Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ... σκόρπισε την Σάλκε με 4-1

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ... σκόρπισε την Σάλκε με 4-1 στο «Ολντ Τράφορντ» και με συνολικό σκορ 6-1 στους δύο ημιτελικούς προκρίθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει στο «Γουέμπλεϊ» στις 28 Μαΐου την Μπαρτσελόνα.

Έκανε πλάκα, τώρα έχει Μπάρτσα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Οι «μπέμπηδες» ξεκίνησαν ιδανικά στο παιχνίδι, στο 26’ ο Βαλέντσια έκανε το 1-0, ενώ στο 31’ ο Γκίμπσον με δυνατό σουτ και την… βοήθεια του Νόιερ, «έγραψε» το 2-0. Οι Γερμανοί πάντως αντέδρασαν άμεσα και στο 35’ με δυνατό σουτ του Χουράδο μείωσαν σε 2-1. Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στην Γιουνάιτεντ και στον Άντερσον, ο οποίος με δύο γκολ στο 72’ και στο 76’ διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αν και είχε πολλές αλλαγές στο αρχικό της σχήμα, είχε και δύο παίκτες σε εξαιρετική ημέρα. Πρόκειται για τους Γκίμπσον και Άντερσον, οι οποίοι μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο 45λεπτο ο μέσος των «μπέμπηδων» δημιούργησε το πρώτο γκολ, βγάζοντας τετ α τετ τον Βαλέντσια με εξαιρετική μακρινή κάθετη, ενώ σημείωσε το δεύτερο με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή. Τα δύο γρήγορα γκολ βέβαια (26’ και 31’) «ξύπνησαν» τους Γερμανούς, οι οποίοι βγήκαν μπροστά και με ένα πολύ ωραίο τέρμα του Χουράδο μείωσαν σε 2-1. Στην συνέχεια η Σάλκε έψαξε και το δεύτερο τέρμα, όμως δεν είχε κάποια σημαντική ευκαιρία. Αντίθετα, η Μάντσεστερ στο δεύτερο 45λεπτο έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και πέτυχε άνετα και ωραία ακόμα δύο γκολ με τον Άντερσον.

Το μόνο δυσάρεστο για την Γιουνάιτεντ ήταν ο τραυματισμός του Εβρά, ο οποίος αποχώρησε στο 60’ και πιθανόν θα χάσει το ντέρμπι της Κυριακής με την Τσέλσι για την Πρέμιερ Λιγκ.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γ. (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Ράφαελ (60' Εβρά), Σμόλινγκ, Έβανς, Ο' Σέι, Σκόουλς (73' Φλέτσερ), Γκίμπσον, Άντερσον, Βαλέντσια, Νάνι, Μπερμπάτοφ (77' Όουεν)

Σάλκε (Ραλφ Ράνγκνικ): Νόιερ, Ουτσίντα, Χέβεντες (70' Χούντελααρ), Μέτσελντερ, Εσκουδέρο, Παπαδόπουλος, Χουράδο, Μπάουμγιοχαν (46' Εντού), Φαρφάν (75' Ματίπ), Ντράξλερ, Ραούλ

Ξέσπασμα Γιάννη Τάκη!

Αγανακτισμένος από τον υποβιβασμό του Ηρακλή στη Football League εμφανίστηκε ο πρόεδρος του «γηραιού», Γιάννης Τάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης! «Γελοία φάρσα που έγινε έγκλημα» τόνιζε χαρακτηριστικά!

«Μπουρδέλο το ελληνικό ποδόσφαιρο» και «πρωτάθλημα της ξεφτίλας και του στησίματος», ήταν οι χαρακτηριστικότερες ατάκες του ισχυρού άνδρα της ομάδας της Θεσσαλονίκης!  

Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε και σε δεύτερο βαθμό τον φάκελο του Ηρακλή, απόφαση που στέλνει τον «Γηραιό» στην Football League, τους διοικούντες να ψάχνουν σανίδα… σωτηρίας και τους οπαδούς της ομάδας στους δρόμους!

«Είναι δύσκολες ώρες, νιώθουμε μια αηδία. Αυτή η γελοία φάρσα που ξεκίνησε πέρυσι, φέτος έγινε έγκλημα. Η λέξη που διακατέχει καθέναν από εμάς είναι αηδία, οργή, αγανάκτηση. Δεν μας γουστάρουν, δεν γουστάρουν τον Ηρακλή. Σε ένα πρωτάθλημα της ξεφτίλας και του στησίματος», δήλωσε αγανακτισμένος ο Γιάννης Τάκης στο «Αθλητικό Metropolis», ενώ σε νέα του τοποθέτηση, στο «Libero 107,4», έγινε ακόμη πιο αιχμηρός:

«Στην Ελλάδα των κασετών ζούμε ένα κλαυσίγελο αυτή την στιγμή, βοά όλη η Ελλάδα για 25-35 ματς κάθε εβδομάδα και μόνο ο Ηρακλής φταίει, δεν καταλαβαίνετε ότι μας είχαν από πέρυσι στο στόχαστρο; Ίσως πρέπει λοιπόν να πω κι εγώ ότι ο Δώνης για να με καλέσει ο εισαγγελέας και να τα πω και εκεί, γράφτε το λοιπόν καθαρά ότι είναι μπουρδέλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, για να μην πούμε μόνο για το πρωτάθλημα».Πηγη sportday gr

Πορεία με επεισόδια από οπαδούς του Ηρακλή!

Μεγάλη πορεία προς το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν περισσότεροι από 10,000 οπαδοί του Ηρακλή, διαμαρτυρόμενοι για τον υποβιβασμό του «Γηραιού» στη δεύτερη κατηγορία. Οργή, αγανάκτηση, ένταση, συνθήματα κατά πάντων, σημαίες των… Σκοπίων, σύγκρουση με δυνάμεις της Αστυνομίας, με επεισόδια τόσο στην συμπρωτεύουσα, όσο και στην Αθήνα. Επίθεση με γιαούρτια στα γραφεία της ΕΠΟ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές προχώρησαν σε οκτώ συλλήψεις.

Έντονη, όπως λίγο έως πολύ αναμενόταν, ήταν η αντίδραση των οπαδών του Ηρακλή στο άκουσμα της είδησης ότι η ομάδας τους την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην Football League. Στο στόχαστρό τους βρέθηκαν από πολιτικά πρόσωπα (Παπανδρέου, Μπουτάρης) μέχρι και ο πρόεδρος του Ηρακλή, Γιάννης Τάκης!

Στα κάγκελα του Κατσάνειου κρεμάστηκε σημαία των Σκοπίων (!) με πολλούς να λένε μεταξύ σοβαρού κι αστείου «καλύτερα να πάμε να παίξουμε στο πρωτάθλημά τους! Τουλάχιστον εκεί θα μας σέβονται»! Στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 10, 000 άτομα (νούμερο το οποίο από κάποιους εκτιμάται στα 15,000) όπως και ποδοσφαιριστές της ομάδας (Ηλιάδης, Παπαστεριανός, Κανακούδης). Επιτηρούμενοι από δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν μέχρι το Δημαρχιακό Μέγαρο, αλλά εκεί δεν βρήκαν τον… Δήμαρχο κ. Μπουτάρη.

Προηγουμένως, δε, δεν δίστασαν να τα βάλουν και με τον πρόεδρο του Ηρακλή, Γιάννη Τάκη, ο οποίος τα άκουσε για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της αδειοδότησης. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και μεταξύ των οπαδών της Αστυνομίας, η οποία για να διασπάσει το πλήθος έκανε χρήση χημικών. Ένταση προκλήθηκε και στην Αθήνα, καθώς τα γραφεία της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας δέχθηκαν επίθεση με γιαούρτια από οκτώ οπαδούς του Ηρακλή, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Γιαούρτια στην ΕΠΟ και συλλήψεις!

Αντιδράσεις για τον υποβιβασμό του Ηρακλή στην ΕΠΟ δεν υπήρχαν μόνο στην Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Αθήνα.

Γιαούρτια στην ΕΠΟ και συλλήψεις!
Συγκεκριμένα, οκτώ φίλοι του «Γηραιού» που ζούνε στην πρωτεύουσα, αργά το βράδυ της Τετάρτης πήγαν έξω από την ΕΠΟ και πέταξαν γιαούρτια δείχνοντας έτσι την οργή τους για την απόφαση σχετικά με τη μη αδειοδότηση της ομάδας τους.

Οι οπαδοί όμως των Θεσσαλονικιών ήταν άτυχοι, καθώς στα γραφεία της Ομοσπονδίας υπήρχε από νωρίς αστυνομία. Μάλιστα και οι οκτώ συνελήφθηκαν και θα περάσουν το βράδυ τους στο τμήμα

Ομόνοια-Απόλλων ο τελικός στην Κύπρο

Το ζευγάρι του τελικού κυπέλλου στην Κύπρο βγήκε σήμερα και πρόκειται για το Ομόνοια-Απόλλων Λεμεσού με τους δεύτερους να κάνουν την μεγάλη έκπληξη αποκλειώντας την Ανόρωθση.
Ο Απόλλων πήρε μία μεγάλη πρόκριση επικρατώντας με 1-2 μέσα στην έδρα της Ανόρθωσης σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα. Η Ανόρθωση άνοιξε το σκορ στο 7΄ με τον Καφού, όμως στο 77΄ ο Μπανγκουρά έφερε το ματς στα ίσια. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μρντράγκοβιτς πέτυχε το «χρυσό» γκολ για τον Απόλλωνα στέλνοντας τον στην επόμενη φάση.
Στο άλλο ματς ένα γκολ του Λεάντρο στην παράταση έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό στην Ομόνοια. Ο Εθνικός Άχνας είχε ανοίξει το σκορ με τον Κεμπάτζε στο 54΄ στέλνοντας το ματς στην παράταση μιας και είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Στην παράταση όμως ο Λεάντρο πέτυχε το γκολ της πρόκρισης για την Ομόνοια.
Αναλυτικά:
Ανόρθωση – Απόλλων Λεμεσού 1-2
(7’ Καφού – 77’ Μπανγκουρά, 93’ Μρντράγκοβιτς)
Εθνικός Άχνας – Ομόνοια 1-1
(54’ Κεμπάτζε- 113’ Λεάντρο)

Σκοπιανές σημαίες στο Κατσάνειο!

Χιλιάδες φίλαθλοι του Ηρακλή βρίσκονται στο Κατσάνειο με την κατάσταση να είναι έκρυθμη μετά την απόφαση για υποβιβασμό στην Football League! Γραφικότητες με σκοπιανές σημαίες και αίτημα για συμμετοχή στο πρωτάθλημα των Σκοπίων!
Αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι είναι οι φίλαθλοι του Ηρακλή που έχουν μαζευτεί στο Κατσάνειο προκειμένου να ενημερωθεί από τους κ.κ Τάκη και Γκεσόπουλο μετά την απόφαση της δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ να μην δώσει το πιστοποιητικό συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.
Μάλιστα ορισμένοι οπαδοί «ξέφυγαν» καθώς κρατάνε σημαίες των Σκοπίων στα χέρια τους και πάνω στην γενική σύγχυση που επικρατεί ζητάνε να αποχωρήσει από το ελληνικό πρωτάθλημα και να πάει να αγωνιστεί στο αντίστοιχο των Σκοπίων!
Στην περιοχή υπάρχουν δυνάμεις των ΜΑΤ καθώς η κατάσταση είναι έκρυθμη. Οι φίλαθλοι του «Γηραιού» αναμένεται να ξεκινήσουν πορεία προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ υπάρχει ο ενδεχόμενο να πάνε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».Πηγη gazzeta gr

Άρεσαν οι...μικροί στη φιλική νίκη (2-0) του Άρη επί της Βέροιας!!

Την ευκαιρία να δοκιμάσει νέους ποδοσφαιριστές και σχήματα ενόψει του σχεδιασμού της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο είχε ο Σάκης Τσιώλης στο φιλικό παιχνίδι του Άρη κόντρα στη Βέροια. Οι κίτρινοι επιβλήθηκαν με 2-0 με τα γκολ των Τσεσνάουσκις και Αραβίδη στο 4' και στο 17' αντίστοιχα, μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης παρουσία 2.000 και πλέον θεατών.

Στο παιχνίδι θετικές εντυπώσεις άφησε η ενδεκάδα του πρώτου ημιχρόνου, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν αρκετοί. μικροί από την ομάδα των Νέων, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές που σήκωσαν το βάρος της φετινής περιόδου έδειξαν πιο κουρασμένοι.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο ο Φατί αγωνίστηκε ως φορ και είχε μάλιστα ευκαιρίες και ένα δοκάρι στο 57' με κεφαλιά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΗΣ (Τσιώλης): Βελλίδης Οριόλ, Κατίδης, Φατί, Μενδρινός, Παπαζαχαρίας, Αραβίδης, Οικονομόπουλος, Αγτζίδης, Τσεσνάουσκις, Σάκατα.

Βέροια (Καλαϊτζίδης): Κοτταρίδης ( 46' Καντιμοίρης), Κάλι (Αμαραντίδης), Τζημογιάννης , Τσιάτσιος, Κουστοσπύρος, Σκαθαρούδης, Παγώνης, Καμινιώτης, Κουτρουμάνος, Μπλαζέφςσκι, Σαμαράς.

Στο δεύτερο ημίχρονο για τον Άρη αγωνίστηκαν οι: Διούδης, Βανγκέλι, Μίσελ, Λαζαρίδης, Κουλουχέρης, Ντανίλο, Πορτίγια, Φατί, Νέτο, Καστίγιο, Κασναφέρης.

Στο δεύτερο ημίχρονο για τη Βέροια αγωνίστηκαν οι: Σαϊτιώτης, Καλτσάς, Λαναρής, Μπάρμπας, Καπίας, Καλογέρης, Βεργώνης, Αουρέλιο, Αμαραντίδης, Μιχαλόπουλος, Γεωργιάδης, Μπαρκάν, Ολαϊτάν.
Πηγή: theplayer.gr

Τσιώλης: «Χρειάζονται 6-7 μεταγραφές»

Ο Σάκης Τσιώλης μίλησε τόσο για την εικόνα που αποκόμισε από το φιλικό με τη Βέροια, όσο και για τον σχεδιασμό της νέας περιόδου δηλώνοντας έτοιμος για τις τελικές του εισηγήσεις.

"Τα φιλικά αυτά γίνονται κυρίως για να δούμε κάποια παιδιά που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής. Προσπάθησαν, είχαν διάθεση, κυρίως αυτοί που έπαιξαν στο πρώτο ημίχρονο. Θα πρέπει να τελειώσουμε αυτό τον κύκλο με τα φιλικά μέχρι τις 16-17 του μήνα και να βγάλουμε τα συμπεράσματα" είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Άρη, ενώ δεν έκρυψε ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τα όσα είδε στο δεύτερο 45λεπτο.

"Για την εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, δεν είδαμε πολλά πράγματα, είναι φανερό ότι γι αυτούς η χρονιά τελείωσε, οι παίκτες όμως έχουν την υποχρέωση σαν επαγγελματίες να συγκεντρωθούν και να δίνουν καλύτερη εικόνα στον κόσμο που ήρθε σήμερα για να τους δει"  είπε χαρακτηριστικά.

Για την κατάσταση των βασικών ποδοσφαιριστών ο προπονητής των κίτρινων σημείωσε: "Με την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου έγινε αντιληπτό πως πρέπει να ξεκουράσουμε τους παίκτες, οι οποίοι έχουν κυρίως ψυχολογική επιβάρυνση, και να δώσουμε χρόνο στους μικρούς να δούμε ποιοι μπορούν να τα καταφέρουν".

Για τον Φατί και τη χρησιμοποίησή του ως σέντερ φορ στο δεύτερο μέρος σχολίασε: "Ναι είναι αλήθεια ότι δημιουργήσαμε 3-4 ευκαιρίες και όταν χρειαστεί ειδική τακτική φαίνεται πως είναι ικανός να βοηθήσει".

Αναφορικά με τις εισηγήσεις του ενόψει του σχεδιασμού της νέας χρονιάς ο Τσιώλης είπε: "Στις 16-17 Μαΐου όταν τελειώσουν οι… 'εξετάσεις' θα κάνουμε τις τελικές εισηγήσεις. Σε ποσοστό 70% - 80% ξέρω τι θέλω. Μιλάμε με τη διοίκηση κάθε τρεις μέρες και αν δεν κάνουμε τις επαφές με παίκτες δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω".

Σε ερώτηση σχετικά με το πόσους παίκτες θα χρειαστεί είπε: "χρειάζονται 6 με 7 ποδοσφαιριστές όπως και αυτούς που θα ανεβάσουμε από τη δεύτερη ομάδα. Θα πρέπει να γίνουν οι κινήσεις αυτές και θα γίνουν".

Σχετικά με τη εκλογολογία των τελευταίων ημερών τόνισε: "Το κλίμα είναι καλό στην ομάδα. Στις προπονήσεις όλα γίνονται όπως πρέπει και είναι κάτι που μας αφήνει ανεπηρέαστους".
Πηγή: theplayer.gr

«Φεύγουν» τα διαρκείας, εκνευρισμός στον ΠΑΟΚ για την αναβολή!!

Στο περιθώριο της εκδήλωσης που έγινε την Τρίτη για τους χορηγούς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, κεντρικό θέμα συζήτησης μεταξύ των διοικούντων ήταν το ενδεχόμενο της μη διεξαγωγής των πλέι οφ, σχέδιο που ως γνωστό επεξεργάζεται η κυβέρνηση ως μέτρο καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα.

Στον ΠΑΟΚ δεν αρέσει καθόλου η ιδέα να μην γίνουν τα παιχνίδια, μια και η ομάδα είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και έχει την ευκαιρία από το πρώτο κιόλας παιχνίδι να φέρει τη βαθμολογική διαφορά στην ειδική κατηγορία του μίνι πρωταθλήματος στα ίσα, αφού υποδέχεται τον ελλιπή Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Την ίδια ώρα, στον ΠΑΟΚ βλέπουν ότι τα εισιτήρια διαρκείας «φεύγουν» και ήδη έχουν διαθέσει περίπου 16.000 για τους τρεις εντός έδρας αγώνες!

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου, όπως και να ακολουθήσει επίσημη αντίδραση, ενδεχομένως αφού πρώτα υπάρξει οριστική απόφαση.
Πηγή: theplayer.gr

Pre-game: Μαν.Γιουνάιτεντ-Σάλκε (21.45)

Το δεύτερο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του «Γουέμπλεϊ» «σφραγίζεται» απόψε στο «Ολντ Τράφορντ». Εκεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται τη Σάλκε στη ρεβάνς του 0-2 στο Γκεζελκίρχεν με τους «κόκκινους διαβόλους» να βρίσκονται με το ένα πόδι στον  τελικό του Λονδίνου.  

 


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μαν.Γιουνάιτεντ : Φαν Ντε Σαρ, Άντερσον, Μπερμπάτοφ, Σμόλινγκ, Νάνι, Σκόουλς, Ράφαελ, Ο' Σέι, Έβανς, Βαλέντσια, Γκίμπσον

Στον πάγκο: Κούστζακ, Εβρά, Όουεν, Γκιγκς, Ερνάντεζ, Βίντιτς, Φλέτσερ

Σάλκε: Νόγιερ, Εσκουντέρο, Χέβεντες, Ραούλ, Μπαουγιόχαν, Παπαδόπουλος, Φαρφάν, Χουράδο, Μετσέλντερ, Ουτσίντα, Ντράξλερ

Στον πάγκο: Σχόμπερ, Σάρπεϊ, Εντού, Σχιμτζ, Άλι Καρίμι, Χούντελαρ, Ματίπ

Εμφανίστηκε ξανά Άραβας!!

Μια έκπληξη επιφύλαξε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, το επιχειρηματικό φόρουμ που διοργάνωσε η ΠΑΕ το απόγευμα της Τετάρτης (4/5) καθώς εμφανίστηκε ο Οντέι Αλ Σαμάρι και τα σενάρια... φούντωσαν πάλι!
Ο Άραβας επιχειρηματίας έδωσε το παρών στην εκδήλωση συνοδεία συνεργάτη του. Αμέσως περικυκλώθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου και δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις για την παρουσία του στην εκδήλωση και αν σχετίζεται με τον ΠΑΟΚ.
"Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να πούμε κάτι συγκεκριμένο. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ανοικτή και θα δούμε τι θα γίνει. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει όλοι να δείξουμε ευαισθησία απέναντι στον κόσμο της, γιατί έχουν συμβεί πολλά σε διοικητικό επίπεδο στο παρελθόν. Χρειάζεται χρόνος για να αποφασιστεί οριστικά, αν το κονσόρτσιουμ των εταιρειών που εκπροσωπώ θα επενδύσουν τελικώς στον ΠΑΟΚ, συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα και θέλουμε να βοηθήσουμε τον ΠΑΟΚ. Πιστέψτε με, κάτι καλό έρχεται για τον ΠΑΟΚ".
Πηγή: gazzeta.gr

Πηλαδάκης: «Θα πάω μέχρι το CAS!»

Αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το CAS για να βρει το δίκιο του και να σώσει την ΑΕΛ δήλωσε σε αθλητικό ραδιόφωνο ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Κώστας Πηλαδάκης.
Σε τοποθέτησή του στο Nova ΣΠΟΡ FM 94,6 o Kώστας Πηλαδάκης τόνισε: «Θα συνεχίσω τον αγώνα. Θα φτάσω όπου δικαιούται η Λάρισα να διεκδικήσω το νόμιμο». Επιπλέον διευκρίνισε πως εάν χρειαστεί θα φτάσει μέχρι το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο.
Πηγή: gazzeta.gr

Sweep με Πρίντεζη!!

Ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα στη Ρόδο τον Κολοσσό με 83-67 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά των playoffs με sweep(2-0) στο ντεμπούτο του Πρίντεζη που άφησε καλές εντυπώσεις.
Οι «ερυθρόλευκοι» διεύρυναν το νικηφόρο τους σερί στο φετινό πρωτάθλημα στο 28-0 κερδίζοντας χωρίς ιδιαίτερο κόπο την πρόκριση στα ημιτελικά. Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έχοντας άξιους συμπαραστάτες στο σκοράρισμα τους Χαλπερίν και Τεόντοσιτς που σκόραραν από τρία τρίποντα. Καλός ο Πρίντεζης επιθετικά στην παρθενική του εμφάνιση μετά την επιστροφή του στο λιμάνι, αλλά με κενά στις αντιδράσεις του στην άμυνα.
Ο Κολοσσός ξεκίνησε το παιχνίδι στο Βενετόκλειο συνεχίζοντας από εκεί που έμεινε στο παιχνίδι του ΣΕΦ. Μετά το αρχικό προβάδισμα του 3-2 στο 2’, ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία του αγώνα και παίζοντας πολύ καλή άμυνα στην περιφέρεια κράτησε τους Ροδίτες χωρίς σκορ για τέσσερα λεπτά μέχρι να προηγηθεί με 3-9 στο 5’.

Οι απαντήσεις των «θαλασσί» στην επίθεση ήταν σπασμωδικές και οι Πειραιώτες παίζοντας πολύ αποτελεσματικά κοντά στο καλάθι με τους Μαυροκεφαλίδη και Μπουρούση εξασφάλισαν από νωρίς ευρύ προβάδισμα που έφθασε στο +19 (9-28) λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου.

Πέρα από το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα, η δια φορά εκτοξεύτηκε όταν οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν τρία συνεχόμενα τρίποντα (δυο ο Χαλπερίν και ένα ο Τεόντοσιτς), αποτέλεσμα της καλής κυκλοφορίας της μπάλας.

Ο Καυκής πήρε τη θέση του Τζόρνταν στην οργάνωση του παιχνιδιού για τους Ροδίτες και κατάφερε να φέρει το ματς στα μέτρα του Κολοσσού τρέχοντας σερί 11-0 σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (20-28, 15’).

Ο Ολυμπιακός επανέφερε σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά παίρνοντας ενέργεια από την άμυνα με πρωταγωνιστή τον Γκόρντον που βοήθησε αρκετά και στον δημιουργικό τομέα τον Τεόντοσιτς μοιράζοντας ασίστ αφειδώς. Το σερί των Πειραιωτών έφθασε στο 9-0 (20-37, 17’) με το προβάδισμα να σταθεροποιείται σε διψήφια επίπεδα με τον Τεόντοσιτς να έχει αρκετά καλά ποσοστά ευστοχίας.

Ο Μαυροκεφαλίδης συνέχισε να κυριαρχεί στην επίθεση του Ολυμπιακού σκοράροντας κυρίως από μέση απόσταση (38-56, 18’), ενώ στο 29’ έδωσε τη θέση του στον Γιώργο Πρίντεζη που μπήκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι.

Ο νεοαποκτηθέντας φόργουορντ τα πήγε καλά στην επίθεση κερδίζοντας αρκετές μονομαχίες στις δυο ρακέτες, αλλά έδειξε ότι χρειάζεται ακόμα λίγη δουλειά στην άμυνα, αφού είχε αρκετές αργές αντιδράσεις αποτέλεσμα κυρίως της μακρόχρονης αποχής του από τις αγωνιστικές δραστηριότητες.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε εύκολα το προβάδισμα του σε υψηλά επίπεδα και πήρε άνετα την νίκη με 83-67 που του δίνει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση των playoffs που θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον νικητή του ζευγαριού Άρης-Μαρούσι.
Τα δεκάλεπτα: 9-26, 25-40, 45-61, 67-83
Κολοσσός (Σφαιρόπουλος): Καλάθης 6, Καυκής 4, Τζόρνταν 6, Πάνος 11, Μανωλόπουλος 10(1), Χαρίσης 5, Τσάμης 2, Παππάς 6(2), Γκόλεματς 9(2), Γεωργαλής 5, Ιβάνοβιτς 3(1), Αγγελάκος.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 5(1), Γκόρντον 9(1), Πρίντεζης 6, Μπουρούσης 8, Κέσελ, Μαυροκεφαλίδης 20, Χαλπερίν 13(3), Γλυνιαδάκης 2, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 3(1), Τεόντοσιτς 15(3).

Τα πήρε και τους… σήκωσε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλεσμένος σε ειδική εκπομπή του "Al Jazeera" για το Τσάμπιονς ήταν ο Λόταρ Ματέους το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε και για αυτό έγινε έξαλλος…
Τα πήρε και τους… σήκωσε! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο πρώην διεθνής Γερμανός άρχισε να τα… χώνει εκτός αέρα στους παρουσιαστές, ενώ από τηλεφωνού… έψελνε πιθανότατα τον υπεύθυνο παραγωγής.

Αφού τελείωσε με το «κράξιμο», αποχώρησε εκνευρισμένος.
Πηγή: sportdog.gr




Υπάρχει το CAS, αλλά είναι αργό και ακριβό…

Μόνο με έναν τρόπο μπορεί να μείνει στην Σούπερ Λιγκ ο Ηρακλής. Να προσφύγει στο CAS και να δικαιωθεί…

Υπάρχει το CAS, αλλά είναι αργό και ακριβό…
Ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι άνθρωποι του «Γηραιού» δεν σκέφτονται και πολύ αυτή την λύση, καθώς η προσφυγή στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο είναι μια διαδικασία χρονοβόρα, πολυδάπανη και με ελάχιστες πιθανότητες δικαίωσης…

Προς πλέι οφ χωρίς κόσμο!!

Η Πολιτεία επιδιώκει την αναβολή των πλέι οφ, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για επεισόδια μεταξύ οργανωμένων. Αν δεν το πετύχει, θα ζητήσει να γίνουν τα ματς δίχως θεατές.

Προς πλέι οφ χωρίς κόσμο!
Μόνο τυχαία δεν ήταν η σημερινή συνάντηση του υφυπουργού τουρισμού, Γιώργου Νικητιάδη, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή και του υπουργού πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου. Τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν πληροφορίες για συναντήσεις των οργανωμένων με ανθρώπους από τον χώρο των αναρχικών και προσχεδιασμός σοβαρών επεισοδίων σε όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ.

Αυτή ήταν η πληροφορία που «υποχρέωσε» την Πολιτεία να ζητήσει αναβολή ή ακόμα και ακύρωση του «μίνι» πρωταθλήματος. Βέβαια, επειδή οι δύο υπουργοί και ο ΓΓΑ δεν μπορούν να λάβουν μία τέτοια απόφαση μόνοι τους, φαίνεται πως… έριξαν το μπαλάκι στον πρωθυπουργό της χώρας, Γιώργο Παπανδρέου.

Ωστόσο, υπάρχει και εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η αναβολή των πλέι οφ. Οι υπουργοί θα ζητήσουν τα ματς να γίνουν «κεκλεισμένων των θυρών», ώστε να αποφευχθούν οι συναντήσεις οπαδών. Ακόμα όμως και αυτή η απόφαση, δεν είναι εύκολο να γίνει δεκτή. Οι ΠΑΕ επιθυμούν από την διαδικασία των πλέι οφ να βγάλουν κάποια έξτρα χρήματα μέσω των εισιτηρίων, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου και ο ΠΑΟΚ ήδη έχουν πουλήσει σχεδόν όλα τα «μίνι» διαρκείας που εξέδωσαν.

Οπότε, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην… πλήρη αβεβαιότητα και κανείς δεν ξέρει πως και ποιος θα δώσει την λύση…
Πηγή: sportdog.gr

«Εμείς θέλουμε νίκη του ΠΑΟΚ»

Η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο στόχος του Ολυμπιακού Βόλου και για αυτό ο Μάκης Κατσαβάκης ζήτησε νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αν συμβεί αυτό, τότε οι Βολιώτες θα έχουν ελπίδες για την πρώτη θέση στο «μίνι» πρωτάθλημα.
«Εμείς θέλουμε νίκη του ΠΑΟΚ»
Ο προπονητής των Θεσσαλών μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport 103» και επεσήμανε ότι σε περίπτωση που ο «Δικέφαλος» επικρατήσει του «τριφυλλιού» και η ομάδα του φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ τότε τα πλέι οφ θα αποκτήσουν άλλο ενδιαφέρον.

«Ο ΠΑΟΚ θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την έκβαση των υπόλοιπων πέντε αγώνων στα πλέι οφ. Αν κερδίσει τον Παναθηναϊκό και εμείς φέρουμε ισοπαλία ή νικήσουμε την ΑΕΚ, τότε τα πράγματα έρχονται σε μία ευθεία. Εμείς θέλουμε να κερδίσει ο ΠΑΟΚ!», ανέφερε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός και στην συνέχεια πρόσθεσε: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει τη νίκη γιατί είναι καλή ομάδα. Επιπλέον, ο Παναθηναϊκός έχει πολλές και σημαντικές απουσίες. Αν ο δικέφαλος πρεσάρει ψηλά, τότε έχει τύχη».

«Αντίο σε εσάς! Τώρα θα μας χορτάσετε»

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΑΕ Ηρακλής, αναφορικά με τον υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας του «γηραιού» στη Football League.

«Αντίο σε εσάς! Τώρα θα μας χορτάσετε»
Σε αυτήν δίνει ειρωνικά συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ΕΠΟ και υπόσχεται πως θα… τους βρουν μπροστά τους.

Αναλυτικά:

Μπράβο σας! Συγχαρητήρια για την απόφαση σας! Τώρα όμως ήρθε η ώρα να μας χορτάσετε. Θα μας βλέπετε συνεχώς μπροστά σας. Σίγουρα δεν είμαστε οι χειρότεροι…, γι’ αυτό παίξατε με μας και χάσατε.

Αντίο σε σας. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ και οι εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί του θα είναι πάντα εδώ!

ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

Τζάμπα παίζουν, τζάμπα πλακωνόμαστε...

Ποδόσφαιρο επί χάρτου έχουμε στην Ελλάδα. Στα χαρτιά έριξαν τον Ηρακλή, στα χαρτιά ενδέχεται να τελειώσει και το πρωτάθλημα, λόγω αδυναμίας της Πολιτείας να καταπολεμήσει τη βία!
Τζάμπα παίζουν, τζάμπα πλακωνόμαστε...
Τρομερά πράγματα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά το απόγευμα της Τετάρτης 4 Μαϊου 2011.
Για την ώρα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αναβολής ή και ματαίωσης των προγραμματισμένων πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκα εξαιτίας των διαδοχικών κρουσμάτων βίας στα ελληνικά γήπεδα, τη στιγμή που οι οπαδοί του Ηρακλή βρίσκονται σε αναβρασμό εξαιτίας της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ να μην εκδώσει στον Γηραιό άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα!
Το μπαλάκι για τη διεξαγωγή ή όχι των πλέι-οφ βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την τελική απόφαση της κυβέρνησης.
Από το πρωί έγιναν διαδοχικές συζητήσεις για το θέμα της βίας, με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, το περασμένο Σάββατο. Ο υφυπουργός πολιτισμού, Γιώργος Νικητιάδης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, συνεδρίασαν -κάτω από άκρα μυστικότητα- προκειμένου να βρουν λύσεις αντιμετώπισης της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ σε ανοικτή γραμμή μαζί τους ήταν και ο υπουργός πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.Οι τρεις άνδρες συμφώνησαν πως οι διοργανώτριες αρχές πρωταθλήματος και κυπέλλου, Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ αντίστοιχα, δεν έχουν πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να περιοριστεί η καταστροφική δράση των οπαδών και στο τραπέζι έπεσε το ενδεχόμενο αναβολής ή και ματαίωσης των πλέι-οφ, τα οποία είναι προγραμματισμένα να αρχίσουν την προσεχή Κυριακή με τα ματς ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός και ΑΕΚ - Ολυμπιακός Βόλου.
Επειδή το θέμα κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρό και κανείς δεν θέλησε να διαχειριστεί την καυτή πατάτα, η τελική απόφαση μεταφέρθηκε στον πρωθυπουργό.
Σε περίπτωση που ματαιωθούν τα πλέι-οφ, θα πρέπει να επικυρωθεί η τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου, γεγονός που θα προκαλέσει νέες τριβές, καθώς ο Παναθηναϊκός θα "ευνοηθεί" εξασφαλίζοντας χωρίς αγώνες το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακούς Βόλου θα αγωνιστούν στα προκριματικά της Europa League (πλέι-οφ η ΑΕΚ, 3ο προκριματικό ο ΠΑΟΚ, 2ο ο Ολυμπιακός).
Στο τραπέζι έπεσε, επίσης, το ενδεχόμενο 20ήμερης αναβολής των πλέι-οφ, γεγονός που υποδηλώνει πόση σχέση έχουν με το άθλημα όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη. Σε αυτή την περίπτωση, τα πλέι-οφ θα αρχίσουν την Τετάρτη 25 ή την Κυριακή 28 Μαίου, με αποτέλεσμα να προλάβουν να διεξαχθούν μόλις μία ή δύο αγωνιστικές (από τις έξι) πριν διακοπεί η διοργάνωση λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής, η οποία παίζει με τη Μάλτα στο "Καραϊσκάκη" στις 4 Ιουνίου για τα προκριματικά του Euro-2012 και με το Εκουαδόρ σττη Νέα Υόρκη στις 7 του μήνα, σε φιλικό παιχνίδι. Οπότε, στην καλύτερη περίπτωση τα πλέι-οφ μπορούν να επαναρχίσουν την Κυριακή 12 Ιουνίου και να τελειώσουν, καλώς εχόντων των πραγμάτων την Τετάρτη 22 Ιουνίου. Προλαβαίνουν - δεν προλαβαίνουν, δηλαδή, την κλήρωση των πρώτων προκριματικών γύρων της Europa League...
Όσον αφορά στον Ηρακλή, η έφεσή του απορρίφθηκε από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, αντίθετα με αυτή του Πανιωνίου, ο οποίος θα αγωνιστεί και του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα.
Ο Ηρακλής, είτε θα αγωνιστεί του χρόνου στη Football League (εξετάζεται το ενδεχόμενο συγχώνευσης με ομάδα της Κατηγορίας) είτε στη Δ΄ Εθνική!
"Νιώθουμε αηδία. Προμελετημένο το έγκλημα. Μας αφανίζουν", είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννης Τάκης, την ώρα που οι οπαδοί της ομάδας έχουν ήδη ξεκινήσει κινητοποιήσεις.
Για "σόου παράνοιας" και "σκηνοθετημένη διαδικασία", έκανε λόγο με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Λάρισα.
Πλέον αναμένεται η εκδίκαση της προσφυγής της Σούπερ Λίγκα στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Η εισήγησή της είναι να διατηρηθεί στη Λίγκα ο Αστέρας Τρίπολης και όχι να ανέβει μία επιπλέον ομάδα από Football League, όπως αναφέρει ο κανονισμός της ΕΠΟ.
Συγνώμη, αλλά όλα αυτά είναι ποδόσφαιρο;

Πηγή: sportdog.gr

Στα γραφεία της Γιουβέντους ο μάνατζερ του Πίρλο!!


Στα κεντρικά γραφεία της Γιουβέντους στο Βινόβο βρίσκεται ο μάνατζερ του Αντρέα Πίρλο, Τούλιο Τίντι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Calciomercato.

Αν και ο ατζέντης δήλωσε με νόημα πριν εισέλθει στα γραφεία ότι «ήρθα για να χαιρετήσω τον Μάτρι (σ.σ. επίσης πελάτη του) επειδή δεν τον έχω δει εδώ και καιρό», τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο ρόλος της επίσκεψης ήταν διπλός, καθώς είχε και συνάντηση μίας ώρας με τον γενικό διευθυντή Μπέπε Μαρότα.

Το συμβόλαιο του Πίρλο λήγει στο τέλος της σεζόν και ακόμα δεν του έχει γίνει πρόταση ανανέωσης.

«Πριν μιλήσω με τη Γιουβέντους, θα πρέπει να μιλήσω και με τη Μίλαν. Η Γιουβέντους θα ήταν ένας καλός προορισμός. Ακόμα δεν έχουμε συζητήσει, όμως, κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε», αρκέστηκε να δηλώσει.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι «μπιανκονέρι» προτίθενται να του προτείνουν συμβόλαιο 3 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο.

Η «Μεγάλη Κυρία» ξεκινά την ενίσχυσή της, την ώρα που η υπόθεση του Ακουιλάνι δυσκολεύει. Οι Ιταλοί δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα 16 εκατομμύρια ευρώ που ζητά η Λίβερπουλ και αντιπροτείνουν είτε ανανέωση του δανεισμού του παίκτη, είτε να «πέσει» η τιμή του κατά 3-4 εκατομμύρια.

Ράνγκνικ: Θυμηθείτε το 1999!!

Την πίστη του ότι η ελπίδες της Σάλκε δεν έχουν εξαντληθεί, παρά το 0-2 του πρώτου αγώνα, εξέφρασε ο προπονητής της Σάλκε, Ράλφ Ράνγκνικ. Μάλιστα, ο Γερμανός κόουτς, στήριξε την άποψή του αυτή, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της ίδιας της Γιουνάιτεντ, το 1999.

«Πρέπει να οργανωθούμε καλά και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες, όταν μας δοθούν. Ακόμα κι αν έχουμε μπροστά μας μόλις δυο λεπτά, πρέπει να θυμηθούμε τι έκανε η Μάντσεστερ το 1999, όταν έχανε στον τελικό από τη Μπάγερν και κατάφερε να το ανατρέψει στις καθυστερήσεις. Μην ξεχνάμε ότι όλα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο», δήλωσε ο τεχνικός της Σάλκε.

Βεντούρης: «Σίγουρα είναι ανακούφιση»

Αισιόδοξος για τη νέα σεζόν ήταν ο Γεράσιμος Βεντούρης, ο οποίος έδειξε να μην μπορεί να καταλάβει τι έγινε και χρειάστηκε η δευτεροβάθμια επιτροπή, ενώ η ομάδα του ήταν «καθαρή». 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βεντούρη στον "Sentra-FM":

«Σίγουρα είναι ανακούφιση. Από προχτές υπήρχε αισιοδοξία, αλλά όταν έχεις αν αντιμετωπίσεις μια τέτοια απόφαση, σίγουρα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ανακούφιση.
Θα μου έκανε εντύπωση αν δεν έβγαζε ανακοίνωση η Λάρισα. Την έχω εδώ μπροστά μου. 

Τίποτα συγκεκριμένο δεν είχε πει ο κύριος Δημητρίου στην εισήγηση του,. Έκανε κάποιες αόριστες υποθέσεις. Δεν καταλάβαμε πως βρεθήκαμε στην δευτεροβάθμια διαδικασία. 
Όταν ο κόσμος νομίζει ότι είναι πλαστές οι φορολογικές ενημερότητες, υπάρχει μια λασπολογία προς την ΠΑΕ Πανιώνιος. Υπήρχαν στον φάκελο βεβαιώσεις και από πριν απλά πιο μετά μπήκαν συμπληρωματικά. 

Ο κύριος Πηλαδάκης είναι ένας έμπειρος παράγοντας και έχει καλές γνωριμίες.  Είχαμε ξεκινήσει κάποιες ενέργειες γιατί ασχολούμασταν με το θέμα της αδειοδότησης και τώρα κοιτάμε την επόμενη ημέρα.

Είμαι πολύ αισιόδοξος για την συνέχεια και πιστεύω ότι η ομάδα θα πάει πάρα πολύ καλά ακόμη και έτσι όπως είναι. Η θέση του Πανιώνιου όταν την αναλάβαμε εμείς ήταν τελείως ανεξήγητη. Σε ποιον βαθμό θα μπορέσουμε να την ενισχύσουμε, θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των στόχων μας. 

Αν τα χρήματα θα κάνανε τις ομάδες, δεν θα παίζαμε μπάλα. Σίγουρα το να δίνει κάποιος χρήματα για να πάρει κάποιους ποιοτικούς παίκτες, είναι καλύτερα, αλλά δεν σημαίνει κάτι. 

Έχω μιλήσει με τον Γιάννη (Κοντοέ). Απλά έχω επηρεαστεί από αυτούς που λένε ότι έχω καβούρια. Θα συζητήσουμε και με τον Γιάννη και με τον Γουνδουλάκη και με τον Γιόνσον»

Θέλει να επιστρέψει στους πάγκους ο Λίπι!!

Να επιστρέψει στους πάγκους και κατά προτίμηση να αναλάβει κάποια Εθνική Ομάδα θέλει ο Μαρτσέλο Λίπι την ερχόμενη σεζόν.

Ο Ιταλός τεχνικός απέχει από την προπονητική μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής Ιταλίας από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 και είχε δηλώσει ότι χρειαζόταν λίγο χρόνο για να ξεκουραστεί.

Τώρα, όμως, εμφανίζεται έτοιμος να επιστρέψει:

«Φέτος είχα πολλές προτάσεις, αλλά δεν δέχτηκα καμία από αυτές επειδή αποφάσισα να ξεκουραστώ για έναν χρόνο.

Τώρα θα εξετάσω προσεκτικά τις προτάσεις που θα μου έρθουν για τη νέα σεζόν και αν υπάρξει κάτι ενδιαφέρον, όπως η Εθνική κάποιας χώρας, θα δούμε».

Παρόλα αυτά, επιμένει ότι δεν θα ήθελε να εργαστεί ξανά στην Ιταλία: «Προτιμώ να μην δουλέψω άλλο στην Ιταλία, έχω κάνει ό,τι χρειαζόταν. Είναι δύσκολο να ευχαριστηθείς τη δουλειά σου στην Ιταλία.

Αν χάσεις δύο ματς, όλοι είναι δυσαρεστημένοι. Προτιμώ μία Εθνική Ομάδα, αλλά προφανώς αν μία ομάδα που θεωρώ ότι μου ταιριάζει κάνει κάποια πρόταση...».

Πηγή: theplayer.gr

Δολοφονική επίθεση κατά Ερντογάν!!

Δολοφονική επίθεση εκδηλώθηκε εναντίον του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, καθώς ομάδα ενόπλων, με αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες, επιτέθηκαν στη συνοδεία του. Η κατάσταση είναι ακόμη συγκεχυμένη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεκροί έχουν πέσει δύο αστυνομικοί, μέλη της ομάδας ασφαλείας που προστατεύτι τον τούρκο πρωθυπουργό.

Η επίθεση έλαβε χώρα στην επαρχία της Άγκυρας, στην περιοχή της Κασταμονής, κοντά στο βουνό Ιλγκάζ, όπου επέστρεφε από προεκλογική περιοδεία ο Ταγίπ Ερντογάν. 

«Πέρασε» ο ΠΑΟΚ 64-62 την Καβάλα!!

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα ημιτελικά των πλέι οφ μιας και έκανε το 2-0 νικώντας μέσα στην Καβάλα την τοπική ομάδα με 64-62 και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίση εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 4-7 στο τρίτο λεπτό, όμως η Καβάλα αντέδρασε και κατάφερε με κορυφαίο τον Παλάσιο να κάνει ένα σερί 13-2 ώστε να προηγηθεί με 17-9 στο έκτο λεπτό. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου μπόρεσαν να παίξουν καλή άμυνα και με ηγέτη τον Δέδα να προηγηθούν σε 22-24 στο 12ο λεπτό και με 24-30 στο 16ο με την Καβάλα να κάνει εκ νέου μία αντεπίθεση για να προηγηθεί με 35-34 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν και εναλλάσσονταν στο σκορ χωρίς καμία να μπορέσει να αποκτήσει ένα ασφαλές προβάδισμα και τον ΠΑΟΚ να κλείνει προηγούμενος το συγκεκριμένο δεκάλεπτο με 51-53. Στην τέταρτη περίοδο ο ΠΑΟΚ κατάφερε προσωρινά να ξεφύγει με 56-60 στο 35ο λεπτό αλλά η Καβάλα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 60-60 και σε 62-62, ένα λεπτό πριν το φινάλε του αγώνα.  Ο Στίγγερς έκανε το 62-64, 15 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα, με τον Καραποστόλου να αστοχεί σε τρίποντο και ο ΠΑΟΚ να κάνει το 2-0 και να προκρίνεται στα ημιτελικά των πλέι οφ.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 35-34, 51-53, 62-64.

ΚΑΒΑΛΑ: ΜακΊντος 4, Παλάσιο 22 (1), Κοστόφ 10 (1), Παπανικολάου, Στεφανίδης 1, Σίμονς 8, Γεωργάκης, Γιόροβιτς 7, Καραποστόλου 2, Ντεντιγιέρ, Αγγελόπουλος 8.

ΠΑΟΚ: Μάρσαλ 13 (1), Κρίστμας 3, Αποστολίδης 2, Δέδας 13 (3), Ντόζιερ 15, Στίγγερς 2, Μπουλιάν 4, Γιαννακίδης 3 (1), Καλλές, Γκετσέφσκι 9 (1).

O Άρης, επικράτησε 62-51 του Αμαρουσίου

Ένας μεταμορφωμένος σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στο «Αλεξάνδρειο» Άρης, επικράτησε 62-51 του Αμαρουσίου στο κλειστό του Αγίου Θωμά και ισοφάρισε σε 1-1 την σειρά των προημιτελικών της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Έτσι, θα έχει την ευκαιρία το Σάββατο μέσα στην έδρα του να διεκδικήσει την πρόκρισή του στην τετράδα των πλέι οφ. Κορυφαίους για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ο Κώστας Χαραλαμπίδης που σταμάτησε στους 16 πόντους.

Από την άλλη μεριά, οι γηπεδούχοι παρουσίασαν σημάδια κόπωσης ενώ «πλήρωσαν» και την έλλειψε εναλλακτικών λύσεων με δεδομένο ότι τα δυνατά τους «χαρτιά» βρέθηκαν σε κακή μέρα.

Το ματς:

Καλό ξεκίνημα για το Μαρούσι που προηγήθηκε 8-0 με τον Γκαγκαλούδη να μπαίνει «ζεστός» στο ματς. Ο ρυθμός δεν ήταν καλός και έτσι τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου το σκορ είχε «κολλήσει» στο 8-4. Ωστόσο, ο Άρης «ξύπνησε», έκανε 8-0 σερί με την σειρά του και ισοφάρισε σε 8-8. Οι φιλοξενούμενοι με τον Χαραλαμπίδη εύστοχο από την γραμμή των βολών κατάφεραν να πάνε στους πάγκους στο τέλος του δεκαλέπτου με το σκορ στο 14-9 υπέρ τους.

Ο Χαραλαμπίδης συνέχισε να είναι «ζεστός» και με τρίποντο στην πρώτη επίθεση της δεύτερης περιόδου έκανε το σκορ 17-9 διευρύνοντας ακόμα περισσότερο το σερί του Άρη. Το Μαρούσι εξακολουθούσε να είναι άστοχο με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να διατηρούν το προβάδισμά τους. Ο Μπάγκαριτς ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα στην ομάδα του η οποία με ένα τρίποντο του Χαριτόπουλου μείωσε σε 24-19. Χατζηβρέττας και Σλούκας πήραν μπρος στα δύσκολα και έδωσε προβάδισμα 10 πόντων στον Άρη. Το σκορ ημιχρόνου ήταν 22-31.

Ο Άρης δεν σταμάτησε. Διατηρούσε διψήφια διαφορά εκμεταλλευόμενος την κακή επιθετική λειτουργία του Αμαρουσίου που επιθετικά στηριζόταν μόνο στον Μπάγκαριτς. Από την άλλη λύσεις υπήρχαν τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, απόρροια της πληθώρας επιλογών του ρόστερ - σε σχέση τουλάχιστον με το Μαρούσι - και έτσι η διαφορά ολοένα και μεγάλωνε. Το 33-47 με το οποίο είχε προηγηθεί στο τέλος της τρίτης περιόδου, έδειχνε ότι ο Άρης θα έφτανε στη νίκη.

Το Μαρούσι έπαιξε το τελευταίο του χαρτί στην τελευταία περίοδο. Μείωσε στους 9 με Κογιαντίνοβιτς και Μπάγκαριτς, αλλά ο Άρης βρήκε ξανά τις λύσεις. Ανέβασε και διατήρησε την διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους και τελικά έφτασε στη νίκη με σκορ 62-51 ισοφαρίζοντας την σειρά σε 1-1.

Τα δεκάλεπτα: 9-14, 22-31, 33-47, 51-62

Μαρούσι (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Σούμπτερ 5, Νοέας, Μπάγκαριτς 11, Ακεψιμαΐδης 6, Μπάσντεν 2, Χαριτόπουλος 10, Γκαγκαλούδης 7, Βαβάτσικος, Κογιαντίνοβιτς 10, Σιαμανδούρας, Τσόντζος, Αγραβάνης

Άρης (Λευτέρης Σούμποτιτς): Μπράουν 11, Ουίντερς 3, Ταπούτος 11, Κινγκ 2, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 2, Χαραλαμπίδης 16, Κασίροφ 4, Κουμπούρας, Μπάβτσιτς 2, Σλούκας 11, Βεργίνης

Γήπεδο: Κ.Γ. Αγίου Θωμά

Διαιτητές: Σπυρίδωνος, Σώμος, Ανδρικόπουλος

Κομισάριος: Παλάτος

«Δεν συγχωνευόμαστε με τον Ηρακλή…»

Σενάριο θα παραμείνει απ’ ότι φαίνεται η φημολογία που ήθελε τον Ηρακλή να επιλέγει τον υποβιβασμό στη Δ’ Εθνική προκειμένου να απαλλαχθεί από τα χρέη του και εν συνέχεια να αγωνιστεί στην Football League συγχωνευόμενος με την Αναγέννηση Επανομής, η οποία προπορεύεται στον Β’ όμιλο της Football League 2 και έχει σχεδόν εξασφαλίσει την άνοδο.

Ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 επικοινώνησε με τον Μιχάλη Μπαλασά, με τον πρόεδρο της Αναγέννησης Επανομής να αποκλείει το ενδεχόμενο συγχώνευσης με τον Ηρακλή.

Η συγκεκριμένη φημολογία αναπτύχθηκε μετά την αποτυχία του «Γηραιού» να εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου, αφού η ΕΠΟ έκρινε και σε δεύτερο βαθμό ανεπαρκή τον φάκελό του, αλλά σβήνεται νωρίς-νωρίς από τις φερόμενες ως επιλογές των Θεσσαλονικέων για την δύσκολη ομολογουμένως επόμενη ημέρα στον σύλλογο.

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!

Buona sera, φίλες και φίλοι!!Come stai? Χαλαρά και σήμερα προτείνω τα εξής και επιλέγετε ελεύθερα:


Μάντσεστερ Γ.- Σάλκε Χ ημιχ./Χ τελ. (6,55)
Μάντσεστερ Γ.- Σάλκε  ακριβές σκόρ 1-1 (8,5)
Ουάσινγκτον-Σιατλ U (1,70)
Λιμπερτάδ-Φλουμινένσε U(1,75)

Ci vediamo di nuovo!! Salute!!