Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Χάρηκε ο ένας… Ηρακλής!! (video)

Έπαιζαν και οι δύο ματς φωτιά για την άνοδό τους, όμως ένας χάρηκε. Ο Ηρακλής Ψαχνών πήρε χρυσό βαθμό (0-0) στην έδρα του Ολυμπιακού, ενώ ο Γηραιός υπέστη ψυχρολουσία απέναντι στον Αιγινιακό (2-2).

Χάρηκε ο ένας… Ηρακλής (video)
Παραλίγο μέρα…. Ηρακλή στην 11η αγωνιστική της Football League, αλλά στο φινάλε ο ένας τα «χάλασε».

Ο Ηρακλής Ψαχνών χαμογέλασε αφού η λευκή ισοπαλία, 0-0, που πήρε στο ντέρμπι του Βόλου απέναντι στον Ολυμπιακό τον κράτησε για τα καλά στο παιχνίδι για το εισιτήριο της Σούπερ Λίγκας. Ενώ αντίθετα, οι Θεσσαλονικείς αν και έφτασαν μια ανάσα από τη νίκη «χρυσάφι» στην έδρα του Αιγινιακού, που θα τους ξαναέβαζε δυνατά στη μάχη ανόδου, λύγισαν στο φινάλε, 2-2.

Στο ματς του Βόλου, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο και τις ευκαιρίες για να καθαρίσουν το ματς, όμως η ομάδα της Εύβοιας έμεινε όρθια και πήρε έναν υπερπολύτιμο βαθμό.

Έσπασαν καρδιές στην έδρα του Αιγινιακού, καθώς ο Ηρακλής προηγήθηκε με τον Ζούρκο στο 45+3’ αλλά στο ξεκίνημα του ημιχρόνου έμεινε με δέκα λόγω αποβολής του Πουρτουλίδη. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, και ισοφάρισαν με αυτογκόλ του Κοντεόν στο 62’. Οι Θεσσαλονικείς δεν το έβαλαν κάτω και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τσιλιανίδης έκανε το 1-2. Ο Κουτσοσπύρος όμως στο 87’ τους χάλασε τα σχέδια και γλίτωσε τον Αιγινιακό από την ήττα.



Βαθμολογία (σε 11 αγώνες):

Κέρκυρα 19
Ηρακλής Ψαχνών 18
Ολυμπιακός Β. 18
Νίκη Β. 17
Χανιά 15
Ηρακλής 15
Αιγινιακός 13
Φωστήρας 9

Η αγωνιστική (11η):

Αιγινιακός - Ηρακλής 2-2
(62’ Κοντεόν αυτ., 87’ Κουτσοσπύρος - 45+3’ Ζούρκος, 66’ Τσιλιανίδης)

Ολυμπιακός Βόλου - Ηρακλής Ψαχνών 0-0

Πηγή: sport-fm.gr

Ανακούφιση με Σουνά!!

Παρότι όλα έδειχναν ότι ο η λύση της προσφυγής είναι αναπόφευκτη, ο Δημήτρης Σουνάς υπόγραψε την την πρόταση της ΠΑΕ Άρης για εκχώρηση από το επίδομα υποβιβασμού.

Ανακούφιση με Σουνά
Άδικα λαχτάρησαν με τον Δημήτρη Σουνά στον Άρη.

Ο νεαρός μέσος όχι μόνο δεν αποφάσισε να διαλέξει τον δρόμο της προσφυγής προκειμένου να διεκδικήσει τα οφειλόμενα από την ΠΑΕ αλλά έδειξε και καλή διάθεση προκειμένου να συνεχίσει να φοράει τα «κίτρινα».

Συγκεκριμένα, ο Σουνάς έβαλε την υπογραφή του στην πρόταση της ΠΑΕ για εκχώρηση από το επίδομα που του αντιστοιχεί για τον υποβιβασμό της ομάδας. Κάτι που σημαίνει ότι η διοίκηση του Άρη απαλλάσσεται από ένα μικρό ποσό (της τάξεως των 2.000) που καλείται να πληρώσει στους παίκτες για τον υποβιβασμό στη Football League.Πηγή: sport-fm.gr

Τα είπαν Βασιλακόπουλος-Κατσικάρης!!

Συνάντηση στα γραφεία της ΕΟΚ είχαν Γ.Βασιλακόπουλος και Φ.Κατσικάρης θέτοντας τις βάσεις για συνεργασία. Πολύ κοντά στην Εθνική ο Νικαιώτης τεχνικός, μένει να λυθεί το συμβόλαιο του Τρινκιέρι.

Τα είπαν Βασιλακόπουλος-Κατσικάρης
Προ των πυλών της Εθνικής βρίσκεται ο Φώτης Κατσικάρης. Ο Νικαιώτης τεχνικός μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα από το Final Four χθες και σε μια μικρή στάση προτού επιστρέψει στην Ισπανία, είχε μια συνάντηση με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο στα γραφεία της ΕΟΚ.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για το πλαίσιο συνεργασίας και η υπόθεση βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, που το deal να θεωρείται προ των πυλών. Ασφαλώς για να επικυρωθεί οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να υπάρξει η λύση του συμβολαίου του Αντρέα Τρινκιέρι, με τον οποίο εδώ και λίγες μέρες η ομοσπονδία είναι σε ανοικτή γραμμή.

Εκφράζεται η αισιοδοξία πως τις επόμενες μέρες θα βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα και θα ανακοινωθεί η πρόσληψη του Φώτη Κατσικάρη, που πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι για τρία χρόνια, με τον ίδιο να έχει τη δυνατότητα να εργαστεί παράλληλα σε ομάδα του εξωτερικού.

Ήδη έχει γίνει μία προεργασία για τους παίκτες που θα κληθούν, ενώ έχουν κλειστεί και αρκετά φιλικά για την προετοιμασία της Εθνικής εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η οποία θα αρχίσει στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Πηγή: sport-fm.gr

Κοντά στη Βέροια ο Ερνάντεθ!

Συνάντηση με τους ανθρώπους της Βέροιας είχε χθες ο Κίκε Ερνάντεθ και όλα δείχνουν ότι αυτός θα είναι ο επόμενος τεχνικός της ομάδας.

Κοντά στη Βέροια ο Ερνάντεθ
Ο Γιώργος Αρβανιτίδης φαίνεται πως έχει βρει τον εκλεκτό για τον αντικαταστάτη του Ράκτο Ντόστανιτς στον πάγκο της Βέροιας κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Κίκε Ερνάντεθ. Ο 55χρονος τεχνικός βρέθηκε χθες στα γραφεία της ΠΑΕ και όλα δείχνουν ότι θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το ραντεβού ανάμεσα στον Ντόστανιτς και τη διοίκηση δεν έγινε ποτέ και ο Σέρβος αναχώρησε χθες για την πατρίδα του.

Ο πρώην προπονητής του Αρη και του Λεβαδειακού είναι μια «ανάσα» από τη Βέροια και δεν αποκλείεται άμεσα να υπάρχουν οι ανακοινώσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Μέχρι τη… Λωζάννη ο ΠΑΟΚ!!

Στο CAS προσφεύγει ο ΠΑΟΚ για την αφαίρεση βαθμών που του επιβλήθηκε στα play offs και την αδυναμία να κάνει έφεση. Μη επικύρωση της βαθμολογίας μέχρι να υπάρξει απόφαση ζητούν στο «Δικέφαλο».

Μέχρι τη… Λωζάννη ο ΠΑΟΚ
Στα άκρα πηγαίνει ο ΠΑΟΚ με στόχο να ανατρέψει την απόφαση της ΕΠΟ να του επιβάλει ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από τα play offs και την αφαίρεση της δυνατότητάς του να κάνει έφεση. Όπως γνωστοποίησε η ΠΑΕ, προσφεύγει στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης (CAS). Στην ανακοίνωσή τους οι Θεσσαλονικείς κάνουν λόγο για απόφαση-σκάνδαλο και παράνομη συμπεριφορά της ομοσπονδίας, ενώ ζητούν τη μη επικύρωση της τελικής βαθμολογίας των play offs μέχρι να υπάρξει απόφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έπειτα από την απόφαση “σκάνδαλο” της ΕΠΟ που κορυφώθηκε με την αυθαίρετη αφαίρεση τριών βαθμών από τα Play Offs του πρωταθλήματος, αλλά και για την – κατά παράβαση των κανονισμών της FIFA – έλλειψη δυνατότητας εξέτασης της υπόθεσης από άλλο ανεξάρτητο διαιτητικό όργανο εκτός σφαίρας ελέγχου της Ομοσπονδίας, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα προσφύγει στο CAS ζητώντας την ακύρωση των δύο αποφάσεων τιμωρίας του ΠΑΟΚ.

Σε σχετική επιστολή που απέστειλε προς την ΕΠΟ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι σύμφωνα με την πρόσφατη νομολογία του CAS και του Ελβετικού Ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, το CAS έχει δικαιοδοσία να εξετάσει την παρούσα διαφορά βασιζόμενο στο γεγονός ότι στο καταστατικό της ΕΠΟ δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόσβαση σε ανεξάρτητο δικαιοδοτικό όργανο τρίτου βαθμού.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι με το νέο σχέδιο καταστατικού της η ίδια ΕΠΟ αποδέχεται τον τρίτο βαθμό ελέγχου των αποφάσεων των οργάνων της και αντιλαμβανόμενη το μέγεθος της ευθύνης της για τα παραπάνω, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την επιστολή της καλεί την Ομοσπονδία να αποδεχθεί ρητά μέχρι την Παρασκευή 23.05.2014 την αρμοδιότητα του CAS στην παρούσα υπόθεση.

Σε περίπτωση που διαφωνήσει η ΕΠΟ με την πρόταση, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εκτός από την ανωτέρω προσφυγή στο CAS την οποία θα υποστηρίξει με κάθε νόμιμο τρόπο, θα προσφύγει σε κάθε άλλο αρμόδιο όργανο εθνικό ή διεθνές για τη διεκδίκηση αποκατάστασης της ζημίας που έχει υποστεί από την παράνομη συμπεριφορά της ΕΠΟ και των οργάνων της.

Παράλληλα στην ίδια επιστολή που κοινοποιείται και στη Superleague, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητάει να μην επικυρωθεί ο πίνακας της βαθμολογίας των Play Οffs μέχρι την έκδοση της απόφασης του CAS επί της προσφυγής
».

Τα εισιτήρια για το ντέρμπι «αιωνίων»

Στη διάθεση του κοινού τίθενται από σήμερα τα εισιτήρια για τον πρώτο τελικό της Α1 μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αυτή την Πέμπτη.

Τα εισιτήρια για το ντέρμπι «αιωνίων»
Οι φίλοι του «τριφυλλιού» θα μπορούν να τα προμηθεύονται από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αλλά και από άλλα σημεία πώλησης.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ είναι η εξής
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ενημερώνει τους φιλάθλους της πως ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη (22/5, 10μ.μ.).

Οι φίλοι των «πράσινων» μπορούν να τα προμηθεύονται τόσο από τα εκδοτήρια στη Θύρα 10 του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης», όσο και από τα *Γραφεία Viva (Καποδιστρίου 2 & Λεωφόρος Κηφισίας, Μαρούσι, 2ος όροφος, Ωράριο Λειτουργίας: 8π.μ. – 11μ.μ.) και *Viva Mall (ώρες λειτουργίας καταστημάτων) καθώς και διαδικτυακά (στο www.paobc.gr και στο www.viva.gr). Επίσης, τηλεφωνικά στο 11876 (Χρέωση από σταθερό: 0,96€ / λεπτό και από κινητό: 1,09€ / λεπτό) επί 24 ώρες το 24ωρο. Να σημειώσουμε πως με κάθε πιστωτική κάρτα μπορεί να γίνει αγορά μέχρι δύο εισιτηρίων!

Σήμερα (20/5) τα εκδοτήρια στη Θύρα 10 του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 6μ.μ., ενώ αύριο (21/5) το ωράριο λειτουργίας τους θα είναι 10π.μ. με 6μ.μ. Την Πέμπτη (22/5) θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 10π.μ. ως τις 4.30μ.μ., ενώ από τις 5μ.μ. μέχρι και την ώρα έναρξης του αγώνα, τα εισιτήρια θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ.

«Δεν δυσαρεστεί το περιβάλλον του ΠΑΟΚ ο Σαββίδης»

Ο Ιβάν Σαββίδης δεν επιθυμεί να δυσαρεστήσει το περιβάλλον του ΠΑΟΚ, όπως φαίνεται με την επιλογή του Άγγελου Αναστασιάδη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κούλης Αποστολίδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δεν δυσαρεστεί το περιβάλλον του ΠΑΟΚ ο Σαββίδης»
Με αφορμή την πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, ο Κούλης Αποστολίδης – μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 - αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στην επιλογή του έμπειρο προπονητή από τον Ιβάν Σαββίδη.

Ωστόσο, θεωρεί ότι ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, σύμφωνα με όσα δείχνει με τις επιλογές του, δεν επιθυμεί να δυσαρεστήσει το περιβάλλον της ομάδας.

Από εκεί και πέρα, εξήγησε την ανάγκη του «Δικεφάλου του Βορρά» να υπάρξει ένα στρατηγικό πλάνο, το οποίο θα κοινοποιηθεί και στους οργανωμένους οπαδούς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κούλης Αποστολίδης στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Μιχάλη Τσόχο

Για την πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο του ΠΑΟΚ

«Θα μπορούσα να πω πάρα πολλά, από τη στιγμή που υπάρχει συμφωνία για τα επόμενα δύο χρόνια. Είναι γνωστό ότι ο Άγγελος έχει μερικά έντονα θετικά στοιχεία και μερικά έντονα αρνητικά στοιχεία. Εκείνο που εύχομαι είναι να διορθωθεί – να προσαρμοστεί το διοικητικό μοντέλο του ΠΑΟΚ και να καταφέρει ο Άγγελος να δέσει για να εμφανιστούν τα θετικά του, ώστε να μην γίνει το αντίθετο. Είναι πολύ καλός προπονητής, μπορεί να παίρνει το 110% από τους παίκτες του και ελπίζω ο Σαββίδης να τον βοηθήσει, οργανώνοντας καλύτερα το ποδοσφαιρικό τμήμα».

Για τις αλλαγές που πρέπει να κάνει ο Ιβάν Σαββίδης στη διοίκηση της ΠΑΕ

«Η θέση μου για τη λειτουργία του ΠΑΟΚ, ειδικότερα από τότε που ήρθε ο Σαββίδης είναι να φτιάξει τη διοικητική δομή του, πρέπει να οργανωθεί και να διορθώσει τα άσχημα. Πρέπει να βασίζεται η ομάδα σε μία συγκεκριμένη διοικητική δομή και από τη στιγμή που έχει λύσει το οικονομικό, μόνο έτσι θα καταφέρει να έχει επιτυχίες.

Δεν είμαι καθημερινά μέσα στην ΠΑΕ, όμως από ό,τι ξέρω ο ΠΑΟΚ δεν έχει οργανόγραμμα, διοικητικές θέσεις εργασίας και να ξέρει ο καθένας τις αρμοδιότητές του. Είναι διαφορετικό να είσαι μέσα ή έξω. Εξ’ αποτελέσματος διαπιστώνω ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι αυτή τη δομή και τη χημεία. Χρειάζεται κόπο και χρόνο για να γίνει αυτό.

Πρέπει να βγάλει ένα στρατηγικό πλάνο τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια. Πρώτα πρέπει να γίνουν οι διοικητικές αλλαγές και στη συνέχεια να υπάρξουν οι αλλαγές στο αγωνιστικό κομμάτι. Το θέμα είναι ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ και το περιβάλλον αυτού μπορεί να περιμένει κάτι τέτοιο. Δεν μπορούμε για ποιον λόγο περίμενε άμεσα κατακτήσεις τροπαίων.

Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι ένα από τα θέματα που καλούνται να χειριστούν ο ιδιοκτήτης και οι άλλοι παράγοντες της ΠΑΕ. Για αυτό πρέπει να υπάρχει πλάνο και να γίνουν γνωστοί οι στόχοι, να τους παρουσιάσουν – όχι μόνο μία φορά – και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ανταπόκριση του κόσμου στους στόχους που θα τεθούν.

Ας πούμε για παράδειγμα για τον Γκαρσία, ποια είναι τα καθήκοντά του; Τι ακριβώς θα κάνει στην ομάδα; Τα καθήκοντα της θέσης είναι “α”, “β” και “γ”. Αν, όντως, τα έχει μπορεί να αναλάβει τη θέση και να παραμείνει στην ομάδα. Δεν τα έχει, τότε δεν κάνει και δεν μπορεί να την αναλάβει. Για κάποιον λόγο – που δεν καταλαβαίνω εγώ- είναι ότι δεν επιθυμεί να δυσαρεστήσει το περιβάλλον του ΠΑΟΚ. Εύχομαι πραγματικά να τον φωτίσει ο Θεός, αφού επέλεξε τον Αναστασιάδη και χρειάζεται να τον βοηθήσει με τις αλλαγές σε οργανωτικό επίπεδο».

Για την επικείμενη συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας:

«Για το θέμα της προσαρμογής οι άνθρωποι της Εθνικής ξέρουν πολύ καλύτερα τι πρέπει να κάνουν και θα το κάνουν. Για την ομάδα, τώρα, στόχος μας είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση και ας ελπίσουμε ότι τα παιδιά θα τα καταφέρουν».

Όταν ο Φέντερερ έκανε το απίθανο... (video)

Άθλος ακόμα και για τον Ρότζερ Φέντερερ ήταν αυτό που είχε κάνει σαν σήμερα το 2007. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις ότι σταμάτησε τον Ναδάλ ύστερα από 81(!) σερί νίκες του Ισπανού στο χώμα;

Όταν ο Φέντερερ έκανε το απίθανο... (video)
Κάποια πράγματα μοιάζουν υπερφυσικά ακόμα και για ζωντανούς θρύλους. Ακόμα και για τον «βασιλιά», τον «μάγο» τον έναν και μοναδικό Ρότζερ Φέντερερ. Διότι σαν σήμερα πριν επτά χρόνια, ο Ελβετός είχε πετύχει κάτι ασύλληπτο για την εποχή. Κάτι που κανείς δεν περίμενε και κανείς δεν πίστευε ότι θα συμβεί.

Στον τελικό του Αμβούργου το 2007 είχε νικήσει τον Ραφαέλ Ναδάλ (και μάλιστα με ανατροπή). Είχε νικήσει τον απόλυτο «άρχοντα» στο χώμα που εκείνη την περίοδο έτρεχε σερί... 81(!) νικών στην εν λόγω επιφάνεια!

Ο Ισπανός ήταν αήττητος (στο χώμα) απ’ τον Απρλίο του 2005 και χρειάστηκε να περάσουν δυό χρόνια και κάτι (20 Μαΐου 2007) για να φύγει ηττημένος απ’ τα αγαπημένα του κορτ. Μέτρησε συνολικά εκείνη την περίοδο 13 τίτλους στο χώμα, ενώ ήταν η πρώτη φορά –ύστερα από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες- που ο King Roger χαμογελούσε κόντρα στον μεγάλο του αντίπαλο στο χώμα!

Θυμηθείτε πλάνα του τότε τελικού:


Πηγή: sport-fm.gr

Βλέπει Football League ο Κυριάκος! (pic)!

Στον αγώνα του Αιγινιακού με τον Ηρακλή βρίσκεται ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Βλέπει Football League ο Κυριάκος (pic)
Μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών του υποχρεώσεων με την Σάλκε, ο Κυριακός Παπαδόπουλος επέστρεψε στην Ελλάδα για να περάσει τις διακοπές του –λόγω και του ότι χάνει το Μουντιάλ.

Ο νεαρός στόπερ άρπαξε την ευκαιρία να μεταβεί στο Αιγίνιο προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα του Αιγινιακακού με τον Ηρακλή για την 11η αγωνιστική των πλέι οφ και όπως είναι φυσικό έγινε δεκτός με πολύ «ζεστασιά» τόσο απ’ τον απλό κόσμο στις εξέδρες, όσο και απ’ τη διοίκηση των γηπεδούχων.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Πληρώθηκε ο Σταυρόπουλος!

stavropoulos
Η κίνηση του Ηλία Σταυρόπουλου να καταθέσει προσφυγή ζητώντας την καταβολή 1.975 ευρώ τάραξε τα νερά στους κιτρινόμαυρους και η διοίκηση της ομάδας έσπευσε να αναζητήσει τους πόρους, ώστε να προβεί σε καταβολή των οφειλομένων με στόχο να αποσυρθεί η προσφυγή.
Η καταβολή των χρημάτων έγινε κατά τη διάρκεια της χθεσινή ημέρας, όμως αυτή η κίνηση δεν υποχρεώνει τον νεαρό εξτρέμ των κιτρινόμαυρων να αποσύρει την προσφυγή, καθώς μόνο ο 19χρονος μπορεί να πάρει αυτή την απόφαση.
Πηγή: arenafm.gr

Στην Αθήνα ο Στεφανίδης!

stefanidis
Η αναζήτηση πόρων συνεχίζεται στους κιτρινόμαυρους και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Παναγιώτης Στεφανίδης μετέβη στην Αθήνα ώστε να προχωρήσει σε μία σειρά συναντήσεων.
Παράλληλα, πρόκειται να συναντηθεί με τον εκπρόσωπο του Νίκου Τσουμάνη, ώστε να πραγματοποιηθεί διερευνητική κρούση αναφορικά με την πιθανή απόσυρση της προσφυγής του ακραίου μπακ, ενώ θα ακολουθήσουν επαφές με εκπροσώπους ποδοσφαιριστών οι οποίοι έχουν αποφάσεις που έχουν τελεσιδικήσει κατά των κιτρινόμαυρων.
Τέλος, στο πρόγραμμα είναι να προκύψει συνάντηση με τους ιθύνοντες της Φούτμπολ Λιγκ, αναφορικά με την «επόμενη» μέρα των κιτρινόμαυρων.
Πηγή: arenafm.gr

Κούης: «Έπρεπε ήδη να χτίζεται η ομάδα»

Την αγωνία του για την επόμενη μέρα του Άρη εξέφρασε με δηλώσεις του στη NOVA ο παλιά μεγάλη δόξα των «κιτρίνων», Ντίνος Κούης.

«Είναι μεγάλη τιμή να ακούγεται το όνομά σου και να προτείνεται για την προεδρία του Άρη», είπε αρχικά και συνέχισε: «Όμως αυτή η δουλειά δεν είναι για μένα. Δεν την ξέρω. Ωστόσο, πρέπει να ευχαριστήσω για την πρόταση τον κ. Στεφανίδη, ο οποίος είναι ο μόνος πρόεδρος του Αρη τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια που μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να προσφέρω στην ομάδα που αγαπώ. Πράγματι, μου πρότεινε τη θέση του προέδρου, αλλά είναι κάτι στο οποίο δεν μπορώ να ανταποκριθώ. Του είπα πως θα ήμουν χρησιμότερος στο αγωνιστικό τμήμα και το αφήσαμε ανοιχτό».

Για το μέλλον του Άρη ο Ντίνος Κούης τόνισε: «Σίγουρα είναι δύσκολα τα πράγματα. Αν με ρωτάτε σε ποια κατηγορία θα προτιμούσα να δω τον Αρη, μετά τον υποβιβασμό, θα σας απαντούσα στη Β΄ Εθνική, όμως άλλο το τι θέλεις και άλλο το τι μπορείς. Με τα χρέη που έχει αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ, θεωρώ πιο λογικό να οδηγηθεί στη Γ΄ Εθνική, παρ΄ ότι και εκεί υπάρχουν δυσκολίες. Ας μη νομίζει ο κόσμος πως είναι εύκολη η κατηγορία. Του χρόνου οι όμιλοι της Γ΄ Εθνικής μειώνονται σε τέσσερις και τα πράγματα δυσκολεύουν. Βέβαια, μ΄ έναν Αρη δυνατό και έτοιμο δεν θα το συζητούσαμε, αλλά κοιτάμε το πώς έχουν τώρα τα δεδομένα. Αν θέλετε τη γνώμη μου ο Αρης, ήδη, έχει αργήσει. Επρεπε να χτίζεται η ομάδα για του χρόνου και δυστυχώς ακόμα δεν ξέρουμε σε ποια κατηγορία θα παίξουμε!».

«Τελειώνει» ο Φοιρός!

Στην τελευταία εβδομάδα προπονήσεων της χρονιάς, μπήκε από χθες το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη. Εβδομάδα, κατά την οποία, θα υπάρξουν εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα, καθώς πλην του διοικητικού που απασχολεί τους πάντες, αλλαγές όλα δείχνουν πως θα υπάρξουν και στην «κεφαλή» της τεχνικής ηγεσίας.

Οι άνθρωποι της διοίκησης συζήτησαν αρκετά τις τελευταίες ημέρες, καθώς στα… αυτιά τους έφτασαν ουκ ολίγες πληροφορίες και αποφάσισαν να μην συνεχίσουν τη συνεργασία τους, τόσο με τον Γιώργο Φοιρό, που είχε την επίβλεψη της ομάδας όλο αυτό το διάστημα, όσο και με τους ανθρώπους, οι οποίοι τον πλαισίωναν στο τεχνικό τιμ. Ο λόγος για τους Κυριάκο Μπιμπισίδη, Δημήτρη Μπουγιουκλή, αλλά και τον Νίκο Παπαδόπουλο που ήταν αυτός που κάθισε στον πάγκο στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, την προσεχή Παρασκευή, όταν και οι προπονήσεις θα ολοκληρωθούν και με τη… βούλα, θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις που θα γνωστοποιούν τα οριστικά «διαζύγια» και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η διοίκηση Στεφανίδη, προτίθεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να αναφερθεί στις λεπτομέρειες της παρουσίας της στην ΠΑΕ αυτές τις σαράντα ημέρες, αλλά και τις προσπάθειες να εξασφαλίσει χρήματα.

Αδικαιολόγητα απών

Στο μεταξύ μπορεί χθες το μεσημέρι να υπήρχε προγραμματισμένη προπόνηση για τους επαγγελματίες παίκτες, όμως μόλις έξι (Διούδης, Γιαννίτσης, Καραγιάννης, Μαργαρίτης, Ψυχογιός και Νταμαρλής) εξ αυτών έδωσαν το παρών στο Ρύσιο, με τους υπόλοιπους να δείχνουν με τον τρόπο τους, πως δεν πείστηκαν από τις υποσχέσεις της διοίκησης την περασμένη Παρασκευή, αλλά ούτε και από την εκχώρηση του επιδόματος υποβιβασμού. Την κατάσταση «έσωσε» η παρουσία της Κ-20 που θα προπονηθεί επίσης την Τετάρτη και την Παρασκευή, ξανά στο Νέο Ρύσιο. Πηγή: metrosport.gr

Απίθανο έστω και ως δανεικός!

Ποια είναι η θέση της πλευράς του Κυριάκου Παπαδόπουλου και γιατί είναι δύσκολο να υλοποιηθεί η σκέψη για συνεργασία με τον κεντρικό αμυντικό έστω και ως δανεικό από την Σάλκε. Είναι δεδομένο ότι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος πέρασε μια δύσκολη σεζόν αφού είχε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό.

Επανήλθε χωρίς να αγωνιστεί σε κάποιο παιχνίδι βασικός και μάλιστα στις τελευταίες αγωνιστικές πάλι απείχε λόγω τραυματισμού στην ωμοπλάτη. Ο ποδοσφαιριστής θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται με την φανέλα της Σάλκε γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας αφού ο συναγωνισμός είναι μεγάλος. Από το περιβάλλον του γίνεται ξεκάθαρο πως αυτή είναι η προτεραιότητα του και δεν τον ενδιαφέρει κάτι άλλο. Επίσης αυτό που βγαίνει και από την πλευρά της γερμανικής ομάδας είναι πως και από εκεί στην παρούσα φάση δεν είναι ζεστοί για να τον παραχωρήσουν με την μορφή δανεισμού. Πολύ περισσότερο δεν τίθεται θέμα πώλησης. Πηγή: metrosport.gr

Γκάφα από την FIFA για Αναστασιάδη!

Θέμα και στη FIFA έγινε η επιστροφή του Άγγελου Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ο συντάκτης της είδησης δεν πέτυχε το όνομα του 61χρονου ούτε στον τίτλο, ούτε στη συνέχεια.

"Ο Άγγελος Αθανασιάδης προσλήφθηκε από τον ΠΑΟΚ για τρίτη φορά, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο σύλλογος της Superleague. Ο Αθανασιάδης, 61 ετών, ήταν προπονητής του Πλατανιά τις δύο τελευταίες σεζόν έχοντας δουλέψει στον ΠΑΟΚ το διάστημα 199701999 και 2002-2004 συμπεριλαμβανομένης και της κατάκτησης του κυπέλλου το 2003. Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε δεύτερος στη Superleague και θα παίξει στο Europa League της επόμενης σεζόν".
Πηγή: metrosport.gr

Βιαστικοί με Αναστασιάδη!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει την πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη και γράφει για τον νέο δρόμο που δείχνει να διαλέγει ο ΠΑΟΚ Νέος προπονητής του ΠΑΟΚ είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης και όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα, αυτοί που εκφράζουν άμεση αντίδραση, είναι οι αρνητικοί. Οι άλλοι, κρατάνε την αίσθησή τους για τον εαυτό τους και περιμένουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι βιαστικοί (πολλοί στην Ελλάδα) σπάνια επιβεβαιώνονται.
Αρχικά πρέπει να εξηγήσει ο ΠΑΟΚ… που πάει, έτσι ώστε να αντιληφθούν όλοι το πλάνο και με αυτό τον τρόπο να μην βγαίνουν λανθασμένα συμπεράσματα, λαμβάνοντας υπόψη μία λανθασμένη βάση. Δείχνει να έχει πάρει στρατηγικές αποφάσεις ο Σαββίδης και το θέμα είναι πώς θα τις υποστηρίξει, πώς θα τις επικοινωνήσει και πως δεν θα… χάσει τον δρόμο στην πορεία του.
Με βάση το ρεπορτάζ ο ΠΑΟΚ αποφασίζει να γίνει πιο ρεαλιστής και να «παίξει» πιο συντηρητικά. Σε λόγια, ίσως και σε ουσία. Το παιχνίδι του στυλ… «σκεφτήκαμε να πάρουμε τον Ντρογκμπά και τον Ροναλντίνιο και θα φτιάξουμε ένα τραπέζι για να βάλουμε το τσάμπιονς ληγκ» το έπαιξε και το έχασε ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη. Είναι αυτό το «παιχνίδι» που δεν το ξέρει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι μετρ του…. «χαμηλά την μπάλα». Καλώς ή κακώς αυτή είναι μία πραγματικότητα, που… κάποτε θα αλλάξει.
Το ότι ο Σαββίδης… λέει πως θα έχει μικρότερο μπάτζετ και αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα κάνει υπερφίαλες δηλώσεις, το ότι ο ΠΑΟΚ θα περιμένει να πληρώσει τα χρέη του και να φτιάξει αθλητικό κέντρο, δεν σημαίνει ότι αυτή η ομάδα ΠΑΟΚ παρατάει τους αγωνιστικούς της στόχους. Να φτιάξει καλό σύνολο δηλαδή με ταυτότητα, να κάνει πρωταθλητισμό, να κάνει μεγάλη σε διάρκεια πορεία στην Ευρώπη και να διεκδικήσει το κύπελλο. Τα κλασσικά δηλαδή με μία αυτονόητη σειρά προτεραιότητας.
Οι στόχοι παραμένουν, απλώς ο ΠΑΟΚ διαλέγει άλλο δρόμο για να τους διεκδικήσει και θα επιχειρήσει με αυτό τον τρόπο να πετύχει αποτελέσματα. Από το… «πάω-ξοδεύω-λέω πολλά» αυτός ο νέος δρόμος μπορεί να δείχνει πιο δύσκολος, αλλά μάλλον ταιριάζει στον Δικέφαλο. Έτσι έχει δείξει η ιστορία.
Αν αυτό εξηγηθεί επαρκώς και ξεκάθαρα στο κοινό του ΠΑΟΚ, τότε αρκετοί (προφανώς όχι όλοι) θα αποδεχθούν τη νέα αρχή και θα στηρίξουν πολύ περισσότερο, απ’ όταν δεν ήξεραν το παραμικρό για το πλάνο της ομάδας. Αν βεβαίως επικρατήσει εσωστρέφεια και αρνητισμός, τότε ο ΠΑΟΚ δεν έχει τύχη.
Πάμε στον Αναστασιάδη. Για τον συγκεκριμένο προπονητή έχουμε καλή άποψη, με βάση αυτά που είδαμε και θυμόμαστε στον ΠΑΟΚ του 1997 και του 2003. «Μα τώρα έχουμε 2014…» θα πει κάποιος και θα έχει δίκιο. Δεν ξέρω τον προπονητή και τις μεθόδους Αναστασιάδη κατά το 2014.
Σε κάθε περίπτωση, είναι από τους καλύτερους κόουτς, ένας προπονητής που μπορεί από παίκτες του 5 του 6 και του 7 να πάρει (αντιστοίχως) το 7-8-9. Εμπνέει (συνήθως ο Άγγελος) και έχει ως πλεονέκτημα το ότι μεταδίδει την πίστη και την αυτοπεποίθηση για επιτυχία σε μέγιστο βαθμό μέσα στην ομάδα. Από εκεί και πέρα είναι ικανός να δημιουργήσει ποδοσφαιρική οικογένεια μέσα στα αποδυτήρια.
Για τον άνθρωπο Αναστασιάδη (όπως τον γνώρισα εκείνα τα παλιά χρόνια) υπάρχει η αμφιβολία. Σε δύσκολες καταστάσεις για τον ΠΑΟΚ έβλεπε συχνά-πυκνά πολλούς και διάφορους εχθρούς. Τώρα δεν είναι έτσι και στον ΠΑΟΚ ξέρουν πώς τώρα (λόγω καλύτερης οργάνωσης) μπορεί να περιοριστεί στα καθήκοντα του προπονητή, όπως άλλωστε και θέλει.
Τα περί θρησκείας, τα θεωρώ γραφικά. Όχι από πλευράς Αναστασιάδη, αλλά αυτών που τα επικαλούνται για να τον κρίνουν. Θα κρίνω εγώ τον Αναστασιάδη επειδή συχνά-πυκνά επικαλείται την Παναγία; Δικαίωμά του. Τον ξέρω, τον σέβομαι, ξέρω τι και πώς το λέει και ξέρω τι πρέπει να κρίνω από την δουλειά και τα λεγόμενά του.
Παρεμπιπτόντως… δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, το ότι ο Σαββίδης συμφώνησε με τον Αναστασιάδη για να κάνει το χατίρι των οργανωμένων οπαδών. Όπως αποδείχθηκε και γι’ άλλους βιαστικούς, ο Αναστασιάδης δεν ήταν και αποκλεισμένος από τον ΠΑΟΚ!
Σε γενικές γραμμές δεν χρειάζεται βιασύνη. Αν ο Αναστασιάδης αντιμετωπιστεί με θετική αύρα και βιώσει ένα καλό κλίμα, αν παραμείνει ήρεμος και καταφέρει να συνεννοηθεί με τον δύσκολο άνθρωπο Σαββίδη (και αντιστρόφως ισχύει αυτό) τότε μπορεί να παραχθεί έργο.

Από εκεί και πέρα σε μία δύσκολη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ τα πρώτα αποτελέσματα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Χρόνος πάντως υπάρχει αυτό το καλοκαίρι…
Πηγή: sportdog.gr

«Ευχαριστώ» Άγγελου σε Πλατανιά!

Το δικό του «ευχαριστώ» στη διοίκηση του Πλατανιά είπε ο Άγγελος Αναστασιάδης. «Έδωσα ψυχή και την αξίζατε. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου...» ανέφερε μεταξύ άλλων ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

«Ευχαριστώ» Άγγελου σε Πλατανιά
Αντίο στην οικογένεια του Πλατανιά Χανίων είπε ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος είναι από χθες (19/05) και επίσημα ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ. Μέσω της σελίδας του στο facebook, ο Έλληνας τεχνικός κάνει αναφορά και στις δύο θητείες του στην ομάδα της Κρήτης, την οποία κατάφερε να κρατήσει στην κατηγορία και ευχαριστεί από καρδιάς όλους όσους συνεργάστηκε.

«Δύο δύσκολες αποστολές. Δύο φορές τον ίδιο Γολγοθά. Αλλά μείναμε ζωντανοί και όρθιοι. Απέκτησα φίλους, απόλαυσα την θερμή φιλοξενία σας και κυρίως την αγνή αγάπη σας. Στην διαδρομή του κάθε προπονητή υπάρχουν λεωφόροι, υπάρχουν χαντάκια, υπάρχουν πέτρες, υπάρχει δάκρυ, υπάρχει λύπη, υπάρχει δόξα, αποθέωση, αναγνώριση αλλά και απαξίωση.

Στη διαδρομή που κάναμε μαζί, υπήρχε ένα πλατάνι να με δροσίζει και να μου δίνει ανάσες. Έδωσα ψυχή και την αξίζατε. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που πορευτήκαμε, όσο πορευτήκαμε μαζί...» αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση.

Για… ξένους που ξέρουν!

Προτεραιότητα στην απόκτηση ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Ελλάδα δείχνουν στον Πανιώνιο, ύστερα από το περσινό… πάθημα που έγινε μάθημα.

Για… ξένους που ξέρουν
Ο Κλαούντιο Ριβέρο και ο Αντρέας Λάζνικ είναι δύο ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν το περσινό καλοκαίρι από τον Πανιώνιο, με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να προσφέρουν στην ομάδα και τελικά δεν έκαναν τη διαφορά.

Για αυτό τον λόγο οι Νεοσμυρνιώτες έχουν λάβει την απόφαση να παρακολουθούν πρώτα τους ποδοσφαιριστές που προτείνονται από το εξωτερικό.

Ωστόσο, προτεραιότητα για την «κυανέρυθρη» ΠΑΕ είναι η στελέχωση του ρόστερ να γίνει με προσθήκες από την ελληνική αγορά (από τη Σούπερ Λίγκα ή τη Football League).

Πρόθεσή τους είναι να ελαχιστοποιήσουν το περιθώριο του λάθους, αφού κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος με την οποιανδήποτε μεταγραφή. Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα το ρόστερ!

Την προσοχή τους στο μεταγραφικό σχεδιασμό στρέφουν από σήμερα οι άνθρωποι του Ατρομήτου, ύστερα από τη συμφωνία που επήλθε ανάμεσα στον Γιώργο Σπανό και τον Γιώργο Παράσχο.

Και τώρα το ρόστερ
Τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο καταστρώνουν από σήμερα στον Ατρόμητο, καθώς ο Γιώργος Παράσχος συμφώνησε με τον Γιώργο Σπανό για τη συνέχιση της συνεργασίας τους.

Όπως γράφει η SportDay, οι Περιστεριώτες δεν πρόκειται να προχωρήσουν για περισσότερες από πέντε μεταγραφές.

Προτεραιότητα για τους «κυανόλευκους» αποτελεί η απόκτηση δεξιού μπακ, αμυντικού μέσου και επιθετικού χαφ, αφού ο έμπειρος προπονητής θεωρεί πως χρειάζεται οπωσδήποτε ποιοτική ενίσχυση στις συγκεκριμένες θέσεις.

Από εκεί και πέρα, ο Μάκος παραμένει ψηλά στη μεταγραφική λίστα του Ατρομήτου, ενώ ένας από τους παίκτες που εξετάζονται είναι και ο Σκόνδρας.

Παράλληλα, υπήρξαν συζητήσεις με τους Πίτου Γκαρσία και Μπρίτο για την επέκταση των συμβολαίων τους, δύο υποθέσεις που είναι πιθανό το ενδεχόμενο να ξεκαθαρίσουν και σήμερα.

Ένα από τα θέματα που βρίσκεται στις «προτεραιότητες» της διοίκησης είναι και εκείνο του Παπαδόπουλου, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον Σηφάκη, που πέρυσι το καλοκαίρι είχε υπογράψει συμβόλαιο 1+1. Πηγή: sport-fm.gr

Σόφο: «Η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου»

Συναίσθημα… απερίγραπτο χαρακτήρισε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. «Η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου», δήλωσε στη SportDay ο σέντερ της Μακάμπι.

Σόφο: «Η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου»
Κορυφαία στιγμή στην καριέρα του χαρακτήρισε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης την κατάκτηση της Ευρωλίγκας με τη Μακάμπι.

«Το να βρίσκεσαι στην κορυφή της Ευρώπης είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να περιγράψω. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Είναι η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Απλά, ελπίζω να συνεχίσω να βρίσκομαι με αυτή την ομάδα και αυτούς τους συμπαίκτες», δήλωσε στη SportDay ο 29χρονος άσος.

Η μεγαλύτερη αρετή που έδειξε η ομάδα του στο Final Four ήταν το ψυχικός σθένος. «Το χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας είναι ότι δεν τα παρατάει ποτέ. Δεν αφήνουμε κανένα παιχνίδι πριν λήξει. Δίνουμε πάντα το 100% των δυνάμεών μας και πιστεύουμε στις δυνατότητές μας. Είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που μας έχει πει ο προπονητής μας και μας το υπενθυμίζει συνέχεια», πρόσθεσε.

Όσο για το αν ο Ντέιβιντ Μπλατ έδωσε κάποια ιδιαίτερη οδηγία στον ίδιο και τους συμπαίκτες του πριν τον τελικό με τη Ρεάλ, ο «Σόφο» τόνισε: «Όχι. Το μόνο που μας είπε είναι να το διασκεδάσουμε και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

«Ξανά DNA… Παναθηναϊκού»

Ικανοποιημένος ο Γ.Αναστασίου από τα βήματα που έγιναν φέτος, αλλά με επίγνωση πως υπάρχουν ακόμη πολλά για να φτάσει ο Παναθηναϊκός εκεί που του αρμόζει.«Να αποκτήσουμε ξανά το DNA του ΠΑΟ», τόνισε.

«Ξανά DNA… Παναθηναϊκού»
Προσγειωμένος και ρεαλιστής παρουσιάζεται ο Γιάννης Αναστασίου. Παρά την ομολογουμένως απόλυτα πετυχημένη φετινή σεζόν, ο προπονητής του Παναθηναϊκού μιλώντας στην «Πράσινη» αναγνωρίζει πως χρειάζονται ακόμη πολλά βήματα για να ανακτήσει η ομάδα του το χαμένος της DNA και να γίνει διεκδικήτρια του πρωταθλήματος, αλλά και πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για:

-την πίστη που είχε στο πλάνο από την πρώτη μέρα: «Πίστευα το πλάνο που είχαμε από την πρώτη στιγμή. Για μένα ήταν φυσιολογικό μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, παρά τα οικονομικά προβλήματα, να βγάλει στο γήπεδο τη δουλειά και το σωστό προγραμματισμό που κάναμε. Ξέραμε ότι βαδίζαμε στο σωστό δρόμο και περιμέναμε πότε θα δέσουν τα παιδιά μεταξύ τους, πότε θα βγάλουν στο γήπεδο τη χημεία που ξέραμε ότι υπήρχε για να έρθουν τα αποτελέσματα που είδατε στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος».

-την πιο σημαντική στιγμή της περιόδου: «Το παιχνίδι στο ‘Καραϊσκάκη’ ήταν αυτό που έδωσε εμπιστοσύνη στα παιδιά, αλλά και στον κόσμο. Όλα όσα πετύχαμε ήταν απόρροια αυτής της νίκης στο ‘Καραϊσκάκη’».

-το αν θα άλλαζε κάτι στη φετινή σεζόν: «Νομίζω πως θα ήταν υπερβολικό να πούμε πως θα αλλάζαμε κάτι. Η χρονιά δεν ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο, αλλά παραμείναμε πιστοί στο πλάνο που είχαμε χαράξει και στο τέλος δικαιωθήκαμε. Γιατί όταν έχεις επιμονή και υπομονή, πράγματα που στην Ελλάδα δύσκολα βρίσκεις, έχεις κι αυτά τα αποτελέσματα».

-το αν ανεβαίνει ο πήχης για την επόμενη χρονιά: «Το εύκολο είναι να λέμε ύστερα από μια πετυχημένη σεζόν πως θέλουμε το κάτι παραπάνω. Είναι λογικό ως ένα σημείο. Αλλά από την άλλη θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ναι μεν κάναμε κάποια βήματα μπροστά, αλλά έχουμε περισσότερα για να φτάσουμε στο επίπεδο που επιθυμούμε. Το σημαντικό είναι να γίνει η ομάδα και πάλι ανταγωνιστική και να αποκτήσει ξανά το γνωστό DNA του Παναθηναϊκού. Δηλαδή να διεκδικεί τίτλους και να έχει καλές πορείες στην Ευρώπη. Αρχίσαμε να χτίζουμε και πάλι τις βάσεις που είχαν γκρεμιστεί. Θα χρειαστεί να γίνουν γερές. Δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Επειδή έγινε φέτος μια υπέρβαση δεν σημαίνει αυτόματα πως και τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Εμείς αυτό θα επιδιώξουμε, αλλά πρέπει να το δείξουμε και πάλι μέσα στο γήπεδο όπως φέτος. Να υποσχεθούμε κάτι από τώρα δεν μπορούμε».

-την επιστροφή στην Ευρώπη: «Μπαίνοντας στη διαδικασία να παίξουμε αυτά τα ματς ξέρουμε ότι έχουμε ελπίδες και θα πάμε για το μάξιμουμ, για το καλύτερο δυνατό. Όπως και φέτος, έτσι και τη νέα χρονιά θα μπαίνουμε σε κάθε ματς για να πάρουμε τη νίκη, είτε είναι ελληνικό, είτε ευρωπαϊκό».Πηγή: sport-fm.gr

Άρης alert!!

Άφαντος παραμένει ο Δημήτρης Σουνάς στον Άρη, αφού δεν εμφανίστηκε στο Νέο Ρύσιο και οι ιθύνοντες του φοβούνται μήπως καταθέσει (και εκείνος) προσφυγή.

Άρης alert!
Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις του Άρη για τον Δημήτρη Σουνά.

Ο 20χρονος μέσος δεν εμφανίστηκε στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας στο Νέο Ρύσιο και αυτό δημιουργεί προβληματισμό στη νέα διοίκηση του συλλόγου.

Ο λόγος είναι ότι οι άνθρωποι της ΠΑΕ φοβούνται μήπως και ο νεαρός άσος καταθέσει (και εκείνος) προσφυγή σε βάρος της ομάδας, ώστε να μείνει ελεύθερος και να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.

Όσον αφορά τον Ηλία Σταυρόπουλο, η διοίκηση με σκοπό να μπλοκάρει την αποχώρησή του (μετά την προσφυγή που είχε καταθέσει), κατέθεσε τα χρήματα που του οφείλονται, δηλαδή τα 1.975 ευρώ και «πατάει» στο γεγονός το σχετικό έγγραφο κοινοποιήθηκε μόλις χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ομάδας.Πηγή: sport-fm.gr

Φουλ… επίθεση από την ΑΕΚ!

Ανοικτό το ενδεχόμενο απόκτησης και τριών επιθετικών από την ΑΕΚ, αφού υπάρχουν αμφιβολίες για Μπρέτσεβιτς και Ντακόλ. Τι γίνεται με Λάζοβιτς, Τζεμπούρ και Μπλάνκο. Κερδίζει πόντους ο Μπρίτο.

Φουλ… επίθεση από την ΑΕΚ
Η ΑΕΚ έχει πραγματοποιήσει ήδη έντεκα μεταγραφές, αλλά θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμη, που δεν αποκλείεται να είναι πέντε ή έξι. Τα περισσότερα ερωτηματικά αφορούν στην επίθεση κι αυτό γιατί υπάρχουν αμφιβολίες για την ετοιμότητα των Ιβάν Μπρέτσεβιτς και Άλεξ Ντακόλ. Οι δύο παίκτες προέρχονται από σοβαρές επεμβάσεις σε γόνατο και ώμο αντίστοιχα, ενώ είναι αμφίβολο πότε θα είναι σε θέση να βοηθήσουν. Ειδικά για τον Κροάτη υπάρχει ανησυχία, αφού το χειρουργείο που έκανε είναι σοβαρό και υπάρχουν φόβοι πως θα χάσει το μεγαλύτερο στάδιο προετοιμασίας.

Σε περίπτωση που δεν συνεχίσει ο ένας ή και οι δύο βασικοί σέντερ φορ της ΑΕΚ την επόμενη σεζόν, θα αποκτηθούν δύο ή τρεις παίκτες για τη θέση κι αυτό γιατί οι Αραβίδης και Τσεβάς που υπολογίζονται για τη θέση δεν… φτάνουν. Ο Ντάνκο Λάζοβιτς παραμένει ο μεγάλος στόχος, αλλά φαίνεται πως υπάρχει διαφορά στο οικονομικό, καθώς οι απαιτήσεις του θεωρούνται υπερβολικές. Στην «Ένωση» έχουν αποφασίσει πως δεν θα μπουν σε διαδικασία παζαριών για κανέναν παίκτη και δεν θα αποκλίνουν (πολύ) από τις προτάσεις που οι ίδιοι θεωρούν πως ανταποκρίνονται στην αξία κάθε παίκτη. Το θέμα δεν έχει κλείσει αρνητικά, αλλά θα πρέπει να κάνει υποχωρήσεις ο 31χρονος άσος της Παρτιζάν για να προχωρήσει η υπόθεση.

Στη λίστα της ΑΕΚ παραμένουν δύο παλιόφιλοι, ο Ράφικ Τζεμπούρ και ο Ίσμαελ Μπλάνκο, αλλά δεν μπορούν να υπάρξουν εξελίξεις στις υποθέσεις αυτές αν δεν ξεκαθαρίσει οριστικά τι θα πράξουν οι ίδιοι. Ο μεν Αλγερινός φορ έχει συμβόλαιο με τη Νότιγχαμ και αν δεν το λύσει δεν μπορεί να γίνει το παραμικρό, ενώ συνεχίζονται τα σενάρια πως είναι δανεικός από τον Ολυμπιακό στην αγγλική ομάδα κι αν αυτό ισχύει τότε η μεταγραφή δεν μπορεί να γίνει. Ο Αργεντινός αναμένεται να αποχωρήσει από τη Λανούς, αλλά ακόμη δεν είναι οριστικό τίποτα.

Το βέβαιο είναι πως οι από ένας ως τρεις επιθετικοί που θα αποκτήσει η ΑΕΚ θα είναι παίκτες αξίας και ανάλογου βεληνεκούς με τους τρεις προαναφερθέντες.

Στο μεταξύ, φαίνεται πως η υπόθεση του Εντουάρντο Μπρίτο απασχολεί σοβαρά τους «κιτρινόμαυρους». Ο 32χρονος Βραζιλιάνος φημολογείται πως δύσκολα θα συνεχίσει στον Ατρόμητο και θεωρείται μια πολύ καλή λύση για τη θέση του αριστερού εξτρέμ ή εσωτερικού μέσου, διαθέτοντας πολυετή εμπειρία στα ελληνικά γήπεδα, ακόμη και στη δεύτερη κατηγορία.

Ανοικτές παραμένουν οι υποθέσεις των Κοροβέση και Κουρμπέλη για το αριστερό άκρο της άμυνας και τη θέση του στόπερ αντίστοιχα, με τον πρώτο να είναι πιο προσιτός στόχος. Πηγή: sport-fm.gr

Προχωράει ο «ασπρόμαυρος» σχεδιασμός!!

Μετά την επίτευξη της συμφωνίας με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ προχωρούν το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας εν όψει της νέας σεζόν.

Προχωράει ο «ασπρόμαυρος» σχεδιασμός
Από το μεσημέρι της Δευτέρας στον ΠΑΟΚ βρίσκονται στην (τέταρτη) εποχή του Άγγελου Αναστασιάδη.

Η τρέχουσα εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα γεμάτη, αφού ο έμπειρος τεχνικός και η διοίκηση του συλλόγου θα μιλήσουν για όλα τα αγωνιστικά θέμα του «Δικεφάλου του Βορρά» και το ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Όλα δείχνουν ότι ο 61χρονος προπονητής θα συνεργαστεί με τους κ.κ. Δημητρακόπουλο (γυμναστή), Τερζή (προπονητή τερματοφυλάκων) και Οικονομίδη (γιατρό) που ήταν μέχρι τώρα στο προπονητικό τιμ της ομάδας.

Όσον αφορά τον Γκαρσία, που ακούστηκε ότι θα είναι βοηθός του Έλληνα κόουτς, αυτό δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής.

Από χθες ο Ζήσης Βρύζας και ο Αναστασιάδης έχουν αρχίσει να συζητούν για όλα τα αγωνιστικά θέματα που αφορούν την ομάδα, καθώς στόχος τους είναι να φτιάξουν μία ομάδα, αποτελούμενη από παίκτες που θα «ματώνουν» για τη φανέλα και θα καταφέρει να διεκδικήσει τίτλους.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τους Λίνο και Βούκιτς να υπογράψουν νέα συμβόλαια με τον ΠΑΟΚ, κάτι που έχουν αφήσει να εννοηθεί οι δύο παίκτες στις δηλώσεις τους. Πηγή: sport-fm.gr

Σαν έτοιμος από καιρό!!

Με όπλο του την ομοιογένεια θέλει να κυνηγήσει το όνειρο του Champions League ο Παναθηναϊκός. Στόχος να έχουν «κλείσει» τα μεταγραφικά όταν αρχίσει η προετοιμασία. Ξεκαθαρίζει με Καραγκούνη.

Σαν έτοιμος από καιρό
Ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει φέτος το όνειρο των ομίλων του Champions League συμμετέχοντας στα προκριματικά. Παρότι θα είναι στους αδύνατους στον τρίτο προκριματικό, ενώ ακόμη κι αν περάσει στα play offs θα έχει να αντιμετωπίσει μεγαθήρια, οφείλει να διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν.

Απέναντι σε ομάδες που θα λάβουν μέρος στα προκριματικά έχοντας πολλούς παίκτες καταπονημένους από το Παγκόσμιο Κύπελλο και ανέτοιμους, οι «πράσινοι» έχουν να αντιπαρατάξουν την ομοιογένειά τους. Ο κορμός της ομάδας θα είναι ίδιος και στόχος είναι οι 3-4 μεταγραφές που θα γίνουν να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας (28/6) ή μέχρι τις 3 Ιουλίου, όταν και θα αρχίσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Οι στόχοι για τις θέσεις του δεξιού μπακ, του στόπερ, του ακραίου χαφ και πιθανώς ενός κεντρικού χαφ έχουν εντοπιστεί και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν γίνει ήδη κάποιες επαφές. Οι στόχοι είναι είτε ελεύθεροι, είτε λήγουν τα συμβόλαιά τους σε μισό ή ένα χρόνο και μπορούν να αποκτηθούν με λίγα χρήματα ή με τις ομάδες τους να εξασφαλίζουν ποσοστό μεταπώλησης. Η προοπτική του Champions League ή τουλάχιστον του Europa League αποτελεί ένα όπλο που δεν είχαν πέρσι οι «πράσινοι» στην προσπάθειά τους για ενίσχυση. Σε ό,τι αφορά στον Γιώργο Καραγκούνη, η επιθυμία για συνεργασία είναι δεδομένη και το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα, πριν αναχωρήσει η Εθνική για το Μουντιάλ.

Πέρα από τις μεταγραφές, το ενδιαφέρον εστιάζεται στη διατήρηση των Αμπέντ και Σίλντενφελντ στο ρόστερ της ομάδας. Ο Αλγερινός μέσος θα μεταβεί στο Νιούκαστλ και μαζί με τον μάνατζέρ του θα ασκήσουν πιέσεις στην αγγλική ομάδα για να ανανεωθεί ο δανεισμός του ή να μείνει ελεύθερος διατηρώντας η ίδια ένα υψηλό ποσοστό μεταπώλησης. Ο ίδιος τα έχει βρει με τον Παναθηναϊκό στο οικονομικό, κάτι που δεν έχει συμβεί με τον Σίλντενφελντ. Οι «πράσινοι» φέτος κάλυπταν τις 250.000 από το συμβόλαιο των 800.000 ευρώ που είχε με τη Ντιναμό Μόσχας και δεν μπορούν να του προσφέρουν πάνω από 300.000 ευρώ το χρόνο (για διετές ή τριετές συμβόλαιο). Ο Κροάτης αμυντικός θέλει να μείνει, αλλά για να λύσει το συμβόλαιό του με τη ρωσική ομάδα θα αξιώσει μια αποζημίωση για να μειώσει τη δική του ζημιά, την ώρα που η Ντιναμό θα επιδιώξει να μην πληρώσει. Πηγή: sport-fm.gr

Στο χέρι του ο Άμραμπατ, προτάθηκε ο Ντρογκμπά!!

Δεδομένη θεωρούν στην Τουρκία τη συμφωνία Ολυμπιακού και Γαλατασαράι για τον Νόρντιν Άμραμπατ, με τους Πειραιώτες να κρατούν χαμηλούς τόνους. Τι παίζει με Ντρογκμπά και Ντιέγκο;

Στο χέρι του ο Άμραμπατ, προτάθηκε ο Ντρογκμπά
Επιμένουν στην Τουρκία ότι ο Ολυμπιακός είναι κοντά στην απόκτηση του Νόρντιν Άμραμπατ, ο οποίος ανήκει στη Γαλατασαράι και από τον Ιανουάριο αγωνίστηκε ως δανεικός στη Μάλαγα.

Το ενδιαφέρον των Πειραιωτών για τον Μαροκινό εξτρέμ (με ολλανδικό διαβατήριο) είναι υπαρκτό, όμως οι ιθύνοντες του συλλόγου κρατούν χαμηλούς τόνους, κάτι που ενδεχομένως να δείχνει πως παράλληλα εξετάζουν και άλλες λύσεις για να ενισχύσουν τα πλάγια της επιθετικής γραμμής της ομάδας.

Συγκεκριμένα, ο τουρκικός Τύπος υποστηρίζει ότι η ολοκλήρωση της μεταγραφής βρίσκεται στο χέρι του Ολυμπιακού, αναφέροντας ότι σημαντικό ρόλο στη συμφωνία των δύο συλλόγων έπαιξε οι πολύ καλές σχέσεις που έχουν οι πρόεδροί τους, Μαρϊνάκης και Αϊσάλ.

Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι τις επαφές για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει αναλάβει προσωπικά ο Πιέρ Ισά, αν και ενδιαφέρον για τον παίκτη έχει εκφράσει και η Μάλαγα που επιθυμεί να τον κρατήσει. Ωστόσο, δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του διεθνούς άσου.

Εν τω μεταξύ, στο προσκήνιο έρχεται η περίπτωση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή που έπαιξε στην τουρκική ομάδα.

Ο λόγος για τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος μένει ελεύθερος σε λίγες μέρες και επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του για ακόμη έναν χρόνο, προτού ασχοληθεί με την προπονητική.

Ο Ιβοριανός φορ, ο οποίος είναι 36 ετών και φέτος κατάφερε να πετύχει 8 γκολ στο πρωτάθλημα και 2 στο Champions League, φέρεται να έχει προταθεί στους «ερυθρόλευκους», χωρίς αυτή τη στιγμή να υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

Όσον αφορά την υπόθεση του Νάτσο Σκόκο, στην Αργεντινή εξακολουθούν να αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός επιθυμεί να αποκτήσει τον διεθνή μεσοεπιθετικό της Σάντερλαντ, κάτι που έχει διαψευστεί πολλάκις από την διοίκηση της ΠΑΕ.

Από εκεί και πέρα, στην Τουρκία (ξανά) υποστηρίζουν ότι ο Ολυμπιακός – μέσω του Κριστιάν Καρεμπέ – είχε συνάντηση με τον πατέρα και μάνατζερ του Ντιέγκο Ρίμπας και ο Βραζιλιάνος άσος έδειξε ενδιαφέρον για αυτά που άκουσε (σύμφωνα με ελληνικές εφημερίδες που όμως ποτέ δεν έχει γραφτεί κάτι τέτοιο)! Πηγή: sport-fm.gr

Έλα στον παππού!

Ο 38χρονος Τιμ Ντάνκαν με 27 πόντους οδήγησε τους Σπερς στη νίκη με 122-105 επί της Θάντερ και το 1-0 στους τελικούς της Δύσης.

Έλα στον παππού
Το πρώτο από τα τέσσερα βήματα που τους χωρίζουν από τους τελικούς του ΝΒΑ έκαναν οι Σπερς. Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς επικράτησε 122-105 της Θάντερ στο Σαν Αντόνιο ανοίγοντας το… σκορ στη σειρά των τελικών της Δύσης.

Ο Τιμ Ντάνκαν είχε 27 πόντους για τα «σπιρούνια», που εκμεταλλευόμενα την απουσία του τραυματία Σερζ Ιμπάκα έκαναν πάρτι στη ρακέτα από όπου πήραν 66 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί μέχρι τις αρχές της τρίτης περιόδου, αλλά ο Κέβιν Ντουράντ και ο Ράσελ Γουέστμπρουκ με 27 και 25 πόντους αντίστοιχα δεν είχαν την απαραίτητη συμπαράσταση από τους συμπαίκτες τους.

Ο δεύτερος αγώνας της σειράς θα γίνει ξανά στο Σαν Αντόνιο τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Δωδεκάλεπτα: 30-27, 67-59, 89-82, 122-105.

Σπερς (Πόποβιτς): Ντάνκαν 27 (7 ριμπ.), Τζινόμπιλι 18, Λέοναρντ 16, Γκριν 16, Πάρκερ 14 (12 ασίστ), Ντιαό 9, Σπλίτερ 6 (8 ριμπ.), Μιλς 5, Μπελινέλι 5, Τζόζεφ 4, Μπέινς 2, Μπόνερ, Έιρς.

Θάντερ (Μπρουκς): Ντουράντ 28 (9 ριμπ., 5 ασίστ), Γουέστμπρουκ 25 (7 ασίστ, 5 ριμπ.), Φίσερ 16, Τζάκσον 13, Μπάτλερ 9, Πέρκινς 5 (9 ριμπ.), Άνταμς 4, Τζόουνς 3, Λαμπ 2, Σεφολόσα, Ρόμπερσον. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν «παίζει» του Γκουιντολίν!!

Στην κορυφή της λίστας των υποψήφιων προπονητών για τον πάγκο της Εθνικής παραμένουν ο Μάρτιν Γιολ, ο Μάρκο Ταρντέλι και ο Χουάντε Ράμος. Κανένα θέμα με τον Φραντσέσκο Γκουιντολίν.

Δεν «παίζει» του Γκουιντολίν
Ο τεχνικός της Ουντινέζε δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2017, ενώ και το ετήσιο κασέ του φτάνει το 1,3 εκατ. ευρώ ακατέβατα. Πριν από μια εβδομάδα, το όνομα του Φραντσέσκο Γκουιντολίν ήταν ένα από τα πολλά που προτάθηκαν στην ΕΠΟ μέσω ενός Ιταλού μάνατζερ, αλλά το ποσό που έπεσε στο τραπέζι ήταν απαγορευτικό για τα δεδομένα της ομοσπονδίας.

Ουσιαστικά, το θέμα θεωρείται λήξαν πριν καν ανοίξει και έτσι ο 48χρονος προπονητής δεν πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα για να συζητήσει με την ηγεσία της ΕΠΟ. Στο δια ταύτα, η περίπτωση του Φραντσέσκο Γκουιντολίν δεν μπήκε ποτέ στο κάδρο των υποψήφιων αντικαταστατών του Φερνάντο Σάντος λόγω των υψηλών απαιτήσεών του.

Ο Μάρτιν Γιολ και ο Μάρκο Ταρντέλι είναι δύο από τους τρεις τεχνικούς που έχουν έρθει στην Αθήνα για συζητήσεις με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Γιώργο Σαρρή και φαίνεται ότι έχουν αποκτήσει προβάδισμα στην κούρσα διαδοχής του Φερνάντο Σάντος.

Με τον Ιταλό υπάρχει προφορική συμφωνία εδώ και καιρό, ενώ ο πρώην προπονητής της Φούλαμ κερδίζει πόντους καθώς έχει ρίξει τις οικονομικές απαιτήσεις του, το τελευταίο διάστημα. Στις αρχικές συζητήσεις με την ΕΠΟ, ο Ολλανδός ζητούσε περίπου 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο, όμως τώρα έχει πέσει στα 650.000 ευρώ. Προσεχώς αναμένονται εξελίξεις και με τον Χουάντε Ράμος, ο οποίος την Κυριακή ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ στο ουκρανικό πρωτάθλημα. Ο 59χρονος Ισπανός είναι μία περίπτωση, την οποία έχουν ξεχωρίσει τα στελέχη της «γαλανόλευκης» και στις πρώτες επαφές υπήρχε καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές.

Επίσης, εξετάζεται και ο Φαν Ντεν Μπρομ που βρέθηκε στην Ελλάδα την προηγούμενη Πέμπτη και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Ο Ολλανδός τεχνικός που παραμένει «σταντ μπάι», ναι μεν είναι μια συμφέρουσα οικονομικά πρόταση, αλλά δεν διαθέτει πλούσιο προπονητικό βιογραφικό για να μπει ψηλά στη λίστα.

Αναφορικά με την περίπτωση του Μίκαελ Λάουντρουπ δεν παρουσιάστηκε σημαντική εξέλιξη διότι ο Δανός προπονητής αξιώνει περίπου 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως. Μόνο εάν ο πρώην τεχνικός της Σουόνσι πέσει κάτω από το 1 εκατ. ευρώ μπορεί να υπάρξει επαναπροσέγγιση. Πηγή: sport-fm.gr

Συμφώνησε με Γκεραρντίνι η «Φενέρ»

Με τον Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι για τη θέση του τζένεραλ μάνατζερ συμφώνησε η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Συμφώνησε με Γκεραρντίνι η «Φενέρ»
Μια σημαντική «μεταγραφή» εκτός παρκέ έκανε η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Η τουρκική ομάδα συμφώνησε με τον Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι για τη θέση του τζένεραλ μάνατζερ.

Ο Ιταλός που ήταν και ο ίδιος καλαθοσφαιριστής στα νιάτα του, υπήρξε αντιπρόεδρος των Ράπτορς και πλέον είναι σύμβουλος στη Θάντερ.Πηγή: sport-fm.gr

Επιστρέφουν και με τη βούλα Ντελοφέου και Ραφίνια!

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε πως Ντελοφέου και Ραφίνια επανεντάσσονται στο δυναμικό της ομάδας μετά τους δανεισμούς τους.

Επιστρέφουν και με τη βούλα Ντελοφέου και Ραφίνια
Αφού «ψήθηκαν» για ένα χρόνο μακριά της κι έδειξαν τις ικανότητές τους, οι Ζεράρ Ντελοφέου και Ραφίνια Αλκάνταρα επιστρέφουν στην Μπαρτσελόνα. Ο καταλανικός σύλλογος ανακοίνωσε πως αμφότεροι επανεντάσσονται στο δυναμικό του μετά τους δανεισμούς τους σε Έβερτον και Θέλτα αντίστοιχα.

Ο 20χρονος ακραίος χαφ είχε 29 συμμετοχές και 4 γκολ με την αγγλική ομάδα, ενώ ο 21χρονος μεσοεπιθετικός είχε 32 εμφανίσεις και 4 τέρματα με τη Θέλτα, υπό τις οδηγίες του Λουίς Ενρίκε με τον οποίο θα συνεργαστεί και στην «Μπάρτσα». Πηγή: sport-fm.gr

Στις 3 Ιουνίου αποφασίζουν για Στέρλινγκ!

Ο Ντόναλντ Στέρλινγκ κατηγορείται κι επίσημα από το ΝΒΑ για ρατσιστική συμπεριφορά και θα απολογηθεί στις 3 Ιουνίου.

Στις 3 Ιουνίου αποφασίζουν για Στέρλινγκ
Για τις 3 Ιουνίου ορίστηκε από το ΝΒΑ η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του Ντόναλντ Στέρλινγκ, στον οποίο απαγγέλθηκε κι επίσημα η κατηγορία για ρατσιστική συμπεριφορά που βλάπτει τη λίγκα.

Ο ιδιοκτήτης των Κλίπερς καλείται να απαντήσει στην κλήση για απολογία μέχρι τις 27 Μαΐου και εν συνεχεία θα αποφασιστεί αν θα υποχρεωθεί να πουλήσει τις μετοχές του. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουν τα 3/4 των ιδιοκτητών των ομάδων του ΝΒΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο 80χρονος άνδρας έχει ήδη τιμωρηθεί με δια βίου αποκλεισμό και πρόστιμο 2,5 εκατ. δολαρίων για το ρατσιστικό του παραλήρημα σε τηλεφωνική συνομιλία του που είδε το φως της δημοσιότητας.Πηγή: sport-fm.gr

Παρελθόν ο Οικονόμου!

Ούτε τη δεύτερη φορά θα στεριώσει στη θητεία του στη Ρος Κάουντι ο Βαγγέλης Οικονόμου, ο οποίος αποχωρεί από τον σκοτσέζικο σύλλογο.

Παρελθόν ο Οικονόμου
Ο προπονητής της ομάδας της Premier γνωστοποίησε εμμέσως στον Έλληνα επιθετικό πως δεν υπολογίζεται στα πλάνα του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο 26χρονος πήγε τον περασμένο Γενάρη στη βρετανική χώρα και θα επιστρέψει πλέον στην Ελλάδα, ώστε να σκεφτεί που θα συνεχίσει την καριέρα του.

«Είναι εξαιρετικά νέα τόσο ότι ο Μαρκ, όσο ότι και ο Στίβεν, έχουν υπογράψει νέα συμβόλαια κι ότι ο Μαρκ αναλαμβάνει, επίσης, επιπλέον ευθύνες ως τερματοφύλακας προπονητών. Θα ήθελα, επίσης, δοθείσης της ευκαιρίας, να ευχαριστήσω τον Βαγγέλη Οικονόμου για τις υπηρεσίες του στον σύλλογο και στα δύο χρονικά διαστήματα που ήταν εδώ», τόνισε ο Ντέρεκ Ανταμς. Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει τριπλό «μπαμ» η Σοσιεδάδ!

Την Κυριακή τέλειωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις και ήδη η Σοσιεδάδ σκέφτεται το… αύριο. Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν φέρεται έτοιμη να κάνει τα πάντα για να αποκτήσει τους Μοράτα, Τέγιο και Κουένκα!

Θέλει τριπλό «μπαμ» η Σοσιεδάδ
Ήδη τον μεταγραφικό σχεδιασμό της έχει ξεκινήσει η Σοσιεδάδ ενόψει της νέας σεζόν και των… πρόωρων αγωνιστικών της υποχρεώσεων στο Europa League. Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, οι Βάσκοι έχουν βάλει έντονα στο… μάτι τους Μοράτα, Τέγιο και Κουένκα για την μεσοεπιθετική τους γραμμή.

Οι περιπτώσεις των δύο πρώτων εμφανίζουν πάντως αρκετές δυσκολίες. Διότι είναι παίκτες που τόσο η Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και η Μπαρτσελόνα αντίστοιχα δεν θέλουν να τους χάσουν και φαίνεται πως δεν συζητούν καν το ενδεχόμενο παραχώρησής τους (και παρά το πρέσινγκ κι άλλων συλλόγων). Ένα… καλό σενάριο είναι η Σοσιεδάδ να τους αποκτήσει ως δανεικούς για μια χρονιά, σε κάτι που οι «αιώνιοι» πιθανώς να μην ήταν αρνητικοί.

Όσον αφορά τον Κουένκα, το συμβόλαιό του στην Μπάρτσα εκπνέει το 2015 και μένει να φανεί αν ο Λουίς Ενρίκε τον υπολογίζει. Αν όχι, είναι πιθανό να φύγει, προκειμένου να μπουν και κάποια χρήματα στα ταμεία, κάτι που δίνει μεγαλύτερη… ώθηση στους Βάσκους για να «χωθούν».Πηγή: sport-fm.gr

Βρέθηκε ο αντί-Λουίς Ενρίκε!!

Την ώρα που ο Λουίς Ενρίκε ανακοινωνόταν απ’ την Μπαρτσελόνα, η «πρώην» του, Θέλτα έκανε γνωστή την πρόσληψη του Τότο Μπερίτσο στον πάγκο.

Βρέθηκε ο αντί-Λουίς Ενρίκε
Δεν άργησε να βρει τον αντικαταστάτη του Λουίς Ενρίκε η Θέλτα. Η ομάδα του Βίγκο έδωσε τα… κλειδιά της ομάδας στον Τότο Μπερίτσο, ο οποίος προέρχεται από εξαιρετική σεζόν στη Χιλή. Εκεί όπου οδήγησε την Ο’ Χίγκινς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος (Απερτούρα) και του Σούπερ Καπ της χώρας, τα δύο πρώτα τρόπαια στην ιστορία του συλλόγου.

Ο 44χρονος τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά την Θέλτα, στην οποία είχε αγωνιστεί για τέσσερα χρόνια ως παίκτης, προτού κρεμάσει τα παπούτσια του. Ως προπονητής, ο Χιλιανός έχει καθίσει στον πάγκο της εθνικής της χώρας του (ως βοηθός του Μπιέλσα), ενώ είχε και ένα ανεπιτυχές πέρασμα απ’ την αργεντίνικη Εστουδιάντες.Πηγή: sport-fm.gr

Ράιαν Γκιγκς… non stop!!

Πόσοι αντίπαλοι θα ‘χουν αναρωτηθεί τόσα χρόνια: «Άραγε σταματάει αυτός ο Ράιαν Γκιγκς»; Ε, όχι! Παρά τη σημερινή του απόσυρση, πάντα θα ‘χουμε στο μυαλό μας τον Ουαλό να… καλπάζει στο γήπεδο!

Ράιαν Γκιγκς… non stop!
Άκου κρεμάει τα παπούτσια του…

Άκου βγάζει το σορτσάκι και φοράει το κοστούμι για να γίνει βοηθός του Λούις Φαν Χάαλ…

Άκου σταματάει το ποδόσφαιρο για να κάτσει στον πάγκο…

Καλά, 23 ολόκληρα χρόνια που έχει γονατίσει άμυνες και άμυνες, που έχει ταΐσει σκόνη αμέτρητους αντιπάλους, που έχει αναγκάσει άπειρα μπακ να τον αναγνωρίσουν απ’ τον αριθμό της φανέλας του, ακόμα να καταλάβετε ότι ο Ράιαν Γκιγκς ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΠΟΤΕ;

Πρέπει να δείτε το σχετικό gif που τον απεικονίζει να καλπάζει -απ’ το ντεμπούτο του το 1991 ως το τελευταίο του παιχνίδι το 2014;;;

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Πάει Μουντιάλ ο Βιεϊρίνια!!

Κουαρέσμα και Ρολάντο κόπηκαν απ’ την τελική αποστολή της Πορτογαλίας για το Μουντιάλ, με τον Βιεϊρίνια να κρατάει την θέση του και να πηγαίνει κανονικά Βραζιλία! Δείτε τους 23.

Πάει Μουντιάλ ο Βιεϊρίνια
Την τελική 23άδα της Πορτογαλίας-σε σχέση με την προεπιλογή των προηγούμενων ημερών- που θα ταξιδέψει στην Βραζιλία για το Μουντιάλ ανακοίνωσε ο Πάουλο Μπέντο, «κόβοντας» επτά ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους Κουαρέσμα, Καβαλέιρο, Αντούνες, Ρολάντο, Αντρέ Γκόμεζ, Λόπεζ και Ζοάο Μάριο, με την απουσία του πρώτου να προκαλεί μια (μεγάλη) έκπληξη λόγω και της πολύ καλής σεζόν που είχε φέτος στην Πόρτο.

Απ’ την άλλη, τα υπόλοιπα αστέρια των Ιβήρων είναι κανονικά στην αποστολή, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, παρά τη ρήξη χιαστών που τον ταλαιπώρησε στην τρέχουσα χρονιά.

Τερματοφύλακες: Μπέτο (Σεβίλλη), Εντουάρντο (Μπράγκα), Ρουί Πατρίτσιο (Σπόρτινγκ Λισαβόνας)

Αμυντικοί: Αλμέιδα (Μπενφίκα), Μπρούνο Άλβες (Φενέρμπαχτσε), Κοεντράο (Ρεάλ Μαδρίτης), Περέιρα (Βαλένθια), Νέτο (Ζενίτ), Πέπε (Ρεάλ Μαδρίτης), Ρικάρντο Κόστα (Βαλένθια)

Μέσοι: Μουτίνιο (Μονακό), Βελόσο (Ντιναμό Κιέβου), Μεϊρέλες (Φενέρμπαχτσε), Αμορίμ (Μπενφίκα), Καρβάλιο (Σπόρτινγκ Λισαβόνας)

Επιθετικοί: Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης), Έντερ (Μπράγκα), Πόστιγκα (Λάτσιο), Αλμέιδα (Μπεσίκτας), Νάνι (Μαν. Γιουνάιτεντ), Ράφα (Μπράγκα), Βαρέλα (Πόρτο), Βιεϊρίνια (Βόλφσμπουργκ)Πηγή: sport-fm.gr

Προβάδισμα για Αρμάνι!!

Η Εμπόριο Αρμάνι επικράτησε 73-59 της Πιστόια στο Μιλάνο και έκανε το 1-0 στον πρώτο γύρο των play offs.

Προβάδισμα για Αρμάνι
Πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 73-59, η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο επικράτησε 73-59 της Πιστόια και έκανε το 1-0 στον πρώτο γύρο των ιταλικών play offs. Ο Νικολό Μέλι με 18, ο Κιθ Λάνγκφορντ με 12 και ο Σαμάρντο Σάμιουελς με 10 πόντους ξεχώρισαν από την ομάδα του Λούκα Μπάνκι, που φιλοξενεί και το δεύτερο ματς, την Τετάρτη.

Η Σάσαρι παρότι βρισκόταν πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο επικράτησε 75-73 με 18 πόντους του Μάρκες Γκριν. Το δεύτερο παιχνίδι θα γίνει την τετάρτη και πάλι στη Σαρδηνία.

Την Τρίτη διεξάγονται οι πρώτοι αγώνες στις σειρές Καντού-Ρόμα και Σιένα-Ρέτζιο Εμίλια. Πηγή: sport-fm.gr

Φάντασμα (;) στο Μπάγερν-Ντόρτμουντ!! (video)

Η αλήθεια είναι πως οι τελικοί με αντίπαλο την Μπάγερν μοιάζουν «στοιχειωμένοι» για τη Ντόρτμουντ. Όχι όμως και να συμμαχήσει με… φαντάσματα για να μαρκάρουν (κι εκείνα) τους Βαυαρούς!

Φάντασμα (;) στο Μπάγερν-Ντόρτμουντ! (video)
Υποτίθεται ότι βγαίνουν μετά τις 12. Ο τελικός Κυπέλλου Γερμανίας όμως (έστω κι αν πήγε στην παράταση) τέλειωσε νωρίτερα.

Να πεις ότι δόθηκε κάνα περίεργο πέναλτι κι ο κλασικός χαρακτηρισμός «φάντασμα» εξελήφθη ως κάλεσμα; Και πάλι, δεν ισχύει.

Τι στο καλό έγινε λοιπόν κι ενώ ο Ντάντε έψαχνε πού θα δώσει την μπάλα, μια ανεξήγητης προέλευσης… βιαστική σκιά έσπευσε να τον μαρκάρει από πίσω;;;


Πηγή: sport-fm.gr

Αλβέρτης: «Πάμε για το πρωτάθλημα»

Πώς και πώς περιμένει τους τελικούς της Α1 ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να πετύχει το στόχο του, το back to back πρωτάθλημα.

Αλβέρτης: «Πάμε για το πρωτάθλημα»
Βέβαιος πως ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερους στους τελικούς της Α1 με τον Ολυμπιακό δήλωσε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, που πιστεύει πως οι παίκτες του θα ανταπεξέλθουν στις συνθήκες των αναμετρήσεων και θα φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Τελείωσε μια δύσκολη σειρά αγώνων. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλά και διαβασμένα. Για εμάς ήταν καλό που βρήκαμε σκληρή αντίσταση απέναντι στον ΠΑΟΚ και θέλουμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας. Θα ανέβουν οι αισθήσεις μας στα ματς που έρχονται απέναντι στον Ολυμπιακό και ελπίζουμε να κάνουμε αυτό που έχουμε θέσει ως στόχο, δηλαδή να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

«Πιο οργανωμένος ο Παναθηναϊκός»

Στην μειωμένη απόδοση της ομάδας του στο δεύτερο μέρος στάθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά την ήττα απ’ τον Παναθηναϊκό, για τον οποίο δήλωσε πως ήταν πιο οργανωμένος σε σχέση με τα ματς στο ΟΑΚΑ.

«Πιο οργανωμένος ο Παναθηναϊκός»
Πιο καλά οργανωμένος σε σχέση με τα δύο πρώτα ματς της σειράς στο ΟΑΚΑ ήταν ο Παναθηναϊκός, βάσει των όσων είπε ο Σούλης Μαρκόπουλος, κάτι που δυσκόλεψε περισσότερο τον ΠΑΟΚ.

Ο τεχνικός των Θεσσαλονικέων παραδέχθηκε πως η ομάδα του «έπεσε» στο δεύτερο μέρος και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει το… θαύμα.

«Ο Παναθηναικός ήταν πιο οργανωμένος σήμερα σε σχέση με τα προηγούμενα ματς και έπαιξε επαγγελματικό μπάσκετ για να πάρει την νίκη. Κυνηγούσε την κάθε φάση και μας δυσκόλεψε πολύ. Μετά το πρώτο ημίχρονο στο τελευταίο λεπτό δεχτήκαμε δύο τρίποντα. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίξαμε τόσο καλά και κάναμε γρήγορες επιθέσεις, κάτι που δεν συμβαδίζει με τον τρόπο παιχνιδιού μας. Είχαμε κακή αντιμετώπιση στο λόου ποστ, πηγαίναμε σε λάθος στιγμές σε διαφορετικό χώρο και έτσι ο Παναθηναικός πήγαινε εύκολα σε σουτ τριών πόντων. Πρέπει να ετοιμαστούμε για τα επόμενα ματς με τον Πανιώνιο. Μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν απέναντι στον Παναθηναικό. Ευχαριστώ στον κόσμο και ελπίζω να μας βοηθήσει και στα ματς με τον Πανιώνιο», ανέφερε αρχικά ο Μαρκόπουλος και πρόσθεσε:

«Το θέμα είναι να κάνεις την προσπάθεια που θέλεις και αυτό πιστεύω πως το κάναμε, Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου και στο πρώτο ματς χάσαμε ένα κρίσιμο αμυντικό ριμπάουντ στο οποίο ουσιαστικά κρίθηκε το ματς. Ημασταν όμως ανταγωνιστικοί».

Απ’ τους παίκτες του ΠΑΟΚ μίλησε ο Γιώργος Μπόγρης: «Ξέραμε πως ο Παναθηναικός εκτός από το πλεονέκτημα της έδρας, έχει πλεονέκτημα και στην ποιότητα. Νομίζω αξίζαμε να κερδίσουμε ένα ματς. Τώρα έχουμε τον Πανιώνιο και μακάρι να πάνε όλα καλά. Κάναμε κάποια λάθη στο τέλος του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε καλή επιθετική λειτουργία. Είχαμε άγχος λόγω του κόσμου, παίζαμε πιο πολύ ατομικά ενώ ο Παναθηναικός άλλαξε την άμυνα του και πετύχει πολλά τρίποντα. Στα πρώτα ματς ο Παναθηναικός ήταν άστοχος αλλά όταν πετυχαίνει 14 τρίποντα είναι δύσκολο να νικήσεις. Τώρα ο Πανιώνιος έχει το άγχος και νομίζω πως έχουμε την ποιότητα να κερδίσουμε και πιστεύω να είμαστε οι νικητές».

«Έκλεισε» Κουλιμπαλί η Νάπολι!

Με την φανέλα της Νάπολι θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν (και για συνολικά πέντε χρόνια) ο Καλιντού Κουλιμπαλί, αφού απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις για το deal.

«Έκλεισε» Κουλιμπαλί η Νάπολι
Μόνο τα τυπικά έχουν απομείνει για να μεταγραφεί και επίσημα στη Νάπολι ο Καλιντού Κουλιμπαλί. Οι Ναπολιτάνοι είχαν σήμερα συνάντηση με την πλευρά του παίκτη και της Γκενκ, όπου υπήρξε πλήρης συμφωνία.

Ο βελγικός σύλλογος θα βάλει στα ταμεία του ένα πόσο της τάξεως των 7 εκατ. ευρώ, ενώ ο παίκτης θα υπογράψει 5ετές συμβόλαιο. Οι ετήσιες αποδοχές του θα φτάνουν -πάγια- τα 800.000 ευρώ, ενώ ουσιαστικά ο 22χρονος αμυντικός κάνει το μεγάλο «άλμα» στην καριέρα του ύστερα από δύο σεζόν «γεμάτες» στο Βέλγιο όπου «μαγνήτισε» τα βλέμματα.Πηγή: sport-fm.gr

Σφαιρόπουλος: «Μακάρι να αναθεωρήσει ο Λιανός»

Στη σημασία που έχει για τον Πανιώνιο να αλλάξει γνώμη ο Ηλίας Λιανός και να παραμείνει αναφέρθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που δήλωσε ικανοποιημένος απ' την εμφάνιση, παρά την ήττα απ’ τον Ολυμπιακό.

Σφαιρόπουλος: «Μακάρι να αναθεωρήσει ο Λιανός»
Πάλεψε στα ίσα τον Ολυμπιακό, νικήθηκε στο τέλος ο Πανιώνιος, αλλά παρά την πίκρα του αποτελέσματος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εστίασε στα καλά σημάδια που έδειξαν οι παίκτες του και τα οποία θα αποτελέσουν... οδηγό για τη σειρά του μικρού τελικού με τον ΠΑΟΚ.

Ερωτηθείς για το τι μέλλει γενέσθαι με τον Ηλία Λιανό στο... τιμόνι της ΚΑΕ, ο Έλληνας τεχνικός ελπίζει πως θα είναι καλό για όλους να αναθεωρήσει την απόφασή του και να παραμείνει κοντά στην ομάδα.

«Δείξαμε περισσότερο πάθος και πίστη. Μετά τα δύο πρώτα ματς που οι αποδόσεις μας ήταν κάτω του επίπεδου μας, σήμερα δείξαμε το πραγματικό πρόσωπο μας. Σίγουρα είναι πιο δύσκολο να παίζουμε στο ΣΕΦ, από ότι στην έδρα μας. Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και «διαβάσαμε» καλύτερα τον αγώνα. Δείξαμε περισσότερο πάθος και πίστη, που μας έλειψε στα δύο ματς στο ΣΕΦ. Ελέγξαμε το παιχνίδι αρκετά καλά. Στην τρίτη περίοδο είχαμε ακόμη καλύτερο ρυθμό, σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός, όμως, έχει ποιότητα και βάθος στο ρόστερ του και ροκάνισε την διαφορά. Εάν στο τέλος της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης είχαμε σκοράρει από βολές και ένα σουτ του Κάρτερ, που μπήκε και βγήκε θα μπορούσαμε να πάρουμε την νίκη. Στην παράταση μέτρησε το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες λύσεις και ποιότητα. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πρόκριση στους τελικούς και καλή επιτυχία. Το πνεύμα που δείξαμε σήμερα, θέλαμε να έχουμε όλη την σεζόν, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Όταν το κάνουμε, όμως, κερδίζουμε πόντους για τους επόμενους αγώνες και εντυπώσεις. Το σημερινό ματς θα μας βοηθήσει για την σειρά του μικρού τελικού».

Σε ερώτηση για το τι πρόκειται να γίνει με το μέλλον του Ηλία Λιανού στον Πανιώνιο, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε πως «Ο κύριος Λιανός έχει προσφέρει πολλά στον Πανιώνιο και στο ελληνικό μπάσκετ. Θέλουμε να παίζουμε πάντα καλά και για τους εαυτούς μας και για τον ιδιοκτήτη. Ελπίζουμε να έμεινε ευχαριστημένος από την σημερινή εμφάνιση και ότι έχουμε καταφέρει την φετινή σεζόν, ώστε να αναθεωρήσει την απόφαση του».

Στη συνέχεια ο Έλληνας τεχνικός ρωτήθηκε για το ότι η ομάδα του δεν έκανε φάουλ στην τελευταία επίθεση της παράτασης. «Η φιλοσοφία μου είναι να μην κάνω φάουλ. Πιστεύω στην καλή άμυνα και όταν έχεις προσήλωση στην άμυνα ως ομάδα, έχεις εμπιστοσύνη στην άμυνα. Είχαμε, άλλωστε, την τελευταία επίθεση, η μπάλα πήγε εκεί που έπρεπε, αλλά δεν ευστοχήσαμε. Η άμυνα κερδίζει τους αγώνες και η εμπιστοσύνη στην άμυνα εδραιώνεται από την επιλογή να παίζεις άμυνα σε αυτές τις περιπτώσεις».

Απ’ τους παίκτες, μίλησε ο Χρήστος Σαλούστρος: «Ήταν μια διαφήμιση του μπάσκετ, όλοι το απόλαυσαν και προσπαθήσαμε πάρα πολύ. Ο Σπανούλης, όμως, με αυτό το σουτ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Δεν είναι η πρώτη φορά που το βάζει αυτό, ούτε η τελευταία, εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε και τώρα κοιτάμε τους μικρούς τελικούς».

Μπαρτζώκας: «Νιώθουμε κάπως τυχεροί»

Ως μάθημα για τη δύσκολη συνέχεια στους τελικούς βλέπει το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Μπαρτζώκας: «Νιώθουμε κάπως τυχεροί»
Η ευκολία με την οποία ο Ολυμπιακός πήρε τα δύο πρώτα παιχνίδια κόντρα στον Πανιώνιο, πιθανώς να έπαιξε το ρόλο της στο τρίτο, όπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχθηκε πως η ομάδα του είχε και τύχη για να κάνει το 3-0 και να περάσει στους τελικούς της Α1 κόντρα στον Παναθηναϊκό.

«Περιμέναμε σίγουρα την αντίδραση του Πανιωνίου, όπως κι έγινε. Είναι πάντα δυνατός στην έδρα του, εμείς ανταποκριθήκαμε όταν βρεθήκαμε προ του φάσματος της ήττας. Όταν ο Πανιώνιος ξέφυγε με περισσότερους από δέκα πόντους, παίξαμε κάποιες καλές άμυνες και πήραμε το ματς στην παράταση. Εμείς φάνηκε να πηγαίνουμε πολλές φορές δεύτεροι στην μπάλα, ενώ κάναμε αρκετά λάθη. Άρα νιώθουμε και κάπως τυχεροί. Βέβαια αυτό το ματς θα μας βοηθήσει για την σειρά των τελικών. Ήταν ότι έπρεπε να και με αυτό το πνεύμα πρέπει να πάμε στους τελικούς Μας επηρέασε ως ένα βαθμό ο βαθμός ευκολίας των δύο πρώτων ματς. Η προετοιμασία μας, όμως, ήταν σαν αυτή στα ματς της Ευρωλίγκας. Οι μεγάλες διαφορές ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού να έδωσαν στους παίκτες την αίσθηση πως θα είχαν εύκολο έργο, κάτι που φυσικά δεν συνέβη», ανέφερε ο τεχνικός των Πειραιωτών.

Απ’ την πλευρά των παικτών, ο Γιώργος Πρίντεζης πρόσθεσε: «Ο Πανιώνιος έχει μια πάρα πολύ σοβαρή ομάδα και δεν έφτασε τυχαία ως εδώ. Ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε και δυστυχώς μπήκαμε κάπως πιο χαλαροί, κάτι που δεν δικαιολογείται. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο τέλος για να κερδίσουμε, κάτι που δεν πρέπει να συμβεί στους τελικούς. Όλοι ξέρουμε πως θα είναι πολύ δύσκολοι οι τελικοί, σίγουρα ο Παναθηναϊκός έχει το αβαντάζ λόγω του πλεονεκτήματος έδρας, αλλά θα παλέψουμε, είμαστε σε καλή κατάσταση και θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί».

Και χώρια δεν μπορούνε…!

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός «σκούπισαν» με συνοπτικές διαδικασίες τους αντιπάλους τους και την Πέμπτη αρχίζουν τη μέχρι εσχάτων μάχη τους στους τελικούς της Α1. Δείτε το πρόγραμμα και την προϊστορία.

Και χώρια δεν μπορούνε…
Οι δυο τους έχουν ξεφύγει εδώ και χρόνια και αποτελούν ένα… επίπεδο από μόνοι τους. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, έστω και με αρκετό… ζόρι, έκαναν το 3-0 απέναντι σε ΠΑΟΚ και Πανιώνιο αντίστοιχα και έκλεισαν ραντεβού στους τελικούς της Α1 για ένατη σερί χρονιά και συνολικά 14η στην ιστορία τους.

Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, εν συνεχεία σκυτάλη θα πάρει το ΣΕΦ την Πέμπτη, ενώ την επόμενη Πέμπτη θα γίνει ξανά στο Μαρούσι το τρίτο παιχνίδι της σειράς. Αν χρειαστεί τέταρτο και πέμπτο παιχνίδι, θα γίνουν την Κυριακή 1 Ιουνίου στο ΣΕΦ και την Τετάρτη 4/6 στο ΟΑΚΑ αντίστοιχα. Οι ώρες των αγώνων θα ανακοινωθούν προσεχώς από τον ΕΣΑΚΕ και τα παιχνίδια θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τη ΝΕΡΙΤ και ραδιοφωνικά από τον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Σε ό,τι αφορά την προϊστορία των «αιωνίων» στους τελικούς, ο Παναθηναϊκός μετρά εννιά επικρατήσεις και ο Ολυμπιακός τέσσερις. Στα 57 ματς που έχουν γίνει για τους τελικούς μεταξύ των δύο «αιωνίων» η έδρα έχει «σπάσει» μόλις οκτώ φορές, τις επτά με «θύτη» τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα ένα ματς δεν έγινε ποτέ (το 1993 οι «πράσινοι» είχαν αρνηθεί να κατέβουν διαμαρτυρόμενοι για τη διαιτησία) κι δύο ματς δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ (το 2010 και το 2013 στο ΣΕΦ, λόγω επεισοδίων).

Φέτος οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί ήδη πέντε φορές, δύο στο πρωτάθλημα, ισάριθμες στο Top 16 της Ευρωλίγκας και μία στα ημιτελικά του Κυπέλλου, με την έδρα να «μιλά» σε όλες τις περιπτώσεις και τον Παναθηναϊκό να έχει τρεις νίκες έναντι δύο του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά οι μονομαχίες των «αιωνίων» σε τελικούς:

1992/93: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-3 (62-51, 74-89, 72-77, 0-20)

1994/95: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-2 (82-66, 55-71, 66-56, 57-65, 45-44)

1995/96: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-2 (67-63, 63-65, 72-65, 74-79, 73-38)

1998/99: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-3 (71-68, 56-72, 64-47, 56-66, 53-62)

2000/01: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-2 (83-70, 84-88, 73-57, 74-80, 79-63)

2005/06: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-0 (82-76, 79-68, 82-70)

2006/07: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-2 (79-72, 72-76, 86-85, 68-78, 89-77)

2007/08: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-2 (83-79, 55-71, 78-67, 57-59, 90-74)

2008/09: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-3 (67-69, 64-91, 74-70, 81-94)

2009/10: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-1 (73-54, 72-79, 79-70, 20-0)

2010/11: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-3 (70-75, 66-78, 76-68, 94-101)

2011/12: Ολυμπιακός Παναθηναϊκός 3-2 (84-78, 79-81, 84-72, 74-84, 82-76).

2012/13: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3 (51-64, 52-63, 72-76).Πηγή: sport-fm.gr

Προπόνηση με… Λοντίγκιν!!

Προπόνηση με… Λοντίγκιν
Ένα μήνα συμπλήρωσε η SKODA Ξάνθη στην προετοιμασία της για το μπαράζ παραμονής στη Σούπερ Λίγκα κόντρα στον τρίτο των πλέι οφ της Football League.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας στα Πηγάδια περιελάμβανε ασκήσεις αερόβιου χαρακτήρα στο πρώτο κομμάτι και ασκήσεις τακτικής στη συνέχεια.

Ευχάριστη έκπληξη ήταν η επίσκεψη του Γιούρι Λοντίγκιν στο προπονητήριο της ΠΑΕ. Ο πρώην τερματοφύλακας της ακριτικής ομάδας, που αγωνίζεται πλέον στη Ζενίτ, συνάντησε και συνομίλησε με γνωστά του πρόσωπα και, στη συνέχεια, ευχήθηκε καλή επιτυχία για τον αγώνα μπαράζ.

Το πρόγραμμα θεραπείας του συνέχισε ο Κομεσίδης, ενώ ο Μπαξεβανίδης ξεκίνησε το τρέξιμο. Ο τραυματίας Σολάρι εξασφάλισε άδεια, ώστε να συνεχίσει την αποθεραπεία του στην Αργεντινή, ενώ ο Ντε Γκούζμαν ενσωματώθηκε στην εθνική Καναδά για τα φιλικά προετοιμασίας με Βουλγαρία στις 23 Μαΐου και Μολδαβία στις 27 Μαΐου.
Πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται Ισπανός, φεύγουν επτά απ’ τον Αστέρα!

Σε συμφωνία με τον 27χρονο Ισπανό Νίκολας Αλμπέρτο Φερνάντες έχει έρθει ο Αστέρας Τρίπολης, με την ανακοίνωση να αναμένεται τις επόμενες μέρες. Παρελθόν επτά παίκτες απ’ το ρόστερ των Αρκάδων.

Έρχεται Ισπανός, φεύγουν επτά απ’ τον Αστέρα
Δεν χάνει καθόλου χρόνο ο Αστέρας Τρίπολης που ξεκίνησε αμέσως μετά το τέλος της φετινής περιόδου το σχεδιασμό για τη νέα σεζόν.

Οι Αρκάδες έχουν «κλείσει» ήδη την πρώτη μεταγραφή, που έρχεται απ’ την Ισπανία, αφού έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Νίκολας Αλμπέρτο Φερνάντες.

Ο 27χρονος Αργεντινός αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στη Λα Χόγια Λόρκα, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Τζουμίλα και Λόρκα Ατλέτικο.

Όσον αφορά τις αποχωρήσεις, παρελθόν αποτελούν οι Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Κοντοές, Σέτι, Φορμίκα, Μπαρτολίνι, Κάφα, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα της παραμονής των Καράσκο και Εντό. Πηγή: sport-fm.gr

Τρίποντα και… 3-0!

Με τα συνήθη όπλα του, την ευστοχία στα τρίποντα και την άμυνα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΟΚ στην Πυλαία με 72-65 κι έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό στους τελικούς που αρχίζουν την Πέμπτη.

Τρίποντα και… 3-0
Δυσκολεύτηκε και πάλι, αλλά τελικά… «σκούπισε» ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη εκμεταλλευόμενη τη φοβερή ευστοχία της στα τρίποντα (14/34) και την καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, πέρασε με 72-65 από την Πυλαία απέναντι στον ΠΑΟΚ, έκανε το 3-0 και πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό ξεκινώντας την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ.

Διαμαντίδης και Κάρι είχαν από 17 πόντους για τους νικητές, ο Κούπερ με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ ξεχώρισε από τους γηπεδούχος που θα διεκδικήσουν την τρίτη θέση στους μικρούς τελικούς απέναντι στον Πανιώνιο.

Το ματς

Το παιχνίδι δικαίωσε τις προσδοκίες από το ξεκίνημά του. Ο ΠΑΟΚ με την ώθηση του κόσμου του προηγήθηκε νωρίς με 7-2, οι «πράσινοι» αντέδρασαν (9-10), αλλά ένα σερί 7-0 έφερε τους γηπεδούχους στο 16-10. Ο Παναθηναϊκός με όπλο από την αρχή το μακρινό σουτ ανέκτησε το προβάδισμα (16-18) και παρότι η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έβρισκε λύσεις από Χαραλαμπίδη και Μπόγρη, πέντε σερί πόντοι του Μαυροκεφαλίδη ανέβασαν το προβάδισμα στους επτά (21-28). Η απάντηση του «Δικεφάλου του Βορρά» σε αυτό ήρθε με ένα σερί 11-0 και πολύ καλή άμυνα διαμορφώνοντας το 32-28, την ώρα που ο Διαμαντίδης χρεωνόταν με τρίτο φάουλ. Ο Κάρι με διαδοχικά μακρινά σουτ και ο ορεξάτος Ούκιτς σήκωσαν στις πλάτες τους την ομάδα τους και το ημίχρονο έκλεισε με γκολ-φάουλ του Κροάτη και βραχεία κεφαλή του «τριφυλλιού» (37-38).

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε την ομοβροντία στο τρίτο δεκάλεπτο και δεν είχε λόγο να κάνει διαφορετικά. Ο Κάρι συνέχισε το βιολί του, ο Γκιστ και ο Μπράμος μπήκαν στο παιχνίδι πετυχαίνοντας από δύο τρίποντα και οι «πράσινοι» με 13/27 έφτασαν στο +10 (58-68). Ο Κούπερ, ωστόσο, με δύο «βόμβες» πολύ πίσω από τα 6,75μ. κατάφερε να ψαλιδίσει τη διαφορά κατά το ήμισυ (53-58). Η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη μπήκε αποφασισμένη να «καθαρίσει» το παιχνίδι στο τέταρτο δεκάλεπτο και με όπλο την άμυνά της έφτασε στους έντεκα (55-66). Το τρίποντο του Πέιν στα 62’’ πριν το τέλος μείωσε τη διαφορά στους έξι (62-68) και ο Χαραλαμπίδης αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο για να φέρει την ομάδα του στους τρεις

Δεκάλεπτα: 16-16, 37-38, 53-58, 65-72.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 8, Κούπερ 14, Χαραλαμπίδης 10, Τσόχλας, Βουτσίτσεβιτς, Τσαϊρέλης 11, Δέδας 5, Μαργαρίτης 5, Μπόγρης 10, Κασελάκης 2, Κόνιαρης.

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 6, Κάρι 17, Φώτσης 3, Ούκιτς 8, Λάσμε 3, Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 17, Γκιστ 8, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις, Ράιτ 5.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Ψαριανός, Τζαφλέρης. Πηγή: sport-fm.gr

Παρέμεινε ο Παράσχος!

Ο Γιώργος Παράσχος θα αναλάβει να «τρέξει» τον σχεδιασμό του Ατρόμητου για τη σεζόν 2014-15, καθώς ανανεώθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών. Ραντεβού για το 30 Ιουνίου έδωσε η ομάδα.

Παρέμεινε ο Παράσχος
Δεν σημειώθηκε κάποια ανατροπή της τελευταίας στιγμής και όπως αναμενόταν ο Γιώργος Παράσχος θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του Ατρόμητου και την επόμενη σεζόν.

Οι «μπλε» έκαναν σήμερα την τελευταία τους προπόνηση για την περίοδο 2013-14 και μετά το τέλος ο 62χρονος προπονητής κλήθηκε από τον μεγαλομέτοχο Γιώργο Σπανό για να συζητήσουν για το μέλλον του πρώτου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο τεχνικός διευθυντής, Γιάννης Αγγελόπουλος και οι δύο πλευρές δεν άργησαν να φτάσουν σε οριστική συμφωνία, καθώς είχε μπει το… νερό στο αυλάκι από τις προηγούμενες ημέρες.

Ο έμπειρος κόουτς ανέλαβε την ομάδα προς το φινάλε της σεζόν 2012-13 και θα ξεκινήσει τον σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη σεζόν από αύριο, όταν και θα αρχίσουν οι διακοπές των ποδοσφαιριστών, ώστε να γεμίζουν τις... μπαταρίες του μετά από μια γεμάτη σεζόν.

Ραντεβού για τις 30 Ιουνίου

Στα τέλη Ιουνίου θα συναντηθεί ξανά η ομάδα, καθώς τότε θα γίνει η πρώτη προπόνηση για το 2014-15. Το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου οι παίκτες θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις. Σήμερα όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στον Αστέρα έκαναν χαλάρωμα και διπλό με την Κ20 οι υπόλοιποι. Πηγή: sport-fm.gr