Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Πανθρακικός και... ξερός!!


Πανθρακικός και... ξερός!

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγυρίζει ο Πανθρακικός έπειτα από 12 αγωνιστικές, καθώς επικράτησε μέσα στο Περιστέρι του Ατρόμητου (2-1) που δεν λέει να σηκώσει... κεφάλι.

Πολλοί τον θεώρησαν ως το εύκολο «θύμα» της κατηγορίας, αλλά ο Πανθρακικός έδειξε με τη νίκη του κόντρα στον Ατρόμητο έδειξε ότι όσο έχει δικαίωμα στο όνειρο της παραμονής, θα το διεκδικήσει με νύχια και με δόντια, πραγματοποιώντας την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα έπειτα από 12 αγωνιστικές.

Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου παρουσιάστηκε στο στάδιο του Περιστερίου με το... μαχαίρι στα δόντια, κερδίζοντας όλες τις προσωπικές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και με απόλυτα πειθαρχημένη αμυντική λειτουργία, κάτι που ανάγκασε τον Ατρόμητο να μην επιβάλλει το ρυθμό που ήθελε στο ματς.

Από την άλλη μεριά, ο Ατρόμητος απέδειξε ότι είναι βαριά... άρρωστος, αποδεικνύοντας ότι το πρόβλημα που υπάρχει εντός της ομάδας είναι πολύ πιο σημαντικό από μία αλλαγή προπονητή. Οι Περιστεριώτες κατέγραψαν στο παθητικό τους την 9η ήττα τους στο πρωτάθλημα σε 12 αγωνιστικές και φυσικά αναμένονται πάρα πολλές εξελίξεις στο «στρατόπεδο» των «κυανολεύκων».

Το ματς



Ευκαιρία για ανάκαμψη θεωρήθηκε το σημερινό ματς για τον Ατρόμητο κόντρα στον Πανθρακικό, αλλά φαίνεται ότι η «ασθένεια» που υπάρχει στο Περιστέρι είναι πολύ βαριά, γεγονός που αποδείχθηκε και στο α’ ημίχρονο του αγώνα.

Παρά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης την περασμένη αγωνιστική, ο Ατρόμητος έδειξε σημάδια ανάκαμψης, αλλά κόντρα στην ομάδα της Κομοτηνής η εικόνα του ήταν ίσως η χειρότερη μέσα στη σεζόν. Οι δύο ευκαιρίες με τον Μπρίτο (2’) και τον Γοδόι (6’) αποδείχθηκαν απλά εκλάμψεις, αφού στη συνέχεια ο Πανθρακικός με πολύ σωστή τακτική και πειθαρχία κατάφερε να επιβάλλει το δικό του ρυθμό και παράλληλα να κρατήσει μακριά από τα καρέ του τους Περιστεριώτες.

Στο 27’, μάλιστα, ο Μουδούρογλου που πήρε θέση στο ματς αντί του τραυματία Χασομέρη, παραλίγο να σκοράρει, αλλά προ του Γκορμπούνοφ ο νεαρός άσος του Πανθρακικού έστειλε την μπάλα άουτ. Τελικά, αυτή η ευκαιρία αποδείχθηκε προειδοποιητική... βολή, αφού στο 41’ οι φιλοξενούμενοι το σκορ, όταν μετά το κόρνερ του Χαβίτο προκλήθηκε σύγχυση στα καρέ των Περιστεριωτών και ο Μελίσσης από κοντά άνοιξε το σκορ, αποδεικνύοντας το... διαχρονικό πρόβλημα των γηπεδούχων στις στημένες φάσεις.

Εμφανώς δυσαρεστημένος από την εικόνα της ομάδας του, ο Τραϊανός Δέλλας, με την εκκίνηση του β’ ημιχρόνου πραγματοποίησε δύο αλλαγές, περνώντας στο ματς τους Ουσέρο και Μαρσελίνιο, αντί του Μπίτολο και του Λε Ταλέκ. Αυτές οι αλλαγές έφεραν έναν... φρέσκο αέρα στην ομάδα του Περιστερίου που πίεσε ασφυκτικά στα πρώτα λεπτά, αλλά το ζητούμενο που ήταν η δημιουργία φάσεων δεν προέκυπτε από πουθενά.

Ο Πανθρακικός, μάλιστα, λίγο έλειψε να «χτυπήσει» και δεύτερη φορά από κόρνερ, αλλά το γύρισμα του Λαδάκη στη μικρή περιοχή, προ κενής εστίας δεν βρήκε κάποιον συμπαίκτη του, ώστε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και το 0-1 παρέμεινε.

Ο αγχωμένος Ατρόμητος συνέχιζε να πιέζει ασφυκτικά, αλλά ξεκάθαρο πλάνο δεν υπήρχε και η λύση θα ερχόταν μόνο από προσωπική έμπνευση κάποιου παίκτη. Αυτοί ήταν δύο γα την ομάδα του Περιστερίου, οι Μπρίτο και Ναπολεόνι. Ο Βραζιλιάνος στο 80’ με μια εντυπωσιακή προσπάθεια κέρδισε το φάουλ έξω από την περιοχή και ο Ιταλός επιθετικός που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας του Πασχαλάκη που δεν μπορούσε να κάνει πολλά σε αυτό το σουτ.

Ο αγχωμένος Ατρόμητος συνέχιζε να πιέζει ασφυκτικά, αλλά ξεκάθαρο πλάνο δεν υπήρχε και η λύση θα ερχόταν μόνο από προσωπική έμπνευση κάποιου παίκτη. Αυτοί ήταν δύο γα την ομάδα του Περιστερίου, οι Μπρίτο και Ναπολεόνι. Ο Βραζιλιάνος στο 78’ με μια εντυπωσιακή προσπάθεια κέρδισε το φάουλ έξω από την περιοχή και ο Ιταλός επιθετικός που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας του Πασχαλάκη που δεν μπορούσε να κάνει πολλά σε αυτό το σουτ.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Ατρόμητος θα φέρει κι άλλα προβλήματα στην άμυνα του Πανθρακικού με «όπλο» τον ενθουσιασμό της ισοφάρισης, οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου σόκαραν για δεύτερη φορά τους γηπεδούχους, καθώς σε φάση αντεπίθεσης ο Ντιγκινί «χόρεψε» τον Ουσέρο και αφού ξεπέρασε και τον Γκορμπούνοφ έδωσε έτοιμο γκολ στον Ηλιάδη που έγραψε το τελικό 2-1.



Οι συνθέσεις:


Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κούρος, Λαζαρίδης, Κοντοές, Κιβρακίδης (72' Μ. Στόιτσεφ), Μπίτολο (46' Ουσέρο), Γοδόι, Ναπολεόνι, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο, Λε Ταλέκ (46' Μαρσελίνιο)

Πανθρακικός (Δημήτρης Ελεθερόπουλος): Πασχαλάκης, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Σερφά, Παπαγεωργίου, Μεχία, Λαδάκης (66' Ηλιάδης), Χαβίτο, Μάρτινς (63' Σέτι), Χασομέρης (36' Μουδούρογλου), Ντιγκινί.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: