Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Βιαστικοί με Αναστασιάδη!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει την πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη και γράφει για τον νέο δρόμο που δείχνει να διαλέγει ο ΠΑΟΚ Νέος προπονητής του ΠΑΟΚ είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης και όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα, αυτοί που εκφράζουν άμεση αντίδραση, είναι οι αρνητικοί. Οι άλλοι, κρατάνε την αίσθησή τους για τον εαυτό τους και περιμένουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι βιαστικοί (πολλοί στην Ελλάδα) σπάνια επιβεβαιώνονται.
Αρχικά πρέπει να εξηγήσει ο ΠΑΟΚ… που πάει, έτσι ώστε να αντιληφθούν όλοι το πλάνο και με αυτό τον τρόπο να μην βγαίνουν λανθασμένα συμπεράσματα, λαμβάνοντας υπόψη μία λανθασμένη βάση. Δείχνει να έχει πάρει στρατηγικές αποφάσεις ο Σαββίδης και το θέμα είναι πώς θα τις υποστηρίξει, πώς θα τις επικοινωνήσει και πως δεν θα… χάσει τον δρόμο στην πορεία του.
Με βάση το ρεπορτάζ ο ΠΑΟΚ αποφασίζει να γίνει πιο ρεαλιστής και να «παίξει» πιο συντηρητικά. Σε λόγια, ίσως και σε ουσία. Το παιχνίδι του στυλ… «σκεφτήκαμε να πάρουμε τον Ντρογκμπά και τον Ροναλντίνιο και θα φτιάξουμε ένα τραπέζι για να βάλουμε το τσάμπιονς ληγκ» το έπαιξε και το έχασε ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη. Είναι αυτό το «παιχνίδι» που δεν το ξέρει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι μετρ του…. «χαμηλά την μπάλα». Καλώς ή κακώς αυτή είναι μία πραγματικότητα, που… κάποτε θα αλλάξει.
Το ότι ο Σαββίδης… λέει πως θα έχει μικρότερο μπάτζετ και αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα κάνει υπερφίαλες δηλώσεις, το ότι ο ΠΑΟΚ θα περιμένει να πληρώσει τα χρέη του και να φτιάξει αθλητικό κέντρο, δεν σημαίνει ότι αυτή η ομάδα ΠΑΟΚ παρατάει τους αγωνιστικούς της στόχους. Να φτιάξει καλό σύνολο δηλαδή με ταυτότητα, να κάνει πρωταθλητισμό, να κάνει μεγάλη σε διάρκεια πορεία στην Ευρώπη και να διεκδικήσει το κύπελλο. Τα κλασσικά δηλαδή με μία αυτονόητη σειρά προτεραιότητας.
Οι στόχοι παραμένουν, απλώς ο ΠΑΟΚ διαλέγει άλλο δρόμο για να τους διεκδικήσει και θα επιχειρήσει με αυτό τον τρόπο να πετύχει αποτελέσματα. Από το… «πάω-ξοδεύω-λέω πολλά» αυτός ο νέος δρόμος μπορεί να δείχνει πιο δύσκολος, αλλά μάλλον ταιριάζει στον Δικέφαλο. Έτσι έχει δείξει η ιστορία.
Αν αυτό εξηγηθεί επαρκώς και ξεκάθαρα στο κοινό του ΠΑΟΚ, τότε αρκετοί (προφανώς όχι όλοι) θα αποδεχθούν τη νέα αρχή και θα στηρίξουν πολύ περισσότερο, απ’ όταν δεν ήξεραν το παραμικρό για το πλάνο της ομάδας. Αν βεβαίως επικρατήσει εσωστρέφεια και αρνητισμός, τότε ο ΠΑΟΚ δεν έχει τύχη.
Πάμε στον Αναστασιάδη. Για τον συγκεκριμένο προπονητή έχουμε καλή άποψη, με βάση αυτά που είδαμε και θυμόμαστε στον ΠΑΟΚ του 1997 και του 2003. «Μα τώρα έχουμε 2014…» θα πει κάποιος και θα έχει δίκιο. Δεν ξέρω τον προπονητή και τις μεθόδους Αναστασιάδη κατά το 2014.
Σε κάθε περίπτωση, είναι από τους καλύτερους κόουτς, ένας προπονητής που μπορεί από παίκτες του 5 του 6 και του 7 να πάρει (αντιστοίχως) το 7-8-9. Εμπνέει (συνήθως ο Άγγελος) και έχει ως πλεονέκτημα το ότι μεταδίδει την πίστη και την αυτοπεποίθηση για επιτυχία σε μέγιστο βαθμό μέσα στην ομάδα. Από εκεί και πέρα είναι ικανός να δημιουργήσει ποδοσφαιρική οικογένεια μέσα στα αποδυτήρια.
Για τον άνθρωπο Αναστασιάδη (όπως τον γνώρισα εκείνα τα παλιά χρόνια) υπάρχει η αμφιβολία. Σε δύσκολες καταστάσεις για τον ΠΑΟΚ έβλεπε συχνά-πυκνά πολλούς και διάφορους εχθρούς. Τώρα δεν είναι έτσι και στον ΠΑΟΚ ξέρουν πώς τώρα (λόγω καλύτερης οργάνωσης) μπορεί να περιοριστεί στα καθήκοντα του προπονητή, όπως άλλωστε και θέλει.
Τα περί θρησκείας, τα θεωρώ γραφικά. Όχι από πλευράς Αναστασιάδη, αλλά αυτών που τα επικαλούνται για να τον κρίνουν. Θα κρίνω εγώ τον Αναστασιάδη επειδή συχνά-πυκνά επικαλείται την Παναγία; Δικαίωμά του. Τον ξέρω, τον σέβομαι, ξέρω τι και πώς το λέει και ξέρω τι πρέπει να κρίνω από την δουλειά και τα λεγόμενά του.
Παρεμπιπτόντως… δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, το ότι ο Σαββίδης συμφώνησε με τον Αναστασιάδη για να κάνει το χατίρι των οργανωμένων οπαδών. Όπως αποδείχθηκε και γι’ άλλους βιαστικούς, ο Αναστασιάδης δεν ήταν και αποκλεισμένος από τον ΠΑΟΚ!
Σε γενικές γραμμές δεν χρειάζεται βιασύνη. Αν ο Αναστασιάδης αντιμετωπιστεί με θετική αύρα και βιώσει ένα καλό κλίμα, αν παραμείνει ήρεμος και καταφέρει να συνεννοηθεί με τον δύσκολο άνθρωπο Σαββίδη (και αντιστρόφως ισχύει αυτό) τότε μπορεί να παραχθεί έργο.

Από εκεί και πέρα σε μία δύσκολη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ τα πρώτα αποτελέσματα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Χρόνος πάντως υπάρχει αυτό το καλοκαίρι…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: