Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Πέντε εκατομμύρια στον… αέρα!!

Πηγή: theplayer.gr

Η επίσημη αναγγελία της παραίτησης του Πέτρου Παππά από τον θέση του μεγαλομέτοχου, ήταν απλώς η τελευταία πράξη του χρονικού μιας προαναγγελθείσας αποχώρησης. Επομένως δεν αιφνιδίασε κανέναν. Πολύ περισσότερο τον Σταύρο Αδαμίδη που γνώριζε για τις προθέσεις του Παππά εδώ και καιρό και γι αυτό και άρχισε να προχωρά το πλάνο ενός μοντέλου «λαϊκής βάσης». Ένα πλάνο το οποίο σίγουρα είναι μεγαλόπνοο, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν είναι άμεσα εφαρμόσιμο. Ή τουλάχιστον τόσο άμεσα, ώστε να καλυφθούν οι τρέχουσες οικονομικές ανάγκες της ΠΑΕ.  

Η ΑΕΚ καλείται μέχρι και τις 30 Ιουνίου να καλύψει συγκεκριμένες εκκρεμότητες. Με βάση τους υπολογισμούς που κάνουν στην ΠΑΕ, το ποσό που απαιτείται δεν ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια Ευρώ. Κατά άλλους είναι πολύ μεγαλύτερο. Αλλά ακόμα και με βάση τους επίσημους υπολογισμούς, το ποσό είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλο και κυρίως είναι αδιευκρίνιστο ποιος θα το καλύψει. Ήταν ξεκάθαρο από την χθεσινή του επιστολή, πως ο Πέτρος Παππάς σκοπεύει άμεσα να παραχωρήσει τις μετοχές του στον φορέα της λαϊκής βάσης που θα δημιουργηθεί από τους Supporters. 


Και η παραίτηση του από την θέση του μεγαλομέτοχου, μπορεί αυτομάτως να σημαίνει και την παραίτηση του από τις υποχρεώσεις του μεγαλομετόχου. Άλλωστε και τις υποχρεώσεις μέχρι και τις 31 Μαρτίου, τις κάλυψε με μετά πόνου ψυχής. Το ίδιο ισχύει και για τον Νίκο Νοτιά, που μπορεί ακόμα να μην έχει ανοίξει τα χαρτιά του όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις του μετά την παραίτηση Παππά, όμως είναι αδύνατον να δεχθεί να σηκώσει μόνος του όλο το οικονομικό βάρος. Και προς το παρών είναι σχεδόν αδύνατον ο φορέας της λαϊκής βάσης να λογιστεί ως «συμπαίκτης» στον οικονομικό τομέα. Με λίγα λόγια, υπάρχουν πέντε εκατομμύρια που η ΑΕΚ πρέπει να βρει μέχρι και τις 30 Ιουνίου, τα οποία είναι στον… αέρα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: