Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ήταν μέχρι να «ξυπνήσει»…!!


Ήταν μέχρι να «ξυπνήσει»…

Όταν «ξύπνησε», «καθάρισε» τον Αρκαδικό ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 74-54 των Αρκάδων στην Πυλαία, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Basket League και έφτασε τις τρεις νίκες στη διοργάνωση.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 74-54 στον Αρκαδικό στην Πυλαία, παίζοντας εκπληκτικά στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε τις τρεις νίκες στην Basket League, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, έχοντας ένα ματς λιγότερο και αφήνοντας τους νεοφώτιστους στις δύο.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έχαναν στο πρώτο ημίχρονο, όμως με σερί 14-0 στην αρχή της τρίτης περιόδου, έφερε το ματς στα μέτρα του, έφτασε στο +21 και στην άνετη επικράτηση.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Τέπιτς και Μάρκοβιτς με 12 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Αϊρλαντ με 14 πόντους.

Ο Αρκαδικός ξεκίνησε καλύτερα στο παρκέ και προηγούνταν +2 με +4 στην αρχή της αναμέτρησης με πρωταγωνιστή τον Νουουτίνεν. Κάποια στιγμή οι δυο ομάδες άρχισαν να εναλλάσσονται στο σκοράρισμα, όμως ο Νουυτίνεεν ξανάδωσε ένα +4 στον Αρκαδικό. Ο Σχορτσανίτης κρατούσε τον ΠΑΟΚ μέσα στο ματς, όμως ο Αϊρλαντ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έδωσε ένα +4 στους νεοφώτιστους στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Με ένα 4-0 στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ο Αρκαδικός με σερί 4-0 έφερε το +8 μέσα από τη ρακέτα. Τα τρίποντα των περιφερειακών έφεραν το -1 για τον «Δικέφαλο». Ο Βασιλειάδης ισοφάρισε, όμως ο Λαμπρόπουλος με προσωπικό 4-0 σερί έφερε το +4 για τους Τριπολιτσιώτες. Ο Βαν Οστρουμ μέσα από τη ρακέτα πήρε τη «σκυτάλη» και έφερε το +7 για τον Αρκαδικό και ο Καλλινικίδης έφερε το +8 για τους παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου, που είχαν επιθετικό πλουραλισμό και λύσεις από τους όλους τους παίκτες τους. Με 3-0 σερί, ο ΠΑΟΚ μείωσε στο -5 στη λήξη του ημιχρόνου.

Στο 34-36 στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα σερί 4-0, με φοβερή ευστοχία από τους περιφερειακούς του και βοήθεια από τον Σχορτσανίτη, έχοντας υπεροχή σε αμυντικά και επιθετικά ριμπάουντ. Ο Βασιλειάδης έφερε το +15 και ο Κακαρούδης «έκλεισε» τα τριαντάλεπτο στο +17 και με 27-5 επιμέρους σκορ.

Με σερί 4-0 στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο +21 και διατηρούσε ένα +19 με +21 σε εκείνο το διάστημα. Ένα σερί 4-0 του Αρκαδικού μείωσε στο -17, λόγω της χαλάρωσης της άμυνας του «Δικεφάλου», που είχε μείνει χωρίς τον Σχορτσανίτη, όμως οι περιφερειακού του Σούλη Μαρκόπουλου έφεραν το +20 με επιμέρους σκορ 7-4, διαφορά με την οποία ολοκληρώθηκε τελικά η αναμέτρηση.


Τα δεκάλεπτα: 11-15, 29-34, 56-39, 74-54

ΠΑΟΚ: Τέπιτς 12, Βασιλειάδης 11, Μαργαρίτης 4, Σχορτσανίτης 7, Χάτσερ 5, Λιάπης 5, Κακαρούδης 5, Τσόχλας 6, Δέδας 2, Ντούβνιακ 5, Μάρκοβιτς 12

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Λαμπρόπουλος 9, Βαν Οστρουμ 11, Σταφανίδης 1, Νουουτίνεν 5, Αϊρλαντ 14, Καββαδάς 10, Καλλινικίδης 4 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: