Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Έκανε πίσω για τον Λιάιτς η Γιουνάιτεντ


Ο Αντέμ Λιάιτς με τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση του νεαρού Σέρβου Αντέμ Λιάιτς, όπως δήλωσε ο βοηθός προπονητής της αγγλικής ομάδας. Σύμφωνα με τον Μάικ Φέλαν, αιτία δεν αποτελούν οι οικονομικές απαιτήσεις της Παρτιζάν (σύμφωνα με τον σερβικό Τύπο ανέρχονται στα 10 εκατ. λίρες), αλλά το γεγονός ότι θα ήταν δύσκολο ο 18χρονος μέσος να εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια εργασίας στη Βρετανία.

"Κάναμε μία προσέγγιση στο υπουργείο Εσωτερικών και η απάντηση που πήραμε ήταν ότι δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε έγκαιρα την άδεια εργασίας ώστε να υπογράψει ο Αντέμ τον Ιανουάριο", δήλωσε ο συνεργάτης του Αλεξ Φέργκιουσον.

Χωρίς πέντε θέλει να επιστρέψει στις νίκες


Ο Πάμπλο Γκαρσία σε προσπάθεια του... Ο Φερνάντο Σάντος θα στερηθεί των υπηρεσιών τόσο του Σορλέν, όσο και του Κρέσιτς, ενώ δεδομένη ήταν η απουσία του Πάμπλο Γκαρσία που θα εκτίσει την ποινή του κόντρα στους "βυσσινί". Φυσικά στην διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού δεν βρίσκονται και οι τραυματίες Φιλομένο και Μπιζέρα.

Ο Βλάνταν Ίβιτς που αντιμετώπιζε ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού προπονήθηκε κανονικά και λογικά θα βρίσκεται και στην ενδεκάδα . Θέση στο βασικό σχήμα μοιάζει να διεκδικεί και ο Αμπουμπακάρι.

Πιο αναλυτικά στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σάντος συμμετέχουν οι εξής: Χαλκιάς, Κουτζαβασίλης, Αμπουμπακάρι, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ίβιτς, Λίνο, Μούν, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σνάουτσερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης.

Στο μεταξύ, ο νέος τεχνικός διευθυντής, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, μοίρασε αυτόγραφα και φωτογραφήθηκε με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στην μπουτίκ της ΠΑΕ και τόνισε: "Είμαι χαρούμενος για την εκδήλωση αυτή. Όπως ο κόσμος δίνει τα πάντα για την ομάδα, έτσι κι εμείς οφείλουμε να δουλεύουμε για να ανταποδίδουμε την αγάπη τους".

Ο Πορτογάλος δεν ήταν δυνατό να μην αναφερθεί και στα μεταγραφικά ζητήματα: "Θα προσπαθήσω να αξιοποιήσω την εμπειρία και τον επαγγελματισμό μου για το συμφέρον του ΠΑΟΚ. Οτιδήποτε μου πει η ομάδα θα το κάνω, είτε ταξίδια ή να μείνω στην Ελλάδα. Θα δούμε τι θα κάνουμε τον Ιανουάριο".

Όταν ρωτήθηκε για το όνειρο του με τον ΠΑΟΚ, ο Κονσεϊσάο ήταν αφοπλιστικός: "Όνειρο μου είναι ότι δεν κατάφερα σαν παίκτης να το κάνω τώρα. Να κατακτήσω έναν τίτλο από το νέο πόστο που έχω με τον ΠΑΟΚ".

Φερνάντες: "Έχουμε πολύ ποιοτικό ρόστερ..."


Ο Κουμορτζί σε μονομαχία με τον Φερνάντες Ο μέσος του Αρη, Νταρίο Φερνάντες, μίλησε στον ΑΡΗΣ FM 92,8 για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, ανέφερε: "Είναι πολύ σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι. Είμαστε συγκεντρωμένοι και έχουμε διάθεση να κερδίσουμε".

Για το πάθος να κατακτήσουν τους τρείς βαθμούς τόνισε: "Δουλεύουμε πολύ σκληρά στις προπονήσεις για να ξεπεράσουμε την κατάσταση και να κερδίσουμε τα παιχνίδια. Με τον Πανιώνιο δυστυχώς η τύχη μας γύρισε την πλάτη".

Για την περίοδο των εφτά αγωνιστικών που έχει να κερδίσει η ομάδα σημείωσε: "Έχουμε πολύ ποιοτικό ρόστερ με δυνατότητες. Μας εκνευρίζει που δεν κερδίζουμε μας πεισμώνει. Εμείς θα συνεχίσουμε για να πάμε τον ΑΡΗ εκεί που πρέπει να βρίσκεται".

Για τον προπονητή του, Έκτορ Ραουλ Κουπερ, δήλωσε: "Είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία να μας προπονεί ένας τέτοιος προπονητή, και σίγουρα κερδίζουμε από τις γνώσεις του".

Για τον κόσμο του Αρη που θα δώσει το παρόν και στη Λιβαδειά είπε: "Σίγουρα μόνο λόγια ευγνωμοσύνης μπορώ να βρω γι'αυτά τα παιδιά που έρχονται και είναι πάντα κοντά μας".

Κολτσίδας: "Στένεψαν τα περιθώρια"
Ο γενικός αρχηγός του Αρη, Γιώργος Κολτσίδας, αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις του Aρη, αυτές που προηγήθηκαν κι αυτές που έπονται καθώς και σε ορισμένα ακόμη θέματα που απασχολούν την ομάδα του.

Για την τιμωρία του στο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ, είπε: "Ήταν μια στιγμή έντασης. Όταν έδωσε το πρώτο πέναλτι ο διαιτητής, υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις από μέρους μας. Ειπώθηκαν κάποιες κουβέντες, στο φύλλο αγώνα σημειώθηκαν μονολεκτικά απ΄ ότι φαίνεται κάποιες βρισιές. Δεν αμφισβητούμε κανέναν. Εφόσον υπάρχουν οι παρατηρήσεις στο φύλλο αγώνα, ακολουθούν και οι κυρώσεις. Στους νόμους οφείλεις να υπακούσεις.

Δυστυχώς στον πάγκο, είσαι περιορισμένος. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να 'καταπίνεις' όσα βλέπεις. Μπορείς να κάνεις κάποια παρατήρηση αλλά με πολύ προσοχή, διότι εγκυμονεί κινδύνους. Πρέπει με τα όπλα που μας δίνονται, να παλέψουμε. Αυτό με ενδιαφέρει πάνω απ΄ όλα είναι η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας".

Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, σημείωσε: "Χάσαμε ένα παιχνίδι μέσα από τα χέρια μας. Ένα λάθος σφύριγμα, μια υπόδειξη που δεν έγινε και το γκολ που δεχτήκαμε στο 93ο λεπτό του αγώνα, μας στοίχισαν τους δύο βαθμούς. Οι ισορροπίες στο ποδόσφαιρο είναι πολύ λεπτές. Μετά τη λήξη του αγώνα δεν αλλάζει κάτι. Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά η διαιτησία να είναι καλύτερη".

Για τον αγώνα της 13ης αγωνιστικής του ΑΡΗ με τον Λεβαδειακό: "Τα περιθώρια είναι πλέον πολύ στενά. Στόχος της ομάδας είναι μόνο η νίκη. Θέλουμε μια καλή παρουσία και ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Είναι άσχημο που υπάρχουν τραυματισμοί, αλλά ο προπονητής είμαι σίγουρος πως έχει βρει τις λύσεις του. Ο Κούπερ είναι ένας τεχνικός, που έχει σκύψει πάνω στην ομάδα. Δουλεύει για την ομάδα".

Για την παρουσία του κόσμου στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής, με τον Πανιώνιο, στο Κλεάνθης Βικελίδης: "Η παρουσία του κόσμου, είναι εκπληκτική. Με εντυπωσίασε η δυναμική του κόσμου καθώς όταν υπάρχει πίκρα, δεν υπάρχει διάθεση από πλευράς οπαδού. Αλλά οι οπαδοί το ΑΡΗ, είναι πάντα δίπλα στην ομάδα. Υπάρχει συσπείρωση. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε. Για μας η ευθύνη μεγαλώνει. Ελπίζουμε να είμαστε γεροί και να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται, ώστε να πάρουμε τη νίκη".

Από αεροβόλο τα τραύματα!


Ο Τζόρβας παραπονιέται στον Κάκο Πλήρης δικαίωση για τον Αλέξανδρο Τζόρβα. Ο διεθνής τερματοφύλακας, μετά το ντέρμπι στο "Καραϊσκάκης", φώναζε ότι έχει χτυπηθεί με αεροβόλο όπλο. Αρχικά, πολλοί θεώρησαν πως το κάνει απλά και μόνο για να δημιουργήσει κλίμα. Μέχρι που έφτασαν στο σημείο να τον χαρακτηρίσουν "ψεύτη".

Το μεσημέρι της Παρασκευής όμως, η ιατροδικαστική έκθεση που στάλθηκε στην εισαγγελία Πειραιά, δικαιώνει πλήρως τον 27χρονο. Όπως αναφέρει στην έκθεσή της η ιατροδικαστής που ανήκει στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, Δήμητρα Τσακρή, τα τραύματα σε πλευρά και ωμοπλάτη που έχει ο παίκτης, έχουν προέλθει από αεροβόλο και είναι "φρέσκα".

Κοινώς, έγιναν την Κυριακή του ντέρμπι. Το μοναδικό που δεν έχει ξεκαθαριστεί, είναι η ακριβής ώρα που προκλήθηκαν τα τραύματα. Δηλαδή, αν έγιναν στο 1ο ή στο 90ο λεπτό του ματς για παράδειγμα.

Όπως το... 1994


Το video wall με την κλήρωση της Εθνικής Ελλάδος για το Μουντιάλ του 2010... H Αργεντινή, η Νιγηρία και η Νότιος Κορέα, θα είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής μας ομάδας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στον 2ο όμιλο και θα δώσει το πρώτο του παιχνίδι στις 12 Ιουνίου στο Πορτ Ελίζαμπεθ. Νότιος Αφρική - Μεξικό το εναρκτήριο ματς της διοργάνωσης στις 11 Ιουνίου στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Αργεντινή και η Νιγηρία ήταν οι δύο ομάδες που είχαμε αντιμετωπίσει και στην προηγούμενη συμμετοχή μας στο Μουντιάλ του 1994. Τη θέση της Βουλγαρίας, πήρε η Νότιος Κορέα...

Πλέον μοιάζει να μας έχει κάνει... δώρο η ιστορία. Και αυτό γιατί η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να πάρει, έστω και μετά από 16 χρόνια την δική της ρεβάνς για το 4-0 από την παρέα του Μαραντόνα και το 2-0 από την Νιγηρία.

Η ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ ξεκινά τους αγώνες της με αντίπαλο τη Νότια Κορέα στις 12 Ιουνίου στο Πορτ Ελίζαμπεθ, στη συνέχεια αντιμετωπίζει την Νιγηρία στο Μπλούμφοντεϊν στις 17 Ιουνίου και ολοκληρώνει την Α' φάση με αντίπαλο την Αργεντινή στο Πολοκουάνε στις 22/6.

Σε ότι αφορά τον απόηχο της κλήρωσης, η Ελληνική αντιπροσωπεία στην Νότιο Αφρική, θα έχει επαφές με παράγοντες από άλλες ομοσπονδίες, προκειμένου να αποφασιστούν και κάποια από τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας. Σίγουρα ο Ρεχάγκελ θα ψάξει για μία ευρωπαϊκή ομάδα, μία αφρικανική και μία από την Λατινική Αμερική, ενώ φυσικά δεν πρόκειται για αντιμετωπίσει η Ελλάδα κάποια από τους αντιπάλους της στον όμιλο.

Η Παραγουάη που θα κάνει την προετοιμασία της στην Παιανία, φαντάζει ως ιδανική αντίπαλος για την διεξαγωγή φιλικού αγώνα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί και ποιες θα είναι οι άλλες.

Παράλληλα ο Οτο Ρεχάγκελ θα αποφασίσει και το που θα γίνει η προετοιμασία επί Νοτιοαφρικανικού εδάφους. Ο Γερμανός τεχνικός θα δει όλα τα προπονητικά κέντρα που θα προταθούν στην Ελλάδα και θα αποφασίσει στην συνέχεια.

ΟΙ ΟΚΤΩ ΟΜΙΛΟΙ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ
1ος όμιλος
1. Νότιος Αφρική
2. Μεξικό
3. Ουρουγουάη
4. Γαλλία

Το πρόγραμμα:
11 Ιουνίου - Γιοχάνεσμπουργκ:
18:00 Νότια Αφρική-Μεξικό
20:30 Ουρουγουάη-Γαλλία

16 Ιουνίου - Πρετόρια
22:30 Νότια Αφρική-Ουρουγουάη

17 Ιουνίου - Πολοκουάνε
13:30 Γαλλία-Μεξικό

22 Ιουνίου - Μπλεμφοντέιν
18:00 Γαλλία-Ν. Αφρική
18:00 Μεξικό-Ουρουγουάη

2ος όμιλος
1. Αργεντινή
2. Νιγηρία
3. Ν. Κορέα
4. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρόγραμμα:
12 Ιουνίου - Πορτ Ελίζαμπεθ
15:30 Αργεντινή-Νιγηρία
18:00 Νότια Κορέα-ΕΛΛΑΔΑ

17 Ιουνίου - Μπλεμφοντέιν
18:00 ΕΛΛΑΔΑ-Νιγηρία

17 Ιουνίου - Γιοχάνεσμπουργκ
22:30 Αργεντινή-Νότια Κορέα

22 Ιουνίου - Ντουρμπάν
22:30 Νιγηρία-Νότια Κορέα

22 Ιουνίου - Πολοκουάνε
22:30 ΕΛΛΑΔΑ-Αργεντινή

3ος όμιλος
1. Αγγλία
2. ΗΠΑ
3. Αλγερία
4. Σλοβενία

Το πρόγραμμα:
12 Ιουνίου - Ρούστενμπουργκ
22:30 Αγγλία-ΗΠΑ

13 Ιουνίου - Πολοκουάνε
15:30 Αλγερία-Σλοβενία

18 Ιουνίου - Γιοχάνεσμπουργκ
18:00 Σλοβενία-ΗΠΑ

18 Ιουνίου - Κέιπ Τάουν
22:30 Αγγλία-Αλγερία

23 Ιουνίου - Πρετόρια
18:00 ΗΠΑ-Αλγερία

23 Ιουνίου - Πορτ Ελίζαμπεθ
18:00 Σλοβενία-Αγγλία

4ος όμιλος
1. Γερμανία
2. Αυστραλία
3. Σερβία
4. Γκάνα

Το πρόγραμμα:
13 Ιουνίου - Πρετόρια
18:00 Γερμανία-Αυστραλία

13 Ιουνίου - Ντουρμπάν
22:30 Σερβία-Γκάνα

18 Ιουνίου - Πορτ Ελίζαμπεθ
15:30 Γερμανία-Σερβία

19 Ιουνίου - Ρούστενμπουργκ
15:30 Γκάνα-Αυστραλία

23 Ιουνίου - Νελσπρουιτ
22:30 Αυστραλία-Σερβία

23 Ιουνίου - Γιοχάνεσμπουργκ
22:30 Γκάνα-Γερμανία

5ος όμιλος
1. Ολλανδία
2. Δανία
3. Ιαπωνία
4. Καμερούν

Το πρόγραμμα:
14 Ιουνίου - Γιοχάνεσμπουργκ
15:30 Ολλανδία-Δανία

14 Ιουνίου - Μπλεμφοντέιν
18:00 Ιαπωνία-Καμερούν

19 Ιουνίου - Ντουρμπάν
18:00 Ολλανδία-Ιαπωνία

19 Ιουνίου - Πρετόρια
22:30 Καμερούν-Δανία

24 Ιουνίου - Κέιπ Τάουν
22:30 Καμερούν-Ολλανδία

24 Ιουνίου - Ρούστενμπουργκ
22:30 Δανία-Ιαπωνία

6ος όμιλος
1. Ιταλία
2. Παραγουάη
3. Νέα Ζηλανδία
4. Σλοβακία

Το πρόγραμμα:
14 Ιουνίου - Ρούστενμπουργκ
22:30 Ιταλία-Παραγουάη

15 Ιουνίου - Κέιπ Τάουν
15:30 Νέα Ζηλανδία-Σλοβακία

20 Ιουνίου - Μπλεμφοντέιν
15:30 Σλοβακία-Παραγουάη

20 Ιουνίου - Νελσπρούιτ
18:00 Ιταλία-Νέα Ζηλανδία

24 Ιουνίου - Πολοκουάνε
18:00 Παραγουάη-Νέα Ζηλανδία

24 Ιουνίου - Γιοχάνεσμπουργκ
18:00 Σλοβακία-Ιταλία

7ος όμιλος
1. Βραζιλία
2. Β. Κορέα
3. Ακτή Ελεφαντοστού
4. Πορτογαλία

Το πρόγραμμα:
15 Ιουνίου - Πορτ Ελίζαμπεθ
18:00 Ακτή Ελεφαντοστού-Πορτογαλία

15 Ιουνίου - Γιοχάνεσμπουργκ
22:30 Βραζιλία-Βόρεια Κορέα

20 Ιουνίου - Γιοχάνεσμπουργκ
22:30 Βραζιλία-Ακτή Ελεφαντοστού

21 Ιουνίου - Κέιπ Τάουν
15:30 Πορτογαλία-Βόρεια Κορέα

25 Ιουνίου - Ντουρμπάν
18:00 Βόρεια Κορέα-Ακτή Ελεφαντοστού

25 Ιουνίου - Νελσπρούιτ
18:00 Πορτογαλία-Βραζιλία

8ος όμιλος
1. Ισπανία
2. Ελβετία
3. Ονδούρα
4. Χιλή

Το πρόγραμμα:
16 Ιουνίου - Νελσπρούιτ
15:30 Ονδούρα-Χιλή

16 Ιουνίου - Ντουρμπάν
18:00 Ισπανία-Ελβετία

21 Ιουνίου - Πορτ Ελίζαμπεθ
18:00 Χιλή-Ελβετία

21 Ιουνίου - Γιοχάνεσμπουργκ
22:30 Ισπανία-Ονδούρα

25 Ιουνίου - Μπλεμφοντέιν
22:30 Ελβετία-Ονδούρα

25 Ιουνίου - Πρετόρια
22:30 Χιλή-Ισπανία

ΦΑΣΗ "16"
26 Ιουνίου - Πορτ Ελίζαμπεθ
49. 18:00 Πρώτος 1ου Ομίλου-Δεύτερος 2ου Ομίλου

26 Ιουνίου - Ρούστενμπουργκ
50. 22:30 Πρώτος 3ου Ομίλου-Δεύτεος 4ου Ομίλου

27 Ιουνίου - Μπλεμφοντέιν
51. 18:00 Πρώτος 4ου Ομίλου-Δεύτερος 3ου Ομίλου

27 Ιουνίου - Γιοχάνεσμπουργκ
52. 22:30 Πρώτος 2ου Ομίλου-Δεύτερος 1ου Ομίλου

28 Ιουνίου - Ντουρμπάν
53. 18:00 Πρώτος 5ου Ομίλου-2ος 6ου Ομίλου

28 Ιουνίου - Γιοχάνεσμπουργκ
54. 22:30 Πρώτος 7ου Ομίλου-2ος 8ου Ομίλου

29 Ιουνίου - Πρετόρια
55. 18:00 Πρώτος 6ου Ομίλου-Δεύτερος 5ου Ομίλου

29 Ιουνίου - Κέιπ Τάουν
56. 22:30 Πρώτος 8ου Ομίλου-Δεύτερος 6ου Ομίλου

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
2 Ιουλίου - Πορτ Ελίζαμπεθ
57. 18:00 Νικητής 53-Νικητής 54

2 Ιουλίου - Γιοχάνεσμπουργκ
58. 22:30 Νικητής 49-Νικητής 50

3 Ιουλίου - Κέιπ Τάουν
59. 18:00 Νικητής 52-Νικητής 51

3 Ιουλίου - Γιοχάνεσμπουργκ
60. 22:30 Νικητής 55-Νικητής 56

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
6 Ιουλίου - Κέιπ Τάουν
61. 22:30 Νικητής 58-Νικητής 57

7 Ιουλίου - Ντουρμπάν
62. 22:30 Νικητής 59-Νικητής 60

"ΜΙΚΡΟΣ" ΤΕΛΙΚΟΣ
10 Ιουλίου - Πορτ Ελίζαμπεθ
22:30 Ηττημένος 61-Ηττημένος 62

ΤΕΛΙΚΟΣ
11 Ιουλίου - Γιοχάνεσμπουργκ
22:30 Νικητής 61-Νικητής 62

Μουντιάλ 2010 Ο πλανήτης περιμένει την κλήρωση


Όλος ο πλανήτης περιμένει με αγωνία την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις 19:00.
Η Ελλάδα είναι μία από τις 32 χώρες που θα μάθουν τους αντιπάλους τους στον όμιλο.

Εκατομμύρια φιλάθλων ανά τον κόσμο θα παρακολουθήσουν την τελετή που θα διεξαχθεί στο "International Convention Centre" του Κέιπ Τάουν στην Νότιο Αφρική και αναμένεται να έχει διάρκεια μιάμισης ώρας.
Η διοργανώτρια, Νότιος Αφρική, είναι στο πρώτο group για την κλήρωση μαζί με τις 7 πιο ισχυρές ομάδες του κόσμου, σύμφωνα με την κρίση της FIFA.

Από εκεί και έπειτα τα υπόλοιπα group δεν έχουν δημιουργηθεί βάση δυναμικότητας, αλλά βάση... γεωγραφίας.

Στο 2ο είναι οι χώρες της Ασίας, της Ωκεανίας και της Βορείου-Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής. Στο 3ο είναι οι χώρες της Αφρικής και οι υπόλοιπες της Νοτίου Αμερικής και στο 4ο οι υπόλοιπες της Ευρώπης (δηλαδή και η Ελλάδα).

Αναλυτικά τα groups της κλήρωσης

1ο group
Νότιος Αφρική
Βραζιλία
Ισπανία
Ολλανδία
Ιταλία
Γερμανία
Αργεντινή
Αγγλία

2ο group
Ιαπωνία
Νότιος Κορέα
Βόρειος Κορέα
Αυστραλία
Νέα Ζηλανδία
ΗΠΑ
Μεξικό
Ονδούρες

3o group
Ακτή Ελεφαντοστού
Γκάνα
Καμερούν
Νιγηρία
Αλγερία
Παραγουάη
Χιλή
Ουρουγουάη

4ο group
Γαλλία
Πορτογαλία
Σλοβενία
Ελβετία
Ελλάδα
Σερβία
Δανία
Σλοβακία

Η σέντρα και ο τελικός

Η διοργάνωση ξεκινά στις 11 Ιουνίου "Soccer City" του Γιοχάνεσμπουργκ με την Νότιο Αφρική να αντιμετωπίζει την ομάδα που θα έχει στον 1ο όμιλο από το 2 group της κλήρωσης.

Η αναμέτρηση θα ξενικήσει στις 16:00, τοπική ώρα, αλλά και ώρα Ελλάδας, ενώ την πρώτη μέρα θα γίνει και το άλλο ματς του πρώτου ομίλου στις 20:30.

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις επίσης στο "Soccer City" του Γιοχάνεσμπουργκ την 11η Ιουλίου στις 20:30.


Επιμέλεια-Tenorio

Ψάχνουν αγοραστές...

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c40aa050ac7c7f986732bc404dc7fc4e_L.jpg?1259910630?1259910630?1259910630

Την αποχώρηση του από την ΠΑΕ Ηρακλής ανακοίνωσε ο Αντώνης Ρέμος πριν λίγες μέρες και όπως είναι λογικό οι άνθρωποι του «Γηραιού» ψάχνουν αγοραστές.

Οι διαδικασίες εύρεσης αξιόπιστου αγοραστή της ΠΑΕ Ηρακλης έχουν ήδη ξεκινήσει, αφού ο αντιπρόεδρος της ομάδας Δήμος Πολύκαρπος βρίσκεται στην Αθήνα, προκειμένου να έχει επαφές με ανθρώπους που κρίνονται αξιόπιστοι να αναλάβουν το «τιμόνι» του συλλόγου.

Ο αντιπρόεδρος του «Ήρα» είχε δυο συναντήσεις, στις οποίες μάλιστα, παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας, με τις ενδιαφερόμενες πλευρές να έχουν μια πρώτη εικόνα για την οικονομική κατάσταση του συλλόγου. Ωστόσο, περαιτέρω στοιχεία για το τι ακριβώς συζητήθηκε στις επαφές που είχε ο κ. Πολύκαρπος, δεν έγιναν γνωστά.

Νίνης μέχρι την Αργεντινή

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/89378e61fb3f0f16b446b1251d27dc97_L.jpg?1259910609?1259910609?1259910609

Η φήμη του Σωτήρη Νίνη έχει ξεπεράσει εδώ και χρόνια τα ελληνικά σύνορα και τώρα έφτασε και μέχρι τα γραφεία της Μπόκα Τζούνιορς. Ο πρόεδρος πήρε την φανέλα του μέσου του Παναθηναϊκού.

Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου του Μπουένος Άιρες, Χόρχε Αμεάλ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal» παρακολούθησε τον 19χρονο άσος σε μια αναμέτρηση του τριφυλλιού και εντυπωσιάστηκε από τις ικανότητες του. Ετσι δεν άργησε να ζητήσει την φανέλα του ώστε να εμπλουτίσει την συλλογή του.

Για να παραλάβει την φανέλα του Νίνη χτύπησε την πόρτα ενός γραφείο ατζέντηδων με το οποίο συνεργάζεται ο Νίνης καθώς έχει πολύ καλές διασυνδέσεις στη Λατινική Αμερική και μάλιστα διαμένει εκεί μόνιμα Ελληνας μάνατζερ για να διευκολύνει τις δουλειές.

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού ενημερώθηκε για το γεγονός αλλά δυσκολεύτηκε στην αρχή να το συνειδητοποιήσει αλλά έστειλε κατευθείαν φανέλα με υπογραφή και αφιέρωση στον πρόεδρο της Μπόκα Τζούνιορς.

Τα «παλάτια» του Μουντιάλ!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/442d1de6b3a93435ca4d55334e69019a_L.jpg?1259859847?1259859847?1259859847

Τα προβλήματα ήταν πολλά, πολλές φορές οι εργάτες απείλησαν με απεργίες, η FIFA ανησυχούσε αρκετά, ωστόσο οι Νοτιοαφρικάνοι παρουσιάστηκαν συνεπείς στο ραντεβού τους και παρέδωσαν 10 υπέροχα στάδια που θα διεξαχθούν οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι Νοτιοαφρικάνοι ξόδεψαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να είναι έτοιμοι για το Παγκόσμιο Κύπελλο του καλοκαιριού και παρά τα πολλά εμπόδια φάνηκαν συνεπείς με τη FIFA και τα χαμόγελα των αξιωματούχων της είναι μεγάλα. Βέβαια, υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις, οι εργάτες απειλούσαν με απεργίες επειδή δεν πληρωνόντουσαν, όμως οι «Μπαφάνα» μας παρουσίασαν 10 γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Μουντιάλ. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα «στολίδια» των Νοτιοαφρικάνων

Όνομα: «Σόκερ Σίτι»
Ημερομηνία κατασκευής: 1987
Χωρητικότητα: 94.700
Πόλη: Γιοχάνεσμπουργκ
Θα φιλοξενήσει: Πέντε αγώνες ομίλων, ένα ματς β' γύρου, ένα ματς προημιτελικών και τον Τελικό

Όνομα: «Μόουζες Μαμπίντα»
Ημερομηνία κατασκευής: Νοέμβριος 2009
Χωρητικότητα: 70.000
Πόλη: Ντέρμπαν
Θα φιλοξενήσει: Πέντε αγώνες ομίλων, ένα ματς β' γύρου, ένα ματς ημιτελικών

Όνομα: «Κέιπ Τάουν Στέιντιουμ»
Ημερομηνία κατασκευής: Απρίλιος 2007
Χωρητικότητα: 69.070
Πόλη: Κέιπ Τάουν
Θα φιλοξενήσει: Πέντε αγώνες ομίλων, ένα ματς β' γύρου, ένα ματς προημιτελικών, και ένα ματς ημιτελικών

Όνομα: «Έλις Παρκ»
Ημερομηνία κατασκευής: 1982
Χωρητικότητα: 62.567
Πόλη: Γιοχάνεσμπουργκ
Θα φιλοξενήσει: Πέντε αγώνες ομίλων, ένα ματς β' γύρου, ένα ματς προημιτελικών

Όνομα: «Λόφτους Βέρσφελντ»
Ημερομηνία κατασκευής: 1906 (Απρίλιο 2005)
Χωρητικότητα: 51.760
Πόλη: Πρετόρια
Θα φιλοξενήσει: Πέντε αγώνες ομίλων, ένα ματς β' γύρου

Όνομα: «Νέλσον Μαντέλα Μπέι»
Ημερομηνία κατασκευής: Δεκέμβριος 2008
Χωρητικότητα: 48.000
Πόλη: Πορτ Ελίζαμπεθ
Θα φιλοξενήσει: Πέντε αγώνες ομίλων, ένα ματς β' γύρου, ένα ματς προημιτελικών, και τον Μικρό Τελικό

Όνομα: «Φρι Στέιτ»
Ημερομηνία κατασκευής: 1952
Χωρητικότητα: 47.070
Πόλη: Μπλέμφονταϊν
Θα φιλοξενήσει: Πέντε αγώνες ομίλων, ένα ματς β' γύρου

Όνομα: «Πίτερ Μοκάμπα»
Ημερομηνία κατασκευής: Απρίλιος 2007
Χωρητικότητα: 46.000
Πόλη: Πολοκουάνε
Θα φιλοξενήσει: Τέσσερις αγώνες ομίλων

Όνομα: «Ρουαγιάλ Μπαφόκενγκ Σπορ Παλάς»
Ημερομηνία κατασκευής: 1999
Χωρητικότητα: 42.000
Πόλη: Ρούστενμπουργκ
Θα φιλοξενήσει: Πέντε αγώνες ομίλων, ένα ματς β' γύρου

Όνομα: «Μπομπέλα»
Ημερομηνία κατασκευής: Ιούνιος 2007
Χωρητικότητα: 44.000
Πόλη: Νέλσπρουτ
Θα φιλοξενήσει: Τέσσερις αγώνες ομίλων

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Θύμα τροχαίου ο Σεφτσένκο


Επιμέλεια: Δ.M.

Τροχαίο ατύχημα, χωρίς ευτυχώς δυσάρεστες συνέπειες, είχε ο Αντρέι Σεφτσένκο. Ο 33χρονος Ουκρανός επιθετικός, που επέστρεψε φέτος στην πατρίδα του μετά από σπουδαία καριέρα στη Μίλαν και ένα σύντομο πέρασμα από την Τσέλσι, βρισκόταν στο τιμόνι της Πόρσε που διαθέτει, όταν συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο στο κέντρο του Κιέβου.

Εκτός των υλικών ζημιών άλλες συνέπειες δεν υπήρχαν για τον «Σέβα», ο οποίος γλίτωσε με μερικούς μώλωπες.

Κονσεϊσάο: «Να φτάσει ο ΠΑΟΚ στο Champions League!»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε καλό δρόμο βρίσκεται το μεταγραφικό σαφάρι του Σέρτζιο Κονσεϊσάο για την ενίσχυση του ΠΑΟΚ ενόψει της περιόδου του Ιανουαρίου. Ο τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου σε συνεννόηση με τον Φερνάντο Σάντος και τον Ζήση Βρύζα ψάχνουν για έναν παίκτη που θα ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας.

Ένας-δύο βρίσκονται ψηλά στη σχετική λίστα και πρόκειται για ποδοσφαιριστές που μπορούν να δώσουν λύση στο σκοράρισμα. Ο Πορτογάλος ολοκλήρωσε χθες το πρώτο του ταξίδι στο Βέλγιο και στη διάρκεια της ημέρας τα είπε με τους κ.κ. Σάντος και Βρύζα. Το επόμενο διάστημα οι τρεις άνδρες θα συζητήσουν τις προτάσεις που έφερε ο τεχνικός διευθυντής.

«Σας διαβεβαιώνω ότι και ως τεχνικός διευθυντής θα είμαι ο Σέρτζιο που έχετε γνωρίσει. Ίσως από εδώ και πέρα θα είμαι λίγο περισσότερο διπλωμάτης. Ωστόσο, το κέρδος που έχω από το ποδόσφαιρο παραμένει άθικτο. Το να πετύχεις να κάνεις τον ΠΑΟΚ να φτάσει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι δύσκολο, δεδομένου ότι το μπάτζετ του απέχει πολύ από αυτά των ομάδων της πρωτεύουσας», δήλωσε ο Πορτογάλος σε βελγική εφημερίδα.

Στη συνέχεια, ο παλαίμαχος άσος μίλησε για τη σχέση του με τον Ντ’ Ονόφριο: «Όταν πέθανε ο πατέρας μου ήταν ο άνθρωπος που μου στάθηκε. Ήταν πάντα δίπλα μου στην καριέρα μου και του χρωστάω πολλά. Οποτεδήποτε με χρειαστεί, για οποιονδήποτε λόγο, θα κάνω τα πάντα για αυτόν. Όταν ανέλαβε αυτός τη Σταντάρ, όλα πέθαιναν, αλλά τώρα την έφτασε να αγωνίζεται στο Champions League. Και εγώ το ίδιο θα προσπαθήσω να κάνω με τον ΠΑΟΚ».

Τέβες: «Δεν είμαι φιλοχρήματος»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Απογοητευμένος με το γεγονός ότι οι φίλαθλοι της πρώην ομάδας του, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον χαρακτηρίζουν φιλοχρήματο, εμφανίζεται ο Κάρλος Τέβες, σύμφωνα με δημοσιεύματα της αγγλικής εφημερίδας «Sun».

«Προφανώς και είμαι δυσαρεστημένος, επειδή θεωρώ ότι δεν αξίζω τέτοια αντιμετώπιση», ανέφερε αρχικά ο επιθετικός της Σίτι, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε «όταν αγωνιζόμουν στην ομάδα, ήμουν πιστός και έδινα το 100% των δυνατοτήτων μου».

Ο Αργεντινός φορ ωστόσο, θέλησε επίσης, να δικαιολογήσει την απόφαση του να μετακομίσει από τους «Κόκκινους Διάβολους», στην άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, λέγοντας ότι «μετά τον τελικό του Champions League, ο Φέργκιουσον προσπάθησε να με προσελκύσει με σκοπό να μείνω στην ομάδα, αλλά του είπα ότι ήδη μου έχει γίνει πρόταση να φύγω. Το συμβόλαιο συνεργασίας μου με το σύλλογο έληγε τη μέρα του τελικού επομένως, δεν υπήρχε χρόνος για διαπραγματεύσεις. Είχα ήδη πάρει την απόφαση μου να πάω κάπου αλλού».

Κριστιάνο: «Δε χάνω και τον ύπνο μου»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ηττα ήταν και πέρασε... Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δηλώνει πως η ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης στο κλασικό ντέρμπι της Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα έχει ήδη ξεχαστεί, καθώς οι «μπλάνκος» έχουν στρέψει την προσοχή τους στην Αλμερία.

«Ηταν ένα καλό παιχνίδι, είχαμε τις ευκαιρίες μας, αλλά δεν σκοράραμε. Δεν μετανιώνουμε για κάτι. Κρατάμε ψηλά το κεφάλι και δουλεύουμε σκληρά για το επόμενο παιχνίδι», δήλωσε ο Πορτογάλος της Ρεάλ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε την ευκαιρία να σκοράρει εναντίον των Καταλανών στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά ο Βίκτορ Βαλντές πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση, διαφυλάσσοντας την εστία του.

«Η αλήθεια είναι πως δεν χάνω και τον ύπνο μου γι’ αυτό. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Προσπάθησα, δεν μου βγήκε και θα προσπαθήσω ξανά», πρόσθεσε σε δηλώσεις του στην AS.

O Γκαρσία μέλος στη «Θύρα 4»

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στα γραφεία του συνδέσμου φίλων ΠAOK «Θύρα 4» βρέθηκε χθες το βράδυ ο Πάμπλο Γκαρσία. O Oυρουγουανός αποδέχτηκε την πρόσκληση των οργανωμένων φίλων του «δικέφαλου», που ήθελαν με αυτό τον τρόπο να ανταποδώσουν την κίνησή του να πανηγυρίσει μαζί τους το δεύτερο γκολ στο παιχνίδι με τον Aρη.

Mάλιστα γράφτηκε και μέλος στο σύνδεσμο. Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο Γκαρσία για πρώτη φορά εκδηλώθηκε σε γκολ, περνώντας μπροστά από όλο το πέταλο μετά την επίτευξη του 2-0, σε μια κίνηση που -όπως είπε- έγινε για να ανταποδώσει την αγάπη που εισπράττει από τους «ασπρόμαυρους» οπαδούς.

O Oυρουγουανός δέχτηκε και πρόσκληση προκειμένου να δει το παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στη Λάρισα από τη θύρα 4, καθώς είναι τιμωρημένος και δεν θα αγωνιστεί.

Μαντσίνι: "Φαβορί η Ίντερ στο ντέρμπι"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

O Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν έφυγε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την Ίντερ το καλοκαίρι του 2008 για να παραχωρήσει τη θέση του στον Ζοσέ Μουρίνιο, ωστόσο αυτό δεν τον εμποδίζει να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα που έχει χτίσει τον τελευταίο 1,5 χρόνο ο διάδοχός του.

Σε συνέντευξή του που φιλοξενείται την Παρασκευή (04/12) από την "Gazzetta dello Sport", ο Ιταλός τεχνικός έδωσε τα προγνωστικά του ενόψει του Γιουβέντους-Ίντερ στο "Ολίμπικο" χρίζοντας φαβορί τους "νερατζούρι", βασίζοντας την εκτίμησή του στο γεγονός ότι λείπουν στον Τσίρο Φεράρα τρεις ακόμα παίκτες για να μπορέσει να κοντράρει στα ίσια την πρωταθλήτρια Ιταλίας των τεσσάρων τελευταίων ετών.

"Ο διάδοχός μου είναι τεχνικός αξίας, έχουμε συναντηθεί μερικές φορές, ανταλλάξαμε χαιρετισμό με σεβασμό και με λίγη ψυχρότητα. Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά.

Η Ίντερ είναι ανώτερη ως ομάδα αλλά από τη Γιουβέντους περιμένω να κάνει το παιχνίδι της ζωής της. Εάν θέλει να ξανανοίξει την υπόθεση σκουντέτο δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για αυτήν πέρα από τη νίκη.

Στο ξεκίνημα της σεζόν πίστευα ότι οι μπιανκονέρι θα ήταν πιο κοντά στην Ίντερ. Έκανα λάθος. Υπάρχουν ακόμα τρία μεταγραφικά αποκτήματα που χωρίζουν τις δύο ομάδες", τόνισε ο "Μάντσιο", για να παραδεχτεί στη συνέχεια για τον ευατό του πως είχε επαφές με παράγοντες της Εθνικής Νιγηρίας.

"Μου ζητήθηκε ανεπίσημα να απαντήσω αν είμαι διαθέσιμος, είπα ναι επειδή η προοπτική της συμμετοχής σε ένα Κόπα Άφρικα και σε ένα Μουντιάλ με γοητεύει. Εάν με θέλουν πραγματικά, εγώ είμαι εδώ και περιμένω".

Στα αξιοσημείωτα της συνέντευξης του Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι φυσικά το γεγονός ότι του ζητήθηκε να ψηφίσει υπέρ της Ίντερ ή της Γιουβέντους για κάθε μία από τις θέσεις της 11αδας, με το τελικό σκορ να είναι... 5-2 υπέρ των "νερατζούρι".

Ιδού οι ψήφοι του πρώην τεχνικού των "νερατζούρι":

Μπουφόν-Σέζαρ Χ
Κάσερες-Ζανέτι 2
Καναβάρο-Λούσιο 2
Κιελίνι-Σάμουελ Χ
Γκρόσο-Κίβου Χ
Καμορανέζι-Μουντάρι 1
Σισόκο-Καμπιάσο Χ
Πόουλσεν-Μότα 2
Ντιέγκο-Στάνκοβιτς 1
Αμάουρι-Μιλίτο 2
Ντελ Πιέρο-Ετό 2

Aπλήρωτοι οι παίχτες της Πόρτσμουθ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δεν έχουν δει το χρωμα της στερλίνας οι ποδοσφαιριστές της ουραγού της Πρέμιερ Λιγκ. Δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό φέτος στην αγγλική ομάδα.

Η διοίκηση της Πόρτσμουθ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το πρωί, πιστοποίησε το γεγονός πως για δεύτερη φορά την φετινή σεζόν οι πλειονότητα των παιχτών έχουν μείνει απλήρωτοι για τον μήνα του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με διαφορές πηγές αυτό οφείλετε στην πραγματοποίηση θρησκεύτικου φεστιβάλ στην Σαουδική Αραβία, όπου βρίσκεται μόνιμα ο νέος ιδιοκτήτης της Πόρτσμουθ, το οποίο καθυστέρησε τις πληρωμές.

Βέβαια το γεγονός ότι το ίδιο σκηνικό είχε επαναληφθεί μόλις τον Σεπτέμβριο μόνο ως ανησυχητικό μπορεί να κριθεί. Ο Αλ Φαχίμ (ιδιοκτήτης της Πόρτσμουθ) τότε πλήρωσε, έστω και καθυστερημένα, αλλά πλεον φαίνεται ξεκάθαρα οτί ο Σαουδάραβας μεγιστάνας αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας.

Όλα αυτά συν το γεγονός οτί οι Πόμπεις βρίσκονται μονίμως στη τελευταία θέση της Πρέμιερ Λιγκ, δίνουν την εικόνα μιας ομάδας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Βλέπουμε βεβαίως πως τέτοια προβλήματα δεν ταλανίζουν μόνο τις δικές μας ομάδες εδώ στην Ελλάδα, αλλά και ομάδες στα πλεον προηγμένα πρωταθλήματα.

Ο φόβος του Λάμπαρντ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/a6d89475b89d1f7a16fd10acb7b9cad6_L.jpg?1259908572?1259908572?1259908572

Μπορεί η Αγγλία να βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών του Μουντιάλ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το έργο της θα είναι απαραίτητα εύκολο στη φάση των ομίλων.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ με δηλώσεις του στη «Sun» αναφέρθηκε στον «όμιλο του θανάτου» καθώς φοβάται μια ενδεχόμενη κλήρωση της χώρας του με μία εκ των Γαλλία και Πορτογαλία από το 4ο γκρουπ και την Ακτή Ελεφαντοστού από το 3ο.

«Σε κάθε κλήρωση Παγκοσμίου Κυπέλλου βγαίνει ένας όμιλος θανάτου και στοιχηματίζω πως ούτε αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Μπορεί να βρισκόμαστε στο γκρουπ των ισχυρών, όμως υπάρχει περίπτωση να πέσουμε πάνω στην Ακτή Ελεφαντοστού και σε μία εκ των Πορτογαλία ή Γαλλία. Αυτός θα είναι σίγουρα όμιλος του θανάτου», δήλωσε ο άσος της Τσέλσι.

Στη συνέχεια τόνισε ότι το μυαλό των «λιονταριών» θα είναι στην κλήρωση. «Όλη η σκέψη των Άγγλων διεθνών θα επικεντρωθεί στην κλήρωση. Υπάρχει ενθουσιασμός όταν μαθαίνεις τους αντιπάλους σου. Ελπίζω να υπάρξει και ανακούφιση, αν τελικά αποφύγουμε τις επικίνδυνες ομάδες».

Αθλητικός Τύπος 4/12/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Metrosport
Σπορ του Βορρά

Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα
The Match

Πατρίς Sport

Φωτο Ημέρας

Δεν λέμε, ωραία η νέα εμφάνιση του ΟΦΗ, αλλά η Μις Κρήτη 2009 Μαρία Τσαγκαράκη είναι ακόμα ομορφότερη

Ειπε...............

Διχασμός υπάρχει στο Αφγανιστάν, όχι στην Σούπερ Λίγκα"

Νικόλας Πατέρας

(...ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού μετά την εκλογή του στην προεδρία της Σούπερ Λίγκα)

Ψιθυροι......................

  • Φοβερό και... τρομερό! Εγιναν 56 πτήσεις από τη Νέα Υόρκη για το Μαϊάμι κι όμως ο Νοτιάς τις... έχασε λόγω κακοκαιρίας. Αυτά μόνο στην ΑΕΚ γίνονται...
  • Απ` τα μεγαλύτερα παραμύθια που ακούστηκαν ήταν η δικαιολογία πως αναβλήθηκε το ραντεβού Νοτιά-Κοζώνη εξαιτίας της κακοκαιρίας. Ποιας κακοκαιρίας; Καλοκαιρινό καιρό είχε στη Φλόριντα! Τον κακό τους τον καιρό, που γράφουν και τα πρωτοσέλιδα...
  • Πως το `πε ο Σάντος; "Με δυο μεταγραφές χτυπάμε τίτλο"!

Η ηθική δέσμευση σε Μυτιληναίο

Η ηθική δέσμευση σε Μυτιληναίο

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος για μία ακόμη φορά αφήνει να εννοηθεί, ότι δεν ασχολείται με τα κοινά του Ηρακλή. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ή να παραμελήσει την ηθική δέσμευση που υπάρχει από την πλευρά του Αντώνη Ρέμου προς τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.
Κάτι που είχε δηλώσει ευθαρσώς μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής σε συνέντευξη Τύπου, η οποία είχε γίνει μάλιστα μία μέρα μετά, από μία τετράωρη συνάντηση στο ίδιο ξενοδοχείο με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας. Τι γίνεται με αυτή την ηθική δέσμευση του, η οποία αφορά τα τέσσερα χρόνια και ενώ ο Ρέμος βρίσκεται στα 2,5 χρόνια περίπου της παρουσίας του στην ΠΑΕ Ηρακλής;
Φυσικά, θα πρέπει σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι η ρύθμιση αυτή αφορά τα χρέη προς την Εφορία και την αποπληρωμή τους ανά μήνα, όπως γίνεται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ΠΑΕ Ηρακλής είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει, σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε μήνα το ποσό των 35.000 ευρώ περίπου σε Εφορία και ΙΚΑ (28.000+7.000). Αν δεν πληρωθούν δυο δόσεις στο Δημόσιο, τότε χαλάει η ρύθμιση και επανέρχονται αυτόματα οι προσαυξήσεις.

Ψάχνει για ρευστό ο Θανόπουλος

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd11/imgv3b_KFM5VOQa1u.jpg

Μια τελευταία προσπάθεια να εξασφαλίσει χρήματα για πληρωθούν οι υποχρεώσεις της ΑΕΚ προς τους παίκτες, κάνει από χθες ο Νίκος Θανόπουλος.

Οι «κιτρινόμαυροι» ενημέρωσαν τις προάλλες τη διοίκηση ότι θα περιμένουν μέχρι σήμερα, Παρασκευή, για να δουν το χρώμα του χρήματος, διαφορετικά θα συζητήσουν εκ νέου τις ενέργειες που σκέφτονται να κάνουν.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναζητεί χρήματα για να καλύψει τουλάχιστον ένα μέρος από τις 850 χιλ. ευρώ που οφείλονται στους ποδοσφαιριστές και φημολογία που δημιουργήθηκε χθες το βράδυ ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να προεισπράξει κάποια χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Μια προοπτική που διαψεύστηκε από κύκλους της διοίκησης, την ώρα μάλιστα που τα νέα από την Αμερική δεν ήταν ευχάριστα. Από τη στιγμή, δηλαδή, που δεν έχει υπογραφεί ακόμα το προσύμφωνο, ο Θανόπουλος δεν έχει ένα διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια του για να ζητήσει νέα προθεσμία από τους παίκτες του.

Τη λύση φαίνεται ότι θα δώσουν οι Παππάς και Χατζηϊωάννου, που σκέφτονται να βάλουν κάποια χρήματα στο ταμείο για να δοθούν στους παίκτες. Όχι, φυσικά, ολόκληρο το ποσό, αλλά ένα μέρος του. Ο Βασίλης Δημητριάδης θα βρεθεί στην απογευματινή προπόνηση της ομάδας, στους Θρακομακεδόνες, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά, αν γνωρίζει κάτι οριστικό και ο ίδιος!

MVP o Σαλένγκα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/027912b4654e844b9f799a40bca7f05e_L.jpg?1259907362?1259907362?1259907362

Η Ζαλγκίρις γνώρισε την ήττα στην Γαλλία από την Βιλερμπάν με 77-67, ωστόσο, ο φόργουορντ των Λιθουανών, Ντάινους Σαλένγκα, αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Ο 32χρονος Λιθουανός φόργουορντ είχε 25 πόντους (6/7βολ, 5/5διπ, 3/9τριπ), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα και 6 κερδισμένα φάουλ σε 32 λεπτά συμμετοχής, συγκεντρώνοντας 28 βαθμούς στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης της διοργάνωσης.

Ξανά Ντος Σάντος

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/b28926371b4c51f6941bf2728dcfd783_L.jpg?1259902644?1259902644?1259902644

Νέα προσπάθεια κάνουν στον Ολυμπιακό προκειμένου να πείσουν τον Τζιοβάνι Ντος Σάντος να έρθει στην Ελλάδα. Ξανά στο προσκήνιο το όνομα του Μεξικανού άσου της Τότεναμ, ο οποίος είναι θετικός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal» ο Ντος Σάντος που είχε απασχολήσει το περασμένο καλοκαίρι έντονα τους πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκεται και πάλι στην «ερυθρόλευκη» λίστα και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είναι έτοιμοι να κάνουν νέα προσπάθεια για να τον πείσουν να έρθει στη χώρα μας.

Την προηγούμενοι φορά είχαν προσπαθήσει να αποκτήσουν τον νεαρό άσο με τη μορφή δανεισμού από την Τότεναμ, στην οποία παίζει ελάχιστα, αλλά τότε ο παίκτης είχε αρνηθεί να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός τώρα φέρεται να έχει αλλάξει στάση ως προς το συγκεκριμένο θέμα καθώς πλησιάζει το Μουντιάλ και μέχρι τώρα δεν έχει συμμετοχές στα πόδια του.

Η Τότεναμ δεν λέει όχι στην παραχώρηση του παίκτη με μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι κάτι το οποίο κάνει πιο εύκολη μια ενδεχόμενη μετακίνησή του στην ομάδα του Πειραιά. Ο Ντος Σάντος μπορεί να βοηθήσει τόσο στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής όσο και στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει τις επαφές με την ομάδα του, ενώ σημαντικό ρόλο στην υπόθεση αυτή θα παίξει ο Ισραηλινός μάνατζερ, Πίνι Ζάχαβι.

Παράλληλα, στα υπόψιν παραμένουν οι λύσεις των Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα και Νέρι Καστίγιο που απασχολούν τον Ολυμπιακό. Και οι δύο έχουν αγωνιστεί με την φανέλα των «ερυθρολεύκων», ωστόσο η τελική απόφαση θα παρθεί μετά το ματς με την Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Ζίκο για τα μεταγραφικά ζητήματα.

Βρέθηκε…γιατρειά

Ο φετινός Ηρακλής μπορεί να μην έχει χάσει παιχνίδι ούτε για δείγμα σε Κύπελλο Ελλάδας, αλλά και πρωτάθλημα στην Α2, αλλά για να βγει όλη αυτή η εικόνα και να υπάρχει και ουσιαστικό αποτέλεσμα, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους, αλλά δεν λείπουν και ουσιαστικά προβλήματα.
Οι πέντε παίκτες που αποκτήθηκαν πριν έρθει ο Γιώργος Γαλανός, δηλαδή οι Δέσπος, Καμπερίδης, Ακεψιμαίδης, Κέκελης και Καραποστόλου αντιμετωπίζουν με προβληματισμό την οικονομική δυσχέρεια που υπάρχει στον Ερασιτέχνη και παραμένουν παρά το γεγονός παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες. Για το λόγο αυτό έγινε η συνάντηση της Δευτέρας, στην οποία μεταξύ άλλων φέρεται ο Γιώργος Γαλανός να καλύψει αυτό κομμάτι των οφειλών, σε περίπτωση που δεν βρεθεί άμεσα τρόπος να λυθεί η οικονομική δυσπραγία στον Α.Σ. σε σύντομο χρονικό διάστημα. Γενικά η κατάσταση στον Ερασιτέχνη δεν είναι η καλύτερη με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν και για το λόγο αυτό δεν έχει διαψευστεί ούτε και έχει επιβεβαιωθεί επισήμως η πρόθεση παραίτησης του πρόεδρου Δημήτρη Τριανταφύλλου, αλλά και του αντιπροέδρου Τάσου Αδαμίδη. Σίγουρα, γίνεται προσπάθεια να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα και να μπορέσει να δοθεί λύση σε ένα σημαντικό ζήτημα για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του μπασκετικού τμήματος.
Ο ιός Η1Ν1 νίκησε τελικά τον Ηρακλή μιας και τα κρούσματα έφτασαν τα έξι και αυτό είναι ως αποτέλεσμα η ΕΟΚ να αποφασίσει την αναβολή των αγώνων των «κυανολεύκων» με την Δάφνη αλλά και την Νήαρ Ηστ. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι ύστερα από προσκόμιση ιατρικών γνωματεύσεων από το σωματείο ΓΣ Ηρακλής, από τις οποίες αποδεικνύεται ότι έξι (6) Καλαθοσφαιριστές του έχουν προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1, οι αγώνες ΓΣ Ηρακλής-ΑΟ Δάφνης της 5/12/2009 και ΓΣ Ηρακλής-ΑΟ Νήαρ Ηστ της 9/12/2009 για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, αναβάλλονται». Έξι παίκτες νοσούν από τον ιό Η1Ν1 και με ιατρική γνωμάτευση, καθώς έχουν επιβεβαιωθεί ιατρικά τα κρούσματα στους Πέτροβιτς, Ακεψιμαΐδη, Λάππα, Κέκελη, Καραποστόλου και Καμπερίδη.
Η χθεσινή προπόνηση έγινε με 6(!) παίκτες (Τσαμάτος, Λαμπρόπουλος, Μπούτσι, Καστλ, Τσαμάτος, Πεταλωτής και Τσαλκιτζής) με το τεχνικό τιμ να βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση.Πηγη Μετροσπορ

10.000+10.000+7.500= 27.500 ευρώ

Αυστηρότατη ήταν για ακόμη μια φορά η πειθαρχική επιτροπή της superleague. H παραπάνω ούτε λίγο, ούτε πολύ, αναγκάζει με χθεσινή της απόφαση την ΠΑΕ Άρης, να βγάλει από τα ταμεία της 17.500 ευρώ, ενώ παράλληλα υποχρεώνει τον Γιώργο Κολτσίδα να καταβάλει το ποσό των 10.000 ευρώ για την συμπεριφορά του στο ντέρμπι της Τούμπας.
Για την ακρίβεια, το αρμόδιο όργανο της διοργανώτριας αρχής επέβαλλε πρόστιμο 7.500 ευρώ στην ΠΑΕ, για την συμπεριφορά των φιλάθλων του Άρη στο αγώνα με τον Πανιώνιο. Συν τις άλλοις και μετά την αναβολή της περασμένης εβδομάδας, χθες εκδίκασε και την υπόθεση του Γιώργου Κολτσίδα(Να υπενθυμιστεί ότι ο γενικός αρχηγός του Άρη είχε αποβληθεί στο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ). Μια υπόθεση την οποία «κοστολόγησε» 20.000 ευρώ, μιας και τιμώρησε με πρόστιμο 10.000 ευρώ έκαστος την ΠΑΕ Άρης και τον βετεράνο ποδοσφαιριστή των «κίτρινων».

«Εκτός μάχης» ο Αμπρέου, αλλαγές σε κέντρο και επίθεση

«Εκτός μάχης» ο Αμπρέου,  αλλαγές σε κέντρο και επίθεση

Παλικάρια θέλει για τη Λιβαδειά ο Έκτορ Κούπερ.
Προτιμάει τους υγιείς και δυναμικούς ποδοσφαιριστές ενώ ζητάει «πνεύμα αθλητή, νοοτροπία νικητή, ηρεμία, αυτοσυγκέντρωση και αυτοθυσία», όπως με τον Πανιώνιο και κάτι παραπάνω.
Για το λόγο αυτό δεν πρόκειται να πιέσει ούτε να επιμείνει απαιτώντας βεβιασμένα από τον Αμπρέου να σφίξει τα δόντια και να αγωνιστεί. Προτιμάει να τον αφήσει να προετοιμαστεί απερίσπαστος , όπως και όλοι οι άλλοι που είναι τραυματίες και να εμπιστευτεί μόνο αυτούς που «το λέει η καρδιά τους». Η χτεσινή προπόνηση έδωσε την ευκαιρία στον Αργεντίνο τεχνικό να πάρει κάποιες οριστικές αποφάσεις και να αλλάξει τα σχέδια του αφού στη συζήτηση που είχε με τον Ουρουγουανό έβγαλε το συμπέρασμα ότι δεν μπορεί πλέον με τίποτα να υπολογίζει στην δική του βοήθεια.

Ατομικό με …ενοχλήσεις Αμπρέου και Νασούτι

Η προσπάθεια έγινε κυρίως από τον Αμπρέου και πολύ λιγότερο από το Νασούτι. Ο πρώτος, εξήντλησε και τις τελευταίες πιθανότητες για συμμετοχή του στην αποστολή αλλά… τα αποτελέσματα ήταν αποκαρδιωτικά .
Στην αρχή ξεκίνησε με ατομικό πρόγραμμα και στη συνέχεια δοκίμασε να μπεί πιο δυνατά .Μόνος του ο Αμπρέου πλησίασε τον προπονητή του και του έδειξε το τραυματισμένο του πόδι. «Κόουτς πονάω. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο».
Σήμερα θα γίνει μία τελευταία προπόνηση και στη συνέχεια ο Έκτορ Κούπερ θα ανακοινώσει την αποστολή για τον αγώνα της Λιβαδειάς. Εκτός θα είναι σίγουρα και ο Νασούτι , με τον Ντέϊλι(που συνεχίζουν θεραπεία) όπως και ο μόνιμος τραυματίας Νάτσο Γκαρσία.
Ο στόχος αλλά και η εκτίμηση του ιατρικού τημ είναι ότι οι τρεις πρώτοι να επιστρέψουν στον αγώνα με τον Αστέρα και ο Βολιβιανός στο ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό. Όλα αυτά βέβαια, χωρίς να μεσολαβήσει κάτι απρόοπτο.

Αλλαγές σε κέντρο και επίθεση

Με βάση τα τελευταία πειράματα και τις δοκιμές , οι περισσότερες αλλαγές -λογικά- θα γίνουν στο κέντρο, εκεί όπου ο Κούπερ προβληματίζεται περισσότερο, ενώ ένα ερωτηματικό υπάρχει και στην επίθεση.
Να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά:
Οι πέντε της άμυνας είναι οι πιο σίγουροι. Ο Σηφάκης θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, ο Νέτο και ο Βανγκέλι θα αγωνιστούν στα πλάγια και οι Γκιάρο, Κουλουχέρης θα αποτελέσουν το κεντρικό δίδυμο.
Από κει και πέρα στον άξονα, θα επιστρέψει λογικά ο Ναφτί, θα πάρει φανέλα βασικού ο Φερνάντεζ ,ενώ οι δύο άλλες θέσεις …παίζονται.
Οι υποψήφιοι είναι τέσσερις: Κάλβο, Χαβίτο, Ρόβας και Γκρασιάν , έχουν τον πρώτο λόγο.
Στην γραμμή κρούσης ένας μόνο είναι βέβαιος για τη θέση του φορ και αυτός δεν είναι άλλος από τον Σέρχιο Κόκε, ο οποίος,τελευταία, δείχνει μεγαλύτερο πάθος και καταβάλει επιπλέον προσπάθεια. Ο Λαμπριάκος και ο Κάμπορα, φλερτάρουν με την άλλη θέση , αφού ο Κούπερ τους δοκίμασε και τους δύο. Πηγη Μετροσπορ

Πριμ από την Ντανιέλα!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e650df66f12487e77d84fa5672c61c24_L.jpg?1259832293?1259832293?1259832293

Η Ντανιέλα Κρούντου είναι φανατική οπαδός της Κλουζ και έδωσε έξτρα κίνητρο στους παίκτες των Ρουμάνων για το αποψινό παιχνίδι του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Κοπεγχάγη.

Το «κουνελάκι» του playboy τόνισε ότι αν η Κλουζ νικήσει θα βγάλει ειδικές φωτογραφίες για τους ποδοσφαιριστές. Έτσι όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη είναι με το μέρος της ρουμάνικης ομάδας

«Όνειρο το Champions League»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d815e2a28d95c07fe0b4cca22b11de4d_L.jpg?1259907376?1259907376?1259907376

Δηλώσεις σε Βελγική εφημερίδα έκανε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, στις οποίες ανέφερε ποιο είναι το όνειρο του για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για το νέο πόστο του στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής του «Δικεφάλου του Βορρά» μίλησε σε τοπική εφημερίδα της Λιέγης, τονίζοντας ότι στόχος του είναι βα φτάσει τον ΠΑΟΚ ψηλά:

«Σας διαβεβαιώνω ότι και ως τεχνικός διευθυντής θα είμαι ο Σέρτζιο που έχετε γνωρίσει. Ίσως από εδώ και πέρα θα είμαι λίγο περισσότερο διπλωμάτης. Ωστόσο, το κέρδος που έχω από το ποδόσφαιρο παραμένει άθικτο. Το να πετύχεις να κάνεις τον ΠΑΟΚ να φτάσει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι δύσκολο, δεδομένου ότι το μπάτζετ του απέχει πολύ από αυτά των ομάδων της πρωτεύουσας»

Μεταξύ άλλων ο Κονσεϊσάο αναφέρθηκε και στη σχέση του με τον πρόεδρο της Σταντάρ Λιέγης με τον Λουίτζι Ντ’ Ονόφριο, λέγοντας τα εξής:

«Όταν πέθανε ο πατέρας μου ήταν ο άνθρωπος που μου στάθηκε. Ήταν πάντα δίπλα μου στην καριέρα μου και του χρωστάω πολλά. Οποτεδήποτε με χρειαστεί, για οποιονδήποτε λόγο, θα κάνω τα πάντα για αυτόν. Όταν ανέλαβε αυτός τη Σταντάρ, όλα πέθαιναν, αλλά τώρα την έφτασε να αγωνίζεται στο Champions League. Και εγώ το ίδιο θα προσπαθήσω να κάνω με τον ΠΑΟΚ».

Παράλληλα, οι έρευνες του Σέρτζιο Κονσεϊσάο για την απόκτηση ποδοσφαιριστών από τον ΠΑΟΚ την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Ήδη ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ μαζί με τον πρόεδρο του «Δικεφάλου» Ζήση Βρύζα έχουν ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις παικτών, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά εάν αποκτηθούν.

Έπεφταν κορμιά!

Έπεφταν κορμιά!

Μία από τις πλέον έντονες προπονήσεις του ΠΑΟΚ των τελευταίων μηνών πραγματοποιήθηκε χθες στη Σουρωτή. Οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου παρουσιάστηκαν με μεγάλο διάθεση και όρεξη για μπάλα και έσφυζαν από πάθος και δύναμη στις προσπάθειές τους. Όσο πλησιάζει το ματς με τη Λάρισα, τόσο οι παίκτες του Σάντος ανεβάζουν ρυθμούς και δείχνουν διψασμένοι για άμεση επιστροφή στις νίκες. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις τακτικής και οικογενειακό δίτερμα στα 3/4 του γηπέδου, με τους «ασπρόμαυρους» να τα δίνουν όλα. Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή όταν σε μια διεκδίκηση της μπάλας, ο Βιτόλο έκανε ένα σκληρό φάουλ από πίσω στον Βερόν, αυτός αντέδρασε άμεσα ανταποδίδοντας, με τους ψυχραιμότερους να επεμβαίνουν άμεσα και να ηρεμούν τα νεύρα. Πάντως, στην επόμενη φάση ο Βερόν με σκληρό μαρκάρισμα χτύπησε τον Ίβιτς, ο οποίος αποχώρησε προληπτικά από το υπόλοιπο της προπόνησης λόγω πόνων στην ποδοκνημική.

Τον ιό Η1Ν1 οι Σορλέν-Κρέσιτς

Για μια ακόμη μέρα ατομικό πρόγραμμα με τρέξιμο ακολούθησε ο Λούσιο Φιλομένο, ο οποίος θα είναι φυσικά απών από το αυριανό ματς με την ΑΕΛ. Απών θα είναι αύριο και ο Γκαρσία, που συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες. Απόντες από τη χθεσινή προπόνηση ήταν οι Σορλέν και Κρέσιτς, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό Η1Ν1. Χθες το πρωί έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων, με τους δύο ποδοσφαιριστές να έχουν ήδη αναρρώσει και για προληπτικούς μόνο λόγους να παραμένουν κλινήρεις στα σπίτια τους μέχρι να συμπληρωθεί μια εβδομάδα από την εμφάνιση των συμπτωμάτων της νέας γρίπης Η1Ν1. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σορλέν βρέθηκε αρνητικός στα πρώτα τεστ και μόλις στο τρίτο επιβεβαιώθηκε ότι πάσχει από τον ιό της νέας γρίπης. Παράλληλα, ο Γάλλος χαφ μαζί με την οικογένειά του, προσπαθεί να συνέλθει και από το σοκ που του επέφερε η ληστεία στο σπίτι του.

Τι δοκίμασε ο Σάντος

Στη χθεσινή προπόνηση, ο Φερνάντο Σάντος δοκίμασε στη βασική ενδεκάδα να παίξει με έναν αμυντικό χαφ (Βιτόλο) και πιο μπροστά τους Ίβιτς-Φωτάκη, σ’ ένα 4-3-3 (ή 4-1-2-3 κατ’ άλλους), με τριάδα στην επίθεση τους Βιεϊρίνια (δεξιά), Κουτσιανικούλη (αριστερά) και Μουσλίμοβιτς (φορ περιοχής). Στην άμυνα ήταν οι Αραμπατζής (δεξιά), Λίνο (αριστερά), Τσιρίλο-Κοντρέρας (κεντρικοί) και κάτω από τα δοκάρια ο Χαλκιάς. Πάντως, πολλά θα ξεκαθαρίσουν για το αρχικό σχήμα που θα παρατάξει αύριο ο Πορτογάλος κόουτς στη σημερινή τελευταία προπόνηση, με τον Αμπουμπακάρι να διεκδικεί θέση στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Πηγη Μετροσπορ

Στον εισαγγελέα ο Νικοπολίδης!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/4299a8900418634f03477d88f52b70d1_L.jpg?1259874598?1259874598?1259874598

Στον εισαγγελέα είναι προγραμματισμένο να βρεθεί την Παρασκευή ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Αντώνης Νικοπολίδης σχετικά με τα όσα φέρεται να είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως ο βασικός τερματοφύλακας των πρωταθλητών Ελλάδας, Αντώνης Νικοπολίδης θα παραστεί την Παρασκευή ενώπιον του εισαγγελέα. Ο έμπειρος γκολκίπερ πρόκειται να κρατήσει υπερασπιστική γραμμή για τον πρόεδρο της ομάδας του, Σωκράτη Κόκκαλη και τ' όσα του καταλόγισαν ότι είπε προς τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Ο Νικοπολίδης αναμένεται ν' επισημάνει πως αυτά που φέρεται να είπε ο ισχυρός άνδρας της πειραϊκής ΠΑΕ δεν ελέχθησαν και ότι απλά ζήτησε τη νίκη μέσα σ' αθλητικά πλαίσια.

Μπρίτο: "Θα πετύχω κι άλλα τέτοια γκολ"


Ο Μπρίτο πανηγυρίζει το γκολ επί της Αναγέννησης Ο Εδουάρδο Μπρίτο, παρέλαβε την Πέμπτη το βραβείο του για το καλύτερο γκολ της προηγούμενης αγωνιστικής, αυτό που σημείωσε στην νίκη του Ατρόμητου επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο παίκτης τόνισε ότι θα πετύχει κι άλλα τέτοια γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που πέτυχα ένα όμορφο γκολ και βοήθησα την ομάδα μου να φθάσει στη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους που με ψήφισαν και ελπίζω ότι και στην συνέχεια του πρωταθλήματος θα πετύχω και άλλα τέτοια όμορφα γκολ σαν και αυτό που πέτυχα εναντίον του ΠΑΣ ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου παράλληλα για να υλοποιήσει τους στόχους της", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, που παρέδωσε στον παίκτη το βραβείο, δήλωσε: "Το καταπληκτικό σε εκτέλεση γκολ που πέτυχε ο Μπρίτο είναι από αυτά που φέρνουν τον κόσμο στο γήπεδο. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα υπάρχει και συνέχεια, όπως είμαι σίγουρος ότι η συγκομιδή βαθμών του Ατρόμητου σε πολύ λίγο καιρό θα είναι τέτοια που μας κάνει όλους στο Περιστέρι υπερήφανους αλλά και θα μας κάνει να ονειρευόμαστε για πολύ σπουδαία πράγματα. Ατρόμητος, Δήμος Περιστερίου και πόλη είναι μαζί και μαζί θα προχωρήσουν".

Επέστρεψε ο Ηλίας Κάμπας σήμερα στις προπονήσεις, αφού ξεπέρασε το πρόβλημα της ίωσης που τον ταλαιπώρησε. Ο επιθετικός του Ατρόμητου και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ομάδας -εκτός από τους Αποστολόπουλο, Μασάρα, Τάτο- γυμνάστηκαν το απόγευμα στο αθλητικό κέντρο του συλλόγου.

Οικονομική ενίσχυση στην οικογένεια Ντε Νίγκρις


Φανέλα του Ντε Νίγκρις Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ, η οικογένεια του Αντόνιο Ντε Νίγκρις θα λάβει οικονομική ενίσχυση της τάξης των 160.000 ευρώ. Στο μεταξύ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε την προετοιμασία της ομάδας για την αναμέτρηση του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Ελληνας τεχνικός τόνισε στους παίκτες του ότι έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοσή τους στο παιχνίδι του Ηρακλείου, όχι όμως και από τις πολλές ευκαιρίες που έχασαν.

Στα ευχάριστα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, είναι ότι Στέλιος Βενετίδης, Ντέλσον Φερέιρα είναι πλέον πανέτοιμοι για να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση και στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Παράλληλα ο Τουμέρ Μετίν, αισθάνεται ακόμα ενοχλήσεις στο γόνατο και η συμμετοχή του είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Ψάχνουν για... γκολτζή στην Καβάλα


H μπάλα στα δίχτυα... Για την απόκτηση ενός παίκτη που θα έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα, ψάχνει η διοίκηση της Καβάλας. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το που στρέφει την προσοχή της, όμως δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν εξελίξεις.

Προβλήματα υπάρχουν στην προετοιμασία για το ματς με τον Εργοτέλη. Ρινκόν, Σουλτανίδης και Ιωάννου είναι ανέτοιμοι και πλέον η συμμετοχή τους είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Τιμωρημένος είναι ο Παβίσεβιτς και πλέον το μόνο καλό νέο είναι η επιστροφή του Ντουγκλάο

Χωρίς εκπλήξεις στο Γιουρόπα...


Βούτσινιτς και Μεξές πανηγυρίζουν για τη Ρόμα Είτε εύκολα είτε δύσκολα τα φαβορί κατάφεραν και πήραν αυτό που ήθελαν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ που έλαβαν χώρα την Πέμπτη (4ος, 5ος, 6ος, 10ός, 11ος, 12ος). Εχουν ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση: Σπόρτινγκ, Ρόμα, Γαλατάσαραϊ, Σαχτάρ, Αϊντχόφεν, Βέρντερ Βρέμης και Μπιλμπάο.

4ος Ομιλος
==========
Βέντσπιλς (Λετονία) - Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία) 0-1
(12ο Ραφαέλ)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)-Χέρενφεν (Ολλανδία) 1-1
(90ό Γκρίμι - 47ο Ασαϊντι)

6η αγωνιστική - 16 Δεκεμβρίου 2009
Χέρτα Βερολίνου - Σπόρτινγκ Λισ.
Χέρενφεν - Βέντσπιλς

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ Β
Σπόρτινγκ Λισ. 3-2-0 8-5 11 --ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Χέρτα Βερολίνου 2-1-2 5-5 7
-----------------------------------------------
Χέρενφεν 1-2-2 6-7 5
Βέντσπιλς 0-3-2 3-6 3

5ος Ομιλος
==========
Φούλαμ (Αγγλία) - ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία) 1-0
(15ο Γκέρα)

Ρόμα (Ιταλία) - Βασιλεία (Ελβετία) 2-1
(32οπεν. Τότι, 59ο Βούτσινιτς - 18ο Ιγκέλ)

6η αγωνιστική - 16 Δεκεμβρίου 2009
ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Ρόμα
Βασιλεία - Φούλαμ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ Β
Ρόμα 3-1-1 7-5 10 --ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Βασιλεία 3-0-2 8-4 9
-----------------------------------------------
Φούλαμ 2-2-1 5-4 8
ΤΣΣΚΑ Σόφιας 0-1-4 2-9 1

6ος Ομιλος
==========
Γαλατασαράι (Τουρκία) - Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ) 1-0
(50ό Μουσταφά Σαρπ)

Ντιναμό Βουκουρ. (Ρουμανία) - Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) 2-1
(41ο, 57ο Νικουλάε - 5ο Σονλάιτνερ)

6η αγωνιστική - 16 Δεκεμβρίου 2009
Παναθηναϊκός-Ντιναμό Βουκ.
Στουρμ Γκρατς-Γαλατασαράι

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ Β
Γαλατασαράι 4-1-0 12-3 13 --ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Παναθηναϊκός 3-0-2 4-4 9
-----------------------------------------------
Ντιναμό Βουκ. 2-0-3 4-9 6
Στουρμ Γκρατς 0-1-4 2-6 1

10ός Ομιλος
===========
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Μπριζ (Βέλγιο) 0-0

Τουλούζ (Γαλλία) - Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) 1-0
(54ο Μπράατεν)

6η αγωνιστική - 16 Δεκεμβρίου 2009
Μπριζ - Τουλούζ
Παρτιζάν - Σαχτάρ Ντόνετσκ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ Β.
Σαχτάρ Ντόνετσκ 4-1-0 14-2 13 --ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Μπριζ 2-2-1 9-8 8
-----------------------------------------------
Τουλούζ 2-1-2 6-10 7
Παρτιζάν 0-0-5 5-14 0

11ος Ομιλος
===========
Αϊντχόφεν (Ολλανδία) - Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 1-0
(90ό Ράις)

Κοπεγχάγη (Δανία) - Κλουζ (Ρουμανία) 2-0
(37ο Βίνγκααρντ, 43ο Ν� Ντόι)

6η αγωνιστική - 16 Δεκεμβρίου 2009
Σπάρτα Πράγας - Κοπεγχάγη
Κλουζ - Αϊντχόφεν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ Β.
Αϊντχόφεν 3-2-0 6-3 11 --ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Σπάρτα Πράγας 2-1-2 7-6 7
-----------------------------------------------
Κοπεγχάγη 2-1-2 3-4 7
Κλουζ 1-0-4 4-7 3

12ος Ομιλος
===========
Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία) - Νασιονάλ (Πορτογαλία) 4-1
(31ο,34ο Ρόζενμπεργκ, 84ο Μορένο, 90ό Μαρίν - 61ο Ρούμπεν Μικαέλ)

Αούστρια Βιένης (Αυστρία) - Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) 0-3 *
(19ο, 83ο Γιορέντε, 62ο Σαν Χοσέ)

6η αγωνιστική - 16 Δεκεμβρίου 2009
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Βέρντερ Βρέμης
Νασιονάλ - Αούστρια Βιένης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ Β.
Βέρντερ Βρέμης 4-1-0 14-6 13 --ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1-1 10-5 10 --ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
-----------------------------------------------
Νασιονάλ 0-2-3 6-11 2
Αούστρια Βιένης 0-2-3 3-11 2

Με... πατημένο φρένο ο Παναθηναϊκός


Διαμαντίδης και Γιασικεβίτσιους πανηγυρίζουν Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ, αλλά ακόμα κι έτσι νίκησε εύκολα την Αρμάνι Μιλάνο με 80-68 και επανήλθε στις νίκες έπειτα από την ήττα στο ΣΕΦ. Οι πράσινοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά, αλλά η δεύτερη πεντάδα του Παναθηναϊκού τα έκανε... μαντάρα κι έτσι ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αναγκάστηκε να ρίξει ξανά στο παρκέ τους βασικούς.

Ο Παναθηναϊκός ήταν χάρμα ιδέσθαι στην πρώτη περίοδο. Το «τριφύλλι» είχε ρυθμό, έπαιξε καλή άμυνα και ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με διαφορά 15 πόντων (27-12) κόντρα στην Αρμάνι που δεν είχε τίποτα καλό να επιδείξει. Καλό ήταν και το πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου για τον Παναθηναϊκό, αλλά στη συνέχεια κόλλησε κάπως στην επίθεση, καθώς δεν είχε καλά ποσοστά έξω από τη γραμμή των τριών πόντων. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Παναθηναϊκός τελείωσε το παιχνίδι με μόλις 4/19 σουτ τριών πόντων.

Κάπως έτσι οι πράσινοι ηττήθηκαν στο επί μέρους σκορ της δεύτερης περιόδου από τους Ιταλούς (44-32). Η διαφορά ανέβηκε λίγο στην Τρίτη περίοδο, αλλά ούτε τότε οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς βρήκαν ρυθμό. Ο προπονητής των πρασίνων έριξε την δεύτερη πεντάδα στο παρκέ στις αρχές της τελευταίας περιόδου με τη διαφορά στους 15 πόντους (63-48), αλλά οι παίκτες του τον απογοήτευσαν. Η Μιλάνο έτρεξε ένα σερί 9-0 κι έριξε τη διαφορά στους έξι πόντους (63-57) και επί της ουσίας μπήκε εκ νέου στο παιχνίδι.

Ασφαλώς οι Ιταλοί έπαψαν να πιστεύουν στη νίκη μόλις ο Ομπράντοβιτς έβαλε εκ νέου τους βασικούς. Η διαφορά ανέβηκε ξανά και τα πάντα είχαν τελειώσει. Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επέστρεψε σε επίσημο παιχνίδι των πρασίνων και αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι για πρώτη φορά φέτος.

Τα δεκάλεπτα: 27-12, 44-32, 63-48, 80-68

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Διαμαντίδης 5, Νίκολας 5 (1), Περπέρογλου 11 (1), Φώτσης 8, Πέκοβιτς 16, Σπανούλης 8 (1), Τσαρτσαρής 4, Μπατίστ 12, Τέπιτς 3 (1), Γιασικεβίτσιους 4, Σερμαντίνι 4, Καλάθης.
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Μπούκι): Φίνλεϊ 7 (1), Μασιούλις 17 (1), Μορτέντε 8 (2), Ρόκα 6, Μαντσινέλι 3 (1), Βιτζιάνο 9 (2), Μπερντ, Μπουλέρι 8, Χολ 10 (2).

Ξύπνησε αργά...


Ο Καραγκούνης σε φάση από το παιχνίδι Γαλατασαράι-Παναθηναϊκός Συνήθως όταν αγωνίζεσαι με στόχο την ισοπαλία στο τέλος το πληρώνεις με ήττα. Ετσι την... πάτησε και στην Κωνσταντινούπολη ο Παναθηναϊκός, όπου έχασε με ένα τυχερό γκολ από την Γαλατάσαραϊ (1-0). Οι «πράσινοι» ξύπνησαν, όταν ο Τεν Κάτε έκανε πιο επιθετική την ομάδα του όμως, όπως αποδείχτηκε, ήταν πλέον αργά. Ένα βαθμός απέναντι στην Ντιναμό Βουκουρεστίου στο ΟΑΚΑ χρειάζεται το «τριφύλλι» για την πρόκριση.

Πειράματα ξανά...
Ο Χενκ Τεν Κάτε πιστός στην προσφιλή του τακτική εξέπληξε και πάλι με την αρχική σύνθεση, χρησιμοποιώντας όμως ένα κατεξοχήν αμυντικό σχήμα. Εριξε στη μάχη τον Καντέ πλάι στον Σαριέγκι και τοποθέτησε στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Δάρλα και στο δεξί τον Βύντρα. Η τριπλέτα του κέντρου αποτελούταν από τους συνήθεις υπόπτους, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Κατσουράνη ενώ κατά συνθήκη, αριστερά κινούταν ο Καραγκούνης και δεξιά ο Ρουκάβινα. Μοναδικός προωθημένος φυσικά ήταν ο Σισέ.

Με πολλές αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση της Αθήνας παρέταξε την ομάδα της Γαλατά και ο Φρανκ Ράικαρντ. Ο Ολλανδός δεν είχε στην διάθεσή του τον Μπάρος ενώ άφησε εκτός ενδεκάδας τους Κεϊτά, Εμρε Ασίκ, Εμρέ Γκονκούρ και προτίμησε το σύστημα 4-3-3 με τους Αρντά Τουράν και Κιούελ στα άκρα και Νοντά στην κορυφή.

Προβλήματα στο πρώτος μέρος
Στα πρώτα 45 λεπτά βέβαια, ο "Κάρα" συνέκλινε περισσότερο προς το κέντρο, όπου είναι και η φυσική του θέση, με αποτέλεσμα ο Δάρλας να μένει μόνος του από κει απέναντι στους δραστήριους Σαρπ και Αρντά. Από τη δεξιά πλευρά μάλιστα η Γαλατά φάνηκε πολύ επικίνδυνη στα πρώτα λεπτά.

Στο 19ο, ο Σαρπ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα όμως και ενώ αρχικά ο διαιτητής έδειξε... σέντρα, το γκολ ακυρώθηκε σωστά έπειτα από συνεννόηση του άρχοντα του αγώνα με τον βοηθό. Προηγήθηκαν βέβαια εντονότατες διαμαρτυρίες από ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού».

Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το ματς, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο και Καραγκούνης ανέβασαν την απόδοση τους και μάλιστα έπειτα από όμορφη συνεργασία των πολύ δραστήριων Ρουκάβινα και Σισέ στο 36', οι «πράσινοι» δημιούργησαν σημαντική ευκαιρία με τον Λέο Φράνκο να εξουδετερώνει το σουτ του Γάλλου στράικερ.

Ατυχία και 1-0...
Πέντε λεπτά μετά το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Παναθηναϊκός στάθηκε άτυχος καθώς ο Σαρπ, με τη βοήθεια του Ζιλμπέρτο Σίλβα πέτυχε ένα γκολ, που ίσως του το χρωστούσε ο Θεός.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το σχήμα του «τριφυλλιού» ήταν πλέον... άχρηστο για την συνέχεια του αγώνα όμως παρέμεινε ίδιο για 13 λεπτά ακόμα, ίσως επειδή ήδη μία αλλαγή είχε ξοδευτεί αναίτια με τον Σπυρόπουλο να περνάει στο ημίχρονο στη θέση του Δάρλα.

Όταν στο 63ο λεπτό ο Χριστοδουλόπουλος αντικατέστησε τον αρνητικό Κατσουράνη και πολύ περισσότερο δέκα λεπτά αργότερα μόλις ο Νίνης πήρε τη θέση του Καραγκούνη, που πάντως είχε θετική παρουσία, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε κατακόρυφα και για πρώτη φορά στο παιχνίδι πίεσε τους Τούρκους.

Στο 76ο λεπτό, το «τριφύλλι» ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του Νίνη, σε μια φάση που όμως ο Σισέ ενήργησε λάθος σταματώντας για να διαμαρτυρηθεί ενώ στο 83ο και το 89ο ο Γάλλος επιθετικός και ο Ρουκάβινα σπατάλησαν σημαντικές ευκαιρίες.

Στην τελευταία φάση του ματς, οι «πράσινοι» κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή όμως και τις δύο φορές που εκτελέστηκε η παράβαση (λόγω επανάληψης), την πρωτοβουλία πήρε ο Σπυρόπουλος (!) και, όπως και πολλά άλλα μέσα στην ομάδα, δεν θα καταλάβει ποτέ κανείς το γιατί.

Αρκεί ένας βαθμός..
Τελικά, ο Παναθηναϊκός γνώρισε δεύτερη ήττα από μια ομάδα που δεν έδειξε ότι είναι καλύτερη του, πλήρωσε για ένα ακόμα παιχνίδι σημαντικά λάθη του προπονητή και των ποδοσφαιριστών του και καλείται να παίξει την πρόκριση του στην επόμενη φάση του Europa League την τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Ντιναμό Βουκουρεστίου, που την ίδια ώρα νίκησε με 2-1 στην Ρουμανία την Στουρμ Γκρατς.

Στο παιχνίδι αυτό μόλις ένας βαθμός θα δώσει την πρόκριση στην ομάδα του Τεν Κάτε, αρκεί βέβαια, όπως συνέβη τόσο απόψε όσο και στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής, να μην κατέβει στο γήπεδο αποκλειστικά για τον στόχο αυτό...

Γήπεδο: Αλί Σαμί Γιεν
Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ

Γαλατασαράι (Φρανκ Ράικαρντ): Λέο Φράνκο, Σαμπρί Σαρίογλου, Γκοχάν Ζαν (31' Ουζμπέκ), Σερβέτ τσετίν, Χακάν Μπαλτά, Μεχμέτ Τοπάλ, Μουσταφά Σαρπ, Νοντά, Αρντά Τουράν, Ελάνο (73' Ακμάν), Κιούελ (63' Κειτά)
Παναθηναϊκός (Χενκ τεν Κάτε): Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Δάρλας (46' Σπυρόπουλος), Σιμάο, Κατσουράνης (63' Χριστοδουλόπουλος), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ρουκάβινα, Καραγκούνης (73' Νίνης), Σισέ