Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Στηρίζει Στέφενς, θέλει βελτίωση!

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Χουμπ Στέφενς είχε ο Ιβάν Σαββίδης και -όπως διαρρέεται- ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε πως στηρίζει τον προπονητή, αλλά θέλει να δει άμεσα βελτίωση της ομάδας.

Στηρίζει Στέφενς, θέλει βελτίωση
Τη στήριξη του Ιβάν Σαββίδη συνεχίζει να απολαμβάνει ο Χουμπ Στέφενς, γεγονός που προκύπτει από τη δημοσιοποίηση από την ΠΑΕ της συνομιλίας που είχαν το απόγευμα της Τρίτης οι δύο άνδρες.

Το αφεντικό του «δικεφάλου του Βορρά» επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον προπονητή της ομάδας με αφορμή τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα και τη μέτρια αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΑΕ, «επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η απόλυτη εμπιστοσύνη του Ιβάν Σαββίδη στον κ. Στέφενς και το πλάνο του», αλλά –όπως είναι λογικό- ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ζήτησε και άμεσα βελτίωση.

Οι άνθρωποι της διοίκησης τόνισαν χαρακτηριστικά: «Ο κ. Σαββίδης σημείωσε επίσης ότι τώρα είναι η στιγμή για τον προπονητή να παρουσιάσει την ομάδα στο καλύτερό της επίπεδο, με δεδομένο ότι ακολουθούν τα πιο κρίσιμα ματς. Οι δυο άνδρες συμφώνησαν ότι, παρά τις πρόσφατες κακές εμφανίσεις, απομένουν πολλά πράγματα που μπορεί να κερδίσει η ομάδα μέσα στη σεζόν, όπως επίσης ότι υπάρχουν το ταλέντο και ο χαρακτήρας για να πετύχει, αρκεί να μη χαθεί άλλος χρόνος».

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, πλέον είναι στο χέρι του Στέφενς να δείξει τα αποτελέσματα της δουλειάς του και να υπάρξει η αγωνιστική βελτίωση που επιθυμούν όλοι οι άνθρωποι του «δικεφάλου του Βορρά». Πηγή: sport-fm.gr

«Ο λαός του, σώζει τον Άρη»

foiros
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο τεχνικός διευθυντής του Άρη, Γιώργος Φοιρός.
Μίλησε για το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει ο Σούλης Παπαδόπουλος  να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία και σχολίασε πως η ομάδα με σκυμμένο κεφάλι και βήμα -βήμα θα τα καταφέρει.
Παράλληλα, επεσήμανε πως η νίκη επί του Πανιωνίου ήταν πολύ σημαντική αφενός βαθμολογικά και αφετέρου επειδή ανέβασε την ψυχολογία στην ομάδα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Φοιρός:
Για τις δυσκολίες που υπάρχουν στον Άρη:
“Όλοι πρέπει να είμαστε στρατιώτες του Άρη και να βοηθάμε σε μια από τις δυσκολότερες αν όχι την δυσκολότερη κατάσταση της εκατονταετής ιστορίας της ομάδας. Με τα χιλιάδες οικονομικά προβλήματα και την απαγόρευση των μεταγραφών πρέπει να ψάξεις παρά πολύ για να βρει παίκτες στην κατάλληλη ηλικία, που μπορούν να βοηθήσουν. Όταν πήγα εγώ ο σχεδιασμός είχε γίνει και οι παίκτες είχαν σχεδόν αποκτηθεί. Βέβαια, ο ΠΑΟΚ, μια καλή ομάδα αξίας εκατομμυρίων,  πήρε πολλούς παίκτες μεγάλης αξίας και παρόλα αυτά έχει προβλήματα. Από τον Άρη έφυγαν οι καλύτεροι παίκτες του όπως ο Ουντόντζι  και ο Έλσνερ και πρέπει τα καινούρια παιδιά να προσαρμοστούν αμέσως. Καταλαβαίνουν όλοι πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Αν δεν υπήρχε η κακή στιγμή και το καταστροφικό δεκάλεπτο στην Λιβαδειά όλα θα ήταν καλύτερα. Πραγματικά δεν ξέρω εκεί αν είχε κουραστεί η ομάδα η αν είχε υπνωτιστεί. Τώρα με τον Πανιώνιο τα παιδιά έπαιξαν με ψυχή όπως και με την Ξάνθη”.
Για την απόδοση του Νταβίντ Αγκάνθο:
“Τα παιδιά παλεύουν και δίνουν τα πάντα. Από την μέρα που ήρθε ο Σούλης Παπαδόπουλος χρησιμοποιεί τον Αγκάνθο σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Απλά επειδή δεν έπαιζε πριν έρθει ο Παπαδόπουλος ίσως να μην γυμναζόταν όσο θα έπρεπε. Από την ώρα που ήρθε ο νέος προπονητής τον χρησιμοποιεί και τον πλησίασε με άλλο τρόπο. Όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι στην διάθεση του προπονητή και να βοηθάνε με κάθε τρόπο”.
Για τις καταγγελίες του Πανιωνίου με για το παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης:
“Μόλις τελείωσε το παιχνίδι πήγα αμέσως στα αποδυτήρια. Δεν ξέρω ακριβώς τι έγινε. Βλέπουμε στα γήπεδα της Ελλάδας να γίνονται πολλά όταν υπάρχει πίεση. Στο Χαριλάου γίνονται τα λιγότερα”.
Για την νίκη του Άρη επί του Πανιωνίου:
“Ο Άρης κέρδισε δίκαια. Ο Πανιώνιος δεν έκανε πολλές ευκαιρίες. Έχει κάποιους καλούς παίκτες όμως ο Άρης το ήθελε παραπάνω. Βέβαια βοήθησε απίστευτα και ο κόσμος. Από την μέρα που πήγα βοηθάει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.  Θα έχει τεράστια συμμετοχή αν καταφέρει να σωθεί ο Άρης”.
Για την συνέχεια του Άρη:
“Έγινε ένα βήμα για την σωτηρία όμως υπάρχουν ακόμα πολλά. Υπάρχουν πολλά βήματα ακόμα και δεν πρέπει να μας πιάσει υπεραισιοδοξία. Πρέπει να κάνουμε ακόμα ένα βήμα με την Βέροια. Πρέπει να κοιτάμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Γίνεται μια πάρα πολύ δύσκολη προσπάθεια”.
Για τον αν ο Άρης μπορεί να προσπεράσει τρεις ομάδες και να αποφύγει τον υποβιβασμό αλλά και τα μπαράζ:
“Πιστεύω ότι ο Άρης μπορεί να βάλει τρεις ομάδες κάτω. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια και η ομάδα πήρε την νίκη ψυχολογίας που ήθελε. Αν είχε γίνει αυτό νωρίτερα θα τα είχαμε πάει ακόμα καλύτερα, θα παίρναμε περισσότερους βαθμούς και το παιχνίδι στην Λειβαδιά θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά. Πήραμε τώρα την νίκη και θέλει χαμηλά τα κεφάλια κάτω τη μπάλα και να πάμε βήμα – βήμα για την σωτηρία”.
Για τις σχέσεις του με τον Σούλη Παπαδόπουλο:
“Με τον Σούλη υπάρχει αλληλοσεβασμός και συζητάμε συχνά για τα θέματα της ομάδας”.
Πηγή: arenafm.gr

Ο ΛεΜπρόν… καρφώνει!! (vid)

gordon
Ένα απίθανο καλάθι του Μπεν Γκόρντον των Νιου Όρλεανς Πέλικανς βρίσκεται στην κορυφή των 10 καλύτερων φάσεων της χθεσινής (10/02) βραδιάς στο ΝΒΑ.












Πηγή: arenafm.gr

Εγκρίθηκε η προκήρυξη των πλέι οφ!!

Εγκρίθηκε η προκήρυξη των πλέι οφ ομόφωνα από τα μέλη της Σούπερ Λίγκας κατά την συνεδρίαση της Τρίτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση η Γ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Εγκρίθηκε ομόφωνα η προκήρυξη Αγώνων Κατάταξης Πρωταθλήματος Ανδρών SUPER LEAGUE ΟΠΑΠ, αγωνιστικής περιόδου 2013 – 14. (Play Off).

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Συζητήθηκαν θέματα διεξαγωγής αγώνα Κατάταξης Μπαράζ (Τηλεοπτική κάλυψη, εκτύπωση – διανομή εισιτηρίων, εμπορικά έσοδα κ.α.)

2/ Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με τη διεξαγωγή έρευνας Ανταγωνιστικότητας του Πρωταθλήματος και η συσταθείσα επιτροπή θα αξιολογήσει τις παραμέτρους της.

3/ Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τη διεξαγωγή του 2ου Συνεδρίου Διοίκησης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου “FootbAllabout”, Γενικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Λιγκών Ποδοσφαίρου (EPFL) και της 1ης Εμπορικής Έκθεσης Ποδοσφαίρου "FootbAllAbout Sports Expo" (20-22 Μαρτίου 2014).

4/ Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση επί των συμπερασμάτων της Έρευνας του Ι.Ο.Β.Ε».

Δομάζος στο Metropolis: «Κάποιοι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους, κοροϊδεύουν τον Σαββίδη»

Ο «στρατηγός» του Ελληνικού ποδοσφαίρου Μίμης Δομάζος φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», σχολιάζοντας την κακή παρουσία του ΠΑΟΚ στην Αθήνα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας παράλληλα πως κάποιοι στον «Δικέφαλο» δεν κάνουν καλά την δουλειά τους.

Αναλυτικά:

Αρχικά είπε: «Πλέον οι ώρες μου είναι περιορισμένες και ασχολούμαι με τις ακαδημίες και τα μικρά παιδιά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε το κάνουμε».

Για τον ΠΑΟΚ: «Από πλευράς ΠΑΟΚ ήταν το χειρότερο ντέρμπι στην έδρα του Παναθηναϊκού, δεδομένων των χρημάτων που έχουν πέσει στα ταμεία. Ο ΠΑΟΚ κάποτε κατέβαινε κάτω και έπαιζε στα ίσα τις ομάδες. Τα ίδια έγιναν και με τον Ολυμπιακό. Προχθές στην Λεωφόρο θα μπορούσε να φάει και περισσότερα».

Για τον Στέφενς και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:«Νομίζω πως ο Στέφενς έστησε λάθος την ομάδα. Δεν μπορείς να παίζεις τόσο αμυντικά και με μόνο ένα επιθετικό. Σε όλο το παιχνίδι μια μόνο ευκαιρία ο ΠΑΟΚ, είναι το λιγότερο ντροπή. Έχει ένα πρόεδρο που πετάει τόσα λεφτά αλλά το θέμα είναι αυτοί που τα διαχειρίζονται τι τα κάνουν. Μάλλον οι διαχειριστές στην διοίκηση δεν κάνουν καλά την δουλειά τους. Ο ΠΑΟΚ γενικώς με απογοήτευσε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπως πιστεύω πως και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ απογοητεύτηκαν»,

Για την απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ:«Είδαν τους ποδοσφαιριστές να παίζουν φοβισμένα, όλες οι ομάδες που πέρασαν από την Λεωφόρο έκαναν φάσεις, ο ΠΑΟΚ δεν έκανε καν ευκαιρία. Περίμενα περισσότερα από τον Σαλπιγγίδη, από τον Νίνη, αλλά δεν είδα και πολλά πράματα. Παραξενεύτηκα πολύ όταν είδα τον Νίνη να κάθεται στην γωνία και να μην κάνει τίποτα. Το ίδιο και με τον Σαλπιγγίδη, παίζει θαυμάσια με την Εθνική Ομάδα και στην Αθήνα δεν κάνει τίποτα. Δεν ξέρω τι τους είπε και ο προπονητής, έχει μεγάλο όνομα, αλλά τα ντέρμπι τα σκέφτεται προφανώς λάθος. Η ομάδα του ΠΑΟΚ δεν είχε πρόγραμμα μέσα στο γήπεδο ο καθένας έκανε ότι ήθελε. Παλιά όταν ο ΠΑΟΚ είχε Κούδα και Σαράφη, την μεγάλη εκείνη ομάδα, για να τον κερδίσουμε φτύναμε αίμα».

Για την μάχη του πρωταθλήματος: «Σε καμία περίπτωση ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί χτυπήσει τον Ολυμπιακό. Το είδαμε και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αν ο Παναθηναϊκός ήταν πιο εύστοχος θα μπορούσε να βάλει πέντε γκολ. Το σκορ ήταν τελείως πλασματικό»

Για τον Κατσουράνη όπως και την διοίκηση του ΠΑΟΚ: «Το είπα και για τους άλλους που ήταν στον Παναθηναικό και ο Κατσουράνης ένα τίποτα. Αργός και με πολλά λάθη, όπως και ο Σαλπιγγίδης και ο Νίνης. Για τα λεφτά που έχουν πέσει θα μπορούσαν να έρθουν καλύτεροι παίκτες. Τζάμπα πάνε τα λεφτά έτσι και είναι κρίμα για τον Σαββίδη, μου φαίνεται ένας αξιοπρεπείς κύριος και σοβαρός. Θέλει άλλες προσθήκες ο ΠΑΟΚ, θέλει δύο σέντερ μπακ, θέλει επιθετικούς, γενικώς θέλει άλλη ομάδα. Κάποιοι θα πρέπει να κάνουν σωστά την δουλεία τους και να μην κοροϊδεύουν τον Σαββίδη» Πηγή: metrosport.gr

Η επένδυση Σαββίδη θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο Θέρμης!!

Εξελίξεις πάνω στο ζήτημα της κατασκευής του προπονητικού κέντρου του ΠΑΟΚ στην Θέρμη αναμένεται να δρομολογηθούν κατά την διάρκεια της εβδομάδας, αφού το θέμα αναμένεται να είναι ένα από αυτά που θα συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο της Θέρμης την Πέμπτη (13/02).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου, ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι και το εξής: «Έγκριση εκμίσθωσης τμημάτων του αριθμ. 1847 αγροτεμαχίου Θέρμης και τμήματος του αριθμ. 2 αγροτεμαχίου Ταγαράδων και καθορισμός όρων διακήρυξης της δημοπρασίας σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 72 και Ν.3852/2010». Στο δημοτικό συμβούλιο θα καθοριστούν οι αλλαγές στους όρους που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε αυτήν την φορά ο φάκελος που θα αποσταλεί στην Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης να γίνει αποδεκτός προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες της επένδυσης. Πηγή: metrosport.gr

Σταμάτη στο Metropolis: «Έχει γίνει καταγγελία της σύμβασης»

Στο Αθλητικό Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε η δικηγόρος της διοίκησης του Καυτανζογλείου Ξένια Σταμάτη και δήλωσε ότι για να μην «ξεσπιτωθεί» ο Ηρακλής, πρέπει να καταβάλει άμεσα το ποσό των 41.000 ευρώ, το οποίο το χρωστάει η «κυανόλευκη» ΠΑΕ από την περσινή χρονιά

Για τον κίνδυνο έξωσης του Ηρακλή από το Καυτανζόγλειο:

«Δυστυχώς υπάρχει μια οικονομική δυσχέρεια από την πλευρά του Ηρακλή. Υπάρχουν οφειλόμενα από πέρυσι. Δεν πληρώνονται ούτε τα περσινά παρά τον διακανονισμό, αλλά ούτε και τα φετινά. Έχουν γίνει επανειλημμένες συζητήσεις με τη διοίκηση του Ηρακλή, αλλά δεν υπάρχει καμία εξέλιξη».

Για το αν έχει γίνει καταγγελία της σύμβασης του «Γηραιού» με το στάδιο:

«Έχει γίνει η καταγγελία της σύμβασης και θα γίνει ενεργή σε 30 μέρες από μεθαύριο (σ.σ. Παρασκευή). Η καταγγελία θα αρθεί μόνο αν πληρωθεί όλο το οφειλόμενο περσινό ποσό που χρωστάει ο Ηρακλής για τη χρήση του γηπέδου, το οποίο είναι 41.000 ευρώ. Μαζί με τα φετινά χρέη το απλήρωτο ποσό φτάνει τις 89.000 ευρώ».

Γιατί ανανεώθηκε η σύμβαση αφού η διοίκηση του Ηρακλής παρουσιάστηκε πέρυσι αφερέγγυα:

«Από την πλευρά της διοίκησης του Ηρακλή μας υποσχέθηκαν ότι θα πληρωθούν τα περσινά οφειλόμενα, γι αυτό ανανεώσαμε και φέτος τη σύμβαση, αλλιώς δεν θα το κάναμε. Αν υπήρχε η παραμικρή καλή θέληση από πλευράς του Ηρακλή εμείς θα είχε όλη την καλή διάθεση. Αυτή είναι η έσχατη λύση για να μην αυξάνονται τα χρέη». Πηγή: metrosport.gr

Κουίζ για γερούς λύτες!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιος είναι ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία της Α΄ Εθνικής που σκόραρε (το 2001) με το κεφάλι; Αν δεν το θυμάστε, η απάντηση, με βίντεο, στη "Σκυλίσια Μέρα"! Ήταν 11 Φεβρουαρίου 2001 όταν έμπαινε το πρώτο γκολ με κεφαλιά από τερματοφύλακα στην ιστορία της Α΄ Εθνικής.
Συγκεκριμένα, στο παιχνίδι ΟΦΗ – Πανηλειακός, που έληξε με 2-2.
Ο Πανηλειακός προηγήθηκε με 0-2, όμως οι Κρητικοί πίεσαν για να ισοφαρίσουν. Αρχικά μείωσαν με πέναλτι. Και στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, έγινε το 2-2.
Ο Διγκόζης εκτέλεσε το φάουλ στο 95΄ και ο Άριαν Μπεκιάι που είχε προωθηθεί έκανε την εξαιρετική κεφαλιά και σκόραρε!
Φυσικά πανηγύρισε έξαλλα αυτό το γκολ, ενώ στο τέλος του αγώνα έκανε και δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου.
Απλά να υπενθυμίσουμε ότι ο Μπεκιάι αγωνίστηκε στην εν Ελλάδι καριέρα του στον ΟΦΗ και τον Ιωνικό από το 1997-2006. Με την εθνική Αλβανίας είχε 45 συμμετοχές.
Το γκολ, τα στιγμιότυπα, αλλά και τι είπε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης υπάρχουν στο βίντεο που ακολουθεί...



Πηγή: sportdog.gr

Ο Κόρφας (και) για το «Jump ball» του αιώνα…!! (video)

Έχουν περάσει 21 χρόνια από τότε, αλλά θυμάται με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς είχε συμβεί. Ήταν Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου του 1993 και ο Τζον Κόρφας, ο αγαπημένος «Τεν Τεν» των φιλάθλων του ΠΑΟΚ πρωταγωνίστησε στο «Jump ball» του αιώνα. Βγήκε νικητής σε μία φάση που έμοιαζε με τη μάχη του Δαυίδ με τον Γολιάθ και έδωσε ουσιαστικά στον ΠΑΟΚ τη νίκη επί της πανίσχυρης Knorr Bologna, κερδίζοντας το «Jump ball» από έναν παίκτη 22 πόντους ψηλότερό του.

«Θυμάμαι πολύ καλά τι είχε συμβεί. Τα θυμάμαι όλα», είπε στο www.paokbc.gr ο Τζον Κόρφας, από την Καλιφόρνια όπου βρίσκεται αυτή την εποχή. Τι είχε συμβεί; Με το σκορ να είναι 64-62 για τον ΠΑΟΚ, και μετά από βολές του Ιταλού σέντερ Augusto Binelli, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχασαν την μπάλα και ο Κόρφας με τον Paolo Moretti έπιασαν μαζί την μπάλα. «Jump ball» από τους δύο διαιτητές (τον Πολωνό Krzysztof Koralewski και τον Φιλανδό Carl Jungebrand), με τον ΠΑΟΚ να είναι μπροστά στο σκορ με 64-62, με κάτι λιγότερο από 9 δευτερόλεπτα για την λήξη του αγώνα και με προφανή πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ το γεγονός ότι θα διεκδικούσαν την μπάλα ο Τζον Κόρφας των 178 εκατοστών με τον Moretti των 200 εκατοστών.

«Πιστεύω ότι ο αντίπαλός μου θεωρούσε ότι θα κερδίσει το ριμπάουντ και ήταν χαλαρός. Ήταν σίγουρος και είχε το μυαλό του όχι στο πως θα πηδήξει και πως θα πάρει την μπάλα, αλλά προς τα πού θα την στείλει», θυμάται ο Τζον Κόρφας και συνεχίζει: «Εγώ από την άλλη σκεφτόμουν ότι ήταν πολύ δύσκολο, αλλά ενήργησα έξυπνα. Με βοήθησε και το γεγονός ότι ο διαιτητής πέταξε την μπάλα σχετικά χαμηλά, έκαναν το άλμα πολύ γρήγορα, αυτό ήταν πολύ σημαντικό, το γεγονός ότι είχα καλά αντανακλαστικά και κατάφερε να κερδίσω το «Jump ball”, το οποίο μας βοήθησε να κερδίσουμε και το παιχνίδι». Πράγματι, από το κερδισμένο “Jump ball” του Κόρφα, η μπάλα πήγε στον Cliff Levingston, που κέρδισε φάουλ από τον Binelli. Το σκορ δεν άλλαξε και μετά τις βολές του Levingston και ο ΠΑΟΚ πήρε μία μεγάλη νίκη και καθοριστική στο δρόμο για το Final Four της Αθήνας.

Αν και βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Θεσσαλονίκη, ο Τζον Κόρφας βρίσκει τον τρόπο να ενημερώνεται για τα της ομάδας. Σε ρόλο «πληροφοριοδότη» είναι ο γιος του Στέφανος, που παρακολουθεί όλα τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ και ενημερώνει μετά από κάθε αγώνα τον πατέρα του, που αναμένεται να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη την Άνοιξη.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την συγκλονιστική φάση με το “Jump ball” που κέρδισε ο Τζον Κόρφας, σε εκείνο το παιχνίδι, που έγινε σαν σήμερα, 11 Φεβρουαρίου του 1993.

Δείτε το βίντεο:



Πηγή: metrosport.gr

Και στο βάθος… κλάσικο!!

Διαδικαστικού χαρακτήρα είναι οι επαναληπτικοί αγώνες για το Κύπελλο Ισπανίας, αφού η Ρεάλ και η Μπάρτσα έχουν το πάνω χέρι απέναντι σε Ατλέτικο και Σοσιεδάδ, αντίστοιχα.

Και στο βάθος… κλάσικο
Το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου Ισπανίας είναι… γνωστό από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα πήραν σημαντικό προβάδισμα έναντι της Ατλέτικο Μαδρίτης και Σοσιεδάδ, αντίστοιχα.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι «σκόρπισε» εκείνη του Ντιέγκο Σιμεόνε με το 3-0 μέσα στο «Μπερναμπέου» και μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να χάσει με το ίδιο σκορ ή και μεγαλύτερο μέσα στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Η «βασίλισσα» θα αγωνιστεί χωρίς τον Κεντίρα, ενώ παραμένει αμφίβολος ο Μαρσέλο. Κανονικά θα παίξουν Ρονάλντο (η τιμωρία του ισχύει για τις επόμενες δύο αγωνιστικές στο πρωτάθλημα) και ο Μπέιλ.

Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων της Μαδρίτης, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα AS

inner

Με πολλές απουσίες η Σοσιεδάδ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα και το ενδεχόμενο να ανατρέψει το σκορ 2-0 στο Καμπ Νου και να αφήσει εκτός τελικού τους «μπλαουγκράνα» μοιάζει απίθανο.

Συγκεκριμένα, οι Βάσκοι θα παίξουν χωρίς τον τιμωρημένο Ινίγκο Μαρτίνεζ και οι Μίκελ Γκονζάλες, Εστράδα, Ντε Λα Μπέγια, Ιφράν, Γκρανέρο είναι τραυματίες.

Από την πλευρά του, ο Τάτα Μαρτίνο αναμένεται να παρατάξει με αρκετές αλλαγές τους Καταλανούς.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0

Μπαρτσελόνα-Σοσιεδάδ 2-0

Οι επαναληπτικοί

Τρίτης 11 Φεβρουαρίου 2014

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα (23:00) Πηγή: sport-fm.gr

Μουρίνιο: «Ο Μόγες μπορεί να βγάλει τη Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ»

Παρά την κακή εικόνα που έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ζοσέ Μουρίνιο πιστεύει ότι θα καταφέρει να βγει στην πρώτη τετράδα ώστε να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μουρίνιο: «Ο Μόγες μπορεί να βγάλει τη Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ»
Στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας θα είναι στο τέλος της σεζόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως δήλωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο. Όπως ανέφερε, μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο.

«Μπορούν να τερματίσουν στις πρώτες τέσσερις θέσεις της Premier League, αλλά δεν είναι εύκολο και το ξέρουν αυτό. Ξέρουν ότι είναι στο όριο για την πρώτη τετράδα», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός και πρόσθεσε:

«Επίσης ξέρουν ότι ομάδες σαν και την δική μας, την Λίβερπουλ και την Άρσεναλ τα πάνε καλά και δεν θα είναι εύκολο για αυτούς να κλείσουν ένα τόσο μεγάλο κενό, αλλά είναι δυνατόν».

Ο προπονητής της Τσέλσι κατέληξε: «Λυπάμαι για αυτούς, ποτέ δεν χαίρομαι για κάποιον που έχει προβλήματα όπως αυτοί, αλλά η Γιουνάιτεντ είναι Γιουνάιτεντ και ο Ντέιβιντ είναι αρκετά έμπειρος ώστε να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Το μέλλον θα είναι καλύτερο». Πηγή: sport-fm.gr

Άρσεναλ, μπορείς;

Το ντέρμπι Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γ. ξεχωρίζει στην 26η αγωνιστική της Premier League, λίγες ημέρες μετά τη συντριβή των «κανονιέρηδων» από τη Λίβερπουλ, που θέλουν να παραμείνουν σε τροχιά τίτλου.

Άρσεναλ, μπορείς;
«Βαρύ» είναι το πρόγραμμα της Άρσεναλ το επόμενο επταήμερο. Οι Λονδρέζοι θα παίξουν την Τετάρτη (12/2, 21:45) με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το πρωτάθλημα, την Κυριακή (16/2) με τη Λίβερπουλ για το Κύπελλο και την επόμενη Τετάρτη (19/2) με την Μπάγερν για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Επιπλέον, τον Μάρτιο υπάρχουν καθοριστικές αναμετρήσεις με Τότεναμ, Τσέλσι εκτός έδρας.

Όλα αυτά, ενώ έπεσαν από την πρώτη θέση της Premier League, ύστερα από τα «πεντάρα» στο «Άνφιλντ» και θα ήταν τρίτοι αν δεν «στραβοπατούσε» η Μάντσεστερ Σίτι στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νόργουιτς.

Οπότε αναμένεται η αντίδραση της ομάδας του Βενγκέρ, καθώς τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δείξει αν είναι για… μεγάλα πράγματα φέτος. Γουόλκοτ, Φλαμινί και Ράμσεϊ θα είναι και πάλι απόντες, ενώ ο Αλσατός τεχνικός θα αφήσει στον πάγκο κάποιον εκ των Κονσιελνί και Μερτεσάκερ, που ήταν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας κόντρα στη… Λίβερπουλ και βασικός θα αγωνιστεί ο Βερμάελεν.

Από την άλλη η Γιουνάιτεντ, που θέλει να κρατήσει επαφή με τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, μπορεί να κάνει πολύ κακή σεζόν, αλλά στο ματς του πρώτου γύρου είχε νικήσει με 1-0, με σκόρερ τον Φαν Πέρσι. Δεν θα αγωνιστούν για τους «κόκκινους διαβόλους» οι Νάνι, Φελαϊνί και Τζόουνς.

Η πρωτοπόρος Τσέλσι έχει εκτός έδρας αποστολή με τη Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον και θα παίξει ξανά χωρίς τους Τόρες, Τέρι, ενώ είναι αρκετά πιθανό να απουσιάσει και ο Ιβάνοβιτς λόγω τραυματισμού.

Η τρίτη διεκδικήτρια του τίτλου, Μάντσεστερ Σίτιθα υποδεχθεί τη Σάντερλαντ, των Μαυρία και Σκόκο και είναι αμφίβολος ο Νεγρέδο, που έχει ενοχλήσεις.


Αναλυτικά η 26η αγωνιστική

Τρίτη 11/02

Κάρντιφ-Άστον Βίλα (21:45)
Χαλ Σίτι-Σαουθάμπτον (21:45)
Γουέστ Χαμ-Νόριτς (21:45)
Γουέστ Μπρομ-Τσέλσι (22:00)

Τετάρτη 12/02

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουν. (21:45)
Έβερτον-Κρίσταλ Πάλας (21:45)
Μάντσεστερ Σίτι-Σάντερλαντ (21:45)
Νιουκάστλ-Τότεναμ (21:45)
Στόουκ Σίτι-Σουόνσι (21:45)
Φούλαμ-Λίβερπουλ (22:00)

Επόμενη αγωνιστική (27η)

Σάββατο (22/2)

Τσέλσι-Έβερτον (14:45)
Άσρεναλ- Σάντερλαντ (17:00)
Κάρντιφ- Χαλ Σίτι (17:00)
Μάντσεστερ Σίτι- Στόουκ (17:00)
Γουέστ Μπρομ- Φούλαμ (17:00)
Γουέστ Χαμ –Σαουθάμπτον (17:00)
Κρύσταλ Πάλας-Μαν. Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή (23/2)

Λίβερπουλ-Σουόνσι (15:30)
Νιούκαστλ- Άστον Βίλα (15:30)
Νόργουιτς-Τότεναμ (18:00) Πηγή: sport-fm.gr

Βγαίνει τετράδα!!

Σε Αμβούργο και Φρανκφούρτη δοκιμάζονται Μπάγερν και Ντόρτμουντ αντίστοιχα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας.

Βγαίνει τετράδα
Το διήμερο αυτό διεξάγονται οι νοκ άουτ προημιτελικοί του Κυπέλλου Γερμανίας, από τους οποίους θα προκύψουν οι τέσσερις ομάδες που θα επιβιώσουν στο θεσμό.

Η αυλαία ανοίγει απόψε με τη Ντόρτμουντ να αναμετράται στη Φρανκφούρτη με την Άιντραχτ έχοντας πολλές και σημαντικές απουσίες. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν υπολογίζει τους Χούμελς, Σούμποτιτς, Γκουντογκάν, Μπλαστσικόφσκι, ενώ αμφίβολοι είναι Ρόις και Μπέντερ.

Την Τετάρτη η Μπάγερν δοκιμάζεται στο Αμβούργο χωρίς Ριμπερί, Σβαϊνστάιγκερ και Μπαντστούμπερ. Η Λεβερκούζεν έχει θεωρητικά το ευκολότερο έργο, υποδεχόμενη τη μοναδική ομάδα της δεύτερης κατηγορίας που έχει απομείνει στο θεσμό, Καϊζερσλάουτερν, ενώ η Χόφενχαϊμ φιλοξενεί τη Βόλφσμπουργκ.

Τα ημιτελικά, που θα είναι επίσης νοκ άουτ, θα γίνουν 15 και 16 Απριλίου, ενώ ο τελικός θα γίνει στις 17 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 11/2

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ντόρτμουντ 21:45

Τετάρτη 12/2

Χόφενχαϊμ-Βόλφσμπουργκ 20:00
Λεβερκούζεν-Καϊζερσλάουτερν 20:00
Αμβούργο-Μπάγερν Μονάχου 21:30Πηγή: sport-fm.gr

Η... γκολάρα του Χουλκ!! (video)

Όταν είσαι Βραζιλιάνος, δεν έχεις κανένα πρόβλημα να κάνεις το οτιδήποτε μέσα στο γήπεδο. Έτσι, ο Χουλκ σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ στην χθεσινή προπόνηση της Ζενίτ.

Η... γκολάρα του Χουλκ (video)
Με το… στόμα ανοιχτό άφησε τους πάντες στην προπόνηση της Ζενίτ Αγιας Πετρούπολης ο Χουλκ.

Ο 27χρονος Βραζιλιάνος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο Γιούρι Λοντίγκιν ήταν εκτός θέσης και με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παράθυρο» της εστίας του.

Ακολουθεί το σχετικό video:



Πηγή: sport-fm.gr

Στο «δρόμο» ο Ηρακλής!!

Για οφειλή που ξεπερνά τις 60.000 ευρώ ο Ηρακλής κινδυνεύει να βρεθεί στο… δρόμο, καθώς η επιτροπή Καυτανζογλείου προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης με τον «Γηραιό»!

Στο «δρόμο» ο Ηρακλής!
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οφειλές αυτές αφορούν τη χρήση του Καυτανζογλείου από το καλοκαίρι και μετά, με τη διοίκηση του Ηρακλή να μην έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ…

Το ποσό αυτό φτάνει στις 39.445,01 ευρώ, ενώ από την περασμένη σεζόν υπάρχει εκκρεμότητα ύψους 25.670,55 ευρώ κι επομένως μιλάμε για ένα χρέος συνολικού ύψους 65.115 ευρώ.

Πλέον αναμένεται η αντίδραση της διοίκησης του «Γηραιού» και οι ενέργειες που θα κάνει ώστε να λυθεί το θέμα και να συνεχίσει η ομάδα να αγωνίζεται στην ιστορική της έδρα.Πηγή: sport-fm.gr

«Ψάχνεται» για Τζέτερ ο Παναθηναϊκός!!

Για την ενίσχυση της περιφερειακής του γραμμής κινείται ο Παναθηναϊκός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βολιδοσκοπεί τον ηλικίας 31 ετών Τζέτερ, που εντυπωσίασε με την Ουκρανία στο Ευρωμπάσκετ

«Ψάχνεται» για Τζέτερ ο Παναθηναϊκός
Ένα ακόμη «γρανάζι» φαίνεται πως θέλει να προσθέσει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού ο Αργύρης Πεδουλάκης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του ηλικίας 31 ετών Αμερικανού, Που Τζέτερ.

Ο Τζέτερ είναι κάτοχος ουκρανικού διαβατηρίου και το περασμένο καλοκαίρι πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την εθνική ομάδα της χώρας στο Ευρωμπάσκετ, κατακτώντας την 6η θέση και –φυσικά- την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ.

Με ύψος 1.80μ, ο Τζέτερ αγωνίζεται στην Κίνα με τη Σάνγκντονγκ Φλέιμινγκ Μπουλς έχοντας 26.1 πόντους (με 46% στα δίποντα και 42.4% στα τρίποντα), 4.9 ριμπάουντ και 4.4 ασίστ. Η ομάδα προσπαθεί να κερδίσει μια θέση στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και αυτό αποτελεί και το μεγαλύτερο «αγκάθι» για τον Παναθηναϊκό.

Η κινέζικη ομάδα, σε περίπτωση που εξασφαλίσει μια θέση στην 8άδα, δύσκολα θα έχει τη διάθεση να παραχωρήσει το μεγάλο της αστέρι…

Στο παρελθόν πέρασε από την Ισπανία με τα χρώματα των Μενόρκα (2008-09), Ουνικάχα Μάλαγα (2009) και Μπανταλόνα (2011-12), ενώ αγωνίστηκε και στην Ουκρανία (Κίεβ, 2007-08), το Ισραήλ (Χάποελ Ιερουσαλήμ, 2009-10) και το ΝΒΑ (Σακραμέντο Κινγκς, 2010-11).Πηγή: sport-fm.gr

Αισιοδοξία για Γκιστ!!

Σήμερα θα φανεί σε μεγάλοι βαθμό κατά πόσο ο Τζέιμς Γκιστ θα προλάβει το κρίσιμο ματς του Παναθηναϊκού με την Ουνικάχα στη Μάλαγα.

Αισιοδοξία για Γκιστ
Ο Τζέιμς Γκιστ δεν προπονήθηκε ούτε τη Δευτέρα συνεχίζοντας θεραπεία για το τράβηγμα στους προσαγωγούς και στον Παναθηναϊκό αγωνιούν για τη συμμετοχή του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Ουνικάχα στη Μάλαγα την προσεχή Πέμπτη για το Top 16.

Ο Αμερικανός φόργουορντ ταλαιπωρείται από το συγκεκριμένο πρόβλημα από την Παρασκευή και δεν αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου. Πιθανότατα θα συμπεριληφθεί στην αποστολή των «πράσινων», που θα αναχωρήσει τα ξημερώματα της Τετάρτης (6:00) για την Ισπανία και υπάρχει αισιοδοξία πως θα είναι στη δωδεκάδα.

Αν, πάντως, δεν είναι 100% έτοιμος θα μείνει εκτός υπό το φόβο υποτροπής και δεδομένου ότι ακολουθούν πολλά δύσκολα παιχνίδια με κορυφαίο αυτό της επόμενης Πέμπτης απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα. Πηγή: sport-fm.gr

«Νοκ άουτ» ο Χάμιλτον!!

Απώλεια πρόεκυψε στη Λαμποράλ Κούτσα με τον Λαμόντ Χάμιλτον.

«Νοκ άουτ» ο Χάμιλτον
Ο Αμερικανός φόργουορντ της αντιπάλου Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού στους «16» της Ευρωλίγκας θα αναγκαστεί να μείνει εκτός παρκέ για τον επόμενο μήνα, λόγω μερικής ρήξης πελματιαίας περιτονίας στο αριστερό πόδι.

Έτσι, θα χάσει τα ματς με τους «αιώνιους» στον δεύτερο γύρο του Τop 16 της κορυφαίας τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Πηγή: sport-fm.gr

«Δυσφημείται το ποδόσφαιρο»

Πισωγύρισμα για το ποδόσφαιρο χαρακτήρισε με ανακοίνωση του ο ΠΣΑΠ τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση του Άρη με τον Πανιώνιο στη Θεσσαλονίκη. «Δυσφημείται το ίδιο το ποδόσφαιρο» αναφέρει.

«Δυσφημείται το ποδόσφαιρο»
Ανακοίνωση με αφορμή τα συμβάντα στην χθεσινή (10/02) αναμέτρηση Άρης-Πανιώνιος στο «Κλεάνθης Βικελίδης», εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι τέτοιου είδους εικόνες και συμπεριφορές, αποτελούν πισωγύρισμα και επιστροφή σε ένα προβληματικό παρελθόν, ενώ κάνει λόγο για ζημιά και δυσφήμιση του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ αναφέρει:

«Στο επίπεδο όπου βρίσκεται σήμερα το ποδόσφαιρό μας, θεωρούμε ότι αποτελούν πισωγύρισμα, για την ακρίβεια επιστροφή σε ένα προβληματικό παρελθόν, συμπεριφορές κι εικόνες σαν κι αυτές που αντικρίσαμε στον αγώνα Άρη-Πανιωνίου στη Θεσσαλονίκη.

Όταν ποδοσφαιριστές αντιδρούν αντιεπαγγελματικά προς συναδέλφους τους ποδοσφαιριστές, όταν προπονητές παρεκτρέπονται, χειρονομούν και δείχνουν πλήρη έλλειψη σεβασμού σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, όταν παράγοντες συμπεριφέρονται στον αγωνιστικό χώρο απαξιώνοντας το ίδιο το παιχνίδι και προσβάλλοντας τους πρωταγωνιστές του παιχνιδιού, τους ποδοσφαιριστές, όταν η φυσούνα του γηπέδου γίνεται τόπος αντεγκλήσεων και συμπλοκών, όταν άτομα που δεν έχουν ρόλο και θέση στο γήπεδο, βρίσκονται δίπλα σε ποδοσφαιριστές για να τους επιβάλλουν τη δική τους ….άποψη, με όποιο τρόπο, τότε, πολύ απλά, ζημιώνεται και δυσφημείται το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Η αγωνία για το αποτέλεσμα, η πίεση από εξωγενείς παράγοντες, οι δυσκολίες του παιχνιδιού, η αβεβαιότητα, σε συνδυασμό με τον αγώνα επιβίωσης, είναι εύλογο ότι επηρεάζουν. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεφεύγουμε από τα όρια. Και φυσικά δεν είναι δυνατό να παρασυρόμαστε σε πρακτικές και λογικές που είναι απαράδεκτες. Ψυχραιμία απαιτείται, μα πάνω από όλα, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ. Από όλους. Και πρωτίστως από εμάς τους ίδιους».

Στο «σκαμνί» ο Κολτσίδας!

Σε απολογία κλήθηκε ο Γιώργος Κολτσίδας από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ για την συμπεριφορά του στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Επίσης υπόλογες είναι πέντε ΠΑΕ.

Στο «σκαμνί» ο Κολτσίδας
Τις καθιερωμένες κλήσεις σε απολογία ανακοίνωσε την Τρίτη η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ.

Πέρα απ' τις ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Άρης, στο «σκαμνί» θα κάτσει και ο εκπρόσωπος του Άρη, Γιώργος Κολτσίδας για την συμπεριφορά του στον αγώνα με τον Πανιώνιο.

Οι απολογίες θα εξεταστούν την Πέμπτη (13/2) και αφορούν την 23η και 24η αγωνιστική.

H ανακοίνωση:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 13/02/2014 και ώρα 13:00 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 24η Αγωνιστική.

Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Αρης, Γ.Κολτσίδα (εκπρόσωπο): Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του εκπροσώπου κ. Γ.Κολτσίδα στον αγώνα ΠΑΕ Αρης - ΠΑΕ Πανιώνιος.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 11, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Β) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ-ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Γ) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.-ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Δ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Βέροια-ΠΑΕ Ολυμπιακός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Ε) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠαναθηναΪκός-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Η κάτωθι κλήση αφορά την 23η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Παναιτωλικός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναιτωλικός-ΠΑΕ Αρης.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Η κάτωθι κλήση αφορά το πρωτάθλημα υποδομών Κ17, 20η αγωνιστική
Α) Ατρόμητος (Κ17), Λ.Καλλα (προπονητή): Για την συμπεριφορά του προπονητή κ.Λ.Κάλλα στον αγώνα των ομάδων Ολυμπιακός-Ατρόμητος
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 11 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Η κάτωθι κλήση αφορά το πρωτάθλημα υποδομών Κ20, 24η αγωνιστική

Α) ΑΕΛ Καλλονής (Κ20), Β.Ριππη (Γυμναστή): Για τη συμπεριφορά του κ. Β.Ρίππη στον αγώνα των ομάδων ΑΕΛ Καλλονής-Λεβαδειακός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ
».

«Παλέψτε για την ομάδα»

Εξηγήσεις για τις μέτριες εμφανίσεις της ομάδας ζήτησαν οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι παράλληλα τόνισαν πως στηρίζουν παίκτες και προπονητή αλλά θέλουν από αυτούς να παλεύουν για το "δικέφαλο του Βορρά".

«Παλέψτε για την ομάδα»
Δεν είναι οι ήττες, αλλά κυρίως οι αναιμικές εμφανίσεις της ομάδας, που έχουν θορυβήσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Παρά τη μεταγραφική ενίσχυση, το γεμάτο ρόστερ και τις ιδανικές οικονομικές συνθήκες -αντίθετα με ό,τι συμβαίνει με τις περισσότερες ΠΑΕ, η εικόνα του «δικεφάλου του Βορρά» είναι μετριότατη και σε ορισμένες περιπτώσεις –όπως κόντρα στον Παναθηναϊκό- απογοητευτική.

Εκπρόσωποι των οργανωμένων, περίπου τριάντα άτομα, μετέβησαν στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας και εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, αλλά και συζήτησαν σε ήρεμο κλίμα σχετικά με το τι φταίει.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, άνθρωποι της διοίκησης έδωσαν κι εκείνοι το «παρών» ώστε να απαντήσουν στον κόσμο.

Το μήνυμα των 30 -περίπου- οπαδών ήταν: «Αγαπήστε την ομάδα και παλέψτε γι’ αυτή. Δεν μας ενδιαφέρει να κερδίσετε όλα τα ματς, αλλά να τα παλεύετε όλα και να μη φεύγετε με σκυμμένο το κεφάλι. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας. Στηρίζουμε τον προπονητή και όποιον βάζει τον ΠΑΟΚ πάνω απ/ οτιδήποτε, όπως κάνουμε κι εμείς. Αν έχετε προβλήματα μεταξύ σας οφείλετε να τα λύσετε. Και πάντα μετά τα ματς ελάτε στην εξέδρα μας».

Τέλος ο Καραγεωργίου!

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Λεβαδειακού αποτελεί ο Νίκος Καραγεωργίου μετά την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του με την ΠΑΕ.

Τέλος ο Καραγεωργίου
Στην αναζήτηση προπονητή βρίσκεται ο Λεβαδειακός μετά την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του με τον Νίκο Καραγεωργίου.

Τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας της Βοιωτίας, η οποία βρίσκεται στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα, είχαν φέρει σε δύσκολη θέση τον Καβαλιώτη τεχνικό, ο οποίος είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας τον Οκτώβριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λεβαδειακού:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας, κοινή συναινέσει, με τον προπονητή της ομάδος κ. Νίκο Καραγεωργίου καθώς και τον συνεργάτη του κ. Μανώλη Παπαματθαιάκη. Τους ευχαριστεί για την μέχρι σήμερα συνεργασία και τους εύχεται καλή συνέχεια».

Αρέσει ο Σπυρόπουλος!!

Τον Νίκο Σπυρόπουλο «γλυκοκοιτάζει» η ΑΕΚ, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Αρέσει ο Σπυρόπουλος
Στο μεταγραφικό στόχαστρο της ΑΕΚ είναι ο Νίκος Σπυρόπουλος, όπως αναφέρει η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Συγκεκριμένα, η «Ένωση» φέρεται να θέλει να ενισχύσει το αριστερό της άκρο με τον διεθνή μπακ, ο οποίος τη φετινή σεζόν έχει παίξει μόλις σε 8 αγώνες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ παραμένει άγνωστο αν ο 30χρονος παίκτης θέλει να παίξει στη Β’ Εθνική.

Παρόλα αυτά, στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο σκέφτονται σοβαρά να κινηθούν για την απόκτησή του, ειδικά αν λυθεί το εμπόδιο που υπάρχει με το συμβόλαιό του (λήγει το 2015). Πηγή: sport-fm.gr

Πρώτος στη λίστα ο Παπαδόπουλος!

Στην κορυφή των επιθετικών που εξετάζει η ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν είναι το όνομα του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Εναλλακτική λύση για την «Ένωση» ο Πετρόπουλος. Τι γίνεται με τον Κενάν Μπαργκάν.

Πρώτος στη λίστα ο Παπαδόπουλος
Επιθετικό που θα κάνει τη διαφορά την επόμενη αγωνιστική περίοδο στη Football League ψάχνουν στην ΑΕΚ.

Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «εκλεκτός» να έρθει από το εξωτερικό, αν και όπως γράφει σήμερα η SportDay ο πρώτος στόχος της «Ένωσης» είναι από την ελληνική αγορά.

Ψηλά στη σχετική λίστα του Δέλλα και του Λυμπερόπουλου βρίσκεται το όνομα του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Τη φετινή σεζόν ο 32χρονος φορ έχει πετύχει 11 γκολ (έχει μοιράσει και 4 ασίστ) σε 24 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2015.

Αυτό, μάλιστα, είναι και το μεγαλύτερο «εμπόδιο» για την απόκτηση του διεθνούς άσου. Τι θα αποφασίσει να κάνει μετά το τέλος της φετινής σεζόν. Στην ΑΕΚ φέρονται αποφασισμένοι να κρατήσουν ανοιχτή την πόρτα, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ως εναλλακτική λύση, εφόσον δεν μείνει στην ομάδα ο Ντακόλ, εξετάζεται ο Αντώνης Πετρόπουλος.

Ο 28χρονος επιθετικός έχει σημειώσει 7 τέρματα σε 17 αγώνες ως παίκτης του Απόλλωνα Σμύρνης και παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να φορέσει (ξανά) τη κιτρινόμαυρη φανέλα, ακόμα και στη Β’ Εθνική.

Ο Έλληνας άσος δεσμεύεται (και εκείνος) με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2015.

Την ίδια ώρα, στην ΑΕΚ εξετάζουν «ζεστά» την περίπτωση του Κενάν Μπαργκάν για να καλύψουν τη θέση στα άκρα της μεσαίας γραμμής.

Όπως γράφει η SportDay, έχει ήδη υπάρξει επαφή με άνθρωπο που κινείται για λογαριασμό της «Ένωσης» αλλά σε καμία περίπτωση επίσημη κρούση. Πηγή: sport-fm.gr

Μπεκιάι, ο πρώτος! (video)

Πριν από 13χρόνια ο Αριάν Μπεκιάι έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που καταφέρνει να σκοράρει (με κεφάλια), στο 95ο λεπτό του αγώνα ΟΦΗ-Πανηλειακός (2-2).

Μπεκιάι, ο πρώτος (video)
Το ρολόι στο γήπεδο του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» έδειχνε το 95ο λεπτό, όταν ο Αριάν Μπεκιάι έστειλε (με κεφαλιά) την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Πανηλειακού και ισοφάρισε σε 2-2για λογαριασμό του ΟΦΗ.

Έτσι ο τότε 25χρονος Αλβανός έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που σημειώνει γκολ κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Η ποδοσφαιρική καριέρα του Αριάν Μπεκιάι ξεκίνησε από την Παρτιζάνι Τιράνων, ενώ το 1997 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΟΦΗ. Από το 2003 ως το 2006 φόρεσε την φανέλα του Ιωνικού και αγωνίστηκε σε 83 παιχνίδια στην Α’ Εθνική.

Στην συνέχεια, μετακόμισε στην Κύπρο και έπαιξε για την Ανόρθωση, τον Ολυμπιακό Λευκωσίας και τον Ερμή, όπου και πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα… γάντια του.

Μάλιστα, ο παλαίμαχος γκολκίπερ φόρεσε 45 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο της Αλβανίας, ενώ πλέον εργάζεται στην Ανόρθωση ως προπονητής τερματοφυλάκων.

Δείτε το σχετικό βίντεο


Πηγή: sport-fm.gr

Μπακασέτας: «Το κλίμα στον Άρη έχει αλλάξει»

Την άποψη ότι ο Άρης έχει μπροστά του δύο πολύ σημαντικές αναμετρήσεις κόντρα σε Βέροια και Πλατανιά εξέφρασε ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος επισήμανε πως οι «κίτρινοι» έχουν περιθώρια βελτίωσης.

Μπακασέτας: «Το κλίμα στον Άρη έχει αλλάξει»
Ως νίκη ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης χαρακτήρισε ο Τάσος Μπακασέτας την επικράτηση του Άρη κόντρα στον Πανιώνιο στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο επιθετικός των «κίτρινων» τόνισε πως ήδη το κλίμα στην ομάδα έχει αλλάξει καθώς και οι παίκτες, αλλά και ο κόσμος αισθάνονται καλύτερα.

Ο Μπακασέτας ακόμη αναφέρθηκε στη συνέχεια του πρωταθλήματος, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντικές τις επόμενες δύο αγωνιστικές από τις οποίες θέλουν μόνο τους τρεις βαθμούς, επισημαίνοντας πως η ομάδα έχει περιθώριο βελτίωσης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:

Για τη νίκη του Άρη: «Είχαμε μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς, αλλά το κέρδος από τη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο δεν είναι μόνο βαθμολογικό. Νομίζω ότι ακόμη σημαντικότερο είναι το όφελος σε επίπεδο ψυχολογίας. Χρειαζόμασταν μία νίκη για να αλλάξει το κλίμα στα αποδυτήρια και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Πιστεύω πως το κλίμα έχει ήδη αλλάξει. Τόσο εμείς, όσο και ο κόσμος, αισθανόμαστε καλύτερα. Στον αγώνα με τον Πανιώνιο η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική. Η συμβολή των φιλάθλων στη νίκη ήταν μεγάλη. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα είναι κοντά μας και στο ματς με τη Βέροια και θα μας δώσει μεγάλη ώθηση για τη νίκη».

Για τη συνέχεια: «Έχουμε μπροστά μας δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια, με αντιπάλους που έχουν τον ίδιο στόχο. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πάρουμε έξι βαθμούς. Ξεκινάμε από το παιχνίδι με τη Βέροια. Αν κερδίσουμε, θα την προσπεράσουμε στη βαθμολογία και θα πάμε στην Κρήτη με στόχο να αφήσουμε πίσω μας και τον Πλατανιά».
Για τον Άρη: «Η διαφορά στην απόδοση της ομάδας είναι εμφανής. Ο Άρης χρειαζόταν ενίσχυση και πιστεύω ότι με τις προσθήκες που έγιναν τον Ιανουάριο, το επίπεδο του ρόστερ είναι υψηλότερο. Πιστεύω ότι και ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι το προφίλ της ομάδας έχει αλλάξει. Υπάρχει πάντως μεγάλο περιθώριο βελτίωσης και πιστεύω ότι θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι».

Για τον ίδιο: «Στον Αστέρα Τρίπολης δεν είχα αρκετό χρόνο συμμετοχής, αλλά από τη στιγμή που ήρθα στον Άρη αισθάνομαι πολύ καλά. Ο προπονητής μου έδειξε εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή και έχω αρχίσει πλέον να αποκτώ αγωνιστικό ρυθμό. Αυτό που έχει σημασία πάντως δεν είναι η δική μου απόδοση, αλλά η εικόνα της ομάδας κι εγώ θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να την βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της και να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των ανθρώπων που με επέλεξαν».

Για τους στόχους του Άρη: «Δεν έχουμε στο μυαλό μας κάποιο συγκεκριμένο βαθμολογικό όριο, ούτε θα ήταν χρήσιμο να αρχίσουμε τους υπολογισμούς. Πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αυτό θα κάνουμε μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Πιστεύουμε όλοι ότι η νίκη επί του Πανιωνίου αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα και ότι στο τέλος η ομάδα θα πετύχει τον στόχο της».

«Τρομοκρατία, τρομοκρατία, τρομοκρατία»

Στο κλίμα που αντιμετώπισε η ομάδα του Πανιωνίου εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου από τους ανθρώπους του Άρη αναφέρεται η «κυανέρυθρη» ΠΑΕ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.

«Τρομοκρατία, τρομοκρατία, τρομοκρατία»
Λόγο για «τρομοκρατία» κάνει η ΠΑΕ Πανιώνιος στην ανακοίνωση που εξέδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο χθεσινό παιχνίδι με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι Νεοσμυρνιώτες τονίζουν πως από το «καλωσόρισμα» φάνηκαν οι διαθέσεις των Θεσσαλονικέων, αφήνουν ερωτηματικά για το ποιος ήταν ο προπονητής της αντίπαλης ομάδας – στο φύλλο αγώνα δεν υπάρχει κανένα όνομα – και ζητούν από τα αρμόδια όργανα (ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα) να πάρουν θέση επίσημα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Άφιξη στο γήπεδο και «καλωσόρισμα» από τα ευτραφή «παιδιά». Ζέσταμα με ευχές του στυλ «αν βάλετε γκολ δεν θα φύγετε από δω», υποδοχή στη φυσούνα (μακριά από τις κάμερες, που προστατεύουν βεβαίως το προϊόν), τρομοκρατία, τρομοκρατία, τρομοκρατία.

«Φιλοφρονήσεις» από τον οικοδεσπότη προπονητή με πιάσιμο από το λαιμό σε ποδοσφαιριστή μας. Προπονητής; Λάθος λέξη. Διορθώνουμε. Από τον άνθρωπο που μόνο τα αρμόδια όργανα γνωρίζουν πως μπορεί να βρίσκεται στην άκρη του πάγκου μιας ομάδας, καθώς όπως φαίνεται ο κανονισμός περί «Uefa Pro» ισχύει μόνο για τις υπόλοιπες 17 και η αυστηρότητά του εξαντλήθηκε σε δικό μας παιχνίδι όταν… άδειασε ο πάγκος μας, γιατί έτσι έπρεπε να γίνει.

Και μέσα σε όλα ένας διαιτητής να παραδέχεται για του κουτουλιά του «ποδοσφαιριστή» Τάτου: «Τι να κάνω; Να το σφυρίξω και να τον αποβάλλω και να μπουν όλοι μέσα;»

Αυτό κύριοι αρμόδιοι το ονομάζεται «Ποδοσφαιρικό αγώνα Super League εν έτει 2014;»

Περιμένουμε από την ΚΕΔ να μας ενημερώσει για τα κριτήρια επιλογής του συγκεκριμένου ρέφερι σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Περιμένουμε από την ΕΠΟ και την Super League να μας ενημερώσει για το ποιος είναι ο προπονητής του Αρη. Γιατί στο φύλλο αγώνα, που προφανώς είναι στην διάθεσή σας, δεν αναφέρεται ουδείς.

Περιμένουμε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League και τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα της ΕΠΟ να επιληφθούν.

Αν όλοι οι αρμόδιοι φορείς δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν τι έγινε χθες, εμείς με τα 124 χρόνια προσφοράς στον Ελληνικό αθλητισμό και πολιτισμό, ξέρουμε και μπορούμε να προστατέψουμε την ομάδας μας, το όνομά μας και την ιστορία μας.

Ραντεβού στο χορτάρι

Σε ρόλο κατασκόπου ο Πέτκοβιτς!!

Από κοντά παρακολούθησε την αναμέτρηση του Άρη με τον Πανιώνιο ο βοηθός του Ντόστανιτς, Μίλε Πέτκοβιτς. Στόχος του Σέρβου τεχνικού της Βέροιας ήταν να… διαβάσει τον επόμενο αντίπαλο της «βασίλισσας».

Σε ρόλο κατασκόπου ο Πέτκοβιτς
Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» βρέθηκε ο βοηθός του Ράτκο Ντόστανιτς, Μίλε Πέτκοβιτς, όπου και παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση του Άρη κόντρα στον Πανιώνιο με σκοπό να... διαβάσει τον αντίπαλο της Βέροιας στην επόμενη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (25η).

Η «βασίλισσα του βορρά» δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες, δεδομένου ότι βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, θα αντιμετωπίσει τους «κίτρινους» σαν να πρόκειται για τελικό.

Όσον αφορά στα αγωνιστικά αρκετές είναι οι επιστροφές, αφού επιστρέφουν οι Τραπ, Γεωργιάδης και Μπάρμπας, ενώ οι Σισοκό και Βέρτζος δεν δείχνουν να έχουν κάτι ανησυχητικό.Πηγή: sport-fm.gr

«Δένει» και τον Πίτου Γκαρσία!

Ειλημμένη είναι η απόφαση της διοίκησης του Ατρομήτου να έρθει σε επαφή με την πλευρά του Πίτου Γκαρσία, ώστε να παραμείνει και ο Αργεντινός χαφ κάτοικος Περιστερίου.

«Δένει» και τον Πίτου Γκαρσία
Μετά την ανανέωση του συμβολαίου του Τάσου Καραμάνου και τις επικείμενες συμφωνίες με τους Ματίας Ιγκλέσιας, Στάθη Ταυλαρίδη και Νίκου Λαζαρίδη, στον Ατρόμητο ετοιμάζονται να κρατήσουν και τον Πίτου Γκαρσία.

Ο Αργεντινός μέσος είναι εκ των πρωταγωνιστών στη φετινή πορεία των «κυανόλευκων», έχοντας παίξει σε 25 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και έχει μοιράσει 2 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διοίκηση της ΠΑΕ αναμένεται τον καλέσει τον 29χρονο άσο για να ανανεώσει το συμβόλαιό του, το οποίο λήγει το προσεχές καλοκαίρι.

Εν τω μεταξύ, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται το sold out για το αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στον επαναληπτικό του 0-0 του «Γεώργιος Καραϊσκάκης».Πηγή: sport-fm.gr

Τους θέλει στην… τσίτα!!

Πολλά τετ-α-τετ με ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είχαν στη χθεσινή προπόνηση ο Μίτσελ και ο συνεργάτης του, Βίκτορ, θέλοντας να προετοιμάσουν κατάλληλα την ομάδα για το αυριανό ματς με τον Ατρόμητο.

Τους θέλει στην… τσίτα
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Ολυμπιακό!

Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος ο Μίτσελ, αφού μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουν κριθεί αρκετούς από τους στόχους που έχουν θέσει στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο για τη φετινή σεζόν.

Αφετηρία σε αυτή την προσπάθεια των Πειραιωτών αποτελεί ο επαναληπτικός αγώνας για το Κύπελλο Ελλάδας με τον Ατρόμητο, ύστερα από το 0-0 στο «Καραϊσκάκη».

Στόχος είναι η συμμετοχή και η κατάκτηση του τίτλου (για τρίτη συνεχόμενη σεζόν), ενώ στη συνέχεια για το πρωτάθλημα υπάρχουν τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Φυσικά υπάρχουν και οι σπουδαίοι αγώνες με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Champions League.

Όλα αυτά μετράει ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος σε συνεννόηση με τον Βίκτορ (τον συνεργάτη του), άρχισε να… ντοπάρει τους παίκτες και τους έλεγε πως τους υπολογίζει όλους για τους αγώνες που ακολουθούν σε αυτό το διάστημα.

Συγκεκριμένα, ο 51χρονος προπονητής μίλησε με τον Μανωλά, τον Ντομίνγκες, τους Μανιάτη και Σάμαρη, αλλά και με άλλους, όπως ο Ολαϊτάν και ο Ιμπαγάσα.

Στο καθαρά αγωνιστικό, εν όψει του αυριανού αγώνα με τον Ατρόμητο ο Μίτσελ σκέφτεται να χρησιμοποιήσει ως βασικός τον Σαλίνο και τον Χολέμπας, ο οποίος χθες γυμνάστηκε κανονικά.

Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν ο Μανιάτης και ο Ολαϊτάν, ο οποίος αναμένεται να παίξει αντί του Σέποβιτς.

Παραμένει άγνωστο αν θα αλλάξει το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας Μανωλά και Μαρκάνο, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα παίξουν από την αρχή ο Σαβιόλα και ο Τσόρι. Από την πλευρά του, φανέλα βασικού θα φορέσει πάρει ξανά ο Πέρες, εφόσον προφυλαχθεί ο Φουστέρ. Πηγή: sport-fm.gr

Θα τους τα «ψάλει» ο Στέφενς!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, διότι ο Χουμπ Στέφενς αναμένεται να τα… «χώσει» στους παίκτες του για την εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Θα τους τα «ψάλει» ο Στέφενς
Μπορεί ο Χουμπ Στέφενς να στάθηκε στη διαιτησία μετά το τέλος της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, αλλά ικανοποιημένος δεν έμεινε από τους παίκτες του.

Για αυτό ετοιμάζεται να τους «τρίξει τα δόντια» σήμερα (11/2), καθώς θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης –διότι τη Δευτέρα οι παίκτες είχαν ρεπό- για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στην Τούμπα είχε λήξει 3-0 υπέρ των γηπεδούχων.

«Πρέπει να είμαι προσεκτικός στο τι θα πω. Νομίζω ότι η νίκη του Παναθηναϊκού είναι άξια, αλλά όταν στο 1’ υπάρχει ένα οφσάιντ και ο διαιτητής δεν το υποδεικνύει, καταλαβαίνω γιατί οι παίκτες μου δεν πήραν ρίσκα. Στην πρώτη κάρτα του ο Κατσουράνης παίρνει καθαρά τη μπάλα και μετά μαθαίνω ότι αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη. Δεν το καταλαβαίνω αυτό.

Πρέπει να είμαι προσεκτικός σε όσα πω γιατί υπάρχουν ποινές αν ξεφύγω. Δεν θέλω να μιλάω για τους διαιτητές και δεν θέλω να πω περισσότερα. Μπορώ να καταλάβω γιατί οι παίκτες μου δεν έπαιξαν καλά γιατί ήταν φοβισμένοι. Αυτό είναι όλο που θέλω να πω
», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ολλανδού τεχνικού στη συνέντευξη Τύπου του ματς της περασμένης Κυριακής (9/2).

«Φυσικά είμαστε υπεύθυνοι. Δεν είμαι χαρούμενος που βλέπω τους παίκτες μου να μην βρίσκονται σε καλή κατάσταση», ανέφερε επίσης ο Στέφενς και έδειξε να έχει καταλάβει ότι η ομάδα του δεν έπαιξε καλά στη Λεωφόρο.

Όμως, μίλησε κυρίως για τη διαιτησία, ενώ κανείς από τους ποδοσφαιριστές δεν έκανε κάτι παρόμοιο και η διοίκηση ουσιαστικά τον «άδειασε» με την ανεπίσημη τοποθέτηση της.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει ουσιαστικά προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όμως ακολουθούν δύσκολα ματς, όπως αυτό της Κυριακής με τον Αστέρα και ο 60χρονος προπονητής πρέπει να προλάβει τα χειρότερα. Αν δεν κερδίσει στην Τρίπολη, κινδυνεύει να αποκτήσει… συγκάτοικο τον Ατρόμητο στη δεύτερη θέση ή και να πέσει στην τρίτη. Την επόμενη Πέμπτη (20/2) ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει την Μπενφίκα για τους «32» του Europa League. Πηγή: sport-fm.gr

Έτσι τους «έφτιαξαν»

Τεράστια ήταν η αλλαγή στην εικόνα του Παναθηναϊκού από την ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα μέχρι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπου οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση.

Έτσι τους «έφτιαξαν»
Μετά το τέλος του ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ ο Γιάννης Αναστασίου δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πως «είπαμε θα πεθάνουμε στο γήπεδο. Το πιστεύαμε και το δείξαμε»!

Αυτό δείχνει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν στο «τριφύλλι» την ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη, στις τέσσερις μέρες που μεσολάβησαν μέχρι το παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς.

Ο Έλληνας τεχνικός – μαζί με τον Νίκο Νταμπίζα – είχαν συνεχόμενα τετ α τετ με τους παίκτες, τους οποίους προσπάθησαν να ανεβάσουν ψυχολογικά για να βγάλουν όλο τους το πάθος και τον τσαμπουκά μέσα στο γήπεδο.

Ο Σίλντενφελντ έκανε την καλύτερή του εμφάνιση, ο Ζέκα ήθελε να διορθώσει το λάθος που έκανε μεσοβδόμαδα και γενικότερα όλοι στην ομάδα έδειξαν πως ήθελαν πολύ να πάρουν αυτό το ματς.

Στο ημίχρονο και ενώ το παιχνίδι ήταν 0-0, ο Αναστασίου είπε στους ποδοσφαιριστές του πως «τα πάμε πολύ καλά, εφαρμόζουμε όσα λέμε, μπείτε τώρα μέσα και πατήστε τους από το πρώτο λεπτό για να πάρουμε και το ματς».

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, εμφανώς ικανοποιημένος από τη νίκη και την εμφάνισή τους ο 42χρονος προπονητής μοίρασε συγχαρητήρια, λέγοντας:

«Μπράβο σε όλους. Μπράβο γιατί ευχαριστήσατε και τον κόσμο που μας έχει στηρίξει πάρα πολύ. Τι σας έλεγα; Όταν παίζουμε όπως μπορούμε, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο. Ευχαριστηθείτε τη νίκη απόψε, γιατί από αύριο (χθες) θα επικεντρωθούμε στα επόμενα ματς». Πηγή: sport-fm.gr

Έχουν βάλει στο… μάτι τον «Μιχαλάκη»

Αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες εξετάζουν την περίπτωση του Μάικλ Ολαϊτάν, με τον Ολυμπιακό να έχει απαντήσει ήδη αρνητικά σε πρόταση που δέχθηκε. Σκέψεις άμεσης ανανέωσης του συμβολαίου του Αφρικανού.

Έχουν βάλει στο… μάτι τον «Μιχαλάκη»
Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Μάικλ Ολαϊτάν.

Δεν χρειάστηκε να περάσουν πολλά δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ο Νιγηριανός φορ μπήκε στο παιχνίδι με τη Βέροια και κατάφερε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να ανοίξει το σκορ.

Ο τραυματισμός του Μήτρογλου, στη συνέχεια η μεταγραφή του στη Φούλαμ και παράλληλα ο τραυματισμός του Βαλντέζ, έδωσαν τη δυνατότητα στον Αφρικανό επιθετικό να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Ο Ολαϊτάν σκοράρει με απίστευτη ευκολία, έχοντας πετύχει μέχρι στιγμής 7 γκολ σε 14 ματς, σε λιγότερο από 1.000 λεπτά και το τελευταίο διάστημα έχει σημειώσει πέντε τέρματα σε ισάριθμους αγώνες.

Στα 21 του ο διεθνής άσος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων, με τους ανθρώπους της Βαλένθια το περασμένο καλοκαίρι να ρωτούν πού τον βρήκαν οι Πειραιώτες.

Ενδιαφέρον, όμως, φέρονται να έχουν εκδηλώσει και γαλλικές ομάδες, ενώ πρόσφατα υπήρξε και πρόταση και η απάντηση που έδωσαν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αρνητική.

Άλλωστε, μετά την αποχώρηση του Μήτρογλου, δεν θα μπορούσαν οι νταμπλούχοι Ελλάδας να δώσουν και άλλον επιθετικό.

Επίσης, για τον Νιγηριανό αποτελεί μεγάλο κίνητρο η συμμετοχή του στο προσεχές Μουντιάλ της Βραζιλίας. Δεν είναι εύκολο, όμως στην πατρίδα του σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να τον καλέσουν στην αποστολή για την γιορτή του ποδοσφαίρου.

Από εκεί και πέρα, δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ο Ολαϊτάν μαζί με τον Σάμαρη (όπως αναφέρεται σε διάφορα δημοσιεύματα) να κληθούν από τη διοίκηση του Ολυμπιακού για να επεκτείνουν τα συμβόλαιά τους, όπως συνέβη τον περασμένο Δεκέμβριο με τον Μήτρογλου. Πηγή: sport-fm.gr

Νίκη για τον πρωτάρη, ήττα για Αντετοκούνμπο!!

Ο υπηρεσιακός προπονητής των Πίστονς, Τζον Λόιερ, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη επί των Σπερς με 109-100. Ήττα για Μπακς και Αντετοκούνμπο. Σαρωτικοί Πέισερς, Ουόριορς και Ρόκετς.

Νίκη για τον πρωτάρη, ήττα για Αντετοκούνμπο
Ο Τζον Λόιερ κάθισε στον πάγκο των Πίστονς για πρώτη φορά ως υπηρεσιακός προπονητής μετά την απόλυση του Μόρις Τσικς και οδήγησε την ομάδα του Ντιτρόιτ σε μεγάλη νίκη επί των Σπερς με 109-100. Οι δύο γκαρντ της ομάδας, Μπράντον Τζένινγκς και Ρόντνεϊ Στάκεϊ είχαν 21 και 20 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους Τεξανούς, που έπαιξαν χωρίς Τζινόμπιλι και Λέοναρντ, ο Μάρκο Μπελινέλι είχε 20.

Οι Μπακς γνώρισαν μία ακόμη ήττα, την 20η σε 25 ματς στο Μιλγουόκι, με 102-86 από τους Σέλτικς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και σε 26:13 είχε 4 πόντους (1/2 βολές, 0/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, αλλά και μία καταπληκτική τάπα στον Τζεφ Γκριν που καταλογίστηκε λανθασμένα φάουλ προκαλώντας τις αποδοκιμασίες του κοινού.

Ο Ντέιβιντ Γουέστ πέτυχε 25 πόντους σε λιγότερο από 27 λεπτά και οι Πέισερς διέσυραν 119-80 τους Νάγκετς διατηρώντας το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ (40-11).

Ο Μαρίς Σπέιτς έκανε ρεκόρ καριέρας με 32 πόντους και οι Ουόριορς συνέτριψαν με 123-80 τους Σίξερς.

Οι Ρόκετς έφτασαν τις έξι σερί νίκες, καθώς πέρασαν με 107-89 από τη Μινεσότα με 18 πόντους και 15 ριμπάουντ του Ντουάιτ Χάουαρντ, ενώ από τους Τίμπεργουλβς απουσίαζαν οι τραυματίες Μάρτιν και Πέκοβιτς.

Οι Ράπτορς επιβλήθηκαν 108-101 των Πέλικανς διατηρώντας την πρωτοπορία της Atlantic Division.

Αναλυτικά:

Ιντιάνα Πέισερς-Ντένβερ Νάγκετς 119-80 Γουέστ 25, Χίμπερτ 14 (12 ριμπ.), Τζορτζ 12, Στίβενσον 12, Σκόλα 11, Χιλ 10-Τσάντλερ 17, Χίκσον 12, Χάμιλτον 11.

Τορόντο Ράπτορς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 108-101 Πάτερσον 22, ΝτεΡόζαν 22, Λάουρι 19 (12 ασίστ), Ρος 14, Χάνσμπρο 12-Έβανς 23 (10 ασίστ), Ντέιβις 19, Ρόμπερτς 18, Γκόρντον 10.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Σαν Αντόνιο Σπερς 109-100 Τζένινγκς 21, Στάκεϊ 20, Μονρό 15 (10 ριμπ.), Ντράμοντ 14, Σμιθ 12, Σίνγκλερ 10-Μπελινέλι 20, Ντιαό 12, Πάρκερ 11, Τζόζεφ 11, Ντάνκαν 11.

Μιλγουόκι Μπακς-Μπόστον Σέλτικς 86-102 Νάιτ 22, Νιλ 17, Χένσον 16-Γκριν 29, Όλινικ 14 (11 ριμπ.), Σάλιντζερ 13 (10 ριμπ.), Πρέσεϊ 13, Μπας 12.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Χιούστον Ρόκετς 89-107 Λοβ 31 (10 ριμπ.), Μπάντιντζερ 15, Σβεντ 11, Εμπά α Μουτ 10, Τουριάφ 2 (10 ριμπ.)-Πάρσονς 20, Χάρντεν 19, Χάουαρντ 18 (15 ριμπ.), Μπέβερλι 14, Τζόουνς 14.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Φιλαδέλφεια 76ερς 123-80 Σπέιτς 32, Κάρι 23, Λι 13 (13 ριμπ.), Γκριν 11 (11 ριμπ.), Ιγκουοντάλα 11, Μπαρνς 11-Κάρτερ-Ουίλιαμς 24, Γιανγκ 12, Τέρνερ 12.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ
Πηγή: sport-fm.gr

Σαρρής: «Υπάρχει φάκελος με ύποπτα αλλά δεν είναι αξιόπιστος»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής επιβεβαίωσε στο gazzetta.gr τα νέα ύποπτα ματς, αναφέρθηκε στην παραμονή ή όχι του
Σύμφωνα με τη ΔΙΚΗ του ΣΚΑΪ έφτασε στην ΕΠΟ φάκελος με τρία νέα ύποπτα παιχνίδια από την ΟΥΕΦΑ σύμφωνα, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.
Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ για τα νέα ύποπτα παιχνίδια και επιβεβαίωσε πως ο φάκελος, που δεν είναι τόσο αξιόπιστος, έχει έρθει εδώ και πάρα πολύ καιρό και έχει προωθηθεί στην Εισαγγελία για να αξιολογηθεί.
Ο Γιώργος Σαρρής μίλησε για τα... ύποπτα με βάση πονταρίσματα σε στοιχηματικές εταιρίες, την παραμονή ή όχι του Σάντος στην Εθνική Ελλάδος, το φημολογούμενο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον ομοσπονδιακό τεχνικό, αλλά και τα κόμικ «Μουντιαλίτος».
Καλημέρα, κύριε Σαρρή. Βγήκαν στη δημοσιότητα και άλλα ύποπτα ματς στην Ελλάδα και πρόκειται για τις αναμετρήσεις Ολυμπιακού - Εργοτέλη 3-0, Καλλονή - ΠΑΟΚ 2-5 και ΟΦΗ - Καλλονή 0-1 (Κύπελλο). Έχει έρθει τέτοιος φάκελος στην ΕΠΟ;
«Αυτός ο φάκελος με τα συγκεκριμένα παιχνίδια έχει έρθει εδώ και πολύ καιρό και τα έχουμε στείλει στον Εισαγγελέα. Κάθε φορά που βγαίνουν και λένε για τα ύποπτα ματς είναι για την δυσφήμιση του ποδοσφαίρου. Κάθε ματς που μας στέλνουν ως ύποπτο είναι με βάση τα λεφτά που παίζονται. Για παράδειγμα το Ολυμπιακός – Εργοτέλης 3-0 που μου είπατε, πονταρίστηκαν πάρα πολλά χρήματα μετά το 60΄ ώστε να μπει τέταρτο γκολ».
Εσείς έχετε κάνει κάποια κίνηση;
«Εμείς κάθε φορά που έρχεται ένας φάκελος τον στέλνουμε στην Εισαγγελία για να τον αξιολογήσει και να κάνει κινήσεις, αν χρειάζεται. Έχουμε κάνει, επίσης, μια πρόταση στον Υπουργό Δικαιοσύνης, αν θέλουν να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη Επιτροπή από Εισαγγελία, Super League, Football League, ΕΠΟ και ΚΕΔ και να εξετάζουν αυτούς τους φακέλους. Περιμένουμε».
Πως προκύπτουν τα ύποπτα παιχνίδια και έρχεται ο φάκελος στην ΕΠΟ;
«Είναι με βάση μεγάλα πονταρίσματα σε στοιχηματικές εταιρίες».
Είναι αξιόπιστο αυτό;
«Εσείς το θεωρείται αξιόπιστο; Δεν είναι τόσο αξιόπιστο. Για παράδειγμα στο Βέροια -  ΠΑΣ Γιάννινα (2-2) υπήρχε μεγάλος στοιχηματισμός πριν την έναρξη του αγώνα στη νίκη της Βέροιας, ενώ στο ημίχρονο πονταρίστηκαν μεγάλα ποσά στα πέντε γκολ. Ούτε άσος ήρθε, ούτε πέντε γκολ μπήκαν.  Εμείς κάθε φάκελος που έρχεται τον στέλνουμε στην Εισαγγελία και εκεί τον αξιολογούν και ψάχνουν. Να το ανακοινώνουμε κάθε φορά εμείς είναι ανούσιο».
Πάμε στην περίπτωση του Φερνάντο Σάντος. Πιστεύετε θα παραμείνει στην Εθνική Ελλάδος και μετά το Μουντιάλ;
«Θέλω να πιστεύω πως θα παραμείνει. Διέκρινα πως θέλει να συνεχίσει στην Εθνική Ελλάδος και του έχουμε κάνει μια πάρα πολύ καλή πρόταση. Θα περιμένουμε στις 23 του μηνός να μας δώσει την οριστική του απάντηση».
Ήδη ακούστηκε ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ, λόγω και της δυσαρέσκειας με τον Χουμπ Στέφενς...
«Μπορεί να συμβεί και αυτό. Μπορεί να έχει δεχτεί κάποια πρόταση και να είναι καλύτερη, όχι βέβαια από οικονομικής πλευράς, καθώς είναι διαφορετικό να ασχολείται καθημερινά με μια ομάδα. Είναι διαφορετικό ο σύλλογος και η Εθνική. Επαγγελματίας είναι και όποια απόφαση και να πάρει θα την δεχτούμε. Εμείς από την πλευρά μας του έχουμε δείξει πως τον θέλουμε».
Κάτι τελευταίο. Πως σας φάνηκε το «Μουντιαλίτος»;
«Είναι πάρα πολύ ωραίο και πρωτότυπο. Κυκλοφόρησε σε μια πολύ ωραία εποχή για την Εθνική Ελλάδος, καθώς το Μουντιάλ της Βραζιλίας είναι όνειρο για όλους».
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να ‘ναι περήφανος για τους προπονητές του!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τις ιδέες, τις αντιλήψεις, τα οράματα, το πάθος, το μεράκι και την καρδιά που βάζουν στην δουλειά τους όσοι εργάζονται αυτοί την εποχή στο τεχνικό επιτελείο του Τριφυλλιού.   
Η συναναστροφή με ορισμένα από τα μέλη του τεχνικού επιτελείου του Παναθηναϊκού με άφηνε εδώ και καιρό με την αίσθηση ότι κάθε ένας εξ αυτών είχε αρχίσει εδώ και μήνες να δένεται πολύ, συναισθηματικά, με τη δουλειά που γίνεται καθημερινά, πρώτα στην Παιανία και μετά στο Κορωπί. Αυτοί που απαρτίζουν αυτή την εποχή το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού, δηλαδή οι προπονητές και οι υπόλοιποι ποδοσφαιράνθρωποι που στελεχώνουν τα τμήματα της “μεγάλης” ομάδας και όλων των μικρότερων, συμπεριλαμβανομένης της ακαδημίας, την πονάνε πολύ τη δουλειά τους. Και μαζί την ομάδα τους. Τόσο την πρώτη, που είναι η βιτρίνα της δουλειάς τους, όσο και τις μικρότερες, που είναι οι σπόροι που σπέρνουν αυτή την εποχή, με την ελπίδα να τους δουν να φέρουν καρπούς.
Είναι πολλές οι φορές που εμείς, οι παρατηρητές του αθλητισμού, διαπιστώνουμε ότι στην εποχή της κρίσης επανέρχονται αξίες που είχαν χαθεί, που οι άνθρωποι του αθλητισμού ανακαλύπτουν ξανά νοήματα που είχαν χαθεί, που αναβιώνει, με την καλή έννοια, ο ερασιτεχνισμός, δηλαδή ο έρωτας για τον αθλητισμό, το μεράκι. Ε, αυτή ακριβώς η κατάσταση είναι που έχει διαμορφωθεί αυτή την εποχή στην μικροκοινωνία των ποδοσφαιρικών στελεχών του Παναθηναϊκού. Ανθρωποι που μαθαίνουν να δουλεύουν με λίγα, με στερήσεις, με προβλήματα, με βασικά εφόδια τη δουλειά τους και τα οράματά τους. Μορφωμένοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου που επενδύουν πάνω στην σημερινή και τις αυριανές γενιές παικτών που εκπαιδεύουν, και εναποθέτουν πάνω τους την ελπίδα να αποδειχθεί επιτυχημένο το πρότζεκτ, να κερδίσουν την εμπιστοσύνη, και να δημιουργήσουν έσοδα που θα δώσουν στην ΠΑΕ την δυνατότητα να τους βελτιώσει τις συνθήκες της δουλειάς.
Περίπου εννέα μήνες μετά την παρουσίασή του, τον περασμένο Μάιο, ενώπιον των media ο Γιάννης Αναστασίου είδε το βράδυ της Κυριακής τον Παναθηναϊκό του να επικρατεί καθολικά επί μιας ακριβότερης  - χρηματιστηριακά - ομάδας, η οποία έχει περισσότερους βαθμούς και θεωρητικώς μεγαλύτερες πιθανότητες, μαζί και απαιτήσεις, να τερματίσει δεύτερη και να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Ναι, προφανώς ιστορικά για τον Παναθηναϊκό μια εντός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ δεν συνιστά θρίαμβο. Για την φετινή έκδοση του Παναθηναϊκού όμως και τους ανθρώπους της, δηλαδή αυτούς που σχηματίζουν, που δίνουν μορφή σε άπειρους ποδοσφαιριστές και μια νεοσύστατη ομάδα, αυτή ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, ειδικά επειδή ήρθε ως αποτέλεσμα αυτής της εμφάνισης. Ήταν μια προβολή αυτών που μπορούν να φτιάξουν αν τους δοθεί χρόνος, στήριξη, υποστήριξη και καλύτερες εργασιακές συνθήκες.
Πάτα pause στο πρωτάθλημα και αναρωτήσου πόσους προπονητές βλέπεις στην τρέχουσα σεζόν να βελτιώνουν τους ποδοσφαιριστές που παίρνουν στα χέρια τους. Ανάμεσα σε αυτούς θα βάλεις φυσικά τον Μίτσελ. Από αυτόν όμως το περιμένεις. Αφενός επειδή ήταν ως παίκτης γέννημα μιας ακαδημίας και εκ των υστέρων εκκολάφθηκε προπονητικά με δουλειά και μελέτη στον τρόπο και την μέθοδο των ακαδημιών και αφετέρου επειδή ο Ολυμπιακός του έχει λυμένα όλα τα ζητήματα και τον υποστηρίζει παντοιοτρόπως για να του δημιουργήσει συνθήκες που φτιάχνουν κλίμα εύκρατο για να ευδοκιμήσουν τα ταλέντα. Δεν βάζεις ανάμεσα σε αυτούς τον Στέφενς, έναν προπονητή ακριβοπληρωμένο και ακριβοθώρητο, που έχει βελτιώσει ελάχιστους από τους ποδοσφαιριστές που παρέλαβε και έχει αναδείξει ακόμη λιγότερους. Και βάζεις, ψηλά, τον Γιάννη Αναστασίου, που δουλεύει για πρώτη του φορά ως πρώτος προπονητής, που πήρε μια ομάδα με φτηνά υλικά και πολύ μεγάλη πίεση, που σηκώνει στην πλάτη το βάρος της ευθύνης που φέρει το όνομα του συλλόγου και το έμβλημα που είναι ραμμένο στην προπονητική του φόρμα.
Είναι πολύ μεγάλη δουλειά αυτό που κάνουν ως τα τώρα ο Αναστάσιου και οι συνεργάτες του. Δουλειά που αποδεικνύει συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων. Αν διαβάσεις, θα θυμηθείς ότι τον Μάιο ο Αναστασίου παρουσίαζε συνεργάτες που δουλεύουν ακριβώς πάνω σε αυτόν τον τομέα, της εξέλιξης των ποδοσφαιριστών, και διακήρυξε την ιδέα του για την δημιουργία μιας σχολής ποδοσφαίρου από τον Παναθηναϊκό. Αυτό που προσπαθεί να κάνει, να συνδυάσει την υλοποίηση του οράματος αυτού με τον καθημερινό πρωταθλητισμό, στην πρώτη του χρονιά, με τόσα οικονομικά προβλήματα, είναι παραπάνω από δύσκολο. Κι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της φετινής προσπάθειας, ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι περήφανος για την κατάρτιση, τη νοοτροπία, τις αντιλήψεις, τις ιδέες και τα οράματα, το πάθος και το μεράκι που βάζει το προπονητικό επιτελείο του στην καθημερινή δουλειά του. Κάνουν μια σύγχρονη δουλειά με πνεύμα μιας άλλης εποχής, της εποχής που οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές είχαν ως βασικό κίνητρό τους την αγάπη για τη δουλειά, δηλαδή για το ποδόσφαιρο κι όχι μόνο για τα προνόμια, δηλαδή τα υλικά αγαθά, τον πλουτισμό και τα υψηλά προνόμια της φήμης που αποκτούσαν χάρη στη λάμψη που έδινε στο όνομά τους ο προβολέας του Παναθηναϊκού.
Πηγή: gazzetta.gr

Αργεντινή: Γκολάρα του Μπλάνκο για Λανούς! (videos)

Ισοπαλία με 2-2 στην έδρα της Μπελγκράνο απέσπασε η Λανούς χάρη σε ψηλοκρεμαστό σουτ του πρώην στράικερ της ΑΕΚ, Ίσμαελ Μπλάνκο, στο 76ο λεπτό.
Ο 31χρονος στράικερ βρέθηκε απέναντι στον Αγκουστίν Μαρκεσίν και διατήρησε τη ψυχραιμία του περνώντας την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 2-2. Μάλιστα, η ομάδα του προηγήθηκε στο 10ο λεπτό με τον Χόρχε Ορτίζ, αλλά στο 33ο λεπτό διαμορφώθηκε το 1-1 με αυτογκόλ του Πάολο Γκολτζ και στο 40ό ο Λουτσιάνο Λόγιο έβαλε την Μπελγκράνο μπροστά με 2-1 χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Λόγω Μπλάνκο, όμως, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το Final της Αργεντινής με ισοπαλία.
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρασίνγκ Κλουμπ
1
3
Ολίμπο
1
3
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1
3
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1
3
Ρίβερ Πλέιτ
1
3
Ροζάριο Σεντράλ
1
3
Μπελγκράνο
1
1
Λανούς
1
1
Ολ Μπόις
1
1
Ατλέτικο Ραφαέλα
1
1
Βελέζ Σάρσφιλντ
1
1
Τίγκρε
1
1
Μπόκα Τζούνιορς
1
1
Νιούελς Ολντ Μπόις
1
1
Γοδόι Κρουζ
1
0
Άρσεναλ Σαραντί
1
0
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1
0
Κίλμες
1
0
Σαν Λορένζο
1
0
Κολόν Σάντε Φε
1
0
Σημείωση: Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σαν Λορένζο
20
33
Λανούς
20
32
Βελέζ Σάρσφιλντ
20
32
Νιούελς Ολντ Μπόις
20
32
Μπελγκράνο
20
30
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
20
30
Άρσεναλ Σαραντί
20
30
Μπόκα Τζούνιορς
20
30
Ατλέτικο Ραφαέλα
20
30
Ροζάριο Σεντράλ
20
29
Αρχεντίνος Τζούνιορς
20
28
Τίγκρε
20
26
Χιμνάσια Λα Πλάτα
20
26
Ολίμπο
20
26
Γοδόι Κρουζ
20
24
Ρίβερ Πλέιτ
20
24
Ολ Μπόις
20
23
Κίλμες
20
21
Ρασίνγκ Κλουμπ
20
19
Κολόν Σάντα Φε
20
6
Σημείωση: Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014, στο οποίο έχει προκριθεί η Λανούς ως κάτοχος. Πέντε ομάδες πλην του υπερπρωταθλητή και της Λανούς θα πάρουν «εισιτήριο».
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Μπόκα Τζούνιορς
1.64
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.64
Λανούς
1.61
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.61
Άρσεναλ Σαραντί
1.58
Ρίβερ Πλέιτ
1.52
Μπελγκράνο
1.50
Ροζάριο Σεντράλ
1.45
Σαν Λορένζο
1.41
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.36
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.33
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.30
Ολίμπο
1.30
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.28
Τίγκε
1.28
Ολ Μπόις
1.23
Κίλμες
1.22
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.19
Κολόν Σάντα Φε
1.17
Γοδόι Κρουζ
1.16
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.




Πηγή: onsports.gr

«Ύποπτα» παιχνίδια Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ!

Φάκελος με τρία νέα ύποπτα παιχνίδια από την ΟΥΕΦΑ σύμφωνα με τη «ΔΙΚΗ» του ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. 
Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει ενδείξεις γι' ακόμα τρία παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος όπως αναφέρει στην εκπομπή «ΔΙΚΗ» του ΣΚΑΪ, με τα δύο εξ αυτών να αφορούν αναμετρήσεις της Σούπερ Λιγκ, ενώ το τρίτο είναι για το Κύπελλο.
Συγκεκριμένα ο φάκελος που έφτασε στην ΕΠΟ η οποία με τη σειρά της θα τον προωθήσει στην ελληνική δικαιοσύνη, εμφανίζεται να έχει τις αναμετρήσεις Ολυμπιακού-Εργοτέλη 3-0, Καλλονής-ΠΑΟΚ 2-5 και ΟΦΗ-Καλλονής 0-1 (Κύπελλο).
Οι ενδείξεις της ΟΥΕΦΑ προκύπτουν από τη σχετική μελέτη ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης (Sports Radar) με την οποία και συνεργάζεται, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις έχει αποδειχθεί αναξιόπιστος ο συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο χαρακτηρίζονται «ύποπτα» τα παιχνίδια.

Πηγή: gazzetta.gr

Μπατίκα: «Μόνο με Ολυμπιακό μιλάμε!»

Ο Μπατίκα μιλώντας ξανά -σε ΜΜΕ σε Κόστα Ρίκα αυτήν την φορά- για Κάμπελ τόνισε πως βρέθηκε στην Ελλάδα για εκείνον και πως παρά το ενδιαφέρον άλλων ομάδων επαφές γίνονται μόνο με τον Ολυμπιακό.
Πιο συγκεκριμένα ο ατζέντης του Κοσταρικανού άσου, Χοακίμ Μπατίκα, σε νέες του τοποθετήσεις για το θέμα Κάμπελ ανέφερε: «Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται πραγματικά για τον Τζόελ. Βρέθηκα στην Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες γι' αυτό το θέμα. Ξέρω πως η ελληνική ομάδα τον θέλει και πως ο ίδιος είναι και νιώθει πολύ καλά εκεί. Γνωρίζω επίσης για τις συζητήσεις που έχουμε ξεκινήσει αλλά δεν έχουμε κάτι τελικό.
Κάτι δηλαδή που να είναι δεδομένο ή μία οριστική συμφωνία». Στην συνέχεια διευκρίνισε πως «υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες, όμως δεν θέλουμε να πούμε κάτι περισσότερο. Ξέρουμε και για το ενδιαφέρον απο Τουρκία, όμως δεν έχουμε μιλήσει με κανέναν άλλον για συνεργασία για τη νέα χρονιά! Μόνο με τον Ολυμπιακό μιλάμε για τον Τζόελ.
Ναι, έχω δεχθεί τηλέφωνα από άλλους συλλόγους για τον Τζόελ αλλά εμείς δεν μπαίνουμε σε τέτοια διαδικασία. Στο μυαλό του ο Τζόελ Κάμπελ αυτήν την στιγμή έχει τον Ολυμπιακό και το Μουντιάλ. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα δούμε τι το τελικά θα γίνει με τον παίκτη».
Πηγή: gazzetta.gr

Θα μπορούσαν και καλύτερα…!

Δεν κατάφεραν να σκοράρουν Θέλτα και Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Βίγκο και μοιραία έμειναν στο 0-0 για το ισπανικό πρωτάθλημα.

Οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στο «Μπαλαϊδος», στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 23η αγωνιστική της Primera Division και έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν περισσότερο στον στόχο τους.

Ήτοι, για τους «βιγκίστας» να ξεφύγουν από τις επικίνδυνες θέσεις και τους Βάσκους να ξεφύγουν περισσότερο στην τέταρτη θέση από την πέμπτη Βιγιαρεάλ, από την οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο +4, ενώ θα μπορούσαν να βρίσκονται στο +6.

Οι δυο αντίπαλοι έχασαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, έχοντας από ένα ημίχρονο ουσιαστικά, όμως δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Η 23η αγωνιστική της Primera Division:


Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου

Εσπανιόλ – Γρανάδα 1-0
(79' Μορένο)

Σάββατο 08 Φεβρουαρίου

Βαλένθια – Μπέτις 5-0
(41’ Ματιέ, 44’, 68’ Αλκακέρ, 62’ Φεγκουλί, 79’ Βάργκας)

Ράγιο Βαγιεκάνο – Μάλαγα 4-1
(26’, 63’ Φαλκέ, 29’ Αρμπίγια, 45+1’ Λαριβέι – 72’ Ιακοβένκο)

Ρεάλ Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ 4-2
(7’ Μπέιλ, 25’, 76’ Μπενζεμά, 64’ Χεσέ – 43’ Μάριο, 69’ Τζιοβάνι)

Αλμερία – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0
(Βέρζα 80΄, 86΄)

Κυριακή 09 Φεβρουαρίου

Οσασούνα – Χετάφε 2-0
(7’ Ριέρα, 88’ Ρομπέρτο Τόρες)

Βαγιαδολίδ – Έλτσε 2-2

Σοσιεδάδ – Λεβάντε 0-0

Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα 1-4

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου

Θέλτα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0


Η επόμενη (24η) αγωνιστική:

Έλτσε – Οσασούνα
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαγιαδολίδ
Λεβάντε – Αλμερία
Μπαρτσελόνα – Ράγιο Βαγιεκάνο
Βιγιαρεάλ – Θέλτα
Γρανάδα – Μπέτις
Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Εσπανιόλ
Σεβίλλη – Βαλένθια
Μάλαγα – Σοσιεδάδ Πηγή: sport-fm.gr