά τους γηπεδούχους, καθώς σε φάση αντεπίθεσης ο Ντιγκινί «χόρεψε» τον Ουσέρο και αφού ξεπέρασε και τον Γκορμπούνοφ έδωσε έτοιμο γκολ στον Ηλιάδη που έγραψε το τελικό 2-1.



Οι συνθέσεις:


Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κούρος, Λαζαρίδης, Κοντοές, Κιβρακίδης (72' Μ. Στόιτσεφ), Μπίτολο (46' Ουσέρο), Γοδόι, Ναπολεόνι, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο, Λε Ταλέκ (46' Μαρσελίνιο)

Πανθρακικός (Δημήτρης Ελεθερόπουλος): Πασχαλάκης, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Σερφά, Παπαγεωργίου, Μεχία, Λαδάκης (66' Ηλιάδης), Χαβίτο, Μάρτινς (63' Σέτι), Χασομέρης (36' Μουδούρογλου), Ντιγκινί.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μέσα καλά πάει η Άβτοντορ!!


Μέσα καλά πάει η Άβτοντορ

Χάρη σε μία αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο, η Άβτοντορ επικράτησε 92-84 της Νίμπουρκ και έτσι έφτασε στη δεύτερη σερί της νίκη στη VTB League.

Στην πέμπτη της εντός έδρας νίκη σε έξι παιχνίδια στη VTB League έφτασε η Άβτοντορ, καθώς χάρη σε ένα «ξέσπασμα» στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε 92-84 της Νίμπουρκ.

Κορυφαίοι για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Eurocup ήταν οι Τσάπελ και Πέτερσον με 19 και 17 πόντους αντίστοιχα, ενώ από τους Τσέχους ξεχώρισε ο Ραντλ με 28 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 29-22, 44-51, 71-66, 92-84
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γιάνκοβιτς: «Το κεφάλι κάτω, βγάλαμε εγωισμό»


Γιάνκοβιτς: «Το κεφάλι κάτω, βγάλαμε εγωισμό»

Για το μεγάλο διπλό του Παναθηναϊκού στη Σμύρνη, για τον χαρακτήρα που έβγαλαν οι παίκτες, για τον θιγμένο εγωισμό, αλλά και τη μεσοβδόμαδη στήριξη του κόσμου μίλησε ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς.

Χαρακτήρα και εγωισμό έβγαλαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στη Σμύρνη και πήραν το μεγάλο διπλό επί της Καρσίγιακα, σύμφωνα με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς.

Ο φόργουορντ του τριφυλλιού κρατάει… χαμηλά την μπάλα, μέχρι να εξασφαλιστεί και μαθηματικά η πρόκριση στο top-16, ενώ υποκλίθηκε στον κόσμο για τη στήριξή του μεσοβδόμαδα (όταν περίπου 250 οπαδοί πήγαν στην προπόνηση), εκθειάζοντας τη «σχέση» που έχουν δημιουργήσει οι δύο πλευρές.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Γιάνκοβιτς στο blog του στο σάιτ της ΚΑΕ:

Είμαστε χαρούμενοι καθώς περάσαμε ένα ιδιαίτερα δυνατό και δύσκολο τεστ και πήραμε ξανά την κατάσταση στα χέρια μας. Τώρα εξαρτάται μόνο από εμάς η πρόκριση στο ΤΟΡ-16 που ήταν και ο βασικός μας στόχος σε αυτή την πρώτη φάση. Θεωρώ πως δείξαμε χαρακτήρα και βγάλαμε αυτόν τον εγωισμό που έπρεπε για να πάρουμε αυτό το παιχνίδι.

Δεν ήταν εύκολο καθώς η Καρσίγιακα διαθέτει μια δυνατή ομάδα και μια από τις πιο καυτές έδρες στην Ευρώπη. Εμείς μετά τα κακά αποτελέσματα με τη Ζιέλονα Γκόρα και τη Λοκομοτίβ Κούμπαν βρεθήκαμε ξαφνικά με την πλάτη στον τοίχο, οπότε μαζευτήκαμε βάλαμε το κεφάλι κάτω και μπήκαμε αποφασισμένοι να δείξουμε σε όλους και πρωτίστως στους εαυτούς μας ότι μπορούμε. Ακόμη δεν έχουμε προκριθεί, γι’ αυτό δε χρειάζονται μεγάλα λόγια.

Ακολουθεί ένα ματς με τη Μπαρτσελόνα, μετά το Λαύριο, το οποίο θέλουμε πολύ να νικήσουμε. Έχουμε ένα αρνητικό σερί με τους Καταλανούς και θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος μέσα στο σπίτι μας. Το θέλουμε πάρα πολύ και ελπίζω να βγει και στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα θέλω να σταθώ στην κίνηση των οπαδών μας την Τρίτη.

Έχω την αίσθηση πως σε άλλες ομάδες μπορεί και να έβριζαν για τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις μας. Τα παιδιά ήρθαν, όμως, για να μας στηρίξουν σε μια δύσκολη συγκυρία για εμάς. Το δέσιμο του κόσμου με την ομάδα είναι κάτι που έχει χτιστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και εμείς είμαστε στον Παναθηναϊκό για να το σεβαστούμε και να το υπηρετήσουμε δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό και για εκείνους που μας στηρίζουν πάντα.

Τα ξαναλέμε σύντομα
Βλαδίμηρος

*Πηγή: sport-fm.gr*

Το... ελληνικό Thanksgiving του Ολυμπιακού!!


Το... ελληνικό Thanksgiving του Ολυμπιακού

Ξένοι, αλλά και Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού πέρασαν μαζί τη μέρα των Ευχαριστιών με ένα όμορφο τραπέζι.

Η μέρα των Ευχαριστιών δεν υπάρχει στην ελληνική παράδοση, ωστόσο οι παίκτες του Ολυμπιακού, ξένοι αλλά και κάποιοι Έλληνες, την πέρασαν μαζί.

Βασίλης Σπανούλης, Ματ Λοτζέσκι, Ντι Τζέι Στρόμπερι, Οθέλο Χάντερ, Ντάνιελ Χάκετ και Δημήτρης Αγραβάνης μετά των συντρόφων τους και των παιδιών τους (όσοι έχουν) δείπνησαν μαζί.

Η σύζυγος του Αμερικανού με βελγικό διαβατήριο ανέβασε τη φωτογραφία από την όμορφη βραδιά στο Instagram.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Elise Lojeski (@eobrien221) στις



*Πηγή: sport-fm.gr*

Το μήνυμα αισιοδοξίας του Πάτρικ Γιανγκ!! (pic)


Το μήνυμα αισιοδοξίας του Πάτρικ Γιανγκ (pic)

Ο Πάτρικ Γιανγκ άρχισε ήδη το μακρύ δρόμο της αποκατάστασης από τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο, αλλά ο σέντερ του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει την κατάσταση με αισιοδοξία.

Πολλοί λένε πως η ψυχολογία του αθλητή είναι το πρώτο ζητούμενο για να αντιμετωπίσει έναν σοβαρό τραυματισμό. Αν αυτό αληθεύει, ο Πάτρικ Γιανγκ έχει κάνει το πρώτο βήμα για να επιστρέψει δυνατός στα παρκέ μετά τη ρήξη συνδέσμων που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για 4-6 μήνες.

«Όλο χαμόγελα σήμερα. Ο Θεός είναι καλός και νιώθω ευλογημένος χωρίς... μέτρημα. Πάω για αποθεραπεία για να γίνω καλύτερα», έγραψε ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού ανεβάζοντας στο Instagram μια χαμογελαστή φωτογραφία του.


Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Patric Young (@patricyoung4) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*