Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Κι όμως, ο Γλύκος φταίει!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει στο sportdog το ...Παναθηναϊκός-Ποσειδώνας Μηχανιώνας στη Λεωφόρο! "Προκαλεί θλίψη ο Στέφενς" – Γιατί "κατηγορεί" τον Γλύκο;Ο ΠΑΟΚ ξεφτιλίστηκε αγωνιστικά και στη Λεωφόρο. Να ξέρετε εμείς εδώ γράφουμε ό,τι βλέπουμε και όχι ό,τι "πρέπει", όχι ό,τι αναφέρει η "γραμμή". Δεν περιμένουμε, δηλαδή, να βγει κάποιος από τον ΠΑΟΚ …μετά από ένα αποτυχημένο αποτέλεσμα να τα ρίξει στη διαιτησία και εμείς να ακολουθήσουμε… Αυτά εδώ δεν γίνονται!

Μετά το 5-0 επί του ΟΦΗ το ίδιο έγινε: "Άρρωστη και όχι μεγάλη ομάδα" γράφαμε. Πριν το παιχνίδι Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ "ευχόμασταν" να είναι ένα ματς του …0-0, γιατί αλλιώς…

Όσο ρεαλιστικά κι αν αντιμετωπίζουμε την κατάσταση και την ανοργάνωτη-ανισόρροπη ομάδα, δεν περιμέναμε ποτέ αυτή τη χθεσινή εικόνα στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ. Ποιος να φαντάζονταν αγώνα 16-2 τελικών! Ποιος να έφθανε στο σημείο να υποθέσει ότι για 94΄ ο ΠΑΟΚ θα κατάφερνε να κάνει μία σωστή επίθεση και ο Παναθηναϊκός θα έχανε 6-7 κλασσικές ευκαιρίες και θα "πατούσε" τον αντίπαλο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου; Ποιος θα περίμενε ότι οι Τριανταφυλλόπουλος-Λαγός-Καρέλης θα φαίνονταν δύο κλάσσεις καλύτεροι και πιο δυνατοί από Κατσουράνηδες-Σαλπιγγίδηδες και άλλους ασκόπως περιφερόμενους στο χορτάρι της Λεωφόρου;

Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε αυτή την αναμέτρηση που θύμιζε Παναθηναϊκός-Ποσειδώνας Μηχανιώνας! (Συγνώμη από την αγαπημένη μου Μηχανιώνα, που είμαι σίγουρος ότι δεν θα είχε τόσο καφενειακή εικόνα στη Λεωφόρο).

Ακόμη και οι πιο άσχετοι, οι πιο εγωιστές ή υπομονετικοί, οι πιο ξεροκέφαλοι ή εμπαθείς, όλοι -μετά ΚΑΙ από αυτό τον- αγώνα με σημαντικό αντίπαλο- κατάλαβαν ότι ο ΠΑΟΚ: Δεν έχει πρόβλημα στο ρόστερ του. Δεν έχει πρόβλημα μεταγραφών. Δεν έχει πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας. Δεν έχει πρόβλημα με την ταχύτητα στα χαφ. Δεν έχει θέμα μεταγραφικού σχεδιασμού. Δεν έχει πρόβλημα απειθαρχίας. Δεν έχει θέμα κακώς σχέσεων. Δεν έχει θέμα στα άκρα ή στο γκολ….

Όσοι προσπαθούσαν κάθε εβδομάδα να βρουν κάτι για να χρεώσουν την αποτυχία του ΠΑΟΚ να παίξει σωστά και να παρουσιαστεί δυνατός και συμπαγής σε μεγάλα ματς για να πάρει και σημαντικά αποτελέσματα, επιτέλους πρέπει να κατάλαβαν ότι τα μικροπροβλήματα του Δικεφάλου είναι όόλα τα παραπάνω, αλλά το κύριο θέμα είναι η ανοργανωσιά και η έλλειψη πλάνου για να κερδίσει ή να ανταπεξέλθει τακτικά απέναντι στον οποιοδήποτε δυνατό αντίπαλο, αυτό που δεν μπορεί να κερδίσει με την ατομική ποιότητα των παικτών του.

Ο ΠΑΟΚ δεν ξέρει πώς να επιτεθεί απέναντι σε ομάδες που τον πρεσάρουν καλούτσικα στο κέντρο… Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ιδέα (ως ομάδα) πώς πρέπει να αμυνθεί όταν χάσει την μπάλα. Αυτό το σύνολο παικτών παρουσιάζεται ασύνδετο σε κάθε γραμμή και μάλλον αδιάβαστο σε σχέση με τον εκάστοτε αντίπαλο.

Ρόμβο θα έπαιζε ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ αντί να χτυπήσει στα άκρα, κράτησε στην ενδεκάδα τους παίκτες του που πήγαν καλά τακτικά, στον αγώνα της Τούμπας με τον ΟΦΗ! Κι αυτό… "γιατί η τακτική εξαρτάται από τους παίκτες που έχεις κι όχι από τη δουλειά που κάνεις, ή ακόμη και από τον αντίπαλο…". Ειπώθηκε κι αυτό! Λες και η τακτική σε κάθε ομάδα δεν αλλάζει και ο καθένας πρέπει να κάνει στο γήπεδο αυτά που έμαθε πριν 3-5-10 χρόνια σε κάποιες άλλες ομάδες και καταστάσεις…

Τέλος πάντων για να μην πλατειάζουμε…

Ο ΠΑΟΚ παθαίνει ό,τι παθαίνει, όχι για όλα αυτά που κάθε εβδομάδα ανακαλύπτει ο κάθε αναλυτής της άρρωστης αυτής κατάστασης, αλλά βρίσκεται σε αυτό το αδιέξοδο λόγω του Γλύκου! Σε τόσους και τόσους έχουν ρίξει ευθύνες (όσοι ταλαιπωρούνται και δεν καταλαβαίνουν τι φταίει) και όχι σε αυτόν που διατηρεί αυτή την κατάσταση…

Ναι κύριοι! Ο Παναγιώτης Γλύκος φταίει που και χθες και πολλές-πολλές άλλες φορές βοήθησε, τον ΠΑΟΚ να φύγει από το γήπεδο με ένα αξιοπρεπές σκορ παρά τις συνεχόμενες κακές έως τραγικές εμφανίσεις του.

Γιατί αν ο Γλύκος δεν έκανε θαύματα και χθες ο ΠΑΟΚ θα έχανε φυσιολογικά 4-0 ή 5-0 και θα αναστατώνονταν ο κοιμισμένος περίγυρος της ομάδας που τώρα προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει και εφησυχάζει στην …ηρεμία που του προσφέρει το 2-1.

Ο Γλύκος φταίει που οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε επιτυχίες με τον Ηρακλή, τον Παναιτωλικό, την Ξάνθη και αρκετούς άλλους, αποτελέσματα που διατήρησαν την άρρωστη κατάσταση του Δικεφάλου και δεν έφεραν ένα ξέσπασμα που ίσως ήταν πιο αποτελεσματικό…

* Η παρουσία του Χουμπ Στέφενς και στην συνέντευξη Τύπου προκάλεσε θλίψη! Φθάσαμε πλέον στο σημείο να αναρωτιόμαστε τι είναι πιο λυπηρό: Η εικόνα της ανοργάνωτης ομάδας του, ή τα λεγόμενα προς τον κόσμο…

* Για όσους επιμένουν να αναφέρονται στο ρόστερ, ας συγκρίνουν τον πάγκο(!) του χθεσινού ΠΑΟΚ (που είχε εκτός αποστολής Βίτορ-Βούκιτς-Μάαρτενς) με τους βασικούς του …Ολυμπιακού!

Μια και αναφερθήκαμε στους πρωταθλητές… Την ομάδα με τη μοναδική ικανότητα ακόμη κι αν βάλει και ένα και δύο και τρία γκολ οφσάιντ, να έχει τη σωστή νοοτροπία να βάλει και τέταρτο και πέμπτο, για να τονίσει την ανωτερότητά της και να δείχνει στην ΕΠΟ την ΚΕΔ και τους απεσταλμένους της, ότι δεν χρειάζεται τόσο μεγάλη και αγωνιώδη βοήθεια για να επικρατήσει. Κι όμως αυτοί συνεχίζουν να ξεφτιλίζονται ακόμη και στο +14 ή στο +17.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: