Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Νόμος για μειώσεις σε Ρεάλ, Μπάρτσα στην Ισπανία!

Τα τηλεοπτικά έσοδα των Ρεάλ και Μπάρτσα -που τις έχουν κάνει τα πιο πλούσια κλαμπ- θα μειωθούν σημαντικά με νέο νόμο στην Ισπανία.
Οι δύο τιτάνες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου τη δεδομένη στιγμή βάζουν στα ταμεία τους 6.5 φορές περισσότερα από την μικρότερη (όχι βαθμολογικά) ομάδα και όπως έκανε σαφές ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, στο μέλλον ο αριθμός θα «πέσει» στο 4.
Η κυβέρνηση θέλει να φέρει μία σχετική ισορροπία στην Primera Division αφού τα τελευταία 9 χρόνια ο τίτλος έχει πάει σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, οι οποίες το 2012 είχαν 30 βαθμούς διαφορά από την 3η.
Η διοργανώτρια αρχή έχει έρθει σε επαφή με ανθρώπους της κυβέρνησης για αυτό που λέγεται 'Αθλητικός Νόμος' και που φαίνεται πως θα εγκριθεί φέτος. Ο Τέμπας δεν θέλησε να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες.
Τα ετήσια έσοδα Καστιγιάνων και Καταλανών από τηλεοπτικά δικαιώματα θα παραμείνουν 150 εκατ. ευρώ για «λίγα χρόνια» υπό τον νέο νόμο όπως δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ατλέτικο Μαδρίτης, Μιγκέλ Ανχελ Χιλ.
Ιταλία
Η Ιταλία πρόσφατα πέρασε νέα νομοθετική ρύθμιση για να φέρει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα το πλεονέκτημα της Γιουβέντους με τις υπόλοιπες ομάδες, όπως είπε Ισπανός.
Αγγλία
Στην Premier League η... μοιρασιά των εσόδων έχει γίνει πιο δίκαιη από τότε που ιδρύθηκε, το 1992. Η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην οποία πήγε το μεγαλύτερο κομμάτι πέρυσι, πήρε μόλις 1.5 φορά τα χρήματα της τελευταίας, ΚΠΡ, σύμφωνα με τα στοιχεία της λίγκας.
Καμία επίσημη αντίδραση
Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα πέρυσι έλαβαν 519 εκατ. ευρώ και 483 εκατ. ευρώ αντίστοιχα και είναι οι πιο πλούσιες ομάδες βάσει πωλήσεων σύμφωνα με έρευνα της Deloitte. Τα δύο κλαμπ δεν έχουν τοποθετηθεί επίσημα.
Προβάδισμα σε σχέση και με μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης
Σύμφωνα με την πασίγνωστη εταιρεία που διενεργεί οικονομικές μελέτες και ελέγχους, τα συμβόλαια των «αιωνίων» της Ισπανίας με την Mediapro τους δίνουν «σημαντικό προβάδισμα στα έσοδα» σε σχέση με μεγάλες ομάδες της Ευρώπης όπως είναι η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήραν 107 και 119 εκατ. ευρώ αντίστοιχα για τη σεζόν 2012-13».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: