Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Σφαιρόπουλος: «Μακάρι να αναθεωρήσει ο Λιανός»

Στη σημασία που έχει για τον Πανιώνιο να αλλάξει γνώμη ο Ηλίας Λιανός και να παραμείνει αναφέρθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που δήλωσε ικανοποιημένος απ' την εμφάνιση, παρά την ήττα απ’ τον Ολυμπιακό.

Σφαιρόπουλος: «Μακάρι να αναθεωρήσει ο Λιανός»
Πάλεψε στα ίσα τον Ολυμπιακό, νικήθηκε στο τέλος ο Πανιώνιος, αλλά παρά την πίκρα του αποτελέσματος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εστίασε στα καλά σημάδια που έδειξαν οι παίκτες του και τα οποία θα αποτελέσουν... οδηγό για τη σειρά του μικρού τελικού με τον ΠΑΟΚ.

Ερωτηθείς για το τι μέλλει γενέσθαι με τον Ηλία Λιανό στο... τιμόνι της ΚΑΕ, ο Έλληνας τεχνικός ελπίζει πως θα είναι καλό για όλους να αναθεωρήσει την απόφασή του και να παραμείνει κοντά στην ομάδα.

«Δείξαμε περισσότερο πάθος και πίστη. Μετά τα δύο πρώτα ματς που οι αποδόσεις μας ήταν κάτω του επίπεδου μας, σήμερα δείξαμε το πραγματικό πρόσωπο μας. Σίγουρα είναι πιο δύσκολο να παίζουμε στο ΣΕΦ, από ότι στην έδρα μας. Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και «διαβάσαμε» καλύτερα τον αγώνα. Δείξαμε περισσότερο πάθος και πίστη, που μας έλειψε στα δύο ματς στο ΣΕΦ. Ελέγξαμε το παιχνίδι αρκετά καλά. Στην τρίτη περίοδο είχαμε ακόμη καλύτερο ρυθμό, σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός, όμως, έχει ποιότητα και βάθος στο ρόστερ του και ροκάνισε την διαφορά. Εάν στο τέλος της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης είχαμε σκοράρει από βολές και ένα σουτ του Κάρτερ, που μπήκε και βγήκε θα μπορούσαμε να πάρουμε την νίκη. Στην παράταση μέτρησε το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες λύσεις και ποιότητα. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πρόκριση στους τελικούς και καλή επιτυχία. Το πνεύμα που δείξαμε σήμερα, θέλαμε να έχουμε όλη την σεζόν, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Όταν το κάνουμε, όμως, κερδίζουμε πόντους για τους επόμενους αγώνες και εντυπώσεις. Το σημερινό ματς θα μας βοηθήσει για την σειρά του μικρού τελικού».

Σε ερώτηση για το τι πρόκειται να γίνει με το μέλλον του Ηλία Λιανού στον Πανιώνιο, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε πως «Ο κύριος Λιανός έχει προσφέρει πολλά στον Πανιώνιο και στο ελληνικό μπάσκετ. Θέλουμε να παίζουμε πάντα καλά και για τους εαυτούς μας και για τον ιδιοκτήτη. Ελπίζουμε να έμεινε ευχαριστημένος από την σημερινή εμφάνιση και ότι έχουμε καταφέρει την φετινή σεζόν, ώστε να αναθεωρήσει την απόφαση του».

Στη συνέχεια ο Έλληνας τεχνικός ρωτήθηκε για το ότι η ομάδα του δεν έκανε φάουλ στην τελευταία επίθεση της παράτασης. «Η φιλοσοφία μου είναι να μην κάνω φάουλ. Πιστεύω στην καλή άμυνα και όταν έχεις προσήλωση στην άμυνα ως ομάδα, έχεις εμπιστοσύνη στην άμυνα. Είχαμε, άλλωστε, την τελευταία επίθεση, η μπάλα πήγε εκεί που έπρεπε, αλλά δεν ευστοχήσαμε. Η άμυνα κερδίζει τους αγώνες και η εμπιστοσύνη στην άμυνα εδραιώνεται από την επιλογή να παίζεις άμυνα σε αυτές τις περιπτώσεις».

Απ’ τους παίκτες, μίλησε ο Χρήστος Σαλούστρος: «Ήταν μια διαφήμιση του μπάσκετ, όλοι το απόλαυσαν και προσπαθήσαμε πάρα πολύ. Ο Σπανούλης, όμως, με αυτό το σουτ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Δεν είναι η πρώτη φορά που το βάζει αυτό, ούτε η τελευταία, εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε και τώρα κοιτάμε τους μικρούς τελικούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: