Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Αποθεώθηκε στη Πυλαία ο Πύρρος Δήμας (videos)


piros


 
Στο 1ο Γυμνάσιο Πυλαίας βρέθηκε ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών, Πύρος Δήμας. Περισσότεροι από 400 μαθητές του γυμνάσιου τον αποθέωσαν και ανυπομονούσαν να του κάνουν τις δικές τους ερωτήσεις.
Στην αρχική του τοποθέτηση ο έλληνας ολυμπιονίκης είπε χαρακτηριστικά:

«Χαίρομαι που βρέθηκα ανάμεσα σας γιατί εσείς είστε το μέλλον. Ευχαριστώ για την πρόσκληση σας και με χαρά θέλω να συζητήσω μαζί σας. Ξεκίνησα την άρση βαρών από 7 χρονών και σταμάτησα σε ηλικία 33 χρονών. Καθημερινά προπονούμουν 8 ώρες και σταδιακά έφτασα στο υψηλότερο επίπεδο με αποκορύφωμα τις ολυμπιακές διακρίσεις. Όλα μπορείτε να τα πετύχετε στον αθλητισμό και την ζωή. Αρκεί να βάλετε στόχους και να προσπαθήστε να τους πετύχετε».
Στην συνέχεια ακολούθησε μια επίδειξη από τρεις νεαρούς αθλητές του Σπόρτινγκ Πυλαίας, ενώ ο προπονητής της συγκεκριμένης ομάδας κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε στο άθλημα και τις προοπτικές που υπάρχουν. Ακολούθησαν οι ερωτήσεις από τους μαθητές που είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τον Πύρο Δήμα να απαντάει σε όλες με ιδιαίτερη χαρά.
Για τους λόγους που σταμάτησε την άρση βαρών είπε:

«Ήμουν 33 χρονών και είχα πολλούς τραυματισμούς. Στο άθλημα μας ελάχιστοι αθλητές μετά τα 30 τους χρόνια μπορούν να έχουν υψηλή απόδοση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις 3-4 σε τέτοια ηλικία έχουν κατακτήσει ολυμπιακό μετάλλιο και ένας από αυτός ήμουν και εγώ στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας»
Για τον τρόπο που βίωσε το πρώτο του μετάλλιο σε ολυμπιακούς αγώνες είπε:

«Ένιωθα ότι ήμουν ο βασιλιάς του κόσμου. Μετά την απονομή πήγα στην παραλία και βρέθηκα σε ένα ψυγείο με παγωτά. Δεν θυμάμαι πόσα έφαγα , αλλά θυμάμαι πόσο πολύ είχα χαρεί βλέποντας το μετάλλιο στο στήθος μου»
Για τους λόγους που ακολούθησε την άρση βαρών τόνισε:

«Έβλεπα στο γυμναστήριο της περιοχής μου κάποιους να κάνουν άρση βαρών. Κάποια στιγμή πήγα και εγώ και θέλησα να ασχοληθώ. Μου άρεσε και προσπάθησα σκληρά να πετύχω το καλύτερο δυνατό».
Για το ντόπινγκ ο πρόεδρος της ΕΟΑΒ διευκρίνισε:

«Ως ομοσπονδία διεξάγουμε τους περισσότερους ελέγχους από κάθε άλλη ομοσπονδία στην Ελλάδα. Το ντόπινγκ είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε. Θα πρέπει να καταλάβετε όλοι ότι ο αθλητισμός και το ντόπινγκ δεν συμβαδίζουν».
Η αποθέωση του Πύρρου Δήμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: