Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Σάντος: «Το δεύτερο γκολ μας… έκοψε τα πόδια»

Σάντος: «Το δεύτερο γκολ μας… έκοψε τα πόδια»
Στο γρήγορο δεύτερο γκολ που δέχτηκε η Εθνική μας μετά την ισοφάριση, στάθηκε ο Φερνάντο Σάντος, λέγοντας πως αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος της ήττας.

«Κρατάω τα ψυχικά αποθέματα των ποδοσφαιριστών μου από αυτή την διοργάνωση», συμπλήρωσε ο Πορτογάλος μετά τον αποκλεισμό (4-2) του προημιτελικού του Euro.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος μετά το τέλος του ματς με τους Γερμανούς:

«Καταρχάς, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Στο πρώτο ημίχρονο, παρόλο την καλή αμυντική προσπάθεια που κάναμε δεχτήκαμε γκολ, κάτι, που έκανε πολύ δύσκολα τα πράγματα. Στο ημίχρονο, είπαμε πως πρέπει να διορθώσουμε αμυντικά κάποια πράγματα και να πάρουμε επιθετικά περισσότερες πρωτοβουλίες. Τους είπα ότι εάν βάλουμε ένα γκολ, το παιχνίδι θα γίνει… θάλασσα. Ότι θα το διεκδικούσαμε με καλύτερες προϋποθέσεις. Και μπήκαμε καλά και το πετύχαμε, πράγμα που ήταν και το δύσκολο κομμάτι. Αλλά δυστυχώς, δεχτήκαμε πολύ γρήγορα το δεύτερο γκολ και μας κόπηκαν τα πόδια. Και μετά, δεν καταφέραμε να ξαναμπούμε στο παιχνίδι. Το παλέψαμε μεν, αλλά δεν τα καταφέραμε δε, αφού μετά ήταν πολύ δύσκολο.

Αυτό που κρατάμε από την διοργάνωση αυτή είναι τα ψυχικά αποθέματα των ποδοσφαιριστών της Ελλάδας. Από εδώ και πέρα, θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα, είτε στα φιλικά, είτε στις προπονήσεις, ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Η απουσία του Καραγκούνη στο παιχνίδι ήταν σημαντική, επειδή ο Γιώργος κρατάει την μπάλα στα πόδια του και οι άλλοι ξεκουράζονται. Έχει πολύ μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου τύπου παιχνίδια κι αυτό, όντως μας έλειψε σήμερα, αφού χρειαζόμασταν λίγη ηρεμία στο παιχνίδια μας.

Δεν μπορώ να το πω ότι θα άλλαζα πράγματα στο παιχνίδι εάν αυτό ξανάρχιζε τώρα. Αφού το πλάνο μας, ήταν ξεκάθαρο. Έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι συνέχεια, να μην δεχτούμε γκολ και να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε όσο το περισσότερο την μπάλα στα πόδια μας. Για αυτό έβαλα και τον Νίνη, επειδή είναι ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής.

Περιμέναμε διαφορετική σύνθεση από τους Γερμανούς, αλλά δεν νομίζω ότι έπαιξε ρόλο αυτό. Μπορεί να υπήρχε φρεσκάδα στην επιθετική της γραμμή με τις αλλαγές που έκανε ο Λεβ, αλλά το παιχνίδι των Γερμανών ήταν το ίδιο. Με κατοχή της μπάλας και πίεση. Εντάξει, διαφοροποιήθηκε κάπως με την χρησιμοποίηση του Κλόζε αντί του Γκόμεζ αλλά όχι τόσο ώστε να μας μπερδέψει. Η κίνηση του Λεβ ήταν σωστή πάντως.

Τα φαβορί πριν το Euro ήταν η Γερμανία και η Ισπανία. Η Γερμανία πέρασε και παραμένει στα φαβορί. Εμείς πιστεύαμε στο όνειρό μας, είχαμε θέληση αλλά δεν τα καταφέραμε. Πάντως, εάν μου έλεγαν ότι θα βάζαμε δύο γκολ και θα μέναμε εκτός, δεν θα το πίστευα».


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: