Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Σαν έτοιμος από καιρό!!

Με όπλο του την ομοιογένεια θέλει να κυνηγήσει το όνειρο του Champions League ο Παναθηναϊκός. Στόχος να έχουν «κλείσει» τα μεταγραφικά όταν αρχίσει η προετοιμασία. Ξεκαθαρίζει με Καραγκούνη.

Σαν έτοιμος από καιρό
Ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει φέτος το όνειρο των ομίλων του Champions League συμμετέχοντας στα προκριματικά. Παρότι θα είναι στους αδύνατους στον τρίτο προκριματικό, ενώ ακόμη κι αν περάσει στα play offs θα έχει να αντιμετωπίσει μεγαθήρια, οφείλει να διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν.

Απέναντι σε ομάδες που θα λάβουν μέρος στα προκριματικά έχοντας πολλούς παίκτες καταπονημένους από το Παγκόσμιο Κύπελλο και ανέτοιμους, οι «πράσινοι» έχουν να αντιπαρατάξουν την ομοιογένειά τους. Ο κορμός της ομάδας θα είναι ίδιος και στόχος είναι οι 3-4 μεταγραφές που θα γίνουν να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας (28/6) ή μέχρι τις 3 Ιουλίου, όταν και θα αρχίσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Οι στόχοι για τις θέσεις του δεξιού μπακ, του στόπερ, του ακραίου χαφ και πιθανώς ενός κεντρικού χαφ έχουν εντοπιστεί και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν γίνει ήδη κάποιες επαφές. Οι στόχοι είναι είτε ελεύθεροι, είτε λήγουν τα συμβόλαιά τους σε μισό ή ένα χρόνο και μπορούν να αποκτηθούν με λίγα χρήματα ή με τις ομάδες τους να εξασφαλίζουν ποσοστό μεταπώλησης. Η προοπτική του Champions League ή τουλάχιστον του Europa League αποτελεί ένα όπλο που δεν είχαν πέρσι οι «πράσινοι» στην προσπάθειά τους για ενίσχυση. Σε ό,τι αφορά στον Γιώργο Καραγκούνη, η επιθυμία για συνεργασία είναι δεδομένη και το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα, πριν αναχωρήσει η Εθνική για το Μουντιάλ.

Πέρα από τις μεταγραφές, το ενδιαφέρον εστιάζεται στη διατήρηση των Αμπέντ και Σίλντενφελντ στο ρόστερ της ομάδας. Ο Αλγερινός μέσος θα μεταβεί στο Νιούκαστλ και μαζί με τον μάνατζέρ του θα ασκήσουν πιέσεις στην αγγλική ομάδα για να ανανεωθεί ο δανεισμός του ή να μείνει ελεύθερος διατηρώντας η ίδια ένα υψηλό ποσοστό μεταπώλησης. Ο ίδιος τα έχει βρει με τον Παναθηναϊκό στο οικονομικό, κάτι που δεν έχει συμβεί με τον Σίλντενφελντ. Οι «πράσινοι» φέτος κάλυπταν τις 250.000 από το συμβόλαιο των 800.000 ευρώ που είχε με τη Ντιναμό Μόσχας και δεν μπορούν να του προσφέρουν πάνω από 300.000 ευρώ το χρόνο (για διετές ή τριετές συμβόλαιο). Ο Κροάτης αμυντικός θέλει να μείνει, αλλά για να λύσει το συμβόλαιό του με τη ρωσική ομάδα θα αξιώσει μια αποζημίωση για να μειώσει τη δική του ζημιά, την ώρα που η Ντιναμό θα επιδιώξει να μην πληρώσει. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: