Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Το τελευταίο "αντίο" στον Αλκέτα!!

Το τελευταίο «αντίο» στον Αλκέτα Παναγούλια είπε χθες ο ελληνισμός των ΗΠΑ στον Αλκέτα Παναγούλια, που θα μας βλέπει, πλέον, από την γειτονιά των αγγέλων. Πλήθος κόσμου τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία και τον αποχαιρέτησε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης.
Το τελευταίο "αντίο" στον Αλκέτα
Η ελληνόφωνη εφημερίδα της Αμερικής, «Φωνή της Αμερικής», φιλοξένησε ρεπορτάζ που αναφέρει: «Ο Αλκέτας, που ως προπονητής οδήγησε την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου της Ελλάδας στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1982 και του Μοντιάλ του 1994, έκλεισε για πάντα τα μάτια του την Δευτέρα, 18 Ιουνίου στο σπίτι του, σε προάστιο της Πολιτείας Βιρτζίνια, λίγα μίλια έξω από την Αμερικανική πρωτεύουσα, Ουάσιγκτον. Ήταν 78 χρονών.
Ομογενείς προσκείμενοι στην οικογένειά του λένε ότι τον τελευταίο καιρό ο Αλκέτας αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πριν από περίπου τέσσερις μήνες είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.
Την παραμονή της κηδεία του, πάνω από εκατό συγγενείς και φίλοι του Αλκέτα συγκεντρώθηκαν στο σαλόνι Γραφείου Τελετών κοντά στο σπίτι όπου πέρασε τα τελευταία του χρόνια, για να του δώσουν τον τελευταίο χαιρετισμό και να ξαναζήσουν όμορφες στιγμές της ζωής του, μέσα από φωτογραφίες που προβάλλονταν σε μεγάλη τηλεοπτική οθόνη, στημένη ανάμεσα σε ανθοδέσμες και στεφάνια.
Η χήρα του, Βάνα Παναγούλια, τα παιδιά τους Δέσποινα και Γιάννης, οι αδελφές του Σοφία και Εύα και τα εγγόνια του, Μικαέλα και Ζωή Παναγούλια βρίσκονταν πλάι στο ανοιχτό φέρετρό του σε όλη την διάρκεια της δίωρης τελετής. Ο Αλκέτας δεν φορούσε κοστούμι όπως συνηθίζεται. Ήταν ντυμένος με την φανέλα της Ολυμπιακής Ποδοσφαιρικής Ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών την οποία προπόνησε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984. Μέσα στο φέρετρο είχαν τοποθετηθεί ένα καπέλο της Εθνικής Ελλάδας και δύο κασκόλ, ένα του Άρη και ένα του Ολυμπιακού».
Πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: