Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Πλέον είναι ξεκάθαρο...!!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για όσα έγιναν στην εκδίκαση των επεισοδίων στο ντέρμπι, την λογική του παραλόγου από τον Παππά και την παρέμβαση του Ολυμπιακού.
Μετά από ένα γεμάτο τρίωρο στην «Αστροναυτών» στην εκδίκαση της υπόθεσης του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι που δεν έγινε ποτέ, πλέον κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν έχουν να κάνουν με το τι είδα εγώ στην Λεωφόρο, με το τι είδε ο καθένας στα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, έχει να κάνει με την πραγματικότητα του «παρασκηνίου» που είχαμε στα αποδυτήρια του «Απόστολος Νικολαϊδης» και την απόφαση του Ανδρέα Παππά να ματαιώσει την αναμέτρηση, όπως αυτά κρίνονται από τις εκθέσεις της αστυνομίας, του παρατηρητή και τα όσα ανέφερε ο ρέφερι στο Φ.Α.
Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ
Η εντύπωση όλων λίγες ώρες μετά την ματαίωση του παιχνιδιού, ήταν πως η αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα στον διαιτητή. Κάτι που δεν ισχύει. Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας που συμπεριλαμβάνεται κανονικά στην δικογραφία, η αστυνομία ξεκαθάρισε πως μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του ματς και μπορεί να εγγυηθεί την σωματική ακεραιότητα των παικτών σε περίπτωση ''ντου'' μέσα στο γήπεδο.
Σε εκείνο το σημείο, ο Παππάς ζήτησε εγγυήσεις από την αστυνομία για το αν θα θα πεταχθούν φωτοβολίδες ξανά στον αγωνιστικό χώρο! Η αστυνομία δεν τις έδωσε και πως να το κάνει, άλλωστε, και έτσι οδηγήθηκε το παιχνίδι στην ματαίωση.
Η λογική του παραλόγου από τον Παππά! Πλέον, ο κάθε διαιτητής πριν το ματς θα μπορεί να ζητά από την αστυνομία εγγυήσεις για ρίψη φωτοβολίδων, να μην τις παίρνει και έτσι κάθε παιχνίδι να γίνεται κεκλεισμένων των θυρών ή να αναβάλλεται.
Με την ίδια λογική, μπορεί η αστυνομία να διασφαλίσει ότι κάποιος στις κερκίδες δεν θα «ανατιναχτεί», ότι δεν θα πιάσει από τον λαιμό τον διπλανό του και να τον πνίξει, ότι, ότι, ότι.  Είναι ξεκάθαρο πως μετά την ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΑ ενέργεια με την φωτοβολίδα στον Φινμπόγκασον και ενώ επί μιάμιση ώρα δεν είχε συμβεί τίποτα, ο Παππάς ήθελε να τινάξει το ματς στον αέρα.
ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΑΒ
Στο φύλλο αγώνα ο Παππάς αναφέρει πως είχε σπάσει το λουκέτο στην 13 και η πόρτα ήταν ανοιχτή. Τον διαψεύδει η έκθεση της αστυνομίας, στην οποία δεν αναφέρεται πουθενά αυτό το περιστατικό πριν την έναρξη του ματς. Για αυτό, εξάλλου, και η ΕΛ.ΑΣ μπορούσε να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού.
Δεν είναι μόνο αυτή η διάψευση του διαιτητή. Όταν εκείνος βγήκε για ένα λεπτό να επιθεωρήσει την κατάσταση και είδε ''τεταμένη ατμόσφαιρα'', στο ίδιο διάστημα η έκθεση της ΔΕΑΒ περιγράφει ένα ήρεμο κλίμα στις κερκίδες.
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να γίνει το ματς. «Μπαμ» έκανε από την αντίδραση του Σάββα Θεοδωρίδη να πάρει την ομάδα και να φύγει αλλά  και από τα όσα έλεγε στα αποδυτήρια της Λεωφόρου. Να αποδεχθώ το επιχείρημα ότι ήθελε να διαφυλάξει την σωματική ακεραιότητα των παικτών του και ότι δεν είχε στόχο να πάρει την νίκη στα χαρτιά.
Το ζήτημα είναι πως ο Ολυμπιακός ούτε και τώρα θέλει να γίνει το παιχνίδι, σε μια κεκλεισμένων των θυρών Λεωφόρο μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, όπως ορίζει ο νόμος. Η παρέμβαση στην ένσταση του «τριφυλλιού» από τον νομικό εκπρόσωπο της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ,  κ. Γιαννίκο, είναι ξεκάθαρα προς αυτή την κατεύθυνση.
ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ
Αν η ένσταση του Παναθηναϊκού γίνει δεκτή, το Φ.Α δεν έχει καμία σημασία για την ματαίωση του ματς και το παιχνίδι θα γίνει κανονικά. Αν δεν γίνει δεκτή, το παιχνίδι θα κατοχυρωθεί στον Ολυμπιακό. Σε αυτή την περίπτωση και μετά την νέα κλήση σε απολογία των «πρασίνων» για την ένσταση, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει και άλλες κυρώσεις από την διοργανώτρια αρχή, σε περίπτωση που δεν δικαιωθεί.
Κλείνοντας, και για να προλάβω τους «καλοπροαίρετους», οι οποίοι το 2011 δίδασκαν ήθος στο Φάληρο και το 2003 στην Ριζούπολη ''σιγά δεν έγινε και τίποτα'', να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
Οι τύποι που χρησιμοποίησαν τα ''στιλό'' και έδωσαν πάτημα στον Παππά και τον Ολυμπιακό, πρέπει να βλέπουν την Λεωφόρο μόνο από φωτογραφία. Να τους βρουν και να τους απαγορευθεί κάθε ενασχόληση με τον σύλλογο. Ξεκάθαρα. Είναι απαράδεκτα και τα όσα έγιναν μετά την ματαίωση του αγώνα, όση οργή και αν κουβαλάει ο καθένας μέσα του, μόνο κακό κάνουν στον Παναθηναϊκό και καμία πράξη βίας δεν πρόκειται να λύσει την ΑΝΟΜΙΑ των τελευταίων 20 ετών...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: