Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ούτε σε 100 χρόνια σαν το θαύμα του Ρεχάγκελ!!

O Νίκος Αλέφαντος επιστρέφει και λέει τις ποδοσφαιρικές αλήθειες για την Εθνική που λίγοι τολμούν να πουν. Ο «Αλέ» κριτικάρει έξω από τα δόντια
Ούτε σε 100 χρόνια σαν το θαύμα του Ρεχάγκελ!
Διαβάστε στη στήλη πριν τον αγώνα τι είχα πει για το ματς με τη Γερμανία. Αλλά και γενικώς τι είχα πει για αυτήν την Εθνική και ειδικά τα χαφ της πριν το EURO και κατά τη διάρκεια του EURO. Η αλήθεια για όσους βλέπουν μπάλα και έχουν τα κότσια να μιλήσουν, μία είναι: Αυτή η Εθνική μόνο ένα ματς έκανε. Αυτό με τη Ρωσία. Έχασε από την Τσεχία, έφερε ισοπαλία με την Πολωνία, και διασύρθηκε από τη Γερμανία. Διότι τα 4 γκολ λίγα ήταν, μπορούσε να είχε φάει 7…
Όταν είπα ότι αυτή η Εθνική ήταν η χειρότερη των τελευταίων χρόνων, ορισμένοι με έβριζαν. Ρωτάω όμως: Πόσα χρόνια είχε να φάει 4 γκολ η Εθνική σε επίσημο ματς; Πολλά χρόνια πριν το 2004! Πολύ πριν το 2004! Και ξαναλέω ότι τα 4 από τη Γερμανία ήταν λίγα σύμφωνα με την εικόνα του ματς. Απ’ το πρώτο λεπτό τρικυμία.
Τον Ρεχάγκελ τον υποστήριζα όταν τον έλεγαν αναχρονιστικό με το 5-3-2 στο EURO του 2004. Σαν το θαύμα που έκανε ο Ρεχάγκελ, 100 χρόνια να περάσουν, η Εθνική Ελλάδας στο ποδόσφαιρο δεν θα το ξανακάνει! Αυτή είναι η αλήθεια για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Για ποδόσφαιρο μιλάμε, δεν μιλάμε για ψυχή, παλικαριά και άλλα τέτοια. Μιλάμε για μπάλα.
• Υπάρχουν γιατροί, γιατράρες και γιατράκια. Υπάρχουν δικηγόροι, δικηγοράρες και δικηγοράκια. Ποιος από τα χαφ της Εθνικής μπορεί να παίξει βασικός στην Μπάγερν και στη Ρεάλ; Τι λέμε τώρα, θα τους βάζουν στα δίχτυα!
Δεν μπορείς να παίξεις αυτά τα θηρία με τον Μάκο, τον Μανιάτη και τον Κατσουράνη. Και ειδικά με τον τρόπο παιχνιδιού που είδαμε. Όποιος ήθελε από την Γερμανία πλησίαζε την περιοχή μας, ο Λαμ είχε γίνει σαν αριστερός εξτρέμ, ο Οζίλ αλώνιζε, έκανε κούρσες διαγώνιες, ό,τι ήθελε έκανε, και οι χαφ μας κοιτούσαν.
Τι να κάνει μόνη της η άμυνα με την τρομερή πίεση που δεχόταν. Μία άμυνα κιόλας που βρέθηκαν οι παίκτες σε κακή μέρα. Τα σέντερ μπακ μας δεν ήταν σε μέρα και ο τερματοφύλακάς μας δεν ήταν σε μέρα. Ο δε Τζαβέλας που παίζει; Στη Β’ κατηγορία της Γαλλίας; Το ότι έκανε ένα ματς καλό με την Εθνική, δεν σημαίνει ότι θα είναι κάθε μέρα του Αι Γιαννιού.
• Κι έλεγαν μετά το ματς «μεγάλη ομάδα η Γερμανία, σπουδαίους παίκτες έχει». Τώρα το ανακαλύψατε ρε; Γιατί παραμυθιάσατε έναν ολόκληρο λαό και τον καταστεναχωρήσατε, επειδή του είχατε φουσκώσει τα μυαλά και πίστευαν σε νίκη- θρίαμβο επί της Μέρκελ και άλλα τέτοια; Γιατί δεν προετοιμάσατε τα εκατομμύρια των Ελλήνων να ξέρουν με ποιους αντίπαλους παίκτες παίζουν, να είναι προσγειωμένοι, να μην καταστεναχωρηθούν; Εκατομμύρια Ελλήνων δυσκολεύτηκαν να κοιμηθούν το βράδυ ύστερα από αυτήν την εφιαλτική εικόνα του ματς που ήταν για 7 γκολ.
• Επίσης ένα άλλο ερώτημα: Γιατί το πήγατε το ματς στον «πόλεμο» από πριν, αντί να κοιτάξουμε μήπως τους πιάσουμε τους αντίπαλους στον ύπνο;
Όσο για τον Νίνη, και σε αυτό το θέμα τα έχω πει, δεν κάνει ο Νίνης για τα άκρα, δεν μπορεί. Δεν έχει την αντοχή, δεν έχει την ταχύτητα, δεν έχει τα προσόντα για να πλευροκοπεί. Δεν μαρκάρει κιόλας, ο Λαμ γλένταγε από εκεί.
• Θα επαναλάβω αυτό που είχα πει πριν αρχίσει το EURO, εγώ θα έβαζα αμυντικό χαφ τον Παπασταθόπουλο και θα έπαιζα με Αβραάμ- Κυριάκο Παπαδόπουλο πίσω. Χτύπησε ο Αβραάμ, αλλά υπάρχει ο Μαλεζάς που έκανε σπουδαία σεζόν φέτος. Ο Παπασταθόπουλος έπρεπε να παίξει αμυντικός χαφ ακόμα περισσότερο με τους Γερμανούς, να γίνεται 3ος σέντερ μπακ και ειδικά να κυνηγάει τον Οζίλ πιο έξω. Όχι αυτή τη ζώνη παλαιμάχων που είδαμε! 
• Η άμυνα της Γερμανίας πάντως δεν μου άρεσε, όταν παίξει με καλή ομάδα αντίπαλο, με τίποτα Πορτογαλίες και Ισπανίες, θα έχει πρόβλημα. Εκεί ήθελα τον Μήτρογλου, γενικώς τον ήθελα να έχει ρόλο σε αυτό το EURO.
Σημείωση Σινάνογλου: Για κάποιους φίλους που διαμαρτυρήθηκαν για αλλαγή ύφους του Αλέφαντου πριν λίγες μέρες, ήμουν εκτός Ελλάδας σε άδεια και δεν έγραψα δύο στήλες.


πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: