Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Καραγκούνης: «Άλλαξε επίπεδο η εθνική»

Λακωνικοί ήταν στις δηλώσεις τους προς τα ΜΜΕ οι Έλληνες διεθνείς, κατά την άφιξη της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου από την Πολωνία.

Από τους ποδοσφαιριστές μίλησε ο Γιώργος Καραγκούνης, που σημείωσε: «Η Εθνική απέδειξε ότι έχει αλλάξει επίπεδο, είναι πασιφανές με την πορεία της ομάδας. Κάναμε πιστεύω υπερήφανους και πάλι τους Έλληνες με τις εμφανίσεις μας και θέλουμε να συνεχίσουμε σε υψηλό επίπεδο».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος έδωσε το σύνθημα για το Μουντιάλ της Βραζιλίας: «Σίγουρα η πρόκριση μας στους οκτώ του Euro 2012 συνιστά μεγάλη επιτυχία, πάμε τώρα Βραζιλία», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο Φερνάντο Σάντος υποστήριξε: «Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια, και μόνο η είσοδος στους οκτώ είναι η επιτυχία. Μετά το 1-1 ίσως θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι περισσότερο, όμως δεν τα καταφέραμε. Όπως, όμως και να ?χει, το πρόσημο είναι θετικό».

Τα παιδία παίζει... στην Ιταλία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον Κασάνο έβαλαν στο μάτι στην προπόνηση της Ιταλίας οι Μπαλοτέλι (αλίμονο!) και ο Ντι Νατάλε, με τον φορ της Μίλαν να δέχεται πάντως με χαμόγελο το πείραγμα!
Τα παιδία παίζει... στην Ιταλία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σίσυφος και η... Μέρκελ! (ΦΩΤΟ)

Έναν πανέξυπνο τρόπο βρήκε η βρετανική εφημερίδα The Independent για να σχολιάσει την ήττα της Ελλάδας από τη Γερμανία.
Ο Σίσυφος και η... Μέρκελ! (ΦΩΤΟ)
Ο σκιτσογράφος εμπνεόμενος από την αρχαία ελληνική μυθολογία αποτυπώνει με το πενάκι του τον ιδιόμορφο μύθο του Σίσυφου. Ο Σίσυφος- στο σκίτσο η Ελλάδα- για την ιστορία περιφρόνησε τους θεούς,  αγαπά τη ζωή και μισεί το θάνατο, και γίνεται το σύμβολο της ανθρώπινης μοίρας.

Ο Σίσυφος εδώ όμως κουβαλά ως τιμωρία μία τεράστια πέτρα την οποία η Άνγκελα την βάφει έτσι ώστε να μοιάζει με μία μπάλα ποδοσφαίρου αφού ακόμη και στο ποδόσφαιρο οι Γερμανοί τα κατάφεραν έναντι των Ελλήνων... 

 πηγή: newspost.gr

Ψάχνει τον... "σπιούνο" ο Λεβ!!

Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με την Εθνική η ενδεκάδα της Γερμανίας βγήκε στον «αέρα» από την «Bild» και σύντομα αναδημοσιεύτηκε από όλα τα sites.
Ψάχνει τον... "σπιούνο" ο Λεβ!
To γεγονός αυτό έκανε έξαλλο τον Γιόακιμ Λεβ που αναζητά να βρει το… καρφί στις τάξεις της ομάδας του.
«Δεν μπορώ να καταλάβω πως η λίστα με την ενδεκάδα διέρρευσε. Ισως κάποιος παίκτης μίλησε με τον ατζέντη του. Δεν είναι ωραίο όταν διαρρέει η ενδεκάδα γιατί θέλουμε να είμαστε απρόβλεπτοι», δήλωσε ο Γερμανός προπονητής. Να σημειωθεί πως κόντρα στην Εθνική ο Λεβ έκανε τρεις αλλαγές στο αρχικό σχήμα, ξεκινώντας τους Κλόζε, Ρόις και Σίρλε.
Μάλιστα αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι αντίστοιχο. Πριν τον αγώνα με την Πορτογαλία η «Express» είχε αποκαλύψει πως ο Γκόμεζ θα ξεκινούσε αντί του Κλόζε στην επίθεση.
Πηγή: sentra-goal.gr

Kαι πάλι Μπρίτο!!

Παίκτης του Ατρόμητου και την νέα σεζόν θα είναι ο Εντουάρντο Μπρίτο, καθώς ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους Περιστεριώτες.
Kαι πάλι Μπρίτο!
«Είμαι ευτυχισμένος γιατί η διοίκηση εκτίμησε την προσφορά μου στην ομάδα και μου πρότεινε να παραμείνω κάτι που έκανα με πολύ μεγάλη χαρά. Ο Ατρόμητος είναι πλέον για μένα ένα κομμάτι από την οικογένειά μου», δήλωσε ο ποδοσφαιριστής μετά την συμφωνία.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ Ατρόμητος βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Εντουάρντο Μπρίτο.
Ο ποδοσφαιριστής αποδέχθηκε την πρόταση της ομάδας μας για επέκταση του συμβολαίου του μέχρι τον Ιούνιο του 2013 και εν συνεχεία μίλησε γι' αυτό στο atromitosfc.gr:
«Είμαι ευτυχισμένος γιατί η διοίκηση του Ατρόμητου εκτίμησε την προσφορά μου στην ομάδα και μου πρότεινε να παραμείνω κάτι που έκανα με πολύ μεγάλη χαρά. Ο Ατρόμητος είναι πλέον για μένα ένα «κομμάτι» από την οικογένειά μου.
Βρίσκομαι σε αυτόν τέσσερα χρόνια έχοντας ζήσει όλη την προσπάθεια για την καθιέρωση του στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου: από το πρωτάθλημα που πήραμε στη Β’ Εθνική μέχρι τους δύο συνεχόμενους τελικούς του Κυπέλλου και την έξοδο μας στην Ευρώπη.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον πρόεδρο κύριο Γιώργο Σπανό που μου έδειξε πόσο ήθελε να μείνω στην ομάδα αλλά και τον τεχνικό διευθυντή κύριο Γιάννη Αγγελόπουλο για την εκτίμηση που δείχνει στο πρόσωπό μου ως επαγγελματία ποδοσφαιριστή.
Ο Ατρόμητος, να ξέρουν οι οπαδοί του, ότι βρίσκεται ακόμη στην αρχή. Έχει να δώσει ακόμη πολλές χαρές και είμαι σίγουρος ότι με τον ερχομό του καταξιωμένου προπονητή κύριου Ντούσαν Μπάγεβιτς θα ζήσουμε πολύ μεγάλες επιτυχίες και θα κάνουμε τον κόσμο μας υπερήφανο».
Ο Εντουάρντο Μπρίτο έχει 73 συμμετοχές με το «αστέρι» στη Σούπερ Λίγκα (9 γκολ) και 30 συμμετοχές στη Β’ Εθνική (14 γκολ). Αγωνίστηκε βασικός στο φετινό τελικό κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό και ως αλλαγή στον περσινό τελικό με την ΑΕΚ».
 

Ορμπάιθ, ο περιζήτητος!!

Αθλέτικ Μπιλμπάο, Οσασούνα ή Ολυμπιακός; Αυτοί είναι οι τρεις πιθανοί προορισμοί του Πάμπλο Ορμπάιθ για τη νέα αγωνιστική περίοδο, σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου.
Ορμπάιθ, ο περιζήτητος!
Όπως χαρακτηριστικά μετέδιδαν το Σάββατο οι Ισπανοί «ο Ορμπάιθ έχει την δυνατότητα να γυρίσει στην Αθλέτικ καθώς έχει έναν ακόμα χρόνο συμβολαίου. Μπορεί όμως να επιλέξει να γυρίσει στην Οσασούνα και να κλείσει εκεί την καριέρα του ενώ υπάρχει και ο Ολυμπιακός».
Με αυτόν τον τρόπο δίνουν τρεις... εκδοχές για το που μπορεί ν' αγωνιστεί την προσεχή σεζόν ο έμπειρος μέσος, που φόρεσε την σεζόν 2011-2012 την φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας.

πηγή: sportdog.gr   

Μήτσος, the best!!

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, συμπεριλήφθηκε τον Μάιο στην καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκας και 40 ημέρες αργότερα η ιστορία επαναλήφθηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Μήτσος, the best!
Για μία ακόμα χρονιά, ο Δημήτρης Διαμαντίδης επιλέχθηκε, από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που συμμετείχαν στη σχετική ψηφοφορία, ως ένας από τους πέντε καλύτερους παίκτες της Basket League ΟΠΑΠ, αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει ξανά ότι αυτό που τον χαρακτηρίζει, πέρα απ' την ποιότητα, είναι η διάρκεια.
Η θέση του δεύτερου γκαρντ της πεντάδας των αστέρων έγινε δική του ύστερα από σκληρό συναγωνισμό με τον Ζακ Ράιτ. Ο Αμερικανός συγκέντρωσε 10 ψήφους λιγότερους από τον ηγέτη των "πρασίνων", έστω κι αν δεν ολοκλήρωσε τη σεζόν φορώντας την φανέλα του Ρεθύμνου AEGEAN.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΕΝΤΑΔΑΣ 2011-12 Δήλωση Δημήτρη Διαμαντίδη: «Ευχαριστώ πάρα πολύ όσους εκτίμησαν ότι έχω θέση στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος. Είναι σίγουρα τιμή αυτή η διάκριση και κάθε παίκτης αισθάνεται όμορφα όταν αναγνωρίζεται η προσπάθειά του. Και πάλι όμως θα πω ότι η διάκριση αυτή, δεν είναι που μετρά περισσότερο.
Αυτό που μετράει περισσότερο είναι στο τέλος της χρονιάς να έχει κατακτήσει τίτλους η ομάδα. Αυτοί είναι που μετράνε, γι’ αυτό δουλεύουμε όλοι, όλη τη χρονιά. Κι αυτοί είναι τελικά που κρίνουν και καθορίζουν και το πόσο επιτυχημένος είναι ο κάθε παίκτης. Όχι οι ατομικές διακρίσεις…»
GUARD
ΨΗΦΟΙ
2 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) 37
3 ΖΑΚ ΡΑΪΤ (ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN) 27
4 ΣΑΡΟΥΝΑΣ ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) 4
5 ΝΤΙΟΝΤΕ ΚΡΙΣΤΜΑΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN) 3
6 ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ (ΚΑΟΔ) 1
- ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ) 1
- ΜΑΪΚΛ ΤΕΪΛΟΡ (ΚΑΒΑΛΑ)
Πηγή: esake.gr

Μήπως ξέρουν κάτι;

Προετοιμαζόμενος για το σενάριο των πέναλτι στο Αγγλία-Ιταλία, ο Τσέζαρε Πραντέλι επέλεξε την πεντάδα του για τη διαδικασία (Μπαλοτέλι, Ντε Ρόσι, Πίρλο, Μότα, Ντι Νατάλε).
Μήπως ξέρουν κάτι;
Το ενδεχόμενο να οδηγηθεί το Αγγλία-Ιταλία στα πέναλτι θεωρείται εξαιρετικά πιθανό. Τόσο ο Τύπος των δύο χωρών ή ο διεθνής όσο και οι εκλέκτορες των ομοσπονδιακών συγκροτημάτων προετοιμάζονται για αυτό το ενδεχόμενο. Το ματς αναμένεται απ' όλους κάπως κλειστό, Under και δίχως νικητή στην κανονική διάρκεια.
Για αυτό το λόγο ο Τσέζαρε Πραντέλι έχει ήδη φροντίσει να προετοιμάσει ψυχολογικά και τους παίκτες που προορίζει για εκτελεστές. Στην Ιταλία έχουν βρει την αρχική πεντάδα των πέναλτι (εφόσον βέβαια εκείνη τη στιγμή βρίσκονται όλοι εντός γηπέδου) και εννοείται πως από αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει ο τρελο Μάριο Μπαλοτέλι. Χωρίς να είναι απαραίτητα αυτή η σειρά, η πεντάδα περιλαμβάνει τους Μπαλοτέλι, Ντε Ρόσι, Πίρλο, Μότα, Ντι Νατάλε.
Πηγή: gazzetta.gr

Μπαρτσελόνα για Βασιλειάδη!!

Στη μεταγραφική λίστα της Μπαρτσελόνα βρίσκεται ο Κώστας Βασιλειάδης, σύμφωνα με τους Ισπανούς.
Μπαρτσελόνα για Βασιλειάδη
Οι Καταλανοί ψάχνουν ένα σκόρερ για το ρόστερ της επόμενης χρονιάς, με τον Έλληνα φόργουορντ να πληροί όλες τις προϋποθέσεις, με βάση τις εμφανίσεις που έχει κάνει στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μπιλμπάο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διεθνής φόργουορντ έχει ακόμα συμβόλαιο με την Μπιλμπάο, ωστόσο μπορεί να φύγει εφόσον καταβληθεί ένα μικρό buy out.

Τη φετινή χρονιά στην ACB, ο Κώστας Βασιλειάδης είχε κατά μέσο όρο 12 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ.
Πηγή: Sportfm.gr

Προβληματισμός για Σαββίδη...!!

Τα περιστατικά που δείχνουν μία διαφορετική στάση του Ιβάν Σαββίδη είναι πλέον πολλά. Οι ήξεις – αφίξεις σε πολλές περιπτώσεις που αφορούν τον ΠΑΟΚ αλλά και την εθνική, δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά και η προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων υπερτερεί από την ουσία.
Προβληματισμός για Σαββίδη...
1) Από την άνοιξη ο Σαββίδης έκανε τα πάντα εδώ στην Ελλάδα για να φανερώσει (στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και στον κόσμο) ότι θέλει να επενδύσει στην ομάδα.
2) Λίγο καιρό μετά στην Ρωσία (σε τρία ΜΜΕ και όχι ένα) διέψευδε το γεγονός και δεν επιβεβαίωνε το ενδεχόμενο επένδυσης.
3) Λίγο πριν το Euro ο Σαββίδης εμφανίζεται να δηλώνει στην Ρωσία, ότι θα διαθέσει από ένα εκατομμύριο ευρώ στις εθνικές ομάδες Ελλάδας ή Ρωσίας για πιθανή πρόκρισή τους στον τελικό.
4) Λίγες μόνο μέρες μετά, εδώ στην Ελλάδα διοχετεύει άλλη πληροφορία. Και το κάνει μάλιστα μέσω της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Ζήση Βρύζα: «Αν η Ελλάδα κερδίσει την Ρωσία θα δώσω έξτρα πριν ενός εκατομμυρίου ευρώ στους παίκτες».
5) Ακόμη και αυτό το διαψεύδει στην Ρωσία, τρεις – τέσσερις μέρες μετά: «Εγώ έδωσα πριμ και στις δύο ομάδες αν έφθαναν στον τελικό…»
6) Και η φημολογία για πριμ συνεχίζεται λίγο πριν το Ελλάδα – Γερμανία, όπου –και πάλι- στην Ρωσία φέρεται να λέει: «Είχα δώσει από ένα εκατομμύριο σε Ελλάδα και Ρωσία, αφού έμεινε μόνο η Ελλάδα, δίνω τώρα 500 χιλιάδες ευρώ για πρόκριση επί της Γερμανίας…». Καμία αναφορά και πάλι στο… προηγούμενο εκατομμύριο.
Δυστυχώς, όλα αυτά δεν φανερώνουν σοβαρή στάση… Πολύ περισσότερο, θα χαθεί κάθε σοβαρότητα αν τυχόν ο Σαββίδης δεν «θυμηθεί» το ένα εκατομμύριο που έταξε μέσω Βρύζα και ΠΑΟΚ για νίκη – πρόκριση επί της Ρωσίας. Αυτό εξάλλου (ότι ξεχνάει αυτά τα χρήματα) δεν φανερώνεται και από την χθεσινή τοποθέτηση;
Φαντάζεται κανείς σε τι κίνδυνο μπαίνει η αξιοπιστία του ιδίου αλλά και του Ζήση Βρύζα αν τυχόν «ξεχαστεί» αυτό το πριμ ενός εκατομμυρίου επί της Ρωσίας; Φαντάζεστε τι μπάχαλο μπορεί να προκληθεί αν τυχόν άλλα είπε ο Σαββίδης στην Ρωσία, άλλα κατάλαβαν οι συνεργάτες του εδώ, άλλα μεταφέρθηκαν στην αποστολή της εθνικής και άλλα διοχετεύτηκαν στον Τύπο;
Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες 15-20 ημέρες δεν μπορούν παρά να προβληματίζουν. Όχι τόσο για το τι συμβαίνει ή τι σκέφτεται να κάνει με τον ΠΑΟΚ (όπου ξεκάθαρα κάτι τον προβληματίζει, κάτι περιμένει) αλλά για την γενικότερη στάση του και το τι τελικά κρύβεται πίσω από την προσπάθειά του να «επιστρέψει» στην Ελλάδα. Πολιτικά; Επιχειρηματικά; Κανείς δεν ξέρει…
Σε κάθε περίπτωση η ειλικρίνεια και οι ξεκάθαρες κουβέντες θα βοηθούσαν πολύ περισσότερο στο να φτιάξει η εικόνα του Σαββίδη… Αυτοί που είναι δίπλα του δεν το βλέπουν; Δεν καταλαβαίνουν τι σύγχυση προκαλείται από το τι λέει και το τι κάνει στην Ρωσία σε αντίθεση με ότι λέγεται στην Ελλάδα ; Δεν μπορούν να τον ενημερώσουν σχετικά;
Πηγή: paok24.com

Θέλει τώρα Κουμαλό!!

Aφού ο Μπονγκανί Κουμαλό είπε το "ναι" και απομένει η έγκριση της Τότεναμ, ο Γιώργος Δώνης θέλει τον Νοτιοαφρικανό να δώσει το "παρών" στην πρώτη προπόνηση.
Θέλει τώρα Κουμαλό!
Να συμπληρωθεί το δυνατόν γρηγορότερα το ρόστερ που θα έχει στην διάθεσή την νέα σεζόν, θέλει ο Έλληνα τεχνικός και μία από της πλέον κομβικές θέσεις, είναι αυτή του στόπερ. Ο «εκλεκτός» έχει ήδη βρεθεί και αυτός δεν είναι άλλος από τον Κουμαλό, με τον οποίο μάλιστα οι άνθρωποι του «Δικεφάλου του Βορρά» έχουν ήδη έρθει σε συμφωνία και αυτό που περιμένουν πλέον είναι να δώσει την έγκρισή της και η Τότεναμ, στην οποία και ανήκει ο παίκτης.
Ο Νοτιοαφρικανός προορίζεται για ταίρι τουΣτέλιου Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας και ο Δώνης θεωρεί ότι θα πρέπει να φθάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται στην χώρα μας ώστε να προλάβει να προσαρμοστεί και να μπει σε ρυθμούς... Τούμπας.
Πηγή: Gazzetta.gr

Στην pole position o Φέτελ!!

Την τρίτη του φετινή pole position πανηγύρισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ της Red Bull στη Βαλένθια, κατατροπώνοντας τον ανταγωνισμό προς το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών.
Στην pole position o Φέτελ
Σε ένα κατά τα άλλα πολύ κλειστό session, ο παγκόσμιος πρωταθλητής γύρισε την πίστα σε 1:38.086 στον μοναδικό του γύρο στο Q3, πηγαίνοντας πάνω από τρία δέκατα του δευτερολέπτου πιο γρήγορα από όλους τους άλλους.
Περίπου αυτή ήταν η διαφορά του Φέτελ από τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος γεμίζει την άλλη θέση της πρώτης σειράς του grid. Αυτή ήταν η όγδοη φορά σε ισάριθμα GP που ο οδηγός της McLaren βρέθηκε μέσα στην πρώτη 3άδα σε κατατακτήριες.
Ο Πάστορ Μαλντονάντο είχε την προσωρινή pole πριν τον ξεπεράσουν πρώτα ο Φέτελ και στη συνέχεια ο Χάμιλτον, και θα ξεκινήσει τρίτος τον αγώνα για τη Williams.
Στις θέσεις 4 και 5 βρέθηκαν οι δύο Lotus των Ρομέν Γκροζάν και Κίμι Ράικονεν, μπροστά από τη Mercedes του Νίκο Ρόσμπεργκ και τη Sauber του Καμούι Κομπαγιάσι.
Η Force India κατάφερε να βάλει και τα δύο μονοθέσιά της στο Q3, με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ να παίρνει την όγδοη θέση και τον Πολ ντι Ρέστα τη 10η. Ανάμεσά τους βρέθηκε η McLaren του Τζένσον Μπάτον.
Εκπληκτική εξέλιξη είχε το Q2, με ελάχιστα δέκατα να χωρίζουν την πρόκριση από τον αποκλεισμό. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Φερνάντο Αλόνσο, Μίκαελ Σουμάχερ και Φελίπε Μάσα έμειναν έξω σε εκείνο το σημείο, παρότι όλοι τους ήταν λιγότερο από τρία δέκατα πιο αργοί από τον ταχύτερο όλων Γκροζάν!
Οι δύο Ferrari θα ξεκινήσουν τον αγώνα από την 11η και τη 13η θέση, ενώ ο Σούμι από τη 12η.
Ο πιο ηχηρός αποκλεισμός στο Q1 ήταν αυτός του Μαρκ Ουέμπερ. Ο αυστραλός της Red Bull αντιμετώπιζε ένα τεχνικό πρόβλημα στο μονοθέσιό του από την τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών και οι μηχανικοί του πρόλαβαν να τον βγάλουν στην πίστα για μερικούς γύρους με τα μαλακά λάστιχα, ήταν φανερά εκτός ρυθμού και αρκέστηκε στη 19η θέση.
Ο Ζαν-Ερίκ Βερν έμεινε εκτός 17άδας για πέμπτη φορά φέτος, σε αντίθεση με τον εκπληκτικό Χάικι Κοβαλάινεν, ο οποίος κατάφερε να βάλει την Caterham του στο Q2 σε βάρος του γάλλου της Toro Rosso.
Ο Τίμο Γκλοκ της Marussia έχασε τις κατατακτήριες λόγω ενός στομαχικού ιού που τον ταλαιπωρεί και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στον αγώνα της Κυριακής (15:00GR, απευθείας μετάδοση από Alpha και OTE TV).
1. Φέτελ Red Bull-Renault 1m38.086s
2. Χάμιλτον McLaren-Mercedes 1m38.410s
3. Μαλντονάντο Williams-Renault 1m38.475s
4. Γκροζάν Lotus-Renault 1m38.505s
5. Ράικονεν Lotus-Renault 1m38.513s
6. Ρόσμπεργκ Mercedes 1m38.623s
7. Κομπαγιάσι Sauber-Ferrari 1m38.741s
8. Χούλκνεμπεργκ Force India-Mercedes 1m38.752s
9. Μπάτον McLaren-Mercedes 1m38.801s
10. ντι Ρέστα Force India-Mercedes 1m38.992s
11. Αλόνσο Ferrari 1m38.707s
12. Σουμάχερ Mercedes 1m38.770s
13. Μάσα Ferrari 1m38.780s
14. Σένα Williams-Renault 1m39.207s
15. Πέρες Sauber-Ferrari 1m39.358s
16. Κοβαλάινεν Caterham-Renault 1m40.295s
17. Ρικιάρντο Toro Rosso-Ferrari 1m40.358s
18. Βερν Toro Rosso-Ferrari 1m40.203s
19. Ουέμπερ Red Bull-Renault 1m40.395s
20. Πετρόφ Caterham-Renault 1m40.457s
21. ντε λα Ρόσα HRT-Cosworth 1m42.171s
22. Καρθικέγιαν HRT-Cosworth 1m42.527s
23. Πικ Marussia-Cosworth 1m42.675s
Πηγή: sport.gr

Έτοιμο το "πωλητήριο"

Επαφή με την πλευρά του Γρηγόρη Μάκου αναμένεται να έχει τις αμέσως επόμενες ημέρες η διοίκηση της ΑΕΚ.
Έτοιμο το "πωλητήριο"
Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ έχουν ενημερωθεί εδώ και μέρες ότι ο μάνατζερ του διεθνούς μέσου έχει δεχθεί κρούσεις από αρκετές ομάδες (με σοβαρότερες αυτές από τη Μόναχο 1860 και την Βέρντερ Βρέμης), ωστόσο επιθυμία του ποδοσφαιριστή ήταν να κάνει οποιαδήποτε συζήτηση για το μέλλον του μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του με την Εθνική, στο Euro.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και οι διοικούντες την ΠΑΕ θα επιδιώξουν να συζητήσουν με την πλευρά του Μάκου, προκειμένου να μάθουν αν έχει στα χέρια του κάποια επίσημη πρόταση, αλλά και τις δικές του προθέσεις.
Όπως είναι γνωστό, στην ΑΕΚ θα έβλεπαν πολύ θετικά την προοπτική της πώλησης του διεθνούς μέσου, αφού η ομάδα έχει μεγάλη ανάγκη να βάλει χρήματα στα ταμεία της...
Πηγή: aek365.gr

Δε θέλει ο Σπανός, κολλάει του Βρύζα, κερδίζει ο Μποροβήλος!

Στον Γιώργο Σπανό είχε προταθεί να αναλάβει την προεδρία της Super League, ωστόσο η άρνησή του φέρνει φαβορί για την θέση τον Γιώργο Μποροβήλο. Η περίπτωση Βρύζα, παρότι έχει υποστηρικτές, εγείρει και ενστάσεις
Δε θέλει ο Σπανός, κολλάει του Βρύζα, κερδίζει ο Μποροβήλος!
Ο ισχυρός άνδρας του Ατρομήτου είναι αρνητικός για πολλούς και συγκεκριμένους λόγους. Επειδή όμως πρέπει να δοθεί ένα τέλος και σε αυτό το πρόβλημα για τη Super League, παράγοντες των ομάδων, αφού είδαν ότι ο Σπανός δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει το ενδεχόμενο να τεθεί επικεφαλής στη Λίγκα, βρήκαν, όπως όλα δείχνουν, την καλύτερη δυνατή λύση.
Ο Σπανός είχε βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος το καλοκαίρι του 2010 με το μπλοκ του Γιάννη Βαρδινογιάννη απέναντι στον Θανάση Κανελλόπουλο που υποστηριζόταν από τους κ. Μαρινάκη και Μπέο, αλλά υπήρξε ισοψηφία (όπως και λίγες ημέρες πριν μεταξύ Τσακίρη – Κανελλόπουλου) και έπειτα από τρίτη εκλογική διαδικασία την προεδρία του συνεταιρισμού πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
Και επειδή οι λύσεις δεν είναι πολλές, φαίνεται πλέον ότι αρκετές πιθανότητες να αναλάβει πρόεδρος στη Λίγκα συγκεντρώνει ο Γιώργος Μποροβήλος. Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης μετά την Παπουτσάκη έχει αναλάβει χρέη προέδρου.
Ο Γιώργος Μποροβήλος γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της Super League, είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου και συγκεντρώνει αρκετούς υποστηρικτές. Θυμίζουμε ότι ο παράγοντας του Αστέρα Τρίπολης ήταν αντιπρόεδρος στη Λίγκα τόσο επί της διοίκησης Μαρινάκη όσο και επί της διοίκησης Πατέρα και Θανόπουλου. Βρίσκεται στην ουσία στη συγκεκριμένη θέση από το 2008, οπότε και ήταν αναπληρωτής πρόεδρος στη διοίκηση Πηλαδάκη.
Ο Ζήσης Βρύζας είναι ακόμα ένα πρόσωπο που έπεσε στο τραπέζι, ωστόσο πολύ γρήγορα απορρίφθηκε, διότι και αυτός δεν ήταν αυτό που λέμε «κοινής αποδοχής» από κάποιους, έστω και αν έχει αρκετούς υποστηρικτές.
Πηγή: soccerplus.gr

Το τελευταίο "αντίο" στον Αλκέτα!!

Το τελευταίο «αντίο» στον Αλκέτα Παναγούλια είπε χθες ο ελληνισμός των ΗΠΑ στον Αλκέτα Παναγούλια, που θα μας βλέπει, πλέον, από την γειτονιά των αγγέλων. Πλήθος κόσμου τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία και τον αποχαιρέτησε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης.
Το τελευταίο "αντίο" στον Αλκέτα
Η ελληνόφωνη εφημερίδα της Αμερικής, «Φωνή της Αμερικής», φιλοξένησε ρεπορτάζ που αναφέρει: «Ο Αλκέτας, που ως προπονητής οδήγησε την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου της Ελλάδας στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1982 και του Μοντιάλ του 1994, έκλεισε για πάντα τα μάτια του την Δευτέρα, 18 Ιουνίου στο σπίτι του, σε προάστιο της Πολιτείας Βιρτζίνια, λίγα μίλια έξω από την Αμερικανική πρωτεύουσα, Ουάσιγκτον. Ήταν 78 χρονών.
Ομογενείς προσκείμενοι στην οικογένειά του λένε ότι τον τελευταίο καιρό ο Αλκέτας αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πριν από περίπου τέσσερις μήνες είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.
Την παραμονή της κηδεία του, πάνω από εκατό συγγενείς και φίλοι του Αλκέτα συγκεντρώθηκαν στο σαλόνι Γραφείου Τελετών κοντά στο σπίτι όπου πέρασε τα τελευταία του χρόνια, για να του δώσουν τον τελευταίο χαιρετισμό και να ξαναζήσουν όμορφες στιγμές της ζωής του, μέσα από φωτογραφίες που προβάλλονταν σε μεγάλη τηλεοπτική οθόνη, στημένη ανάμεσα σε ανθοδέσμες και στεφάνια.
Η χήρα του, Βάνα Παναγούλια, τα παιδιά τους Δέσποινα και Γιάννης, οι αδελφές του Σοφία και Εύα και τα εγγόνια του, Μικαέλα και Ζωή Παναγούλια βρίσκονταν πλάι στο ανοιχτό φέρετρό του σε όλη την διάρκεια της δίωρης τελετής. Ο Αλκέτας δεν φορούσε κοστούμι όπως συνηθίζεται. Ήταν ντυμένος με την φανέλα της Ολυμπιακής Ποδοσφαιρικής Ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών την οποία προπόνησε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984. Μέσα στο φέρετρο είχαν τοποθετηθεί ένα καπέλο της Εθνικής Ελλάδας και δύο κασκόλ, ένα του Άρη και ένα του Ολυμπιακού».
Πηγή: allaboutaris.com

Ούτε σε 100 χρόνια σαν το θαύμα του Ρεχάγκελ!!

O Νίκος Αλέφαντος επιστρέφει και λέει τις ποδοσφαιρικές αλήθειες για την Εθνική που λίγοι τολμούν να πουν. Ο «Αλέ» κριτικάρει έξω από τα δόντια
Ούτε σε 100 χρόνια σαν το θαύμα του Ρεχάγκελ!
Διαβάστε στη στήλη πριν τον αγώνα τι είχα πει για το ματς με τη Γερμανία. Αλλά και γενικώς τι είχα πει για αυτήν την Εθνική και ειδικά τα χαφ της πριν το EURO και κατά τη διάρκεια του EURO. Η αλήθεια για όσους βλέπουν μπάλα και έχουν τα κότσια να μιλήσουν, μία είναι: Αυτή η Εθνική μόνο ένα ματς έκανε. Αυτό με τη Ρωσία. Έχασε από την Τσεχία, έφερε ισοπαλία με την Πολωνία, και διασύρθηκε από τη Γερμανία. Διότι τα 4 γκολ λίγα ήταν, μπορούσε να είχε φάει 7…
Όταν είπα ότι αυτή η Εθνική ήταν η χειρότερη των τελευταίων χρόνων, ορισμένοι με έβριζαν. Ρωτάω όμως: Πόσα χρόνια είχε να φάει 4 γκολ η Εθνική σε επίσημο ματς; Πολλά χρόνια πριν το 2004! Πολύ πριν το 2004! Και ξαναλέω ότι τα 4 από τη Γερμανία ήταν λίγα σύμφωνα με την εικόνα του ματς. Απ’ το πρώτο λεπτό τρικυμία.
Τον Ρεχάγκελ τον υποστήριζα όταν τον έλεγαν αναχρονιστικό με το 5-3-2 στο EURO του 2004. Σαν το θαύμα που έκανε ο Ρεχάγκελ, 100 χρόνια να περάσουν, η Εθνική Ελλάδας στο ποδόσφαιρο δεν θα το ξανακάνει! Αυτή είναι η αλήθεια για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Για ποδόσφαιρο μιλάμε, δεν μιλάμε για ψυχή, παλικαριά και άλλα τέτοια. Μιλάμε για μπάλα.
• Υπάρχουν γιατροί, γιατράρες και γιατράκια. Υπάρχουν δικηγόροι, δικηγοράρες και δικηγοράκια. Ποιος από τα χαφ της Εθνικής μπορεί να παίξει βασικός στην Μπάγερν και στη Ρεάλ; Τι λέμε τώρα, θα τους βάζουν στα δίχτυα!
Δεν μπορείς να παίξεις αυτά τα θηρία με τον Μάκο, τον Μανιάτη και τον Κατσουράνη. Και ειδικά με τον τρόπο παιχνιδιού που είδαμε. Όποιος ήθελε από την Γερμανία πλησίαζε την περιοχή μας, ο Λαμ είχε γίνει σαν αριστερός εξτρέμ, ο Οζίλ αλώνιζε, έκανε κούρσες διαγώνιες, ό,τι ήθελε έκανε, και οι χαφ μας κοιτούσαν.
Τι να κάνει μόνη της η άμυνα με την τρομερή πίεση που δεχόταν. Μία άμυνα κιόλας που βρέθηκαν οι παίκτες σε κακή μέρα. Τα σέντερ μπακ μας δεν ήταν σε μέρα και ο τερματοφύλακάς μας δεν ήταν σε μέρα. Ο δε Τζαβέλας που παίζει; Στη Β’ κατηγορία της Γαλλίας; Το ότι έκανε ένα ματς καλό με την Εθνική, δεν σημαίνει ότι θα είναι κάθε μέρα του Αι Γιαννιού.
• Κι έλεγαν μετά το ματς «μεγάλη ομάδα η Γερμανία, σπουδαίους παίκτες έχει». Τώρα το ανακαλύψατε ρε; Γιατί παραμυθιάσατε έναν ολόκληρο λαό και τον καταστεναχωρήσατε, επειδή του είχατε φουσκώσει τα μυαλά και πίστευαν σε νίκη- θρίαμβο επί της Μέρκελ και άλλα τέτοια; Γιατί δεν προετοιμάσατε τα εκατομμύρια των Ελλήνων να ξέρουν με ποιους αντίπαλους παίκτες παίζουν, να είναι προσγειωμένοι, να μην καταστεναχωρηθούν; Εκατομμύρια Ελλήνων δυσκολεύτηκαν να κοιμηθούν το βράδυ ύστερα από αυτήν την εφιαλτική εικόνα του ματς που ήταν για 7 γκολ.
• Επίσης ένα άλλο ερώτημα: Γιατί το πήγατε το ματς στον «πόλεμο» από πριν, αντί να κοιτάξουμε μήπως τους πιάσουμε τους αντίπαλους στον ύπνο;
Όσο για τον Νίνη, και σε αυτό το θέμα τα έχω πει, δεν κάνει ο Νίνης για τα άκρα, δεν μπορεί. Δεν έχει την αντοχή, δεν έχει την ταχύτητα, δεν έχει τα προσόντα για να πλευροκοπεί. Δεν μαρκάρει κιόλας, ο Λαμ γλένταγε από εκεί.
• Θα επαναλάβω αυτό που είχα πει πριν αρχίσει το EURO, εγώ θα έβαζα αμυντικό χαφ τον Παπασταθόπουλο και θα έπαιζα με Αβραάμ- Κυριάκο Παπαδόπουλο πίσω. Χτύπησε ο Αβραάμ, αλλά υπάρχει ο Μαλεζάς που έκανε σπουδαία σεζόν φέτος. Ο Παπασταθόπουλος έπρεπε να παίξει αμυντικός χαφ ακόμα περισσότερο με τους Γερμανούς, να γίνεται 3ος σέντερ μπακ και ειδικά να κυνηγάει τον Οζίλ πιο έξω. Όχι αυτή τη ζώνη παλαιμάχων που είδαμε! 
• Η άμυνα της Γερμανίας πάντως δεν μου άρεσε, όταν παίξει με καλή ομάδα αντίπαλο, με τίποτα Πορτογαλίες και Ισπανίες, θα έχει πρόβλημα. Εκεί ήθελα τον Μήτρογλου, γενικώς τον ήθελα να έχει ρόλο σε αυτό το EURO.
Σημείωση Σινάνογλου: Για κάποιους φίλους που διαμαρτυρήθηκαν για αλλαγή ύφους του Αλέφαντου πριν λίγες μέρες, ήμουν εκτός Ελλάδας σε άδεια και δεν έγραψα δύο στήλες.


πηγή: katimagiko.gr