Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Μαντσίνι: "Φαβορί η Ίντερ στο ντέρμπι"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

O Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν έφυγε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την Ίντερ το καλοκαίρι του 2008 για να παραχωρήσει τη θέση του στον Ζοσέ Μουρίνιο, ωστόσο αυτό δεν τον εμποδίζει να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα που έχει χτίσει τον τελευταίο 1,5 χρόνο ο διάδοχός του.

Σε συνέντευξή του που φιλοξενείται την Παρασκευή (04/12) από την "Gazzetta dello Sport", ο Ιταλός τεχνικός έδωσε τα προγνωστικά του ενόψει του Γιουβέντους-Ίντερ στο "Ολίμπικο" χρίζοντας φαβορί τους "νερατζούρι", βασίζοντας την εκτίμησή του στο γεγονός ότι λείπουν στον Τσίρο Φεράρα τρεις ακόμα παίκτες για να μπορέσει να κοντράρει στα ίσια την πρωταθλήτρια Ιταλίας των τεσσάρων τελευταίων ετών.

"Ο διάδοχός μου είναι τεχνικός αξίας, έχουμε συναντηθεί μερικές φορές, ανταλλάξαμε χαιρετισμό με σεβασμό και με λίγη ψυχρότητα. Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά.

Η Ίντερ είναι ανώτερη ως ομάδα αλλά από τη Γιουβέντους περιμένω να κάνει το παιχνίδι της ζωής της. Εάν θέλει να ξανανοίξει την υπόθεση σκουντέτο δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για αυτήν πέρα από τη νίκη.

Στο ξεκίνημα της σεζόν πίστευα ότι οι μπιανκονέρι θα ήταν πιο κοντά στην Ίντερ. Έκανα λάθος. Υπάρχουν ακόμα τρία μεταγραφικά αποκτήματα που χωρίζουν τις δύο ομάδες", τόνισε ο "Μάντσιο", για να παραδεχτεί στη συνέχεια για τον ευατό του πως είχε επαφές με παράγοντες της Εθνικής Νιγηρίας.

"Μου ζητήθηκε ανεπίσημα να απαντήσω αν είμαι διαθέσιμος, είπα ναι επειδή η προοπτική της συμμετοχής σε ένα Κόπα Άφρικα και σε ένα Μουντιάλ με γοητεύει. Εάν με θέλουν πραγματικά, εγώ είμαι εδώ και περιμένω".

Στα αξιοσημείωτα της συνέντευξης του Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι φυσικά το γεγονός ότι του ζητήθηκε να ψηφίσει υπέρ της Ίντερ ή της Γιουβέντους για κάθε μία από τις θέσεις της 11αδας, με το τελικό σκορ να είναι... 5-2 υπέρ των "νερατζούρι".

Ιδού οι ψήφοι του πρώην τεχνικού των "νερατζούρι":

Μπουφόν-Σέζαρ Χ
Κάσερες-Ζανέτι 2
Καναβάρο-Λούσιο 2
Κιελίνι-Σάμουελ Χ
Γκρόσο-Κίβου Χ
Καμορανέζι-Μουντάρι 1
Σισόκο-Καμπιάσο Χ
Πόουλσεν-Μότα 2
Ντιέγκο-Στάνκοβιτς 1
Αμάουρι-Μιλίτο 2
Ντελ Πιέρο-Ετό 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: