Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Tα ανάποδα... πόδια του "Στράμα", ο Ζέκα και ο Ατζαγκούν!!

O Tάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στην τακτική του Στραματσόνι να χρησιμοποιεί τους ακραίους μέσους με ανάποδο πόδι , την πιθανότητα να δούμε τον Καλτσά αριστερά κόντρα στον Ηρακλή, τον ρόλο του Ατζαγκούν και του Ζέκα, ενώ αφιερώνει ένα υστερόγραφο για όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό...
Μέσα σε όλα αυτά, που συμβαίνουν με το θέμα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν θέλει και πολύ να ξεχάσουμε , ότι υπάρχει και ένα παιχνίδι με τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο. Ελπίζω κα εύχομαι οι παίκτες να έχουν μείνει έξω από όλο αυτό τον θόρυβο , διότι αν αυτό δεν έχει συμβεί το αποτέλεσμα εντός αγωνιστικού χώρου θα είναι απογοητευτικό.
Τι τελευταίες ημέρες στις προπονήσεις ο Στραματσόνι έκανε κάποιες δοκιμές και μεταξύ αυτών ήταν η τοποθέτηση του Καλτσά στο αριστερό άκρο σε αυτό το 4-4-2, που δουλεύει ο Ιταλός και σκέφτεται να χρησιμοποιήσει κόντρα στον Ηρακλή. Ο Καλτσάς είναι από τους λίγους(κακώς) κλασικούς ακραίους, που διαθέτει αυτό το ρόστερ του Παναθηναϊκού.
Oπότε μου μοιάζει λογικό να τον έχει στο μυαλό του ο Ιταλός να τον χρησιμοποιήσει. Δεν ξέρω αν θα το κάνει , αλλά είναι στην αποστολή, οπότε μπορεί να τον δούμε στο αρχικό σχήμα. Αυτό, που μου έκανε εντύπωση είναι, ότι έβαλε στην προπόνηση τον Καλτσά αριστερά αν και δεξιοπόδαρος.
Ρώτησα και έμαθα, λοιπόν, ότι ο Στραματσόνι και στις προηγούμενες ομάδες, που δούλεψε το συνήθιζε να χρησιμοποιεί τους ακραίους μέσους με ανάποδα πόδια. Αρα είναι πιθανό να δούμε τον Καλτσά αριστερά με την εντολή να συγκλίνει στον άξονα και με το δεξί να έχει μέτωπο την εστία και να σουτάρει με καλές πιθανότητες να σκοράρει. Το έχουν κάνει και άλλοι προπονητές αυτό, αλλά ο Στραματσόνι φαίνεται, ότι θα το επαναφέρει στον Παναθηναϊκό.
Οσον αφορά τον Ατζαγκούν αυτό, που είχε διαπιστώσει ο Στραματσόνι από τα προηγούμενα παιχνίδια που τον είχε δει να αγωνίζεται είναι, ότι υπάρχουν στιγμές, που φαίνεται να μην έχει ρόλο στο γήπεδο και  να τρέχει άσκοπα. Φαίνεται, ότι θέλει να του δώσει συγκεκριμένο ρόλο και ίσως τον δούμε στην άκρη, σε μία θέση, όμως, που δεν είναι η φυσική του. Οσο για τον Ζέκα ο «Στραμα» τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση.
Η χρησιμόποιησή του στα άκρα με τον Ολυμπιακό ήταν για λόγους τακτικής(δυνατά άκρα του Ολυμπιακού), αλλά κόντρα στον Ηρακλή φαίνεται, ότι τον επαναφέρει στον άξονα, εκεί όπου τα τρεξίματα του είναι απαραίτητα. Και κυρίως τώρα, που θα έχει τον Εσιέν δίπλα του, που υστερεί σε τρεξίματα και σε ρυθμό, αλλά έχει την ποιότητα και την δυνατότητα να δώσει μία γρήγορη πάσα σωστά και να βοηθήσει την ανάπτυξη.
Αυτό το πρώτο παιχνίδι του Στραματσόνι στον πάγκο του Παναθηναϊκού προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον. Και κυρίως περιμένουμε να δούμε τις αλλαγές που θέλει να περάσει στην τακτική ο Ιταλός και τις οποίες έχει δουλέψει εδώ και τρεις εβδομάδες. Φυσικά περισσότερο μετράει σε αυτό το παιχνίδι η νίκη και λιγότερο να δούμε αν έχουν πιάσει τόπο τα μαθήματα Στραματσόνι. Διότι αν η ομάδα γκελάρει και δεν κερδίσει μπαίνει και πάλι σε μία εσωστρέφεια και αμφισβήτηση χωρίς τελειωμό.
*Δεν θέλω να αναφερθώ αναλυτικά για όλα όσα έχουν συμβεί και στην απολογία του Παναθηναϊκού και στην παρέμβαση του Ολυμπιακού και στην θέση του Ολυμπιακού, ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ελλείψεις σε ένα φύλλο αγώνα , η σε μία κλήση εισαγγελέα. Μόνο το εξής. Το θράσος τους δεν έχει όρια. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί….

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: