Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Εκπτώσεις του Μακ Αρθουρ στην black Friday!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο gazzetta συγκρίσεις διαιτησιών σε παιχνίδια του Ολυμπιακού.
ΔΕΝ είναι…τρελός ο Σάββας, που συχνά πυκνά βγαίνει και λέει ότι θα ήθελε στα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Ελλάδας καλύτερα διαιτητές που παίζουν τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ!
Το λέει αυτό, γιατί οι Έλληνες διαιτητές επηρεασμένοι από την τεράστια προπαγάνδα που γίνεται απ΄όλους τους αντιπάλους του Ολυμπιακού, είναι δισταχτικοί στο να πάρουν τις σωστές αποφάσεις σε κρίσιμα σημεία αγώνων. Γιατί τι να το κάνει ο Ολυμπιακός να παίρνει π.χ. πολλά φάουλ σε ένα ματς (στην συντριπτική πλειοψηφία τους χωρίς ουσία), κι όταν γίνεται ένα πέναλτι η, ένα φάουλ στο ένα μέτρο από την περιοχή να μην καταλογίζεται η, όταν πρέπει να δοθούν κόκκινες και κίτρινες κάρτες για αντιαθλητικά φάουλ να μην δίνονται.
Είδαμε όλοι το Σουηδό Έρικσον και τους συνεργάτες του στο Μπάγερν-Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός πήρε δύο φάουλ, σε τόσο καλές θέσεις, σα…μισά πέναλτι. Με μία κίτρινη στον ένα στόπερ της Μπάγερν και με μία κόκκινη στον άλλο στόπερ της Μπάγερν. Μέσα στο Μόναχο παρακαλώ. Όπως μέσα στο Παρίσι ο Σκοτσέζος Τόμπσον είχε αφήσει την Παρί ένα ημίχρονο με 10 παίκτες στο παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό.
Λίγες ημέρες πριν, με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ο Ολυμπιακός είχε σε ένα ημίχρονο, ένα πέναλτι και μία υπέρ του αποβολή από τον Ισπανό Ματέου Λαόθ. Όπως ο Γερμανός Σταρκ είχε δώσει στο Ολυμπιακός-Άντερλεχτ τρία πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού και τρεις αποβολές εις βάρος της Άντερλεχτ.
Μνημονεύω, όπως παρατηρήσατε, τέσσερα παραδείγματα μέσα σε διάστημα μόνο μίας διετίας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν και έχει αδικηθεί έξω ο Ολυμπιακός.
Φανταστείτε, όμως, Έλληνες διαιτητές να έπαιρναν παρόμοιες αποφάσεις. Το τι κράξιμο θα άκουγαν. Και τι διασυρμό θα είχαν υποστεί από την πράσινη, κίτρινη και μαύρη προπαγάνδα…
Και δεν τα γράφω αυτά, για να βγάλω ότι ο Ολυμπιακός αδικείται από τη διαιτησία. Αυτό έλειπε κιόλας! Να αδικούνταν ο μόνιμος πρωταθλητής κι η ομάδα που εκπροσωπεί έτσι την Ελλάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ κάθε χρόνο. Λες και αδικούνται η Μπάγερν στη Γερμανία, η Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, η Γιουβέντους στην Ιταλία, η Πόρτο στην Πορτογαλία, η Παρί στη Γαλλία κλπ, κλπ.
Αυτό που λέω είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν παίρνει αυτό που πρέπει να πάρει στα λεγόμενα κρίσιμα σφυρίγματα. Παίρνει τα «γύρω γύρω» που λέμε, τα φάουλ «κοντά στη σέντρα», που λέει ο λόγος. Εκεί που η μπάλα καίει, σε ένα πέναλτι η, σε μία κάρτα, ακόμη και κίτρινη (π.χ. σε άσχημα μαρκαρίσματα) οι διαιτητές κάνουν εκπτώσεις, ίσως όχι όπως το Μακ Αρθουρ στην χθεσινή black Friday, αλλά εκπτώσεις!
Σκεφθείτε ποιο κρίσιμο σφύριγμα πήρε ο Ολυμπιακός στο φετινό πρωτάθλημα μετά από 10 αγωνιστικές…Θα σας πω εγώ. Ένα πέναλτι στην Ξάνθη με το σκορ 1-1. Κι αυτή κλασική περίπτωση πέναλτι, πεντακάθαρη. Υπάρχει τίποτα άλλο;
Μόνο για όσους είναι κολλημένοι κι έχουν μείνει στο γκολ του Ιντέγε στη Βέροια, που δήθεν δεν έπρεπε να μετρήσει. Εντάξει, αν είναι «να ‘χαμε, να λέγαμε»...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: