Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Πορεία με επεισόδια από οπαδούς του Ηρακλή!

Μεγάλη πορεία προς το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν περισσότεροι από 10,000 οπαδοί του Ηρακλή, διαμαρτυρόμενοι για τον υποβιβασμό του «Γηραιού» στη δεύτερη κατηγορία. Οργή, αγανάκτηση, ένταση, συνθήματα κατά πάντων, σημαίες των… Σκοπίων, σύγκρουση με δυνάμεις της Αστυνομίας, με επεισόδια τόσο στην συμπρωτεύουσα, όσο και στην Αθήνα. Επίθεση με γιαούρτια στα γραφεία της ΕΠΟ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές προχώρησαν σε οκτώ συλλήψεις.

Έντονη, όπως λίγο έως πολύ αναμενόταν, ήταν η αντίδραση των οπαδών του Ηρακλή στο άκουσμα της είδησης ότι η ομάδας τους την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην Football League. Στο στόχαστρό τους βρέθηκαν από πολιτικά πρόσωπα (Παπανδρέου, Μπουτάρης) μέχρι και ο πρόεδρος του Ηρακλή, Γιάννης Τάκης!

Στα κάγκελα του Κατσάνειου κρεμάστηκε σημαία των Σκοπίων (!) με πολλούς να λένε μεταξύ σοβαρού κι αστείου «καλύτερα να πάμε να παίξουμε στο πρωτάθλημά τους! Τουλάχιστον εκεί θα μας σέβονται»! Στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 10, 000 άτομα (νούμερο το οποίο από κάποιους εκτιμάται στα 15,000) όπως και ποδοσφαιριστές της ομάδας (Ηλιάδης, Παπαστεριανός, Κανακούδης). Επιτηρούμενοι από δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν μέχρι το Δημαρχιακό Μέγαρο, αλλά εκεί δεν βρήκαν τον… Δήμαρχο κ. Μπουτάρη.

Προηγουμένως, δε, δεν δίστασαν να τα βάλουν και με τον πρόεδρο του Ηρακλή, Γιάννη Τάκη, ο οποίος τα άκουσε για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της αδειοδότησης. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και μεταξύ των οπαδών της Αστυνομίας, η οποία για να διασπάσει το πλήθος έκανε χρήση χημικών. Ένταση προκλήθηκε και στην Αθήνα, καθώς τα γραφεία της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας δέχθηκαν επίθεση με γιαούρτια από οκτώ οπαδούς του Ηρακλή, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: