Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Όταν ο Φέντερερ έκανε το απίθανο... (video)

Άθλος ακόμα και για τον Ρότζερ Φέντερερ ήταν αυτό που είχε κάνει σαν σήμερα το 2007. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις ότι σταμάτησε τον Ναδάλ ύστερα από 81(!) σερί νίκες του Ισπανού στο χώμα;

Όταν ο Φέντερερ έκανε το απίθανο... (video)
Κάποια πράγματα μοιάζουν υπερφυσικά ακόμα και για ζωντανούς θρύλους. Ακόμα και για τον «βασιλιά», τον «μάγο» τον έναν και μοναδικό Ρότζερ Φέντερερ. Διότι σαν σήμερα πριν επτά χρόνια, ο Ελβετός είχε πετύχει κάτι ασύλληπτο για την εποχή. Κάτι που κανείς δεν περίμενε και κανείς δεν πίστευε ότι θα συμβεί.

Στον τελικό του Αμβούργου το 2007 είχε νικήσει τον Ραφαέλ Ναδάλ (και μάλιστα με ανατροπή). Είχε νικήσει τον απόλυτο «άρχοντα» στο χώμα που εκείνη την περίοδο έτρεχε σερί... 81(!) νικών στην εν λόγω επιφάνεια!

Ο Ισπανός ήταν αήττητος (στο χώμα) απ’ τον Απρλίο του 2005 και χρειάστηκε να περάσουν δυό χρόνια και κάτι (20 Μαΐου 2007) για να φύγει ηττημένος απ’ τα αγαπημένα του κορτ. Μέτρησε συνολικά εκείνη την περίοδο 13 τίτλους στο χώμα, ενώ ήταν η πρώτη φορά –ύστερα από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες- που ο King Roger χαμογελούσε κόντρα στον μεγάλο του αντίπαλο στο χώμα!

Θυμηθείτε πλάνα του τότε τελικού:


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: