Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Η αναγέννηση του Ντεμπελέ!!

Ο Alex Hess γράφει για την εντυπωσιακή μεταμόρφωση του Μούσα Ντεμπελέ προς το καλύτερο.
Η Τότεναμ βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Είναι αναγεννημένη. Και το καλύτερο είναι ότι το κάνει με... αγγλικό στυλ. Ο Ποκετίνο την έχει μεταμορφώσει και το έχει κάνει, δείχνοντας εμπιστοσύνη στα νιάτα. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένας παίκτης, που έχει εξελιχθεί σε ακρογωνιαίο λίθο: ο Ντεμπελέ.
Μετά από δύο χρόνια στις σκιές, ο Βέλγος επιτέλους έχει βγει μπροστά. Μέχρι μόλις πριν λίγες εβδομάδες, βρισκόταν στο παρασκήνιο και έμοιαζε να είναι καταδικασμένος στο νέο πρότζεκτ των Λονδρέζων. Το εντυπωσιακότερο όλων, είναι ότι η αναγέννησή του ήρθε σαν κάτι από τύχη.

Όταν ο Ποκετίνο είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία, όλοι πίστευαν ότι το στυλ του Ντεμπελέ δεν μοιάζει με εκείνο το Αργεντίνου. Πέρυσι, ξεκίνησε μόλις 10 φορές στην ενδεκάδα και δεν έκανε τίποτα το αξιόλογο. Η κοινή λογική έλεγε ότι το περασμένο καλοκαίρι θα αποχωρούσε στην «κάθαρση», που επιχείρησαν τα σπιρούνια. Τελικά, έμεινε στο Λονδίνο, όμως η σεζόν έμοιαζε μία από τα ίδια.
Στα μέσα του Οκτώβρη όλα άλλαξαν. Ο Βέλγος δεν είχε ξεκινήσει ούτε μία φορά τις περασμένες 6 εβδομάδες, όμως με τους Ντάιερ, Μπενταλέμπ και Μέισον εκτός δράσης, βρέθηκε ξαφνικά στα πλάνα του Ποκετίνο. Ο πρώτος επέστρεψε και ο Ντεμπελέ βρέθηκε να παίζει πιο μπροστά. Και έμεινε εκεί.




Από τότε, έχει ξεκινήσει σε όλα τα παιχνίδια της Τότεναμ και έχει ήδη ισοφαρίσει το ρεκόρ και των δύο προηγούμενων σεζόν με τα γκολ που έχει πετύχει. Οι ψίθυροι της πώλησής του έχουν γρήγορα μετατραπεί σε φήμες για νέο συμβόλαιο στο White Hart Lane.
Όλα αυτά, εγείρουν το ερώτημα τι ακριβώς είχε συμβεί στα δύο προηγούμενα χρόνια. «Έχει τρομερές δυνατότητες, όμως δεν τις δείχνει. Σε εκνευρίζει, γιατί ξέρεις ότι μπορείς να περιμένεις περισσότερα από εκείνον. Τον βλέπαμε στην προπόνηση. Κάθε φορά που είχε την μπάλα, μπορούσε να περάσει τον οποιονδήποτε, όμως στη συνέχεια πάντα έκανε τη λάθος επιλογή», είχε πει πέρυσι ο Λες Φέρντιναντ, που είχε δουλέψει στο τιμ του Σέργουντ στην Τότεναμ.
Η εύκολη λύση είναι να υποθέσουμε ότι ο Ντεμπελέ είναι θύμα του ταλέντου του. Ίσως απλά τώρα να είναι στην καλύτερη φυσική κατάσταση ή να παίζει με την καλύτερη ψυχολογία. Σίγουρα δείχνει να έχει μεγαλύτερο κίνητρο, κάτι που φαίνεται και στην αμυντική του προσπάθεια.

Προσφέρει κάτι, που κανένας άλλος στο ρόστερ της Τότεναμ δεν μπορεί: κουβαλάει την μπάλα. Και ο Ποκετίνο επιτέλους του βρήκε τον κατάλληλο ρόλο. Η ικανότητά του να ντριμπλάρει βοηθάει πάρα πολύ στην ανάπτυξη και δίνει πολύτιμες λύσεις στην επίθεση.
Το ανησυχητικό είναι ότι είχε ακόμη ένα εξαιρετικό διάστημα το 2012, πριν χαθεί στον πάγκο. Τότε, έμοιαζε ο ιδανικός αντικαταστάτης του Μόντριτς. Τελικά, τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά. Αυτή τη σεζόν, πάντως, βρίσκεται στην 6η θέση με τις περισσότερες επιτυχημένες ντρίμπλες στο πρωτάθλημα και στην 4η με τα περισσότερα τάκλιν.

«Μου αρέσει να παίζω σκληρά στην άμυνα και να ξεκινάω ο ίδιος την επίθεση. Πιστεύω ότι μπορώ να τα κάνω και τα δύο», λέει ο ίδιος. Και δεν έχει άδικο. Ο Ντεμπελέ είναι ένα ευχάριστο παράδοξο, καθώς μοιάζει να είναι καλύτερος από όλους σε μία θέση, που πάντα κυριαρχούσαν οι Άγγλοι: εκείνοι του box to box μέσου. Σε μία ομάδα, που προσπαθεί να ενώσει το παλιό με το νέο, είναι από τις αποκαλύψεις. Όχι μόνο της Τότεναμ, αλλά ολόκληρης της Premier League.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: