Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Σταμάτησε την μπάλα ο Γκιγκς!!

«Αγγίζοντας» τα 41, κανείς μας δεν ήξερε πότε ο Ράιαν Γκιγκς θα σταματήσει το ποδόσφαιρο. Κάτι που τελικά… ήρθε σήμερα, με τον Ουαλό να «κρεμάει» τα παπούτσια του ύστερα από 24 χρόνια στη Γιουνάιτεντ.

Σταμάτησε την μπάλα ο Γκιγκς!
Τελικά δεν κρατάνε όλα μια… αιωνιότητα. Η καριέρα του Ράιαν Γκιγκς έμοιαζε πως θα αντέξει για… τόσο, αλλά λίγο πριν πατήσει τα 41, ο Ουαλός άσος ανακοίνωσε και επίσημα την απόσυρσή του απ’ την ενεργό δράση, προκειμένου να αφοσιωθεί πλήρως στα νέα του καθήκοντα ως βοηθός του Λουίς Φαν Χάαλ στη Γιουνάιτεντ!

Ο γεννηθείς στις 29 Νοεμβρίου 1973, παρά τα γκρι μαλλιά του, παρά τα 24 χρόνια(!) στην πλάτη του ως ποδοσφαιριστής, συνέχιζε να αγωνίζεται στα γήπεδα σαν μικρό παιδί, να αποτελεί το παράδειγμα στους «κόκκινους διαβόλους» και να μην τον… αγγίζει καθόλου ο χρόνος! Ζωντανός θρύλος του συλλόγου!

Απ’ το 1990 μέχρι σήμερα «υπηρέτησε» (και θα συνεχίσει απ’ το νέο του πόστο) τη Γιουνάιτεντ, με την οποία μέτρησε 963 συμμετοχές - κι άλλες 64 με την εθνική Ουαλίας-, κατακτώντας (κρατηθείτε): 13 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα Αγγλίας, 4 Λιγκ Καπ, 9 Community Shield, 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 1 Διηπειρωτικό και 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων!

inner

«Το όνειρό μου ήταν πάντα να παίζω για τη Γιουνάιτεντ και παρά το ότι είναι περίεργο που δεν θα φορέσω ξανά την φανέλα της ομάδας ως παίκτης, είμαι ταυτόχρονα χαρούμενος που έπαιξα όλα αυτά τα χρόνια δίπλα σε κορυφαίους παίκτες, υπό τις οδηγίες του φοβερού Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και κυρίως παίζοντας για τους καλύτερους οπαδούς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο! Πάντα εκτιμούσα την υποστήριξή σας. Λάτρεψα το κάθε λεπτό που αγωνίστηκα για εσάς και εκπροσώπησα την καλύτερη ομάδα του κόσμου», αναφέρει μεταξύ άλλων ο «στρατιώτης Ράιαν» σε μια επιστολή του προς τον κόσμο! Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: