Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Το ευχαριστώ είναι λίγο!!

Ανοιχτή επιστολή. Προς Φερνάντο Σάντος και ποδοσφαιριστές της εθνικής. Κύριοι, σας γράφω εν βρασμώ ψυχής. Μόλις έχει τελειώσει ο αγώνας με τη Γερμανία. Γράφει ο Άγγελος Μενδρινός.
Το ευχαριστώ είναι λίγο
Κι ήθελα να σας γράψω τώρα για να μπορέσω να σας πω τα πράγματα έτσι όπως τα αισθάνομαι πριν τα φιλτράρω για λόγους καθωσπρεπισμού.
Σας ευχαριστώ για όλα όσα μου χαρίσατε και τώρα, στη περιπέτεια της Πολωνίας και παλαιότερα, στη Νότια Αφρική, στην Αυστρία και φυσικά στη Πορτογαλία.
Εσείς κι οι προκάτοχοί σας γίνατε αιτία να βγουν όλα τα συναισθήματα. Χαρά, πίκρα, οργή, υπερηφάνεια. Με κάνατε να νοιώθω τους παλμούς μου να φθάνουν στο ζενίθ κι άλλες φορές να πέφτουν στο ναδίρ.
Πάνω απ’ όλα όμως με κάνατε να νοιώθω κι εγώ αν όχι μέλος αυτής της ομάδας, συνεπιβάτης στο κάθε ταξίδι. Κι άσχετα εάν το ταξίδι εξελισσόταν άλλες φορές σε… εφιάλτη, άλλε σε θρίαμβο, με κάνατε να νοιώθω ωραία.
Ξέρω θα γραφούν πολλά και τώρα. Για τις καλές και τις άσχημες στιγμές. Για τα λάθη ή τις σωστές επιλογές. Ειλικρινά αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρουν όλα αυτά.
Το σημαντικό ήταν ότι ήμουν μαζί σας επιβάτης σε αυτά τα ταξίδια. Στα περισσότερα μαζί σας, στο τελευταίο νοερά.
Χαίρομαι που είχα την ευκαιρία να ζήσω από κοντά τις δικές σας αγωνίες, τη δική σας οργή, να εισπράξω τη δική σας πίκρα. Όπως και να μοιραστώ τις χαρές σας.
Αν δεν είσαστε εσείς μπορεί να έβλεπα τους αγώνες από την τηλεόραση και να σχολίαζα κάποιους ξένους συναδέλφους σας. Εσείς με κάνατε να κάνω προσωπική και εθνική υπόθεση κάθε μεγάλη διοργάνωση.
Γνώρισα και κόσμο. Έλληνες του εξωτερικού που άφηναν τα δάκρυά τους να κυλήσουν όταν άκουγαν τον Εθνικό Ύμνο, άλλους φίλους από την πατρίδα που ερχόντουσαν να ζήσουν κι αυτοί το όνειρο. Να μοιραστούν μαζί σας στιγμές μαγικές.
Τώρα που βιώνουμε, ως χώρα, δύσκολες στιγμές εσείς μας δώσατε ένα στίγμα. Μας δείξατε ότι αξίζει η προσπάθεια. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Μας δείξατε ότι εκτός από την υποταγή, υπάρχει κι η αξιοπρέπεια που μπορεί να αποπνέει ο ηττημένος που υπό προϋποθέσεις μπορεί να είναι και νικητής.
Σας ευχαριστώ με όλη μου τη καρδιά και θα περιμένω το επόμενο… ταξίδι στο Μουντιάλ του 2014. Κι ελπίζω η Ελλάδα να είναι διαφορετική. Να βαδίζει στα δικά σας σίγουρα βήματα. Να είναι μια χώρα που θα αποπνέει σεβασμό, αυτοπεποίθηση και θα κερδίζει τη συμπάθεια κι όχι τη λύπη.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: