Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Μπεκιάι, ο πρώτος! (video)

Πριν από 13χρόνια ο Αριάν Μπεκιάι έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που καταφέρνει να σκοράρει (με κεφάλια), στο 95ο λεπτό του αγώνα ΟΦΗ-Πανηλειακός (2-2).

Μπεκιάι, ο πρώτος (video)
Το ρολόι στο γήπεδο του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» έδειχνε το 95ο λεπτό, όταν ο Αριάν Μπεκιάι έστειλε (με κεφαλιά) την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Πανηλειακού και ισοφάρισε σε 2-2για λογαριασμό του ΟΦΗ.

Έτσι ο τότε 25χρονος Αλβανός έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που σημειώνει γκολ κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Η ποδοσφαιρική καριέρα του Αριάν Μπεκιάι ξεκίνησε από την Παρτιζάνι Τιράνων, ενώ το 1997 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΟΦΗ. Από το 2003 ως το 2006 φόρεσε την φανέλα του Ιωνικού και αγωνίστηκε σε 83 παιχνίδια στην Α’ Εθνική.

Στην συνέχεια, μετακόμισε στην Κύπρο και έπαιξε για την Ανόρθωση, τον Ολυμπιακό Λευκωσίας και τον Ερμή, όπου και πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα… γάντια του.

Μάλιστα, ο παλαίμαχος γκολκίπερ φόρεσε 45 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο της Αλβανίας, ενώ πλέον εργάζεται στην Ανόρθωση ως προπονητής τερματοφυλάκων.

Δείτε το σχετικό βίντεο


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: