Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Το κατά Αγγέλον ευαγγέλιο!!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ από τον Άγγελο Αναστασιάδη και την υπόθεση πρωταθλητισμός που μπορεί να διαχειριστεί ο έμπειρος προπονητής.
Το κατά Αγγέλον ευαγγέλιο
Ένα σκασμό λεφτά ξόδεψε ο Ιωάννης (Ιβάν) Σαββίδης στα δύο πρώτα χρόνια στον ΠΑΟΚ και… τι εισέπραξε; Απογοήτευση. Πάντα με βάση τους στόχους που έθεσε ο ίδιος και οι συνεργάτες του, η αποτυχία ήταν η κατάληξη μια προσπάθειας που στοίχισε 20 εκατομμύρια τη δεύτερη χρονιά και άλλα τόσα την πρώτη.

Στην ουσία λοιπόν, αν διατηρεί τους ίδιους στόχους και δεν υπάρχει… έκπτωση, θα επιμείνει στον ίδιο σκοπό, μόνο που, όπως φαίνεται, αλλάζει άρδην τη λειτουργία της ομάδας.

Όχι ότι αλλάζει και τα πλακάκια, όπως του φώναξαν πολλές φορές οι οπαδοί, κυρίως επειδή ήταν αγανακτισμένοι από τους διοικούντες και ειδικά τον Τσιστιακόφ και τον Βρύζα… Αλλά και μόνο η παρουσία του Άγγελου, δημιουργεί την αίσθηση ότι η ομάδα θα λειτουργεί πολύ διαφορετικά: Κατά Άγγελου, το ευαγγέλιο.

Η συμμετοχή του Αναστασιάδη σε ένα πλάνο που θα διατηρήσει τους ίδιους στόχους, αλλά, ενδεχομένως θα είναι πιο φθηνό, πιο ευέλικτο και θα κουβαλά τις απαιτήσεις για σημαντικές διακρίσεις, σηκώνει μεγάλη συζήτηση.

Σίγουρα πιο μεγάλη από τους ανόητους που κρίνουν τον Άγγελο από το πόσες φορές αναφέρεται στην Παναγία κι από το αν ο πνευματικός του αποφασίζει για την ενδεκάδα. Όλα αυτά είναι απλά ανοησίες και πολύ μακριά από την ουσία.

Ο ΠΑΟΚ του πρωταθλητισμού είναι μια υπόθεση που μπορεί να τη διαχειριστεί ο Αναστασιάδης, ίσως οι μέθοδοι να μην είναι τεχνολογικά αποδεκτοί στις μέρες μας, αλλά, πιο θα ασχοληθεί με την τεχνολογία αν τα αποτελέσματα ικανοποιούν.

Προφανώς όλοι κρίνονται βάση του αποτελέσματος, εκτός κι λέγεσαι… Σαββίδης και ο κόσμος δεν έχει βαρεθεί να σε εμπιστεύεται όσο ρίχνεις πολλά ή περισσότερα εκατομμύρια για να παραμένει ο ΠΑΟΚ σε υψηλό επίπεδο.

Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τελικά ποιες θα είναι οι επιλογές που θα κάνει ο Άγγελος και πως θα οδηγήσει αυτή την ομάδα στο επόμενο πρωτάθλημα. Πως θα παρουσιαστεί στην Ευρώπη, όπου ξεκινά από ευνοϊκή αφετηρία και ποια θα είναι τελικά η σταθερή βάση που θα δημιουργήσει για μια σχεδόν καινούργια ομάδα.

Ποια θα είναι τα νέα πρόσωπα σε διοικητικά πόστα, κοντά στην ομάδα, για την ομάδα. Πως θα λειτουργήσει ο Γκαρσία, που δεν είναι ακόμη προπονητής.

Μην ξεχνάτε επίσης ότι, υπάρχουν τα χρέη και το περιβόητο προπονητικό κέντρο, υπάρχει η εξυγίανση-επανάσταση και αυτά θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία του ΠΑΟΚ.

Ήδη λέγεται ότι η υπόθεση με τα χρέη συνδυάζεται με τη μείωση του μπάτζετ της επόμενης περιόδου.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: