Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Σήκωσαν μανίκια, έπιασαν δουλειά!!

Οι πρώτες ενδείξεις... ζωής στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης άρχισαν να διαφαίνονται με την παρουσία εκεί την περασμένη Δευτέρα των μελών της επιτροπής που συστάθηκε από τους οργανωμένους οπαδούς για να συγκεντρώσουν χρήματα για την ομάδα. Οι Αλέκος Κατσιαούνης και Σταύρος Λαμπριάκος, που είχαν συνεργασία με τον Αντώνη Ζαμπέτα τις προηγούμενες μέρες, από χθες με θεσμικό πλέον ρόλο συνέχισαν την δουλειά τους, με την προσθήκη του Παναγιώτη Στεφανίδη, ο οποίος από νωρίς βρέθηκε στα γραφεία της οδού Αλκμήνης.

Τα τέσσερα μέλη του νέου διοικητικού σχήματος, που θα πλαισιωθούν από τον εκπρόσωπο που θα ορίσει ο Α.Σ. (πιθανόν ο Χρήστος Γρόλιος και πάλι) θα συγκροτηθούν επισήμως σε σώμα την Δευτέρα, όταν και τα ονόματα τους θα προταθούν στο Πρωτοδικείο. Το «Μ» από χθες είχε προϊδεάσει στο ρεπορτάζ του ότι λίγο πριν εκπνεύσουν οι εργασίες της Γ.Σ. είχε προκριθεί η λύση του Πρωτοδικείου, ώστε να μην αναλάβει η νέα διοίκηση δεσμεύσεις και ευθύνες για τις χρήσεις των προηγούμενων ετών (είχαμε διευκρινίσει επίσης ότι το σχήμα θα είναι εν τέλει 5μελες και όχι 6μελές, αφού καταστατικά δεν προβλέπεται συμμετοχή εκπροσώπου της Κ.Μ.Α. στο δ.σ. της εταιρίας. Καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου θα αναλάβει ο Αντώνης Ζαμπέτας, που έχει άλλωστε την δέσμευση δια της υπογραφής του και είναι και ο μόνος που γνωρίζει αυτή τη στιγμή τον καθημερινό τρόπο λειτουργίας της ΠΑΕ. Τα νέα στελέχη βέβαια αναμένεται να ξοδέψουν πολλές εργατοώρες καθημερινά, ώστε να «τρέξουν» τις ανοικτές υποθέσεις της ομάδας, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό ότι το διοικητικό σχήμα θα πλαισιώσουν και θα βοηθήσουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους εξωδιοικητικά στελέχη, ο καθένας από τον τομέα που μπορεί. Άλλωστε αυτό ήταν το μήνυμα συσπείρωσης και σύμπνοιας που βγήκε μέσα από την Γ.Σ. της Πέμπτης, το οποίο πρέπει να επικοινωνηθεί και να αξιοποιηθεί, ώστε να αρχίσει να πνέει ένας άνεμος αλλαγής στην ομάδα.

Η ατζέντα της διοίκησης και το «σαφάρι» για 1 εκ. ευρώ
Όπως προαναφέρθηκε τα στελέχη της νέας διοίκησης έχουν αναλάβει να σηκώσουν μεγάλο βάρος στις πλάτες τους και να «τρέξουν» για να αντιμετωπίσουν τα συσσωρευμένα και πιεστικά προβλήματα της ΠΑΕ. Η φορτωμένη ατζέντα τους για τα πρώτα 24ωρα φαίνεται να περιλαμβάνει ιεραρχημένα τα εξής θέματα:

1. «Σαφάρι» για την συγκέντρωση 1 εκ. ευρώ, ώστε να τακτοποιηθούν οι πλέον πιεστικές υποχρεώσεις, που αφορούν καταβολές στην Εφορία ώστε , στους ποδοσφαιριστές και στις προσφυγές, προκειμένου να εξαντληθούν τα περιθώρια να επιτευχθεί κάποιος διακανονισμός με τους παίκτες, ώστε η ΠΑΕ να αποφύγει τον «βραχνά» των επιπλέον υποχρεώσεων. Τα χρήματα θα προκύψουν κατά βάση από την προώθηση των εισιτηρίων διαρκείας με τον οβολό του απλού Αρειανού, ενώ θα γίνουν και νέες απόπειρες επικοινωνίας με επιφανείς επιχειρηματίες που μπορούν να διαθέσουν σεβαστά ποσά ή να διευκολύνουν ταμειακώς για κάποια περίοδο την εταιρία. Φυσικά, κινήσεις θα γίνουν και για την αναζήτηση χορηγιών, ειδικά τώρα που διευκολύνει το περιβάλλον το κλίμα ενότητας στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

2. Συζητήσεις με ποδοσφαιριστές, νυν και πρώην, καθώς και πιστωτές της εταιρίας από τους οποίους θα ζητηθεί «κούρεμα» των οφειλών απέναντι τους, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτές σε μεσοπρόθεσμα η ΠΑΕ. Ο Άρης δεν έλυσε τα οικονομικά του προβλήματα με τη σύσταση μιας διοίκησης σωτηρίας από το Πρωτοδικείο και θα πρέπει άπαντες να το αντιληφθούν αυτό. Η εταιρία για να είναι βιώσιμη θα πρέπει να μπορέσει να πετύχει επωφελείς συμφωνίες σε αυτό το μέτωπο, αφού ο όγκος υποχρεώσεων είναι τρομακτικός! Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται ακόμη να γίνει η επιλογή ενός οικονομολόγου, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα οικονομικού διευθυντή στην εταιρία, ώστε να διαχειριστεί τις πολλές ανοικτές υποθέσεις και εκκρεμότητες.

3. Επαφή με τον νέο Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος γνωρίζει εδώ και καιρό το οξύ πρόβλημα του Άρη και έχει υποσχεθεί να βοηθήσει με όποιες δυνάμεις μπορεί. Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να αναζητηθεί κάθε τρόπος και διέξοδος για να μπορέσει ο Άρης να «ανασάνει», ώστε μεσοπρόθεσμα να αρχίσει να καταβάλλει τις υποχρεώσεις του απέναντι στο Δημόσιο, κάτι που δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή με τα άδεια ταμεία.

4. Σύσταση μιας επιτροπής νομικών και λογιστών, που εθελοντικά θα αναζητήσουν τις προοπτικές υπαγωγής του Άρη στο άρθρο 99, που για πολλούς μέσα στον Άρη λογίζεται ως μια λύση που θα εξυπηρετήσει τη δεδομένη στιγμή τα συμφέροντα της εταιρίας.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: