Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Το 119’ και οι ευχές πρόκρισης του…!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το blog του στο gazzetta κάτω από διαφορετική οπτική την υπόθεση κύπελλο για τον Ολυμπιακό-κι όχι μόνο.
ΓΙΑ να είμαι ειλικρινής, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο Ολυμπιακός σε τρίτο παιχνίδι μέσα σε ένα μήνα με τον Ατρόμητο δεν θα βάλει γκολ. Οπότε, με ένα απλοϊκό συλλογισμό του στιλ, «ένα να βάλω, πρέπει να φάω δύο για να αποκλειστώ», καταλήγει κάποιος στο συμπέρασμα, «άρα δεν θα αποκλειστώ».
Μόνο που ίσως είναι πράγματι λίγο απλοϊκός ο συλλογισμός. Γιατί μέσα στο ποδόσφαιρο είναι να μη βάλεις και σε τρίτο σερί ματς γκολ στον Ατρόμητο. Η, να μην σου είναι τελικά αρκετό το ένα γκολ, γιατί μπορείς να φας δύο. Οπότε, η μόνη επιλογή που πραγματικά έχει ο Ολυμπιακός αν θέλει να πάρει (και) φέτος και το κύπελλο, είναι να μπει μέσα στο παιχνίδι αποφασισμένος να δώσει μία μεγάλη μάχη-κι όχι όπως μπαίνει στα παιχνίδια πρωταθλήματος εδώ και πολύ καιρό.
Δεν κρύβω ότι υπάρχει κάτι που με φοβίζει σε αυτό το ματς, πέραν της δεδομένης αξίας του Ατρόμητου, που ίσως είναι κι η πιο φορμαρισμένη ομάδα μετά τις γιορτές. Θυμάμαι λοιπόν την επικράτηση του Ολυμπιακού στον τελικό του κυπέλλου, πρόπερσι, με αντίπαλο και τότε τον Ατρόμητο, στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός άξιζε να νικήσει, αλλά με…κάποιο τρόπο το ματς έφτασε στην παράταση και κρίθηκε στο 119’ με το γκολ του Φουστέρ! Δηλαδή, στο παραένα δεν πήγε στα πέναλτι, όπου εκεί τα πάντα θα κρέμονταν σε μία κλωστή.
Και δεν είναι φίλοι μου λίγες οι φορές που το ποδόσφαιρο κάνει κύκλους κι εκεί που σου έχει δώσει κάτι, κάποια άλλη στιγμή σου το παίρνει πίσω, ενίοτε με παρόμοιο τρόπο. Γι αυτό και υποστηρίζω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει στο παιχνίδι από το πρώτο λεπτό δυνατά, συγκεντρωμένα κι έτσι να το πάει ως το τελευταίο λεπτό. Να μην το αφήσει το παιχνίδι, δηλαδή, να γίνει θρίλερ και να παίζεται ως το τελευταίο λεπτό.
Κατά τα άλλα, απ΄ότι μπορώ να αντιληφθώ από διάφορες δηλώσεις και δημοσιεύματα, στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ, θα ήθελαν να αποκλειστεί ο Ολυμπιακός από τον Ατρόμητο. Προφανώς, για να γίνει έτσι πιο εύκολο το έργο τους προς την επίτευξη του στόχου της κατάκτησης του κυπέλλου.
Πάντως εγώ αν ήμουν ΠΑΟΚ η, Παναθηναϊκός, θα επιθυμούσα διακαώς να περάσει ο Ολυμπιακός τον Ατρόμητο. Σαν ΠΑΟΚ για να τον παίξω στα ημιτελικά του κυπέλλου σε δύο παιχνίδια και σαν ΠΑΟ για να τον παίξω στο μεγάλο τελικό του κυπέλλου. Να έχω να λέω ότι πήρα την κούπα από τον Ολυμπιακό. Και δεν το κρύβω ότι πέρσι είχα στενοχωρηθεί που είχε βγει νοκ άουτ ο ΠΑΟΚ από τον Αστέρα Τρίπολης, γιατί είχαμε χάσει την ευκαιρία να δούμε ένα πολύ μεγάλο ματς στο ΟΑΚΑ, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ.
Αν τώρα κάνω λάθος στην αντίληψή μου και ΠΑΟΚ και ΠΑΟ θέλουν πρόκριση του Ολυμπιακού κι όχι του Ατρόμητου, πάω πάσο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: