Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Εκκίνηση από Euro 2012, τερματισμός σε Mundial 2014!!

Ελλάδα: Τυχερή στην ατυχία της κι άτυχη στην τύχη της… Κι εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε: Είχε (και) τύχη και πέρασε στις «8» του Euro 2012 αλλά... Στάθηκε άτυχη πέφτοντας στον δρόμο της προέλασης των «Πάντσερ».
Εκκίνηση από Euro 2012, τερματισμός σε Mundial 2014 !
Γράφει ο Άρις Νικολάκις...
Είχε την ατυχία (και την αδικία ελέω «ρεφ») να βρεθεί με το ένα πόδι εκτός πρόκρισης αλλά … Στάθηκε τυχερή ανατρέποντας το σκηνικό με μισή ευκαιρία, όταν οι «λευκές άρκτοι» έχαναν ένα σωρό!
Κρίνοντας πάντως, εκ του αποτελέσματος η παρούσα πορεία της εθνικής Ελλάδας στο Euro 2012 ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη!
Προκάλεσε κύματα χαράς κι υπερηφάνειας στο λαό μας. Ως μέλος πλέον, της ελίτ της διοργάνωσης η ελληνική ομάδα πέτυχε την δεύτερη μεγαλύτερη διάκριση της σε Euro μετά την κατάκτηση του. Δικαιούται να τη χαρεί και να την καμαρώσει.
Κρίνοντας όμως, εξ ουσίας η μέλλουσα πορεία της εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ 2014 θέλει πολλή δουλειά … Για να γυρίσει ο ήλιος (της), θέλει δουλειά πάρα πολλή!
Ο Φερνάντο Σάντος έχει στα χέρια του έναν γαλαξία ανατελλόντων αστέρων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από αυτήν την πλευρά είναι …ευλογημένος. Από την άλλη; Είναι φορτωμένος με τις ευθύνες διαμόρφωσης της νέας εποχής για την Εθνική μας. Έχει κάνει λάθη. Τα έχει διορθώσει. Από διορθωτικές του κινήσεις η Ελλάδα δεν ξαπόστασε στο Euro 2012 αλλά προς την δόξα τράβηξε. Χρειάζεται αναπροσαρμογή απόψεων - με τη βοήθεια των συνεργατών του – για πρόσωπα και πράγματα. Ο Πορτογάλος προπονητής πάντως, χαίρει της εμπιστοσύνης και του σεβασμού κατά κανόνα, όλων. Και τούτο είναι ευχή θεού για το έργο του …
Οι διεθνείς μας παίζοντας κι εκτός συνόρων αντλούν γνώσεις, κερδίζουν εμπειρίες και κτίζουν προσωπικότητες. Έχουν βαθύ μέλλον, με λίγα λόγια. Και το δικό τους μέλλον είναι και μέλλον της εθνικής Ελλάδας. Δεν τολμούμε, να πούμε ότι όσοι έπαιξαν (τι να πούμε, για όσους δεν έπαιξαν;) υπερέβαλαν εαυτούς. Αντίθετα … Οι περισσότεροι έμειναν μακράν των δυνατοτήτων και των ικανοτήτων τους. Σημασία όμως, έχει το τελικό αποτέλεσμα.
Είναι θετικό, θετικότατο. Κι όλοι συνέβαλαν σε αυτό. Μπράβο τους. Ήδη μοιράζονται και δόξα και χρήμα. Η εθνική Ελλάδας βέβαια, δεν τελειώνει αλλά και δεν αρχίζει στο Euro 2012. Συνεχίζεται … Με τον πήχη να ανεβαίνει.
Ο πήχης ανεβαίνοντας, ανεβάζει και τις προσδοκίες αλλά και τις απαιτήσεις των φίλων του ποδοσφαίρου στον τόπο μας. Οι διεθνείς υποχρεούνται, να ανεβάσουν κι αυτοί ανάλογα την προσφορά τους. Αλλιώς; Δεν δικαιούνται θέση στη νέα εποχή της εθνικής Ελλάδας.
Τόσο απλά …
Η τιτάνια προσπάθεια ήδη εκκίνησε από το Euro 2012 για το Mundial 2014 ! Ο γέγονε, γέγονε στην Πολωνία. Πάμε τώρα, για να γίνει καλύτερο και περισσότερο στην Βραζιλία …
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: