Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Sweep με Πρίντεζη!!

Ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα στη Ρόδο τον Κολοσσό με 83-67 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά των playoffs με sweep(2-0) στο ντεμπούτο του Πρίντεζη που άφησε καλές εντυπώσεις.
Οι «ερυθρόλευκοι» διεύρυναν το νικηφόρο τους σερί στο φετινό πρωτάθλημα στο 28-0 κερδίζοντας χωρίς ιδιαίτερο κόπο την πρόκριση στα ημιτελικά. Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έχοντας άξιους συμπαραστάτες στο σκοράρισμα τους Χαλπερίν και Τεόντοσιτς που σκόραραν από τρία τρίποντα. Καλός ο Πρίντεζης επιθετικά στην παρθενική του εμφάνιση μετά την επιστροφή του στο λιμάνι, αλλά με κενά στις αντιδράσεις του στην άμυνα.
Ο Κολοσσός ξεκίνησε το παιχνίδι στο Βενετόκλειο συνεχίζοντας από εκεί που έμεινε στο παιχνίδι του ΣΕΦ. Μετά το αρχικό προβάδισμα του 3-2 στο 2’, ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία του αγώνα και παίζοντας πολύ καλή άμυνα στην περιφέρεια κράτησε τους Ροδίτες χωρίς σκορ για τέσσερα λεπτά μέχρι να προηγηθεί με 3-9 στο 5’.

Οι απαντήσεις των «θαλασσί» στην επίθεση ήταν σπασμωδικές και οι Πειραιώτες παίζοντας πολύ αποτελεσματικά κοντά στο καλάθι με τους Μαυροκεφαλίδη και Μπουρούση εξασφάλισαν από νωρίς ευρύ προβάδισμα που έφθασε στο +19 (9-28) λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου.

Πέρα από το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα, η δια φορά εκτοξεύτηκε όταν οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν τρία συνεχόμενα τρίποντα (δυο ο Χαλπερίν και ένα ο Τεόντοσιτς), αποτέλεσμα της καλής κυκλοφορίας της μπάλας.

Ο Καυκής πήρε τη θέση του Τζόρνταν στην οργάνωση του παιχνιδιού για τους Ροδίτες και κατάφερε να φέρει το ματς στα μέτρα του Κολοσσού τρέχοντας σερί 11-0 σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (20-28, 15’).

Ο Ολυμπιακός επανέφερε σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά παίρνοντας ενέργεια από την άμυνα με πρωταγωνιστή τον Γκόρντον που βοήθησε αρκετά και στον δημιουργικό τομέα τον Τεόντοσιτς μοιράζοντας ασίστ αφειδώς. Το σερί των Πειραιωτών έφθασε στο 9-0 (20-37, 17’) με το προβάδισμα να σταθεροποιείται σε διψήφια επίπεδα με τον Τεόντοσιτς να έχει αρκετά καλά ποσοστά ευστοχίας.

Ο Μαυροκεφαλίδης συνέχισε να κυριαρχεί στην επίθεση του Ολυμπιακού σκοράροντας κυρίως από μέση απόσταση (38-56, 18’), ενώ στο 29’ έδωσε τη θέση του στον Γιώργο Πρίντεζη που μπήκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι.

Ο νεοαποκτηθέντας φόργουορντ τα πήγε καλά στην επίθεση κερδίζοντας αρκετές μονομαχίες στις δυο ρακέτες, αλλά έδειξε ότι χρειάζεται ακόμα λίγη δουλειά στην άμυνα, αφού είχε αρκετές αργές αντιδράσεις αποτέλεσμα κυρίως της μακρόχρονης αποχής του από τις αγωνιστικές δραστηριότητες.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε εύκολα το προβάδισμα του σε υψηλά επίπεδα και πήρε άνετα την νίκη με 83-67 που του δίνει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση των playoffs που θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον νικητή του ζευγαριού Άρης-Μαρούσι.
Τα δεκάλεπτα: 9-26, 25-40, 45-61, 67-83
Κολοσσός (Σφαιρόπουλος): Καλάθης 6, Καυκής 4, Τζόρνταν 6, Πάνος 11, Μανωλόπουλος 10(1), Χαρίσης 5, Τσάμης 2, Παππάς 6(2), Γκόλεματς 9(2), Γεωργαλής 5, Ιβάνοβιτς 3(1), Αγγελάκος.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 5(1), Γκόρντον 9(1), Πρίντεζης 6, Μπουρούσης 8, Κέσελ, Μαυροκεφαλίδης 20, Χαλπερίν 13(3), Γλυνιαδάκης 2, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 3(1), Τεόντοσιτς 15(3).

Δεν υπάρχουν σχόλια: