Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Σήκω φύγε, ρε μαλ...κα, παραιτήσου, να ησυχάσουμε!!

Καταιγιστικός Αλέφαντος στον sportdog! Ποιος προπονητής τον "τρέλανε" και γιατί; Πώς να παίξει ο Μίτσελ τη Γιουνάιτεντ; Οι "σαν παλαίμαχοι" Νίνηδες και τα 5 γκολ του ΠΑΟ! Eίδα τη Μάντσεστερ με τη Φούλαμ, δεν νίκησε ούτε την τελευταία ομάδα που έχει φάει 55 γκολ! Πολύ καλά στημένη η Φούλαμ στο Ολντ Τράφορντ, η Μάντσεστερ το έριχνε στις σέντρες, σέντρα στη σέντρα, αυτός ο Ράφαελ ταλαιπωρία. Η άμυνά της είναι τραγική, πτώμα.
Ο Ράφαελ προβληματικός, ο Εβρά μεγάλωσε, τον Βίντιτς δεν τον θέλουν ούτε να του ανανεώσουν το συμβόλαιο, ο Σμόλινγκ δεν πείθει, ο τερματοφύλακας είναι για γέλια. Εδώ είδαμε το τραγικό να γυρνάει τον Ρούνεϊ στα χαφ δίπλα στον Κάρικ! Επειδή έβγαλε τον Φλέτσερ και για να χωρέσει τις αλλαγές μέσα και να παίζει και ο Ερνάντεθ και ο Φαν Πέρσι και ο Γιανγκ και ο Βαλένσια και ο Γιανουζάι και ο Μάτα, κομπλέ ήταν η Μάντσεστερ αλλά ούτε τη Φούλαμ δεν νίκησε.

Μεγάλο πρόβλημα με αυτόν τον μ…α που έφερε ο Φέργκιουσον για προπονητή, παραιτήσου ρε να ησυχάσουμε! Τους ίδιους παίκτες έχει που πέρσι πήραν το πρωτάθλημα αλλά τη διέλυσε την ομάδα. Βλέπεις και τα τρεξίματά τους, τις αντοχές τους, το ρυθμό τους, ουδεμία σχέση με πέρσι. Του είχε πει ο Φέργκιουσον να κρατήσει το ίδιο τεχνικό τιμ, τους γυμναστές που είχε τόσα χρόνια, αλλά αυτός ήθελε να φέρει τους δικούς του. Δεν είναι Μάντσεστερ αυτή, ο Ολυμπιακός πρέπει να τη χτυπήσει στο Καραϊσκάκη. Αλλά μην της αφήσει χώρους γιατί έχει μονάδες που μπορούν να του κάνουν τη ζημιά. Θέλει ένα 4-5-1 με 3 χαφ στον άξονα ο Ολυμπιακός να κάνουν το παιχνίδι της ζωής τους και τα εξτρέμ να έρχονται να βοηθάνε πίσω, να κλείσουν όλους τους χώρους.

Είδα και το Ατρόμητος- Αστέρας Τρίπολης, δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού την Τετάρτη για το Κύπελλο στο Περιστέρι. Με 10 παίκτες ο Ατρόμητος από το πρώτο 15λεπτο αλλά το πώς τρέχανε, πώς κάλυπταν τους χώρους, πώς κάνανε διπλά μαρκαρίσματα οι μπακ με τους χαφ, ήταν για σεμινάριο. Τέσσερις πίσω και τέσσερις στο κέντρο, μπροστά μόνο ο νεαρός ο Καραμάνος να δείχνει απίθανα πνευμόνια, ο δε Δημούτσος και αυτός απίθανα πνευμόνια, δεν έχει τέτοιο χαφ στον άξονα ο Παναθηναϊκός - κακώς τον δώσανε!

Κι ένας Ουμπίντες να μου θυμίζει Μπέμπη -με υπερβολή το λέω αυτό, Μπέμπης άλλος δεν ξαναπέρασε από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τιμωρημένο τον Ιγκλέσιας, με τραυματία τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, με 10 παίκτες από το ΄16 με την αποβολή του Φυτανίδη που είναι καλός παίκτης, και όμως έριξε 3 γκολ ο Ατρόμητος στον Αστέρα Τρίπολης! Με Λαζαρίδη-Ταυλαρίδη πίσω να είναι ογκόλιθοι.

Θα κυνηγήσει το γκολ ο Ατρόμητος με τον Ολυμπιακό, είναι ομάδα που παίζει μπάλα. Απώλεια μεγάλη θα είναι ο Παπαδόπουλος αν δεν προλάβει να αναρρώσει από τον τραυματισμό του. Πολύ δύσκολο το ματς, δεν έχει σχέση με τη Βέροια ο Ατρόμητος… Όμως θα είναι πιο κουρασμένος από τον Ολυμπιακό λόγω του δυνατού αγώνα που έδωσε την Κυριακή με τον Αστέρα Τρίπολης -έπαιξε μία μέρα μετά από τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός τον διέσυρε τον ΠΑΟΚ! Άδικο το σκορ της νίκης, ο Παναθηναϊκός μπορούσε να βάλει σε αυτόν τον ΠΑΟΚ 4 και 5 γκολ. Είμαι ο μόνος σε όλη την Ελλάδα που έλεγα ότι ο ΠΑΟΚ θα χάσει τη δεύτερη θέση από τον Ατρόμητο όταν ήταν ο Ατρόμητος πολλούς βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ. Τώρα τον έφτασε στους 2 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική παίζει ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη...

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός, μία ομάδα μόνο υπήρχε στο γήπεδο. Πήρε πόντους ο Αναστασίου. Ο Στέφενς τα έχουμε πει τόσες φορές, είναι σαν να φωνάζει "πληρώστε μου την αποζημίωση να φύγω". Έβλεπες τρομερή διαφορά στα τρεξίματα, στην ταχύτητα, στη φυσική κατάσταση. Όταν έλεγα στους ΠΑΟΚτσήδες από τον Σεπτέμβριο ότι είναι αργοί σαν "επιτάφιος", με έβριζαν.

Εκπληκτικός ο Ζέκα σε ταχύτητα, αντοχές, πρεσάρισμα, έριξαν βάρος στο πρεσάρισμα του Λίνο, του έπαιρναν την μπάλα και οι επιστροφές ανύπαρκτες. Ένας τραγικός ΠΑΟΚ, δεν υπήρχε οργάνωση, δεν υπήρχαν γραμμές, με τους παλαίμαχους Μαντούρο και τους "σαν παλαίμαχους" Νίνηδες! Η άμυνα του Παναθηναϊκού έχει βελτιωθεί. Ο Ατζαγκούν επίσης είναι καλό παικτάκι, πέρα από τους γνωστούς Μπεργκ κ.λ.π. Με πολύ μικρότερο μπάτζετ ο Ατρόμητος και δείχνει πολύ πιο υγιής ομάδα από τον ΠΑΟΚ, πιο σταθερή. Ερείπιο ήταν ο ΠΑΟΚ, κρίμα.

Ήταν πολύ καλός ο Ολυμπιακός στο β΄ ημίχρονο στη Βέροια. Ανέδειξε αυτό που πάντα λέω για τη σημασία της ταχύτητας στο ποδόσφαιρο. Βγήκε ο Σέποβιτς που είναι αργός, βγήκε και ο Σάμαρης που δεν μου άρεσε πάλι, έκανε καλές αλλαγές ο Μίτσελ, και άλλαξε η εικόνα της ομάδας θεαματικά στο β΄ μέρος. Η είσοδος του Ολαϊτάν που είναι κινητικός και γρήγορος, η είσοδος του Μανιάτη που έδωσε πνοή στα χαφ, και η είσοδος του Ιμπαγάσα που όσα χρόνια και αν περάσουν, κάνει διαφορά από τους άλλους στα φτωχά χαφ του Ολυμπιακού, έδωσε θέαμα.

Ο Ντομίνγκες είχε κέφια από το πρώτο ημίχρονο κιόλας στο οποίο δεν ήταν καλός ο Ολυμπιακός. Με τις αλλαγές που έγιναν στο β΄ μέρος, βρήκε παρτενέρ με τους οποίους έκανε πολύ ωραίους συνδυασμούς. Έβλεπες παίκτες μέσα οι οποίοι είχαν τέχνη και ταχύτητα. Δεν υπήρχε Βέροια στο β΄ ημίχρονο, την εξαφάνισε από το γήπεδο ο Ολυμπιακός.

Ο Πέρες δεν είναι άσχημος, αν σκεφτούμε ότι αυτό ήταν το δεύτερό του ματς στην Ελλάδα. Καινούργια χώρα, καινούργια ομάδα, χρειάζεται λίγο χρόνο. Εγώ βλέπω στοιχεία πάνω του, είναι γρήγορος, ξέρει μπάλα, προσπαθεί να γυρνάει και να κόβει, δεν είναι τεμπέλης ούτε ζαμανφουτίστας. Την τελευταία του ενέργεια πρέπει να προσέξει να φτιάξει. Από τον Βάις μπορεί να εξελιχτεί πιο χρήσιμος, διότι ο Βάις είχε τρομερά προσόντα μεν, αλλά ήταν ή του ύψους ή του βάθος, έκανε μια κούρσα και μετά χανόταν.

Είδα και τη Λίβερπουλ, άλλο ένα ματς που αναδεικνύει τη σημασία της ταχύτητας. Τι διάολοι είναι αυτοί που έχει μπροστά η Λίβερπουλ! Στο 4-3-3 ταχύτατοι και παικταράδες, ο Σουάρες, ο Στάριτζ τρομερά βελτιωμένος και ο Στέρλινγκ ο νεαρός που είναι φισέκι. Του κόψανε την μπάλα του βραδυκίνητου Μερτεσάκερ πίσω, το καλοκαίρι βλέπω να τον σουτάρει η Άρσεναλ. Η Λίβερπουλ έκοβε στο κέντρο, και με δυο μπαλιές αστραπιαία έφταναν στην καρδιά της περιοχής! Πέρασε πρώτη η Τσέλσι του κολοσσού Μουρίνιο, ένα βαθμό πίσω της η Άρσεναλ, και δύο βαθμούς πίσω της η Μάντσεστερ Σίτι. Την ανάλυση της Τσέλσι την έκανα στην προηγούμενη στήλη.

Ο Μπονγκ δεν έχει σχέση με τον Χολέμπας. Ο Χολέμπας δεν αντικαθίσταται. Για ρεζέρβα ο Μπονγκ καλός είναι. Αυτή τη φορά πήγε καλά και ο Παπάζογλου. Πρώτη φορά μου άρεσε ο Παπάζογλου στη Βέροια.

Ο Μαρκάνο δεν είχε πίεση στη Βέροια. Στο προηγούμενο ματς που δέχτηκε λίγη πίεση, έτρεχε ο Αβραάμ και καθάριζε γι΄ αυτόν. Με γρήγορους κυνηγούς θα έχει πρόβλημα, με τη Μάντστεστερ για παράδειγμα -αν βρεθούν σε μέρα ο Φαν Πέρσι και ο Ρούνεϊ. Πρέπει να πάρει βοήθειες από τα χαφ οπωσδήποτε. Είναι όμως έμπειρος και τεχνίτης, είναι ψηλός, με τον Μανωλά δένει διότι ο Μανωλάς έχει την ταχύτητα να τον καλύπτει.

Για τον υποβιβασμό, πέρα από τον Άρη και τη Βέροια, έμπλεξε ο Πλατανιάς. Είδατε πόσο γρήγορα αδειάσανε τον Αναστόπουλο. Ο Εργοτέλης ήταν δύο κλάσεις καλύτερος, μεγάλο διπλό έκανε στον Πλατανιά με ρεσιτάλ Ουζουνίδη ο οποίος έστησε την ομάδα του καταπληκτικά. Αυτές οι μεταγραφές που έκανε ο Εργοτέλης τον Γενάρη, τον έχουν βοηθήσει και πάει από νίκη σε νίκη.

Ο Ιμπραήμ που είναι του Ολυμπιακού, δεν είναι άσχημος. Εκείνος που μου αρέσει σταθερά είναι ο Μπαντιμπανγκά, νέος στην ηλικία, έχει το όπλο της ταχύτητας. Ο Διαμαντάκος έχει πρόοδο από πέρσι. Δεν μου άρεσε πέρσι, δεν σκοράριζε. Φέτος σκοράρει. Έχει βελτίωση. Θέλει δουλειά διότι ακόμα δεν είναι για επίπεδο Ολυμπιακού. Είναι νέο παιδί. Να κοιτάξει να κτίσει περισσότερο όγκο, τετρακέφαλους.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: