Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Τι άλλαξε ο Πεπ στην Μπάγερν!!

Την ταυτότητα του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει η φετινή Μπάγερν Μονάχου και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για τις «πινελιές» που πρόσθεσε ο Ισπανός τεχνικός στην καλοκουρδισμένη βαυαρική μηχανή.
Μετά το περσινό τρεμπλ της Μπάγερν Μονάχου πολλοί αναρωτήθηκαν τι παραπάνω θα μπορούσε να πετύχει φέτος ο Γκουαρντιόλα από τον προκάτοχό του, Γιουπ Χάινκες. Μπορεί το… ταμείο να γίνεται στο τέλος τη σεζόν, όμως τα πρώτα δείγματα γραφής αποδεικνύουν πως φέτος οι Βαυαροί είναι άλλη ομάδα.
1. Δε… ‘‘ζει και πεθαίνει’’ από τα σέντερ φορ στην επίθεση. Από τα συνολικά 88 γκολ που έχει πετύχει η Μπάγερν σε όλες τις διοργανώσεις, οι καθαρόαιμοι επιθετικοί έχουν σημειώσει μόλις τα 18 (Μάντζουκιτς 15, Πιζάρο 3). Τα υπόλοιπα 70 έχουν προέλθει από μέσους (κυρίως) και αμυντικούς.
2. Συμμετοχή των ακραίων μπακ στην επιθετική λειτουργία με 18 ασίστ. Αλάμπα (7), Λαμ (6) και Ραφίνια (5) συνεισφέρουν σημαντικά, καθώς πλαγιοκοπούν τις αντίπαλες άμυνες και σερβίρουν έτοιμα γκολ.
3. Τα νέα αποκτήματα της ομάδας έχουν ενσωματωθεί στο σύνολο και πήραν θέση βασικού στην ομάδα. Μετά την περίοδο προσαρμογής και τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισαν, Μάριο Γκέτσε και Τιάγκο Αλκάνταρα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αρχικής ενδεκάδας.
4. Έχει… κοντύνει την ομάδα. Φυσικά όχι σαν μέγεθος, αλλά υψομετρικά. Τουλάχιστον έξι βασικοί ποδοσφαιριστές δεν ξεπερνούν σε ύψος το 1.75 (Σακίρι 1.69, Λάμ 1.70, Τιάγκο Αλκάνταρα 1.70, Ριμπερί 1.70, Ραφίνια 1.72, Γκέτσε 1.75) θυμίζοντας σε πολλές περιπτώσεις την Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα.
5. Μια ομάδα με… σφραγίδα Γκουαρντιόλα δε θα μπορούσε να μην πνίγει την αντίπαλό της με την κατοχή μπάλας. Ο μέσος όρος κατοχής 66% αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: