Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

O Άρης, επικράτησε 62-51 του Αμαρουσίου

Ένας μεταμορφωμένος σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στο «Αλεξάνδρειο» Άρης, επικράτησε 62-51 του Αμαρουσίου στο κλειστό του Αγίου Θωμά και ισοφάρισε σε 1-1 την σειρά των προημιτελικών της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Έτσι, θα έχει την ευκαιρία το Σάββατο μέσα στην έδρα του να διεκδικήσει την πρόκρισή του στην τετράδα των πλέι οφ. Κορυφαίους για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ο Κώστας Χαραλαμπίδης που σταμάτησε στους 16 πόντους.

Από την άλλη μεριά, οι γηπεδούχοι παρουσίασαν σημάδια κόπωσης ενώ «πλήρωσαν» και την έλλειψε εναλλακτικών λύσεων με δεδομένο ότι τα δυνατά τους «χαρτιά» βρέθηκαν σε κακή μέρα.

Το ματς:

Καλό ξεκίνημα για το Μαρούσι που προηγήθηκε 8-0 με τον Γκαγκαλούδη να μπαίνει «ζεστός» στο ματς. Ο ρυθμός δεν ήταν καλός και έτσι τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου το σκορ είχε «κολλήσει» στο 8-4. Ωστόσο, ο Άρης «ξύπνησε», έκανε 8-0 σερί με την σειρά του και ισοφάρισε σε 8-8. Οι φιλοξενούμενοι με τον Χαραλαμπίδη εύστοχο από την γραμμή των βολών κατάφεραν να πάνε στους πάγκους στο τέλος του δεκαλέπτου με το σκορ στο 14-9 υπέρ τους.

Ο Χαραλαμπίδης συνέχισε να είναι «ζεστός» και με τρίποντο στην πρώτη επίθεση της δεύτερης περιόδου έκανε το σκορ 17-9 διευρύνοντας ακόμα περισσότερο το σερί του Άρη. Το Μαρούσι εξακολουθούσε να είναι άστοχο με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να διατηρούν το προβάδισμά τους. Ο Μπάγκαριτς ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα στην ομάδα του η οποία με ένα τρίποντο του Χαριτόπουλου μείωσε σε 24-19. Χατζηβρέττας και Σλούκας πήραν μπρος στα δύσκολα και έδωσε προβάδισμα 10 πόντων στον Άρη. Το σκορ ημιχρόνου ήταν 22-31.

Ο Άρης δεν σταμάτησε. Διατηρούσε διψήφια διαφορά εκμεταλλευόμενος την κακή επιθετική λειτουργία του Αμαρουσίου που επιθετικά στηριζόταν μόνο στον Μπάγκαριτς. Από την άλλη λύσεις υπήρχαν τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, απόρροια της πληθώρας επιλογών του ρόστερ - σε σχέση τουλάχιστον με το Μαρούσι - και έτσι η διαφορά ολοένα και μεγάλωνε. Το 33-47 με το οποίο είχε προηγηθεί στο τέλος της τρίτης περιόδου, έδειχνε ότι ο Άρης θα έφτανε στη νίκη.

Το Μαρούσι έπαιξε το τελευταίο του χαρτί στην τελευταία περίοδο. Μείωσε στους 9 με Κογιαντίνοβιτς και Μπάγκαριτς, αλλά ο Άρης βρήκε ξανά τις λύσεις. Ανέβασε και διατήρησε την διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους και τελικά έφτασε στη νίκη με σκορ 62-51 ισοφαρίζοντας την σειρά σε 1-1.

Τα δεκάλεπτα: 9-14, 22-31, 33-47, 51-62

Μαρούσι (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Σούμπτερ 5, Νοέας, Μπάγκαριτς 11, Ακεψιμαΐδης 6, Μπάσντεν 2, Χαριτόπουλος 10, Γκαγκαλούδης 7, Βαβάτσικος, Κογιαντίνοβιτς 10, Σιαμανδούρας, Τσόντζος, Αγραβάνης

Άρης (Λευτέρης Σούμποτιτς): Μπράουν 11, Ουίντερς 3, Ταπούτος 11, Κινγκ 2, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 2, Χαραλαμπίδης 16, Κασίροφ 4, Κουμπούρας, Μπάβτσιτς 2, Σλούκας 11, Βεργίνης

Γήπεδο: Κ.Γ. Αγίου Θωμά

Διαιτητές: Σπυρίδωνος, Σώμος, Ανδρικόπουλος

Κομισάριος: Παλάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: