Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Με... πατημένο φρένο ο Παναθηναϊκός


Διαμαντίδης και Γιασικεβίτσιους πανηγυρίζουν Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ, αλλά ακόμα κι έτσι νίκησε εύκολα την Αρμάνι Μιλάνο με 80-68 και επανήλθε στις νίκες έπειτα από την ήττα στο ΣΕΦ. Οι πράσινοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά, αλλά η δεύτερη πεντάδα του Παναθηναϊκού τα έκανε... μαντάρα κι έτσι ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αναγκάστηκε να ρίξει ξανά στο παρκέ τους βασικούς.

Ο Παναθηναϊκός ήταν χάρμα ιδέσθαι στην πρώτη περίοδο. Το «τριφύλλι» είχε ρυθμό, έπαιξε καλή άμυνα και ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με διαφορά 15 πόντων (27-12) κόντρα στην Αρμάνι που δεν είχε τίποτα καλό να επιδείξει. Καλό ήταν και το πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου για τον Παναθηναϊκό, αλλά στη συνέχεια κόλλησε κάπως στην επίθεση, καθώς δεν είχε καλά ποσοστά έξω από τη γραμμή των τριών πόντων. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Παναθηναϊκός τελείωσε το παιχνίδι με μόλις 4/19 σουτ τριών πόντων.

Κάπως έτσι οι πράσινοι ηττήθηκαν στο επί μέρους σκορ της δεύτερης περιόδου από τους Ιταλούς (44-32). Η διαφορά ανέβηκε λίγο στην Τρίτη περίοδο, αλλά ούτε τότε οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς βρήκαν ρυθμό. Ο προπονητής των πρασίνων έριξε την δεύτερη πεντάδα στο παρκέ στις αρχές της τελευταίας περιόδου με τη διαφορά στους 15 πόντους (63-48), αλλά οι παίκτες του τον απογοήτευσαν. Η Μιλάνο έτρεξε ένα σερί 9-0 κι έριξε τη διαφορά στους έξι πόντους (63-57) και επί της ουσίας μπήκε εκ νέου στο παιχνίδι.

Ασφαλώς οι Ιταλοί έπαψαν να πιστεύουν στη νίκη μόλις ο Ομπράντοβιτς έβαλε εκ νέου τους βασικούς. Η διαφορά ανέβηκε ξανά και τα πάντα είχαν τελειώσει. Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επέστρεψε σε επίσημο παιχνίδι των πρασίνων και αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι για πρώτη φορά φέτος.

Τα δεκάλεπτα: 27-12, 44-32, 63-48, 80-68

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Διαμαντίδης 5, Νίκολας 5 (1), Περπέρογλου 11 (1), Φώτσης 8, Πέκοβιτς 16, Σπανούλης 8 (1), Τσαρτσαρής 4, Μπατίστ 12, Τέπιτς 3 (1), Γιασικεβίτσιους 4, Σερμαντίνι 4, Καλάθης.
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Μπούκι): Φίνλεϊ 7 (1), Μασιούλις 17 (1), Μορτέντε 8 (2), Ρόκα 6, Μαντσινέλι 3 (1), Βιτζιάνο 9 (2), Μπερντ, Μπουλέρι 8, Χολ 10 (2).

Δεν υπάρχουν σχόλια: